28 juni, 2007

ICA väljer svensk personal – blir stämda

Ombudsmannen mot etnisk diskriminering stämmer ICA för ”diskriminering”. Detta efter att ICA i Kungälv valt att anställa svenskar istället för bosnier. ICA ansåg att bosnierna inte passade in, vilket inte är så konstigt eftersom ICA är en svensk arbetsplats. Men så får man som bekant inte göra i Det Nya Sverige.

Det hela kan tas ned på ett individuellt plan för att åskådliggöra vansinnet: Tänk dig att du är ute och går en kall vinterdag. Plötsligt hör du skrik på hjälp från en närbelägen sjö. Rakryggad som du är rusar du naturligtvis dit för att förhoppningsvis kunna hjälpa någon i nöd. Till din förfäran ser du två flickor kämpa för sitt liv i en vak en bit ut på isen på den lilla sjön.

Du snabbar dig till undsättning enligt konstens alla regler. Men det hemska slutar inte där. Isen är tunn och du kan bara rädda den ena av flickorna. Du upptäcker dessutom att den ena flickan är din egen dotter. Chansen är störst att du kan rädda den främmande flickan. Enligt lagen om diskriminering ska du därför rädda den främmande flickan – inte din egen dotter.

I en idealisk värld hade du räddat båda flickorna, men verkligheten tillåter sällan att man både kan äta kakan och ha den kvar. Man måste välja, eller ”diskriminera” som det heter på orwelliansk nysvenska. Det är nämligen fel att, i Sverige, på en svensk arbetsplats, anställa svensk personal – om man istället kan anställa någon som har ett hemland någon annanstans.

Dagens fundering

Har svensk massmedia skapat sin egen terminologi med avsikt att forma medborgarnas syn på samhället och omvärlden? Ja, visst är det så. Svensk massmedia är inte en journalistisk kraft utan en politisk sådan. De har sin agenda, sina mål och sina kampanjer. Objektiviteten har man släppt för länge sedan och matar istället folket med sina politiska åskådningar, kändisskvaller, bantningsrecept och tips om hur man undviker polisens fartkameror.

Men massmedia är inte så konsekventa som man kan tro. Hur kommer det annars sig att Ryssland har ”ultranationalister” medan Sverige bara har ”främlingsfientliga”, ”rasister”, ”extremister” och ”antidemokrater”? I massmedias värld existerar inte vare sig nationalister eller ultranationalister i Sverige. Hur kommer det sig? Den som har en aning om hur massmedia resonerar i det här fallet är välkommen att höra av sig till Rakryggad på adressen rakryggad_blogspot[snabel-a]yahoo.se

Rakryggad Dokument: Våldtäktsvågen i det statsfeministiska Sverige

(ursprungligen publicerad i Jyllands-Posten den 2 juni 2004)


Av Lone Nörgaard, lektor, cand. mag., Frederiksberg, och Steen Raaschou, fotograf, Köbenhavn


Finns det överhuvudtaget något som kan hetsa folk upp längre? Vi ska nöja oss med att svara för oss själva - och ja, det finns fortfarande åtskilligt som kan uppröra oss. Och få oss att handla genom att t ex skriva krönikor och försöka organisera krafterna bland likasinnade.

Ett av de fenomen som just här och nu förtjänar odelad uppmärksamhet, är det grova brott mot kvinnor som betecknas våldtäkt. Det gäller våldtäkt i allmänhet och gruppvåldtäkt i synnerhet. En kränkning av så allvarlig karaktär att den måste slås ner hårt. Inte minst för att det är en typ av övergrepp som ökar i antal, och som måste ses i nära samband med tillvandring och misslyckad integrationspolitik.



Vi kan inte lösa alla världens problem, men vi vägrar att stillatigande titta på från sidlinjen, medan vårt samhälle steg för steg undermineras av ett kultur- och värdesystem som inte räknar kvinnor som jämlika, fullvärdiga medborgare. Och beskyllningar för rasism och främlingsfientlighet biter inte längre på oss. Det är moraliserandet, ställt mot förstörelsen av unga kvinnors liv. Det är nämligen ett dokumenterat faktum att unga invandrare är groteskt överrepresenterade i såväl enmans- som gruppvåldtäkter. Den senast offentliggjorda polisstatistiken för året 2001 såg ut så här: Invandrarandelen i hela landet: 67 procent. I Köpenhamnsområdet: 76 procent. Offentliggörandet väckte protester och vi har inte heller sedan dess sett någon våldtäktsstatistik som var etniskt specificerad.



Ibland kan det hjälpa att hålla ett föremål på avstånd för att skapa en saklig, icke-emotionell distans. Och särskilt våldtäkt är ett känsligt och känsloladdat ämne. Därför vill vi i denna krönika beskriva (mass)våldtäkter begångna av unga invandrarmän, inte i Danmark, utan i Sverige där dessa brott har antagit närmast epidemisk karaktär.



I Danmark anmäls ca 500 våldtäkter om året. I Sverige 2 500. Polisen, kvinnorådgivningar och Aftonbladet uppskattade år 2002 att mörkertalet är det tiodubbla, alltså 25 000 våldtäkter på huvudsakligen svenska kvinnor om året. Vi låter siffran stå ett ögonblick. Skulle Danmark ha relativt sett samma våldtäktsfrekvens skulle vi ha omkring 1 500 anmälda, och kanske totalt 15 000 våldtäkter om året. Det har vi lyckligtvis inte - än.



I Sverige har man beklagligtvis lyckats att i alltför hög grad hålla invandrardebatten under lock och en invandringskritiker är per definition "främlingsfientlig" eller rent av rasist. Med en uppifrån uppmuntrad "statsfeminism", som har stort stöd i medier och riksdag (sex av sju riksdagspartiledare kallar sig "feminister"), skulle man tro att det fanns en särskild omsorg för utsatta kvinnor, men det är långtifrån fallet. Endast 5 procent av de anmälda våldtäktsärendena går till åtal och endast i en bråkdel av dem blir det fällande dom. När en våldtagen kvinna till slut har nått så långt i processen är domarna så milda att ingen räknar med dem. Rättsväsendet är inte alls inrättat för "Det Nya Sverige", utan bygger fortfarande till övervägande del på mildhet, behandling och rehabilitering.



Det borde vara överflödigt att nämna att många traumatiserade kvinnor inte orkar göra en anmälan. I praktiken måste man konstatera att våldtäkt i Sverige är fullkomligt gratis för brottslingarna. Risken för sanktion är liten, mycket liten, och därför klingar den officiella statsfeminismen oändligt ihåligt. Det urgamla begreppet "kvinnofrid" tycks tillhöra ett fjärran förgånget.



Vi påstår, och det kan dokumenteras med talrika artiklar, böcker och statistik, att etnicitet och kultur har relevans i brottsstatistiken. Dokumentationen är möjlig i den danska offentligheten, som inte är så (indirekt) censurerad som den svenska. I Sverige spelar medieklaveret en annan melodi. Om man frågar en svensk journalist om när etnicitet bör nämnas i tidningsreportage och efterlysningar får man svaret: »När det är relevant«. Tydligen är det i våldtäktsfall aldrig relevant, för huvuddelen av gärningsmännen är invandrare och efterkommare, och det nämns av princip aldrig. Därigenom kan publiciteten inte heller bidra till uppklarandet - som den kan här i landet - och medierna gör sig till medskyldiga till att grova brottslingar slipper undan straff.



Man kan bara gissa om varför de har denna cyniska och hycklande polisk, men en undersökning från Göteborgs Universitet 2002 kallade svenska journalister för »Världens mest makttrogna journalistkår«, och det verkar inte avlägset att anta att svenska journalister gärna vill vara makten till lags. Hur då? Genom att de facto dölja för svenskarna vad politikerna via hämningslös invandring har gjort med landet både socio-ekonomiskt och kriminalpolitiskt: De har skaffat Sverige en våldtäktsfrekvens som är värre än USA:s - och en total kriminalitet som ligger på USA:s nivå.



Men det är inte bara svenska journalister som är inställsamma och hycklande. BRÅ - Brottsförebyggande Rådet (som motsvarar vårt Det Kriminalpreventive Råd och i Sverige i folkmun kallat: Brottsförnekande Rådet) - kamouflerar och friserar statistik så att det är svårt att komma fram till en riktig bild av den samhälleliga verkligheten. I en serie artiklar i Aftonbladet 2002 klagar forskare på BRÅ över att Rådet utövar regeringsbeställt arbete. »Det är en katastrof överallt på BRÅ«, uttalade psykiatriprofessor Sten Levander. »BRÅ:s uppgift är att fabricera forskning som justitieministern tycker om«. Den också i Danmark kände professorn och romanförfattaren Leif G. W. Persson arbetar på BRÅ, och säger: »Vi bedriver inte fri forskning, utan vinklar rapporterna så att de passar regeringen«.



Det kan både förvåna och inte förvåna att det fifflas med våldtäktsstatistiken i Sverige. Om sanningen om ämnet kom fram, skulle folk nämligen bli utomordentligt upprörda - "skitförbannade". Som det är nu, är det "bara" offren och deras anhöriga som känner av smärtan.



Vi anser att sopa-under-mattan-strategin är ett uttryck för en avskyvärd cynism och ett föraktligt hyckleri. BRÅ har lyckats påstå att bara drygt fyrtio procent av våldtäkterna i Sverige begås av invandrare. När man känner till de danska procenten, förefaller detta fullständigt absurd, då Sverige har 2,8 gånger fler invandrare per capita än Danmark. En realistisk svensk invandrarandel måste med nödvändighet ligga på mellan 80 och 90 procent av de begångna våldtäkterna, när genomsnittssiffran i Danmark är ca 70 procent. Men BRÅ har bland annat uppfunnit hokus-pokus-begreppet "utrikesfödda", vilket omedelbart sorterar bort alla naturaliserade och efterkommare och signalerar den officiella, knäsatta dogmen: Kultur spelar ingen roll, det gör enbart sociala förhållanden. Lögn, förbannad lögn och manipulerande statistik.


För att ytterligare slå fast den beska poängen ska vi framhålla en rapport som partiet Nationaldemokraterna nyligen har utgivit. Titeln lyder: "Invandrarna, våldtäkterna och sanningen - en rapport om övergrepp i det mångkulturella samhället". Var snäll och reagera inte med automatpiloten a la: Nå, det är en pendang till Dansk Folkeparti, då behöver vi inte lyssna på varken vad de säger eller vad deras argument och dokumentation går ut på. Nationaldemokraterna gör det arbete, som svenska tidningar inte gör: De går till domstolen och rapporterar det som tidningarna inte vill nämna: Etniciteten.



