09 juni, 2006

Myten om förorten söndertrasad

En undersökning gjord av analys- och trendföretaget United Minds visar att de allra flesta i förorten är nöjda med att bo där. Bara 17 % av de boende svarar att de inte trivs. Maktens och etablissemangets propaganda om den utsatta förorten måste därför starkt ifrågasättas. De försöker pådyvla svenskarna hur hemskt dåligt invandrarna har det i förorten, sannolikt i ett försök att medelst planterandet av dåligt samvete öppna upp för fortsatt och ökad massinvandring. Vissa delar av etablissmanget är till och med så helt inne i sina revolutionsfantasier att de använder starka ord som "ekonomisk och social misär" som om de vill trigga något.

Vissa s.k. ungdomsgäng använder till och med denna myt som motiv för att råna svenska ungdomar (och kallar det samtidigt "omfördelning").

Etablissemangets mytbildning om förorten ter sig allt mer som den avlägsne åskådarens skenande fantasier om något som svårurskiljbart på långt avstånd. Om något som inte är en integrerad del i deras vardag. Det hela är sorgligt, för att inte säga patetiskt.

7 kommentarer:

z999 sa...

I sin korthet ett av de bättre blogg-inläggen. Det här kunde gärna få utvecklas lite till och gärna återupprepas med länkar till där etablissemanget välsignar förorten därför att det så tydligt visar att de ljuger rakt av och verkligen talar mot bättre vetande.

Robsten sa...

Du hörde inte på "Josefsson" i går på SVT Weine? Kom in från en hundpromenad, då hörde jag Josefsson säga rakt ut i TVrutan till hela svenska folket, -Vi som pratade mest om mångkultur flyttade så långt från samma områden som vi någonsin kunde.
Detta sagt av Josefsson!! Sent skall syndaren vakna. Undrar hur många som lyssnade på programmet?

Andreas Ekström sa...

Jag har själv under större delen av mitt liv bott i dessa förorter som omtalas. Och jag har med egna ögon sett att det inte finns någon större misär att tala om. Ofta så hade faktiskt invandrarfamiljerna betydligt bättre ställt än min familj med Ekström som efternamn. Mamma är ensamstående med tre barn. Så de som har det värst i dessa områden är i min erfarenhet (och den är betydligt mer gällande än proffstyckarnas illusioner) främst de svenska familjerna som bor i områdena.

Erik Hellsborn sa...

Länk till undersökningen?

Weine Berg sa...

Undersökningen refereras i Metro på följande länk:
http://metro.se/se/article/2006/05/31/18/1156-32/index.xml

Weine Berg sa...

Ribsten: Det låter ju osannolikt, men är det någon som är först att ta bladet från munnen så är det nog Josefsson antar jag.

Fröken Sverige sa...

Ja, de "stackars" förortsungdomarna, måste ju lida i sina kläder från Nike, Canada Goose, Adidas med fler...och senaste mobilen,svindyr klocka,egen BMW och tjocka guldhalsband, är ju alla svenska barns rätt...eller? Hmmmpff...hur var det nu igen?