Klicka in dig på länken, läs själv och bilda en egen uppfattning. Vi kan inte här återge rapportens metoder och begrepp i detaljer, utan får nöja oss med konklusionerna: Sexuella övergrepp på flickor och kvinnor begångna av invandrare är ett växande problem. Varken polis, skola, medier eller myndigheter berättar sanningen eftersom de är rädda för vad som skulle hända om hela sanningen kom i dagen. Siffrorna visar att män med invandrarbakgrund begår fler våldtäkter än svenskar. 93 gärningsmän har undersökts. Av dem hade 67 invandrarbakgrund, dvs. minst en utlandsfödd förälder. Det ger en överrepresentation av män med invandrarbakgrund på 2,4 gånger. Vidare väljer våldtäktsmännen primärt ut svenska flickor som offer. Av de totalt 49 våldtäktsoffer, där en man med invandrarbakgrund var gärningsman, hade 30 svensk bakgrund.



Män med bakgrund i vissa regioner begår fler våldtäkter än andra. Av de 67 gärningsmännen med invandrarbakgrund kan 30 hänföras till Mellanöstern/Nordafrika-regionen, 13 till Latinamerika och 7 till övriga Afrika.



Denna krönika är först och främst riktad till våra politiker på alla nivåer, men samtidigt uppfattar vi den som ett led i en upplysning av den danska befolkningen om vilka krafter vi har att göra med och att strutspolitik skulle leda oss rakt ut i den svenska avgrunden. Dessutom siktar vi på att både brett fånga in den massiva kulturkrocken som en följd av årtiondens tillströmning av integrationsovilliga muslimer och att dämma upp för en intensiv antidemokratisk och manschauvinistisk kampanj som satts igång av krafter från särskilt Pakistan, Saudiarabien och Turkiet. Och som i ökande grad omfattar våldtäkter.

Att svenska kvinnors situation bör intressera är för att Sverige, som demokrati- och integrationsminister Mona Sahlin så riktigt sade, ligger 40-50 år "före" Danmark när det gäller multikultur. "Mångfald", som det förskönat heter.



Våldtäktssiffrorna tycks nära överensstämma med antalet invandrare. Vi konstaterar att kvinnor i det "statsfeministiska Sverige" är delvis rättslösa - närmast jagat villebråd, som inte längre vågar röra sig så fritt som de var vana vid för i tiden. Var enda dag förövas 6,8 anmälda våldtäkter, och kanske ända upp till 68 våldtäkter (mörkertalet inkluderat).



Om våldtäktsbrottslingar tas fast i Danmark kan de se fram mot en fängelsedom på ca tre år. Svenska våldtäktsbrottslingar går statistiskt sett nästan helt fria. Tål vi som samhälle att det är så billigt att förstöra en ung kvinnas liv? Kanske på livstid? Svaret är ett rungande nej.



Därför bör straffsatsen utökas till minst det dubbla. Dessutom bör, om man överhuvudtaget ska förvänta sig någon preventiv effekt som kan hindra ytterligare tragedier, repatriering av de grövsta våldtäktsmännen vara en naturlig självklarhet. Denna sanktion tycks dessvärre vara något av det enda som vissa avtrubbade våldtäktsbrottslingar har respekt för. "Vården" - behandlingen - bör givetvis tillkomma offret och ingen annan. Sverige borde för sina kvinnors skull efterlikna Danmark, och vi ska under inga omständigheter gå i svenska fotspår.



Känner politikerna och de offentliga myndigheterna till sin besökstid? Eller blir nästa steg den självtäkt, som folk tar till när systemet sviker den vanliga medborgaren?




Lone Nørgaard
Steen Raaschou

26 juni, 2007

Allt är möjligt - det handlar bara om att vilja

Detta utspelade sig i Hötorgsgaraget i Stockholm:

Man, 40, går in till manuella kassan för att betala sin parkeringsbiljett. I kassan sitter en kille runt 20.
Mannen: - Jag försökte betala i automaten där ute men det funkade inte!
Kille: - Vilken automat menar du?
Mannen: - Den precis här utanför.
Kille: - Menar du den med skylten Trasig på?
Mannen (tveksamt): - Jaaa… men jag vände på skylten och då stod det att den var öppen…

Luciano Astudillo (s) har svarat

Luciano Astudillo:
- Vi kommer aldrig nå varandra.


Länk till Astudillos svar

25 juni, 2007

Dialog hos Luciano Astudillo (s) fortsätter

UPPDATERAD


Länk till dialogen



Anonym:
- Varför har du lagt ut dialogen på din hemsida? Tror du att jag är Luciano??? I så fall kan du ju ta bort den genast, det finns fler än Luciano som bryr sig om medmänniskor oavsett var de kommer ifrån och jag är en av dessa.



Weine Berg:
- Anonym: Jag lade ut den för att tillskyndarna av dagens politik inte ska få stå oemotsagda. Precis som de flesta riksdagsledamöter som svarade på mitt öppna brev har dessutom dina svar strömningar av förakt som inte tillför debatten något. Detta bör läsarna få veta.


Om du har problem med att dialogen finns på min blogg, varför har du då inga problem med dialogen ligger på Astudillos sida?


Dessutom är du ju anonym så du riskerar ju inget - det måste kännas tryggt. Det är bara du som vet att just du stod utan argument i denna dialog.

Anonym:
- Hehe, du är rolig weine, du läser in alldeles för mycket i allting precis som alla andra konspirationsnissar. Jag undrade bara varför du lagt ut diskussionen på din hemsida, jag hade inget emot det.

Varför jag inte argumenterar mot dina påstående i det öppna brevet är för att du har skrivit saker som jag personligen inte tycker är upp till diskussion. Jag skiljer inte på människor på det sätt du gör därför blir hela ditt resonemang tämligen ointressant för mig.

Erik Svensson/Malmö

Weine Berg:

- Hejsan "Erik". Vad gör mig till en "konspirationsnisse"?

Eftersom du anser att vissa frågor inte ska få diskuteras så kan du väl lista de ämnen som det är viktigt att vi låter bli att diskutera? På samma sätt kan du lista de saker vi får diskutera. Fastighetsskatten, kanske? Eller spritmonopolet, månntro?

Hur länge har du burit på de här anti-demokratiska idéerna? Är det vanligt i dina kretsar att tvivla på styrkan av en fri debatt?

23 juni, 2007

”Det har vi råd med”

Glöm alla de pensionärer som får leva på svältgränsen, försummade i systemets sprickor. Tänk inte på alla de ungdomar som fastnar i drogträsket eller som tar livet av sig. Ignorera alla de svenskar som sliter ut sig i en decimerad vårdpersonal eller riskerar livet i en lika decimerad poliskår. Det finns inga pengar till dem. Glöm dem. Vi har inte råd med dem.

Men något det alltid finns pengar till är icke-svenskarna. Nu vill socialminister Göran Lägghund ge immigranter utan skyddsbehov – s.k. gömda flyktingar - samma vård som svenskar och papperssvenskar. ”Det har vi råd med”, säger socialminister Lägghund.

De som i de flesta fall kallas gömda flyktingar av massmedia (ingen gör så snabba asylutredningar som massmedia!) är människor som kommit till Sverige och sökt asyl, ofta många gånger, men trots Sveriges generösa kriterier fått avslag efter avslag. De har inga skyddsbehov, de är inga flyktingar, de är inte i behov av hjälp - mer än gemene man.

Enda anledningen till att inte jag skulle betraktas som flykting av massmedia om jag kom till ett land som Sverige och sökte asyl, är att jag inte har mörkare hy än Göran Hägglund. Men eftersom de som söker asyl i Sverige har mörkare hy är de per definition flyktingar (oavsett skyddsbehov) i massmedias och politikers ögon. Är det inte lite kolonialism i att förse människor med offerstatus på grund av deras hudfärg? Men mer pengar till de som fått avslag alltså.

Den uppmärksamme undrar naturligtvis kvickt var dessa överblivna pengar finns. Göran, hittade du dessa pengar nyligen? Eller gäller politikens lagar även denna fråga, dvs. att resurser måste tas från något för att bekosta detta? Var ska du i så fall ta pengarna från? Var finns dessa innestående resurser, Göran? Är det måntro du själv som bekostar kalaset?

22 juni, 2007

CIA offentliggör hemliga dokument

Den nordamerikanska underrättelsetjänsten CIA kommer under nästa vecka att släppa ett flertal hundra sidor med tidigare hemligstämplat material.

Det är CIA:s Michael V. Hayden som meddelat att man släpper viktiga dokument om CIA:s verksamhet under 50-, 60- och 70-talet. Dokumenten rör mestadels de mordförsök, kidnappningar, inhemskt spionage, inbrott, infiltration av politiska grupper och även tester av droger på ovetande amerikaner som organisationen gjort sig skyldiga till.

21 juni, 2007

Rakryggadläsare konfronterar Aftonbladet

En Rakryggadläsare har kontaktat bloggen för att informera om sina försök att få ett anständigt svar från Aftonbladetjournalisterna Mikael Stengård och Sanna Vidlund som i sin artikel Tjejligan i tårar i rätten inte uppger att gärningsmännen var invandrare trots att andra Aftonbladetartiklar gör detta.


Rakryggad uppmanar alla som hyser minsta uns av systemkritik att lyfta pennan och kräva svar av politiker, journalister eller vad det månde vara.

Nedan publiceras Petras brev och svaret från Mikael Stengård.


Hej!

Jag läste din artikel och blev väldigt förvånad över att du inte någonstans nämnde att flickorna är invandrare. Då man läst de andra artiklarna i Aftonbladet som behandlat samma ämne har det framgått, antingen genom att det stod vilket år en av flickornas familj invandrade till Sverige eller genom att det stod beskrivet hur flickorna haft slöja på sig under rånen - men inte i din artikel. Så jag undrar varför du håller inne med den informationen?

Personligen så förväntar jag mig ärlighet från journalister, trots att jag vet att ni ofta vrider och vänder på fakta. Det gäller att som journalist skärpa till sig och inse att du inte skriver för dig själv utan snarare ska förmedla sanningen till oss läsare. Det du gör i den här artikeln är att undanhålla flickornas etnicitet, vilket leder till att läsaren får en skev uppfattning om vilka som har begått det här brottet. Ju fler sådana här artiklar du skriver med vinklade uppgifter, desto större blir den felaktiga bild vi läsare får av dagens samhälle. Många vet att det i dagens Sverige är mycket vanligare att invandrare begår brott än att etniska Svenskar gör det. Det är ren och sann fakta, vilken jag är helt säker på att du är medveten om.

Jag hoppas att du inser själv att du tar ifrån mig min rätt, som läsare, att själv få bilda mig en egen uppfattning om vad som händer idag och vart samhället är på väg. Är det invandrare som begår flest brott vill jag också att det ska framgå i dem dagliga nyheterna. Det är min rätt som medborgare att få veta vad det är som är fel i samhället så att jag antingen kan hålla mig ifrån faran eller göra något åt det.

Hoppas du skriver mer sanningsenliga och mindre vinklade artiklar i framtiden så att man, efter att ha läst din artikel, slipper leta efter artiklar som behandlar samma ämne men som är skrivna av andra journalister för att få veta sanningen.

Hälsningar

/Petra

------------------------------------------------

Hej Petra!

Tack för dina synpunkter. Enligt min mening skulle inte flickornas etnicitet ha tillfört någon relevant information till artikeln. Flickorna är svenska medborgare och det fanns ingen anledning till att reda ut om de var födda i Sverige eller om de har flyttat hit.

Mvh
Mikael Stengård

Dialog hos Luciano Astudillo (s)

I mitt försök att få svar på mitt öppna brev till riksdagen har jag på bl a Fredrik Federleys (c) och Luciano Astudillos (s) bloggsidor efterfrågat svar. Nedan följer en diskussion med en anonym på Astudillos blogg. Det är förvisso lätt att dra slutsatsen att det är Astudillo själv som inte vågar svara annat än anonymt, men så behöver det naturligtvis inte vara.

Länk till diskussionen.

Weine Berg:
- Hallå Luciano! När kan jag förvänta mig ett svar på mitt öppna brev till dig och alla andra riksdagsledamöter? http://rakryggad.blogspot.com/2007/05/ppet-brev-till-riksdagen.html

Anonym:
- Det förstår du väl Weine att man inte kan svara på alla knasbollars öppna brev!!! Då skulle man ju inte ha tid till något annat för tid verkar ju bland annat du ha alldeles för mycket av!

Weine Berg:
- Vad är knasigt med mitt öppna brev? Eller är du argumentslös men rik på skällsord?

Anonym:
- Alltså Weine, ditt öppna brev är så fullt av rena hjärnspöken så jag faktiskt på allvar funderar på om du verkligen mår riktigt bra. vad är det som fattas er som är så rädda att ni hittar på i princip vad som helst för att någon annan stackars själ skall lyssna på er? har ni inte fått tillräckligt med kärlek, är det så enkelt och samtidigt så hemskt?

Weine Berg:
- Hej du anonyme,

Jag börjar nästan tro att du är riksdagsledamot för inte heller du kan ju svara på enkla frågor, som t ex vad som är ”knasigt” i mitt öppna brev. Var det en svår fråga?

Intressant att du funderar över huruvida jag mår bra eller ej, men ska en diskussion mellan oss fungera ska du släppa den nedlåtande tonen du drar dig med. Därutöver vet jag inte vilka du åsyftar när du skriver ”ni” och ”er”? Jag är bara en (1) medborgare. Klumpar du ihop mig med några, möjligtvis?

Exakt vilka hjärnspöken är det du pratar om? WHO:s rapport om brain drain och fatal flows? Migrationsverkets statistik över utdelade uppehållstillstånd? Eller projiceringen av den demografiska utvecklingen i Sverige, kanske? Är det möjligtvis det nästan statistiska mönstret att politiker och journalister som propagerar för invandring bosätter sig i nära nog invandringsfria kvarter? Eller är det måhända ”hjärnspöket” om huruvida bistånd ger flest flyktingar hjälp genom hjälp på plats eller genom hjälp till integration i Rinkeby? Vad är det du anser vara hjärnspöken? För du är väl inte svarslös?

Weine Berg
www.rakryggad.blogspot.com

Nytt bakslag för Det Nya Sverige: 86 % av tjejerna rädda för att bli våldtagna

Den otrygga utvecklingen av Det Nya Sverige drabbar allt fler. I en färsk undersökning uppger hela 86 % av tjejerna mellan 15 och 18 år att de är rädda för att bli våldtagna. Det är den hittills högsta siffran som uppmätts. Bakom undersökningen står försäkringsbolaget If som tillsammans med Lunarstorm har frågat 3000 tjejer mellan 15 och 18 år om rädslan för våldtäkt.

Rakryggad har tidigare lyft fram att den privatägda gratisblaskan Metro har försökt att lansera ett flertal olika pajasartade bortförklaringar till den stora ökningen av våldtäkter. Bland annat menade Metro att gatubelysningen (särskilt kallt ljus), krogliv och alkohol var för sig kunde förvandla en normal man till en perverterad våldsbrottsling.

Åsiktsminoriteten inom massmedia och politik anser inte att olika kulturer och värdegrunder i ett och samma samhälle leder till motsättningar och konkurrerande kvinnosyn exempelvis. Således har åsiktsminoriteten allt mer att bevisa ju mer deras agenda urartar.

Personligen anser jag att perverterade våldsbrottslingar regelmässigt ska kastreras vid återfall i grova s.k. sexbrott. Offer och potentiella offer i första rummet! Ta flickornas oro på allvar!

Bush vill göra Mälardalen självständigt

Den nordamerikanske presidenten George W Bush politiska göranden är knappast några välgärningar som kommer att gå till historien. Ockupationen av Irak gjordes av lögnaktiga skäl - man hittade helt enkelt inga massförstörelsevapen.

Bush stöder även amnestin för 12-20 miljoner illegala invandrare i USA vilket skapar incitament för ytterliggare olaglig invandring. Opinionen är kraftigt emot elitens bushstödda amnesti. I sammanhanget är det värt att nämna att National Academy of Sciences beräknar att uppemot 44 % de uteblivna löneökningarna inom låglöneyrken 1980-1994 var en direkt följd av massinvandringen.

Bush senaste pärla, bortsett från att han dagligen låter amerikanska soldater dö i ett krig utan orsak, är att han har uppmanat Serbien att göra Kosovo självständigt. Visst är det underligt hur Bush verkar för en nordamerikansk union och samtidigt vill splittra länder på andra kontinenter?

Låt oss göra en tillbakablick på Kosovo. Kosovo är serbernas kärnland sedan uppemot 1000 år tillbaka och har ockuperats av muslimerna i 500 år efter slaget år 1389. Många kosovoserber fördrevs från sitt fosterland. Under andra världskriget ockuperades området av den italienska fascistregimen och många kosovoserber fördrevs även då. Efterkrigstidens kommunistockupation av området fortsatte fördriva mängder av kosovoserber, precis som de nutida albanska etniska rensningar av Kosovo. Därför bebos Kosovo idag av 90 % inflyttade albaner, s.k. kosovoalbaner. Det är inte konstigt att serberna håller hårt i sitt Kosovo.

Faktum är att man kan dra klargörande paralleller mellan Kosovo och Mälardalen. Låt vara att Mälardalen har varit svenskt kärnland sedan tusentals år. Principen är densamma. Bush vill att Mälardalen ska bli självständigt. Han vill att det ska tillfalla ett annat folk - mälarirakierna. Men det finns inga mälarirakier - och det finns inga kosovoalbaner. Däremot finns det albaner. Albanerna har ett hemland - Albanien. Där hör de hemma. Kosovo åt kosovoserberna! Mälardalen åt mälarsvenskarna!

20 juni, 2007

Folkomröstning om den okontrollerade massinvandringen!

I ett samhälle där en liten elit sitter på nästan all makt är det viktigt att göra sin röst hörd på de få sätt man kan. Ett sätt att påverka är, inte bara att skriva under protestlistor, utan också att få andra att skriva under samma protestlistor. Dra ditt strå till stacken. Enade vi stå, söndrade vi falla under fienden som härskar genom att söndra.

Sätt din krumelur på följande protestlista om du stöder andemeningen.

19 juni, 2007

Svar från Eliza Roszkowska Öberg (m)

eliza.roszkowska.oberg@riksdagen.se

Hej och tack för ditt brev.


Jag märker att frågan om invandring engagerar dig och att du lägger ner mycket tid på att formulera argument för att övertyga. Det har jag respekt för, även om jag i det här svaret till dig kommer ge några anledningar till varför jag har en annan uppfattning i sakfrågan.


Invandringen till Sverige är inte utan problem. Kombinerat med en politik som inte gör det särskilt lönsamt att arbeta jämfört med att ta emot bidrag blir situationen för många invandrade (och skattebetalare) inte särskilt bra. Jag anser dock inte att det har med invandringen som sådan att göra.


Arbetslösheten är för hög även för svenskar. Därför driver vi kraftfullt frågan om att få fler människor i arbete genom att göra det mer lönsamt att arbeta. Vi höjer kraven på att söka jobb så att man måste söka oftare och även acceptera jobb som ligger utanför ens yrke eller hemort.


Din invändning mot att låta högutbildad arbetskraft från tredje världen flytta till Sverige för att arbeta kan jag inte hålla med om. Solidaritet bör vi ha med de enskilda individerna, inte främst med nationerna. Att säga till en läkare eller ingenjör som får gå arbetslös eller jobba för svältlöner i ett fattigt eller krigshärjat land att han eller hon måste stanna där av solidaritetsskäl håller inte.


På ett område har du en poäng, och det är att man bör arbeta så effektivt som möjligt med att ta hand om flyktingar vid krig och andra större oroligheter. Då kan det vara rationellt att försöka ta hand om de drabbade så nära den plats där de från början befann sig och samtidigt bidra till att fred uppnås så snart som möjligt.


Att skicka tillbaks invandrade svenskar är inte en modell jag tror på. Då är det bättre att dels förbättra arbetsmarknadens funktion men också att samarbeta med EU-länder för att inte enskilda länder ska behöva ta emot fler flyktingar än vad de klarar av.


Med vänliga hälsningar,

Eliza Roszkowska Öberg

Riksdagsledamot (m)

-------------------------------------------------

Hejsan Eliza,

Tack för ditt uppriktiga och konstruktiva svar. Ett av resultaten av mitt öppna brev är uppfattning att 342 riksdagsledamöter inte har ens förmågan att formulera ett mäjl, än mindre sammanställa svar på frågorna.

Att arbetslösheten är för hög bland svenskar borde rimligtvis ha med efterfrågan/tillgång att göra även det? Om fler konkurrerar om ett fåtal jobb blir väl arbetslösheten hyfsat hög inom alla grupper? Än så länge kan ju inte två individer ha samma heltidsjobb.

Du säger följande: ”Att säga till en läkare eller ingenjör som får gå arbetslös eller jobba för svältlöner i ett fattigt eller krigshärjat land att han eller hon måste stanna där av solidaritetsskäl håller inte.”

Men jag ser ingen motivering från dig till varför inte detta skulle vara hållbart. Hur menar du? Har inte varje individ ett ansvar gentemot det folk som skapat denne? Är det rimligt att de mer kapabla individerna skiter i de som är mer behövande? Ur vilket humanistiskt perspektiv är detta godtagbart? Väntar med spänning på ett mer utförligt svar från dig i denna fråga.

Det känns tryggt att du stöder min tanke om hjälp i närområdet och hjälp till självhjälp för de behövande folken. Det ter mig orimligt att sätta in hjälpen där den inte behövs.

Till sist betonar jag att det inte går att få samhället att fungera igen utan återvandring och repatriering. Det kan omöjligtvis finnas en politik som klarar av att integrera eller assimilera 60 000-100 000 människor per år till ett land med en ursprungsbefolkning på futtiga 7 miljoner.

Det finns ett klart samband mellan den stora immigrationen, det kulturella avståndet mellan folkgrupperna och de stora samhällsproblem som Sverige idag dras med. Det som ni politiker idag gör, är att bygga sociala bomber som med säkerhet kommer att brisera, med nuvarande utveckling. Jag hoppas verkligen att ni i riksdagen inte är så blinda och naiva och lever så långt från verkligheten utanför Danderyd, Kungsholmen, Östermalm och Lidingö att ni inte har insett detta.

Trots att du inte svarat på alla undringar jag hade, uppskattar jag ditt försök att bidra till en debatt.

Mvh,
Weine Berg
www.rakryggad.blogspot.com

11 juni, 2007

Gunnar Andrén (fp) ger sig - har inga svar

Hej Weine

Jag ger mig.

Du har naturlgitvis rätt i allt du tillvitar mig, osaklighet och vad det vara må - inkl. att Du inte har någon politik.

När lägger du ut det på din hemsida? Äntligen ett rakt och sanningsenligt besked. Men sluta nu påstå att jag itne svarar på frågor.

GA

Emma Henriksson (kd) skriver igen

emma.henriksson@riksdagen.se

Självklart kan jag debattera med någon som gör en annan samhällsanalys men för att det ska vara meningsfullt bör det finnas åhörare som kan ha nytta av att få de olika analyserna belysta genom debatten. Det är sällan meningsfullt att två som har helt olika uppfattning debatterar med varandra utan åhörare eftersom utsikterna för att någon ska förflytta sig åsiktsmässigt är tämligen minimal.

Vänliga hälsningar,

Emma Henriksson
Riksdagsledamot
Kristdemokraterna
08-786 55 35
070-354 41 91
-------------------------------------



Hejsan Emma,

Mäjlväxlingen med dig och de andra ledamöterna publiceras på min blogg (som föregående vecka hade 1900 unika besökare). Det är ju något mer än det ryms i riksdagens plenissal eller en TV-studio för all del. Så visst finns det publik. Nu när detta är konstaterat – är du villig att svara på de frågor jag ställde i det öppna brevet?

För övrigt: Ställer du åhörarkravet på alla medborgare som skriver till dig?

Mvh,
Weine Berg
www.rakryggad.blogspot.com

En ännu svarslös Sofia Arkelsten (m) skriver igen

sofia.arkelsten@riksdagen.se


Hej, hej

Nu har du skickat ännu ett mail. Jag har läst det men delar inte dina åsikter och köper inte dina argument. Det har jag redan svarat.

Och ännu en gång: Nu har du framfört dina åsikter. Du har publicerat dem och mina svar. Men jag tror på yttrandefrihet och din möjlighet att skriva vad du vill trots att jag inte delar din inställning till andra människor.

/Sofia

* * * * *
Sofia Arkelsten
Riksdagsledamot (m),
Stockholms stad
Member of Parliament
+46 8 786 58 13
+46 70 358 44 43
Sveriges riksdag,
100 12 Stockholm
http://arkelsten.blogspot.com

-----------------------------------------------



Hejsan,

I det förra brevet, då du hade missförstått ett av mina argument och därför såg en möjlighet att tillbakavisa mina påståenden, då gick det bra för dig att argumentera den frågan. Nu när jag klargjort att du missförstått, ja då plötsligt kan du inte debattera ens den frågan längre.

”Du delar inte mina åsikter och du köper inte mina argument”, säger du. Då får vi hoppas att du i framtiden får debattera med människor vars åsikter du delar och vars argument du köper. Men jösses vilken tråkig debatt det kommer att bli…

Fast å andra sidan, hur höga krav kan man ställa på en människa som avlönas med 40 000 kronor per månad ur skattebetalarnas ficka?

Simma lugnt i ankdammen!

Mvh,
Weine Berg
www.rakryggad.blogspot.com

Svar 2 från Helena Leander (mp)


Jag kan inte lova att jag kommer att hinna svara på alla mejl om det här blir en utdragen mejlväxling – som riksdagsledamot får vi oerhört många mejl – men här kommer i alla fall lite nya kommentarer (i kursivt).


Vänliga hälsningar

Helena Leander



”Fakta 1. Många skulle i och för sig kalla 17 % arbetslöshet för katastrofal. Det är uppenbart att så många arbeten inte skapats på grund av invandringen. Jag räknar då bort skattefinansierade arbeten som konstruerats för att komma till rätta med integrationen och dylikt. Med dessa borträknade har vi en stor nettoökning av arbetslösa, inte tvärtom. Vi importerar arbetslöshet, samtidigt som företag flyttar utomlands. Det är en resursväxling som inte är konstruktiv.”


Vi kan väl i och för sig diskutera hur hög arbetslösheten egentligen är och hur den ska betecknas, men det intressanta är snarare din tes att antalet arbetstillfällen är oberoende av befolkningen, så att en ökande befolkning automatiskt leder till högre arbetslöshet medan en minskande befolkning med samma logik leder till minskad arbetslöshet.


Under mina 3,5 års studier till nationalekonom har jag aldrig stött på någon sådan tes, men vi kan ändå leka med tanken att den stämmer. Då Sveriges befolkning ökat från 1 764 724 personer 1749 (det tidigaste året jag hittar befolkningsstatistik från) till 9 113 257 personer 2006, skulle arbetslösheten idag vara ca 80 % om inte de nya människorna också bidragit med nya arbetstillfällen. Om målet för dig är en minskande (eller i alla fall inte ökande) befolkning borde väl en sådan strategi i så fall inte bara rymma minskad/stoppad inflyttning utan också minskat barnafödande, men det har jag inte hört dig argumentera för.


”Fakta 2. WHO har visat att de högutbildade som söker sig från Afrika till västvärlden gör detta för att höja sina levnadsstandard, inte för att de flyr från vare sig stening eller förföljelse. I en rapport som heter Migration of health professionals in six countries: a synthesis report (2004) av Awases M, Nyoni J Gbary A och Chatora R har man undersökt orsakerna till varför läkare och sköterskor lämnar sina afrikanska hemländer för västvärlden. Av de tolv vanligaste orsakerna är inte en enda någon form av flyktingskap. Rapporten citeras i WHO:s Migration of healthworkers. Och du undrar vad som är bäst, ja, det bästa är naturligtvis att de berikar sina egna länder och sitt eget folk med den högkvalitativa kunskap som de har. Har de inte möjlighet att göra detta i sitt hemland behöver nog något av grannländerna deras kunskap mer än vad t ex Europa gör. Siffrorna talar sitt tydliga språk i och med att Afrika årligen utbildar ett fåtal tusen läkare, medan västvärlden utbildar hundratusentals läkare. Frågan kvarstår alltså: är det att visa solidaritet med tredje världen att importera deras hjärntrust?”


Visst, undersöker man bara den i sammanhanget något begränsade gruppen ”läkare och sjuksköterskor från sex afrikanska länder som flyttat till väst” ifrågasätter jag inte alls WHO:s slutsatser. Däremot kan man fråga sig hur relevant detta är för migrationsströmmarna till Sverige, där arbetskraftsinvandring från länder utanför EU i princip inte förekommer. Givetvis finns det även högutbildade bland dem som får asyl, men får de asyl är det just för att de behöver skydd och inte kan stanna i sitt hemland.


”Och varför vi inte ska importera lågutbildad arbetskraft beror naturligtvis på att vi har en hög arbetslöshet och att det då skulle vara en allvarlig kränkning av de svenska arbetslösa - som i längden leder till lönedumpning. Hur tror du att arbetslösa svenskar känner det när ni i riksdagen fortsätter att importera arbetslöshet och talar er varma om ännu mer arbetslöshetsinvandring? Familjefädrer, ensamstående mammor och ungdomar som aldrig får en chans för att människor som du föredrar att importera arbetskraft som inte behövs, har säkerligen en del åsikter om er politik. De kan naturligtvis inte yppa dessa eftersom de då betraktas som hemska och suspekta människor.”


Som jag redogjort för tidigare tror jag inte att invandring innebär att vi importerar arbetslöshet (men däremot att diskriminering mm leder till att en större andel av arbetslösheten drabbar invandrare).


”Fakta 3. Att asylsökande mår dåligt efter lång handläggningstid och ovisst väntande är en helt normal mänsklig reaktion, den är förståelig, men dock kan man i jämförelse med flyktingar runt om i världen som svälter, inte likställa dessa asylsökande med svältande flyktingar som står utan hjälp. Föredrar du att hjälpa nedstämda asylsökande eller väljer du att hjälpa flyktingar som svälter på plats?”


Jag kanske uttryckte mig klumpigt när jag pratade om asylsökande som ”mår dåligt”. Ska man må tillräckligt dåligt för att få stanna pga synnerligen ömmande omständigheter (det som förr hette humanitära skäl) räcker det definitivt inte att vara lite deppig. Det finns människor som mått så dåligt att de försökt ta sitt liv, utan att det har bedömts som tillräckligt allvarligt. Dessutom går det inte riktigt att jämföra människor som flyr förföljelse och människor som svälter (som inte nödvändigtvis behöver vara flyktingar för det – tvärtom räknas svält inte som flyktingskäl). Svältande människor behöver mat, och kan med fördel hjälpas på plats. Däremot kan en människa som t ex fängslas och torteras i sitt hemland pga av sina politiska aktiviteter inte gärna vänta i hemlandet medan vi genom t ex diplomatiska påtryckningar och stöd till demokratiutveckling försöker få staten att sluta förfölja politiska motståndare – något som tyvärr kan ta väldigt lång tid – och därför behöver den människan skydd någon annanstans.


”Du frågar också om asylsökande ska vara utan sina familjer, dvs. om anhöriginvandring ska förvägras. Mitt svar är ett obändigt ja, eftersom det finns flyktingar som är i betydligt mer akuta situationer än brist på sällskap och familjeåterförening. Om jag skulle stå inför x antal fall där svältande och uttorkade människor i Afrika, i behov av hjälp på plats, ställs mot dagens anhöriginvandrare som vill till Sverige, kommer jag alltid att välja det förstnämnda. Jag kan inte för mitt liv förstå hur du kan välja det motsatta.”


Om du har en familj, skulle du tycka att det var okej att jag skickade iväg den till andra sidan jordklotet medan du var tvungen att stanna här? Troligtvis inte. Ungefär så antar jag att det känns för den som tvingas fly sitt land och sen inte kan få med sig familjen (ifall inte hela familjen har flyktingskäl). Givetvis tycker jag att vi också ska hjälpa till att minska svält och annat lidande runtom i världen, men varför är det alltid flyktingarna och deras anhöriga som ska betala för det? Det må vara att en svältande människa lider mer än den som berövats sin familj – jag har lyckligtvis sluppit pröva något av det – men varför inte t ex jämföra med de välbärgade svenskar som nu slipper betala förmögenhetsskatt. Minskar vi lidandet i världen bättre genom att slopa förmögenhetsskatten än att höja biståndet eller göra flyktingpolitiken mer human? Är det så att du verkligen menar allvar med att du vill höja biståndet och hjälpa människor på plats – vilket du i så fall ska ha all heder av – kan jag komma på betydligt bättre ställen att spara på än just flyktingmottagningen.


”Fakta 4. Du ser inget problem i att andelen svenskar minskar i Sverige? Sverige är ett litet land. Vi svenskar är blott 7, av totalt 6 000, miljoner människor på jorden. Hur liten andel svenskar är godtagbar för dig? En tiondel, en tjugondel eller kanske en hundradel? Och anser du även att andra länder, låt oss exemplifiera med Indien, Gambia och Israel, i proportion ska minska sin andel indier, gambianer respektive israeler till förmån för folk som redan har egna länder? Vart går skammens gräns? Finns den?”


Svenskarna kommer förstås knappast att utgöra en större andel av världsbefolkningen om vi skulle stoppa alla invandring, men däremot av befolkningen i Sverige. En minskad andel av befolkningen ser jag förstås inte som något självändamål, men inte heller som ett problem. Tror man som jag att olika kulturer kan existera sida vid sida behöver inte ”den svenska kulturen” utrotas bara för att vi delar landet med andra kulturer.


”Fakta 5. Din siffra på 9 miljarder för immigration och integration är ju ren ploj och det tror jag du vet. Med dina siffror på 9 miljarder skulle det betyda att (om vi förutsätter att aktuellt år har samma nivå som förra årets invandring på cirka 100 000 människor) att varje immigrant skulle immigrera och integreras till en kostnad av futtiga 90 000 kr per man. Det låter inte riktigt rimligt. I dina kostnader tror jag inte att kostnader för äldreförsörjningsstöd, möbelbidrag, utbildning, vård, rättskostnader, barnbidrag osv är medräknade. Jag kan ha fel, så rätta mig om så är fallet. Skattebetalarnas förening menar i sin rapport Vad kostar invandringen? att den kostar mellan 43,5 och 94 miljarder kronor. Ekonomen Jan Ekberg hävdar att den kostar 30 miljarder. Professor emeritus Lars Jansson framhåller en kostnad på 240 miljarder. Ingen tycks således hålla med er politiker om en kostnad på blott nio miljarder.”


De nio miljarder jag refererar till är den summa som anslås för just migration och integration i statsbudgeten. Invandrares kostnader för utbildning, barnbidrag osv redovisas inte separat, utan återfinns under anslagen för utbildning, barnbidrag osv. Och varför skulle de redovisas separat? En post för ”barnbidrag för barn med infödda föräldrar” och en annan post med ”barnbidrag för barn med utlandsfödda utlandsfödda föräldrar”? I så fall kanske vi skulle beräkna kostnaderna för ”svenskarna” också? Ett barn som fötts i Sverige kostar en hel del i dagis, skola, barnbidrag osv innan det är tillräckligt gammalt för att börja jobba och betala skatt. Ska man räkna på det sättet skulle jag gissa att ”startkostnaderna” innan en person som kommer till Sverige i vuxen ålder får sitt första jobb är lägre.


”Till sist Synd att du i slutet hänger dig åt ”du-är-en-hemsk-människa-som-skyller-problemen-på-invandrarna”-resonemang i ett annars respektfullt brev. Som du skulle ha märkt, om du läst min blogg, anklagar jag inte invandrarna (utom möjligtvis de kriminella dito) utan det är er politiker och journalisterna jag anklagar – ni som skapat Det Nya Sverige. Det är ni som bär ansvaret. Invandrarna är bara vanliga människor som tar de chanser de får, enligt individuell moralisk bäring.”


Jag står fast vid att det är en väldigt förenklad syn att skylla på invandringen. Det finns beräkningar på att alkoholen kostar Sverige runt 150 miljarder kronor om året (se t ex http://www.drogforebyggarna.nu/ajohnsson.html). Om man nu vill ha en enkel syndabock, varför inte lika gärna lägga allt krut på att bekämpa alkoholen i stället för att sparka på dem som redan ligger ner? Jag säger inte att invandrare är svaga människor, men många kommer onekligen från en väldigt utsatt situation där deras liv kan stå på spel, och att det är just de som ska lösa våra problem tycker jag är väldigt cyniskt.


”Du undrar också hur jag anser att man ska hjälpa de flyktingar som inte kan stanna i sina hemländer. Som jag tidigare skissat på tror jag till fullo på hjälp på plats i första hand, i andra hand hjälp i närområdet. Storbritannien har föreslagit upprättandet av s.k. Safe Havens som en lösning. Det är betydligt bättre lösningar än er ständiga invandring.”


Som jag skrivit tidigare tror jag inte att hjälp på plats kortsiktigt kan hjälpa människor som flyr förföljelse, även om vi givetvis ska arbeta internationellt för att mänskliga rättigheter ska respekteras överallt och därmed långsiktigt minska människors behov av att fly. Safe Havens innebär förvisso att flyktingarna får någon form av skydd utanför sitt hemland – om än i läger utan större möjligheter att kunna arbeta och försörja sig själva – men är det inte lite att smita från sitt ansvar? Sverige är ett rikt och glesbefolkat land, som ändå får sägas ha relativt goda förutsättningar att ta emot flyktingar jämfört med de många gånger betydligt fattigare och oroligare länderna som råkar ligga nära de länder som människor flyr från. När det nu t ex pratas om de ”gigantiska” flyktingströmmarna från Irak ska vi komma ihåg att den absoluta merparten – ett par miljoner om jag inte minns fel – har flytt till grannländerna. De tiotusentals som tagit sig till Sverige framstår i jämförelse som ganska få.


”Du frågar också vilka som ska skickas ut. I enlighet med det jag tidigare skrev anser jag att alla utan skyddsbehov ska skickas hem. Du nämner utbytesstudenter och EU-medborgare men mig veterligen är inte de flyktingar och berörs därför inte av frågan, eller hur? Målsättningen är att alla ska återvända när förhållanden så tillåter. Det är ju en riktlinje som t o m FN förespråkar, om jag inte missminner mig. Invandring kan inte, och skall inte, ske på de invandrandes villkor.”


Nu blir jag lite förbryllad. Är det mer okej att EU-medborgare och utbytesstudenter kommer hit än att människor som verkligen behöver det gör det? När det gäller utbytesstudenter kan jag möjligen se logiken om de inte stannar kvar och söker jobb här när de pluggat klart, men EU-medborgarna konkurrerar väl om samma jobb som flyktingarna?


Du antyder även att jag förespråkar en enkel politik, men det är snarare tvärtom. Ni riksdagspartier har bara en lösning på alla problem: Mer invandring!” Nja, jag har knappast förespråkat mer invandring som lösning på alla problem. Visserligen kan arbetskraftsinvandring vara en lösning på de demografiska förändringar vi står inför, då en allt lägre andel arbetsföra ska försörja en allt högre andel äldre, men för mig handlar invandring snarare om solidaritet med de människor som av olika skäl inte kan stanna i sitt eget land och där Sverige skulle kunna erbjuda en lösning.


”Till sist passar jag på att ge dig en eloge för att du inte isolerar dig från din egen politik, som t ex att bosätta dig i Danderyd eller på Kungsholmen. Starkt jobbat! Du tillhör en minoritet bland dina kollegor.”


Tack! Jag håller med dig att det är olyckligt om politiker inte lever i samma verklighet som de medborgare de ska representera. Bl a av den anledningen tackade jag nej till det övernattningsrum i Gamla stan jag kunde ha fått bo i under riksdagsveckorna eftersom jag bor mer än fem mil från riksdagen, och skaffade i stället en vanlig lägenhet i ett miljonprogramsområde. Där har drygt 80 % av befolkningen utländsk bakgrund. Det jag däremot undrar när jag läser ditt brev är vilken erfarenhet du har av flyktingar. Jag har genom åren träffat och lärt känna många människor som någon gång tvingats fly sitt land. Vissa har fått uppehållstillstånd, andra väntar fortfarande efter flera år på besked och en del fick avslag på sin ansökan, men eftersom de inte kunde återvända hem har de tvingats leva gömda. Jag har hört alldeles för många hemska berättelser om tortyr, förföljelse och familjemedlemmar som mördats, och alldeles för många berättelser om människor som trots vad jag bedömer som starka skäl att stanna ändå får avslag. Jag skulle aldrig kunna se dem i ögonen och säga att jag tycker att de ska åka härifrån.

-----------------------------------------------------------

Hejsan Helena,

Och tack för ännu ett svar. Jag hyser respekt för dig som, i motsats till de andra riksdagsledamöterna som svarat, faktiskt kan föra en diskussion.

Jag måste ha uttryckt mig oklart för även Sofia Arkelsten (m) uppfattade mig som om jag anser att befolkningsmängden är strikt och direkt relaterat till antal arbetstillfällen. Det jag sa, eller försökte säga, var att om mängden arbetssökande ökar snabbare än arbetstillfällena så kommer detta i förlängningen att leda till lönedumpning och en devalvering av arbetsrätten.

Naturligtvis behöver vi inte begränsa oss till läkare och sjuksköterskor. Vi kan dra alla högutbildade över en kamm. Om vi ska tro massmedia och Mona Sahlin går det oerhört många läkare, ingenjörer och högutbildade invandrare i Sverige som tvingas jobba som städare och taxichaufförer. Jag vet inte vem som har rätt, men jag är benhård på principen att en akademiker hitkommen från ett fattigt land är detsamma som en akademiker mindre i det fattiga landet. Enkel matematik.

Svältande människor betraktas i mina ögon som flyktingar, trots att de rent fysiskt inte kan fly sitt land. Jag ser ett betydligt högre värde i att hjälpa svältande barn, än apatiska barn. Alltid. Ja, självmordsförsök är tragiska – men det sker många självmord och självmordsförsök bland svenska ungdomar. Borde vi inte sopa rent framför egen dörr innan vi ger oss ut i världen för att rädda människor psykosocialt?

Vad gäller frågan att flyktingar ska ta hit sina familjer eftersom det är jobbigt att inte ha de sina nära, lämnar jag frågan därhän eftersom jag svarade på den i förra brevet. Men förs sakens skull klistrar jag in mitt svar från förra brevet, där jag skrev: Om jag skulle stå inför x antal fall där svältande och uttorkade människor i Afrika, i behov av hjälp på plats, ställs mot dagens anhöriginvandrare som vill till Sverige, kommer jag alltid att välja det förstnämnda.

Jag vill inte bara höja biståndet, jag vill reformera det fullständigt. Och det ska ske på bekostnad av det som idag felaktigt kallas flyktingmottagande. Jag har redogjort tidigare i mina brev och artiklar hur jag anser att man bör hjälpa de riktiga flyktingarna.

Det som oroar mig mest med ditt senaste brev är att du inte är så bekymrad om svenskarna i andel minskar i Sverige. För att sätta saken i sitt rätta perspektiv drar jag paralleller med liknande skeenden runt om i världen. Först och främst i USA, där urinnevånarnas – indianerna - andel av befolkningen är mycket liten. Och hur påverkar detta USA? Indianerna har mycket liten påverkan på hur landet utvecklas, de har nästan ingen makt och positioner och de trängs undan alltmer. Om man ska följa ditt resonemang så är inte detta så farligt eftersom de ju inte är utrotade rent fysiskt.

Den andra parallellen jag har är Baltikum. Stalin lät flytta in massvis med civila ryssar i Baltikum under ockupationen för att cementera den ryska överhögheten. I den estländska staden Narva är nu 90 % ryssar. Staden har alltså slutat vara estnisk. Men estländarna är heller inte nära utrotning, men de har i Narva blivit nästan helt undanträngda av ryssarna. Är inte heller detta ett problem tycker du?

Och hur förhåller du dig i de tidigare exemplen med Indien, Gambia och Israel? Är det ett mindre problem om deras folk skulle trängas undan till fördel för immigranter?

Du skriver att ”Safe Havens innebär förvisso att flyktingarna får någon form av skydd utanför sitt hemland – om än i läger utan större möjligheter att kunna arbeta och försörja sig själva – men är det inte lite att smita från sitt ansvar?”

Det handlar om att ge människor som flyr skydd och hjälp – inte att fixa deras inkomster eller sociala liv (t ex familjeåterförening). Flyktingskap tycks i politikerkretsar ha blivit så trivialiserat att vad som helst räknas som skyddsbehov och den enda lösningen är att de integreras i Sverige. Jag häpnar vid dessa resonemang.

Du undrar också vad som gäller EU-medborgare och utbytesstudenter. Som jag sa i mitt förra brev diskuterar vi nu flyktingar och låtsasflyktingar. Mig veterligen flyr inte utbytesstudenter eller EU-medborgare till Sverige så det är lite svårt att betrakta dem som flyktingar. Fast å andra sidan betraktas ju vad som helst som skyddsbehov i Det Nya Sverige…

Jag kan inte förstå ditt resonemang, och för all del andras dito, om de ”demografiska utmaningar” som Sverige står inför med en åldrande befolkning. Vi är åter tillbaka till den enda lösningen: Mer invandring! Varför inte stimulera svenskarnas barnafödande och ge incitament till att bilda familj, skapa nya generationer som ska bygga vidare på välfärden? Vad är det som är så fel med svenska barn?

Javisst är det bra om man kan särredovisa kostnader och intäkter för svenskar respektive invandrare. Vi svenskar har ett ansvar gentemot våra förfäder som byggt detta land, det är alltså en ansvarsfråga hur vi hanterar landets ekonomi.

Du sätter den svenska kulturen inom citationstecken. Varför detta? Gör du det även med andra kulturer? Skriver du: ”den turkiska kulturen”?

Du frågar också om min erfarenhet av flyktingar. Jag har inga. Däremot har jag träffat och lärt känna många invandrare från många olika delar av världen och inte en enda av dessa har hymlat med att de kommit hit för att få det bättre ekonomiskt och materiellt. Oavsett om jag träffat dem i mitt bostadsområde (jag bor i s.k. mångkulturella kvarter), som student, bland arbetskamrater eller i något annat sammanhang kan jag inte påminna mig att en enda av dessa har uppgett någon form av skyddsbehov. Jag antar att du och jag lever i två olika världar.

Till sist en fråga: Varför får människor avslag på sin asylansökan?

Mvh,
Weine Berg
www.rakryggad.blogspot.com

09 juni, 2007

Två brev från Gunnar Andrén (fp)


Hej Weine


Jag försäker svara efterhand. Jag får många e-postbrev, tidnen räcker inte till.


När det gäller svar och krav på svar har jag utvecklat det i ett annat brev till dig nys. Jag är glad över att du också känner - äen om du försvarar det - att alla hårda ord mot mig skjuter över målet. Men sedan är det din politik: Jag vill ja ha en politik i andra länder så att emigation och imigration inte blir ett massproblem. Vad vill du göra åt saken? (Det är en fråga och jag förväntar mig inget svar - men än att förbjuda.)


Då kommer jag till Din andra fråga: Om någon vill ha en bil - ger jag den då bilen? Nej, där har du rätt. Men sedan skiljer vi oss åt radikalt. Du vill förbjuda denne person att drömma om att få bilen, jag vill se till att vederbörande får möjligheter att i sitt land kunna skaffa bilen. Du försöker förbjuda drömmandet, där skiljer vi oss.


Jag har en politik för att förhindra det du kallar massinvandring, du har ingen alls. Du tror att Du kan förbjuda människors önskningar. Jag tror mig inte ens kunna ändra på dina!


GA

---------------------------------------------------------

Svar på brev 1


Hallå igen,

Du har hyfsat fel igen.

Jag vill också ha ha en politik i andra länder så att emigration och immigration inte blir ett massproblem. Sättet att åstadkomma detta är att genom hjälp till självhjälp få behövande länder på fötter. Detta helt enligt det kinesiska ordstävet: "Ge mig en fisk så har jag mat för dagen - lär mig fiska så harjag mat för resten av livet."

Alla ska kunna drömma om bilen om de så vill, och förhoppningsvis ger hjälp till självhjälp alla möjlighet att i en framtid skaffa den bil de drömmer om - bildligt talat.

I många fattiga länder är det höga barnafödandet ett problem. Det kostar mycket pengar att föda många munnar. Västvärldens politik hittills har gått ut på att ta hit en del av det mänskliga överskott och detta står i rak motsats till den forsking som visar att det allra effektivaste motmedlet på hög nativitet är utbildning åt kvinnorna. Återigen är hjälp till självhjälp överlägset den politik som förs idag.

Dina påståenden om att jag vill förbjuda lämnar jag därhän eftersom det är osakligt påhopp. Du påstår att jag inte har en politik. Och det stämmer ju. Det är du som är politiker - inte jag.

För att få en bild av den migrationspolitik som väst för idag tipsar jag om följande videolänk: Immigration by the numbers. En ytterst pedagogiskt och saklig föreläsning av Roy Beck. Låt vara att han behandlar USA:s migration. Resonemanget som sådant är giltigt för hela väst.

Länk:
http://video.google.com/videoplay?docid=4094926727128068265&q=nu

Mvh,
Weine Berg
http://www.rakryggad.blogspot.com/

------------------------------

Brev 2



Hej Weine


Varför börjar du bli oförskämd? Har några andra överträffat dig i okvädinsord?


Du ställer krav på krav på krav på krav utan att svara på en enda fråga. Du ställer inga krav på dig men massor på mig. Var står det i grundlagen att jag inte får fråga Dig?


Jag noterar: Du svarar inte på frågor men häver ur dig okvädinsord till den Du har frågat. Det är ohyfsat. Sådan är inte jag. Jag har bett om svar för att kunna svara. Det har du inte svarat på. Men varför?


GA

Nationaldagen 2007

---------------------------------------------


Svar på brev 2

Hejsan,

Ja, underligt nog har du begärt att jag ska svara på om huruvida drottning Silvia ska utvisas, innan du kan svara på varför så många icke-flyktingar får flyktingstatus. Du måste väl medge att det resonemanget inte hänger ihop? Med andra ord: du slingrar dig.

Har du inget svar behöver du inte skicka mäjl till mig. Du blir ju inte av med din riksdagslön för att du skiter i att svara på en medborgares frågor.

Mvh,
Weine Berg
http://www.rakryggad.blogspot.com/

08 juni, 2007

Emma Henriksson (kd) kan inte debattera med de som tycker annorlunda


Jag valde mycket riktigt att inte svara på de många frågor du angav tillsammans med ett antal påståenden i ditt brev då det för mig är uppenbart att vi gör helt olika analyser av samhället. Att jag sammanfattar det i att jag inte delar dina åsikter är helt enkelt därför att jag av erfarenhet har noterat att samhällsanalysen och åsikterna för de flesta går hand i hand.


Det mandat jag har som riksdagsledamot bygger på det förtroende jag fått från kristdemokratiska väljare som rimligen delar mina värderingar och den kristdemokratiska samhällsanalysen. Att den inte delas av alla är uppenbart med tanke på valresultatet och jag har därmed inga förhoppningar om att mina åsikter överensstämmer med alla andras, det ligger inte heller i det politiska uppdraget.


Eftersom det för mig är uppenbart att vi står långt ifrån varandra åsiktsmässigt finner jag det inte meningsfullt med en mailväxling om frågorna, vilket jag av bloggen förstår att du inte heller väntat dig som resultat av det öppna brevet. Att jag mycket kortfattat ändå skickade ett mailsvar var därför att jag anser att varje medborgare som kontaktar en politiker bör få en respons på att de nått fram.


Eftersom jag fått ditt brev och tagit del av innehållet svarade jag just så väl medveten om att det inte skulle leva upp till förväntningarna.


Samma slutsats gör jag gällande de frågor du ställer i ditt senaste mail med undantag för det sista eftersom den frågan har annan karaktär finner jag att det finns skäl att besvara den. I kommundelen Trångsund i Huddinge kommun finns ett mycket stort antal nationaliteter representerade. I mina barns klasser på den kommunala skolan precis där vi bor finns ca tio nationaliteter representerade.


Vänliga hälsningar,

Emma Henriksson

Riksdagsledamot

Kristdemokraterna

08-786 55 35

070-354 41 91

------------------------------------------------

Hallå Emma,

Tack för ditt mäjl.

Om jag förstår dig rätt så kan du inte debattera med de som gör annorlunda samhällsanalyser? Hur påverkar detta ditt arbete i riksdagen? För du hävdar väl inte att de sju partierna i riksdagen gör samma samhällsanalys?

Om en vänsterpartist framhåller ett påstående, går du då upp i talarstolen och säger ”eftersom jag gör en annan samhällsanalys än x i vänsterpartiet kan jag inte bemöta hans/hennes påstående”? Det skulle ju bli en helt absurd situation. Eller menar du att du faktiskt gör samma samhällsanalys som det kommunistanstrukna Vänsterpartiet?

Precis som jag sa till Sofia Arkelsten (m) så anser jag att man inte bör bli politiker om man inte kan ta debatten. Är inte meningen med debatter att olika åsikter bryts mot varandra, så vet jag inte vad de är till för.

Med hopp om svar.

Mvh,
Weine Berg
www.rakryggad.blogspot.com

Svarslös Sofia Arkelsten (m) skriver igen


Hej igen.


Jag upprepar: Du skriver att du gärna vill ha dialog. Samtidigt kan jag inte tolka ditt mail på annat sätt än att du lagt fram ett antal åsikter som du kallar fakta och dessutom en slutsats som du vill att vi ska ställa upp på.


Även om du kallar något för fakta så är det inte fakta. Ta det första argumentet tillexempel, du utgår från ett nollsummespel och att antalet arbetstillfällen ska vara statiskt eller minska. Om ditt fakta stämmer så skulle vi inte kunna ha fler jobb i Sverige än exempelvis på medeltiden eftersom antalet jobb i ditt exempel är konstant. Men sånt som smed, kittelflickare och gatlampetändare har ju minskat medan andra arbeten har kommit till.


Då det du kallar fakta baseras på felaktigt antagaden därmed faller din argumentation. Din argumentation håller inte och jag delar inte dina uppfattningar.


Du skriver att du "utgår från att du klistrat på mig diverse fördomar". Det är inte sant. Jag ser det du skriver och jag ser vad konsekvenserna av dina förslag blir. Därför håller jag inte med dig och jag delar inte din människosyn.


Du bor alltså på västkusten och kommer från Värmland. Jag kommer från Hässelby i västra Stockholm och bor nu på Kungsholmen. Mitt val av bostad har inte avgjorts av dina fördomar. Om du är intresserad av demografi över staden så kan du gå in på www.stockholm.se/usk.


Nu har du framfört dina åsikter. Du har publicerat dem och mina svar. Men jag tror på yttrandefrihet och din möjlighet att skriva vad du vill trots att jag inte delar din inställning till andra människor.


/Sofia

* * * * *

Sofia Arkelsten

Riksdagsledamot (m),

Stockholms stad

Member of Parliament

+46 8 786 58 13

+46 70 358 44 43

Sveriges riksdag,

100 12 Stockholm

http://arkelsten.blogspot.com

----------------------------------------------------------------



Hejsan Sofia,

Trots att du svarat på exakt samma öppna brev som Helena Leander (mp) så tolkar hon det som att det visst går att föra en dialog. ”…jag tycker ändå att ett seriöst skrivet brev är värt ett seriöst svar, även om man absolut inte håller med”, skriver hon. Hon gör således en seriöst försök och ser möjligheter i sin argumentationsteknik. Du, å andra sidan, anser att det inte går att debattera med utgångspunkt i mitt öppna brev. Personligen anser jag att man kanske inte ska bli politiker om man inte kan ta debatten.

Till ditt brev. Du påstår att jag hävdar att antalet arbetstillfällen är statiska eller minskar. Detta är ren lögn. Jag skrev såhär: ”En stor ökning av arbetskraften till en statisk, minskande eller sakta ökande mängd arbeten leder ofrånkomligen till lönedumpning och urholkning av arbetsrätten.” Med andra ord: ett samhälle där antalet arbetsföra ökar snabbare än arbetstillfällena, leder till lönedumpning. Min argumentation faller således inte. Frågan kvarstår i vilket du är ett svar skyldig. Eller anser du fortfarande att jag inte vill ha dialog?

Du säger att du inte delar min människosyn. Jag har visat hur man med lägre kostnader kan hjälpa fler människor i nöd – så jag delar verkligen inte din människosyn. Det stämmer.

På Kungsholmen, enligt den sida du länkade till, har ni hela 5.2 % utomeuropéer, varav 89 afrikaner på 18 559 kungsholmsbor. Det är ju inte ens representativt för Sverige som helhet, och absolut inte representativt för en riksdagsledamot vars parti säger att: ”Det utanförskap som präglar många bostadsområden särskilt i storstäderna är förödande för självkänslan för de människor som bor där men även för samhällslivet och ekonomin i stort.”

Du säger också att det inte är mina fördomar som valt vart du ska bo. Nej, men däremot har du bekräftat mina fördomar om moderata politiker. Jag förespråkar inte s.k. mångfald, men tvingas ändå bo i ett s.k. mångkulturellt område. Du förespråkar, i egenskap av moderat, mångfald men bosätter dig där det inte finns någon (enligt er egen retorik, personligen anser jag att svenskar i sig är mångfald och inte behöver berikas eller anses smått odugliga).

Tycker du inte det känns konstigt att förespråka en sak och göra en annan? Varför går det inte bra att bo i Tensta eller Rinkeby, menar du?

Förresten, ditt parti Moderaterna i Vellinge säger nej till invandring till kommunen. Betyder det att de är rasister?

Mvh,
Weine Berg
www.rakryggad.blogspot.com

07 juni, 2007

Rakryggadläsare kräver svar av Gunnar Andrén (fp)

Den som följer bloggen har säkert stört sig på Gunnar Andréns ovilja att svara på frågorna i mitt öppna brev till honom och de 348 andra riksdagsledamöterna. Mäjlen från Andrén är många – svaren inga.

En Rakryggadläsare har kontaktat bloggen och berättat om sin kontakt med Andrén i samband med dennes slingrande. Rakryggadläsaren skrev till Andrén för att få svar på varför denne inte ens försökte svara på frågorna. Nedan följer mäjlväxlingen.

Hej Gunnar !

Jag mailar dig för att jag blev bestört när jag såg ditt svarsmail från Weine Berg på www.rakryggad.blogspot.com

Varför jag blev bestört, är för att du helt och hållet slingrade dig förbi Alla frågor Weine hade ställt till dig, och istället vill få det till att Weine blott bara är en simpel rasist, genom att i stort skett enbart nämna namn på personer som bör lämna Sverige för att de icke har hel svensk bakgrund? Är det ditt sätt att bemöta respons från väljare? Genom att att kasta sten, istället för att bemöta frågorna och kritiken?

Varför Gunnar? Du skrev i ditt svars mail till Weine "jag ser fram mot ett tydligt svar".
Han hade säkerligen gett dig tydliga svar, om du hade visat ett gott föredöme, genom att själv ge tydliga svar på det frågor han hade, istället för att inte ge ett enda svar.

Varför Gunnar?

Med vänlig hälsning

Staffan


----------------------------------------


Hej Staffan

Jag har svarat Weine i flera brev. Och alla som lagt ut sina kommentarer.

Vi får väl se vad Weiner berg gör med mina nya brev.

Jag försöker hålla god ton, även om Skunckes liknelse med att jag var en cancersvulst var svår att ta för den som likt mig förlorat min hustru i cancer.

I den fråga Du ställer anser jag mig emellertid vara på säker mark: Det är tillåtet även för riksdagsledamöter - som ju i grunden är vanliga människor - att ställa frågor.

Där är vi lika. Och det är den rättigheten jag utnyttjat.

Är det fel? Vad är Din åsikt?

GA

Svar från Helena Leander (mp)


Hej Weine!


Jag kan tänka mig att många som får det här brevet kommer att tänka att det inte är någon idé att svara eftersom du redan har bestämt dig och knappast tänker ändra dig pga ett litet brevsvar, men jag tycker ändå att ett seriöst skrivet brev är värt ett seriöst svar, även om man absolut inte håller med. Svar och kommentarer hittar du därför nedan.


Vänliga hälsningar

Helena Leander


Fakta 1: En stor ökning av arbetskraften till en statisk, minskande eller sakta ökande mängd arbeten leder ofrånkomligen till lönedumpning och urholkning av arbetsrätten. Varför fortsätter ni i detta läge att ta in 60 000-100 000 nya immigranter varje år? Strävar ni efter att dumpa lönerna och göra människor desperata?”


Antalet arbetstillfällen är inte oberoende av arbetskraftens storlek - i så fall skulle den befolkningsökning som Sverige upplevt de senaste århundradena ha resulterat i en katastrofal arbetslöshet. Nya människor bidrar med både efterfrågan (de vill ju också ha mat, kläder osv) och utbud (startar företag osv) av arbete.


Fakta 2: WHO varnar för hur västvärldens braindrain övergår i fatal flows på många ställen. Läkare och sjuksköterskor lockas från sina behövande hemländer till västvärlden - och ni pratar om att invandringen från dessa länder berikar Sverige. Är det så ni vill visa solidaritet med tredje världen - genom att ta deras hjärntrust?”


Braindrain är onekligen ett problem som inte kan viftas bort hur som helst, men frågan är vad som är alternativet. Är det bättre att läkaren som förföljs pga av sitt politiska engagemang sitter i fängelse än får en fristad här? Ska den homosexuella sjuksköterskan stenas till döds i sitt hemland hellre än att få komma hit? Och varför ska de lågutbildade människor som inte bidrar till någon braindrain när de vill söka sig ett bättre liv här hindras från det?


Fakta 3: Inte ens med FN:s flyktingdefinitioner är mer än 5 % flyktingar av dem som beviljas permanent uppehållstillstånd i Sverige. Er motivering att de som kommer till Sverige är flyktingar är således rent nys. De flesta är anhöriginvandrare. Varför fortsätter ni att hjälpa de 95 % som inte behöver hjälp? Har Sverige de resurserna, tycker ni?”


Tittar man på Migrationsverkets statistik från 2006 utgör de som fått uppehållstillstånd av flyktingskäl, andra skyddsbehov eller är kvotflyktingar 7 % av dem som fått uppehållstillstånd. Det låter kanske lågt, men då ska man komma ihåg att Migrationsverket är väldigt snåla med att ge asylsökande flyktingstatus. Det är inte ovanligt att människor som flytt undan förföljelse inte får uppehållstillstånd pga sitt skyddsbehov, utan först får stanna när de mår så dåligt efter rädslan och den långa ovissa väntan att de får stanna av humanitära skäl/synnerligen ömmande omständigheter. Dessa räknas alltså inte som "riktiga" flyktingar i statistiken, men det innebär inte att de inte behöver skydd. Ska jag tolka din kritik mot anhöriginvandring som att den som tvingas fly sitt hemland ska lämna familjen kvar om inte de är förföljda? Att den som finner kärleken utomlands ska säga nej till den? Och hur är det med utlandsadoptioner?


Fakta 4: Med dagens nivå på invandringen är svenskarna i minoritet i Sverige inom ett par generationer. Väl i minoritet är det bara en tidsfråga innan svenskarna är ett minne blott. Hur motiverar ni detta ur ett humanistiskt perspektiv?”


Svenskarna blir knappast färre av att det kommer andra människor hit. Däremot kommer de med tiden att utgöra en lägre andel av befolkningen, men jag ser inte på vilket sätt det skulle vara ett problem.


Fakta 5: Ni satsar betydligt mer pengar på immigration och integration än på bistånd - trots att endast få av dem som drar nytta av er immigrations- och integrationspolitik är verkliga flyktingar. Och trots att fler kan hjälpas på plats eller i närområdet för varje satsad krona än för varje satsad integrationskrona i Sverige. Varför satsar ni mer pengar på att hjälpa låtsasflyktingar än de verkliga flyktingarna, såsom svältande barn i Afrika? Varför lägger ni inte alla resurser på att hjälpa flyktingar där de behöver hjälp?”


Enligt budgetpropositionen för 2007 går 5 032 876 tkr till migration, 4 071 374 tkr till integration och 26 656 588 tkr till internationellt bistånd. Redan går alltså en större del av statens budget till bistånd än till immigration och integration. Jag tycker absolut att vi ska satsa på att hjälpa människor på plats, men varför ställa det mot att hjälpa människor som faktiskt inte kan stanna? Varför inte ställa det mot t ex nya JAS-plan i stället? Trots allt är biståndsarbete ett långsiktigt arbete som inte över en natt avskaffar människors behov att fly. Även om vi jobbar med långsiktig demokratiuppbyggnad finns det fortfarande just nu människor som är förföljda, och de blir inte hjälpta av att vi skickar filtar och mat.


Möjlighet till förändring

Förslag: Stoppa invandringen och skicka tillbaka alla som inte har skyddsbehov. För de som har skyddsbehov, omvandla deras permanenta uppehållstillstånd till temporära sådana. Genom dessa förändringar uppnås många sannolika fördelar: ”


Redan idag är det knappt att alla med skyddsbehov får stanna, så jag undrar det är vad det är för några som ska skickas ut. Är det månne utbytesstudenterna och EU-medborgarna som skrämmer dig? Och menar du att en människa som rotat sig i Sverige, skaffat barn som pratar svenska och har alla sina vänner här, plötsligt ska skickas ut ur landet om situationen i hemlandet förbättras?


”1. Mer resurser till verkliga flyktingar frigörs

2. Flyktingskapet återfår sin tidigare värdiga status

3. Mer pengar finns till välfärd, samtidigt som fler flyktingar kan hjälpas på plats

4. Safe Havens kan upprättas på flera håll i världen

5. Motsättningar och kriminalitet minskar

6. Utflödet av svensk valuta minskar då pengarna inte skickas utomlands av privatpersoner i samma omfattning

7. Hedersvåldet minskar

8. Administrationen att hantera en i det närmaste verkningslös flyktingpolitik kan läggas ner och satsas på en effektiv och kraftfull flyktingpolitik på plats och i närområdet (se punkt 3 och 4)9. En tryggare tillvaro för arbetstagare skapas

10. Risken för terrordåd och religiöst våld minskar

11. I takt med att punkt 5, 7, 9 och 10 uppnås kommer troligtvis att självmorden, sjuktalen och tablettberoendet att minska

12. Svenskarna får möjlighet att fortsätta existera och får därmed vara med och utgöra en del av världens mångfald

13. Ni politiker återfår ert tidigare goda anseende”


Tänk så behändigt om allt ont här i världen var "invandrarnas" fel! Tyvärr är inte världen riktigt så enkel.


”En sista kommentar: Sluta kalla de som inte accepterar er massinvandringspolitik för "främlingsfientliga". Ni gör er själva till åtlöje. Det lyser dessutom dubbelmoral om anklagelsen eftersom Ni själva framstår som främlingsfientliga genom sättet ni lever era liv. Ni ser till att landet tar emot upp till 100 000 nya immigranter varje år samtidigt som flertalet av er bor i områden som är i det närmaste etniskt rensade från både nya och gamla immigranter. Det kan tolkas som både dubbelmoral och främlingsfientlighet.”


Jag bor definitivt inte i något etniskt rensat område, men jag trivs alldeles utmärkt.


Summering

Ni fortsätter hela er monstruösa karusellpolitik trots alla dessa fakta och trots allt vad ni ställer till med i Sverige. Ska ni nånsin få råg i ryggen och stå upp för verklig solidaritet med era egna och med andra så är det rätta tillfället NU!


Hoppas på svar, men tvivlar.

Med vänliga hälsningar,

Weine Berg

http://www.rakryggad.blogspot.com/


----------------------------------------------------

Hejsan Helena,

Jag tackar för ditt konstruktiva svar. Du är den förste som faktiskt försöker svara på de undringar jag har. All heder till dig! Det kanske inte var så fel av mig att i första riksdagsvalet jag var röstberättigad till, rösta på Miljöpartiet…

Nedan kommer min respons på dina svar.

Fakta 1. Många skulle i och för sig kalla 17 % arbetslöshet för katastrofal. Det är uppenbart att så många arbeten inte skapats på grund av invandringen. Jag räknar då bort skattefinansierade arbeten som konstruerats för att komma till rätta med integrationen och dylikt. Med dessa borträknade har vi en stor nettoökning av arbetslösa, inte tvärtom. Vi importerar arbetslöshet, samtidigt som företag flyttar utomlands. Det är en resursväxling som inte är konstruktiv.

Fakta 2. WHO har visat att de högutbildade som söker sig från Afrika till västvärlden gör detta för att höja sina levnadsstandard, inte för att de flyr från vare sig stening eller förföljelse. I en rapport som heter Migration of health professionals in six countries: a synthesis report (2004) av Awases M, Nyoni J Gbary A och Chatora R har man undersökt orsakerna till varför läkare och sköterskor lämnar sina afrikanska hemländer för västvärlden. Av de tolv vanligaste orsakerna är inte en enda någon form av flyktingskap. Rapporten citeras i WHO:s Migration of healthworkers. Och du undrar vad som är bäst, ja, det bästa är naturligtvis att de berikar sina egna länder och sitt eget folk med den högkvalitativa kunskap som de har. Har de inte möjlighet att göra detta i sitt hemland behöver nog något av grannländerna deras kunskap mer än vad t ex Europa gör. Siffrorna talar sitt tydliga språk i och med att Afrika årligen utbildar ett fåtal tusen läkare, medan västvärlden utbildar hundratusentals läkare. Frågan kvarstår alltså: är det att visa solidaritet med tredje världen att importera deras hjärntrust?

Och varför vi inte ska importera lågutbildad arbetskraft beror naturligtvis på att vi har en hög arbetslöshet och att det då skulle vara en allvarlig kränkning av de svenska arbetslösa - som i längden leder till lönedumpning. Hur tror du att arbetslösa svenskar känner det när ni i riksdagen fortsätter att importera arbetslöshet och talar er varma om ännu mer arbetslöshetsinvandring? Familjefädrer, ensamstående mammor och ungdomar som aldrig får en chans för att människor som du föredrar att importera arbetskraft som inte behövs, har säkerligen en del åsikter om er politik. (De kan naturligtvis inte yppa dessa eftersom de då betraktas som hemska och suspekta människor.)

Fakta 3. Att asylsökande mår dåligt efter lång handläggningstid och ovisst väntande är en helt normal mänsklig reaktion, den är förståelig, men dock kan man i jämförelse med flyktingar runt om i världen som svälter, inte likställa dessa asylsökande med svältande flyktingar som står utan hjälp. Föredrar du att hjälpa nedstämda asylsökande eller väljer du att hjälpa flyktingar som svälter på plats?

Du frågar också om asylsökande ska vara utan sina familjer, dvs. om anhöriginvandring ska förvägras. Mitt svar är ett obändigt ja, eftersom det finns flyktingar som är i betydligt mer akuta situationer än brist på sällskap och familjeåterförening. Om jag skulle stå inför x antal fall där svältande och uttorkade människor i Afrika, i behov av hjälp på plats, ställs mot dagens anhöriginvandrare som vill till Sverige, kommer jag alltid att välja det förstnämnda. Jag kan inte för mitt liv förstå hur du kan välja det motsatta.

Fakta 4. Du ser inget problem i att andelen svenskar minskar i Sverige? Sverige är ett litet land. Vi svenskar är blott 7, av totalt 6 000, miljoner människor på jorden. Hur liten andel svenskar är godtagbar för dig? En tiondel, en tjugondel eller kanske en hundradel? Och anser du även att andra länder, låt oss exemplifiera med Indien, Gambia och Israel, i proportion ska minska sin andel indier, gambianer respektive israeler till förmån för folk som redan har egna länder? Vart går skammens gräns? Finns den?

Fakta 5. Din siffra på 9 miljarder för immigration och integration är ju ren ploj och det tror jag du vet. Med dina siffror på 9 miljarder skulle det betyda att (om vi förutsätter att aktuellt år har samma nivå som förra årets invandring på cirka 100 000 människor) att varje immigrant skulle immigrera och integreras till en kostnad av futtiga 90 000 kr per man. Det låter inte riktigt rimligt. I dina kostnader tror jag inte att kostnader för äldreförsörjningsstöd, möbelbidrag, utbildning, vård, rättskostnader, barnbidrag osv är medräknade. Jag kan ha fel, så rätta mig om så är fallet.

Skattebetalarnas förening menar i sin rapport Vad kostar invandringen? att den kostar mellan 43,5 och 94 miljarder kronor. Ekonomen Jan Ekberg hävdar att den kostar 30 miljarder. Professor emeritus Lars Jansson framhåller en kostnad på 240 miljarder. Ingen tycks således hålla med er politiker om en kostnad på blott nio miljarder.

Till sist
Synd att du i slutet hänger dig åt ”du-är-en-hemsk-människa-som-skyller-problemen-på-invandrarna”-resonemang i ett annars respektfullt brev. Som du skulle ha märkt, om du läst min blogg, anklagar jag inte invandrarna (utom möjligtvis de kriminella dito) utan det är er politiker och journalisterna jag anklagar – ni som skapat Det Nya Sverige. Det är ni som bär ansvaret. Invandrarna är bara vanliga människor som tar de chanser de får, enligt individuell moralisk bäring.

Du undrar också hur jag anser att man ska hjälpa de flyktingar som inte kan stanna i sina hemländer. Som jag tidigare skissat på tror jag till fullo på hjälp på plats i första hand, i andra hand hjälp i närområdet. Storbritannien har föreslagit upprättandet av s.k. Safe Havens som en lösning. Det är betydligt bättre lösningar än er ständiga invandring.

Du frågar också vilka som ska skickas ut. I enlighet med det jag tidigare skrev anser jag att alla utan skyddsbehov ska skickas hem. Du nämner utbytesstudenter och EU-medborgare men mig veterligen är inte de flyktingar och berörs därför inte av frågan, eller hur? Målsättningen är att alla ska återvända när förhållanden så tillåter. Det är ju en riktlinje som t o m FN förespråkar, om jag inte missminner mig. Invandring kan inte, och skall inte, ske på de invandrandes villkor.

Du antyder även att jag förespråkar en enkel politik, men det är snarare tvärtom. Ni riksdagspartier har bara en lösning på alla problem: Mer invandring!

Till sist passar jag på att ge dig en eloge för att du inte isolerar dig från din egen politik, som t ex att bosätta dig i Danderyd eller på Kungsholmen. Starkt jobbat! Du tillhör en minoritet bland dina kollegor.

Mvh,
Weine Berg
www.rakryggad.blogspot.com