29 maj, 2008

Svar från Betty Malmberg (m)

Tack för ditt mail. Jag har läst dina synpunkter kring invandring men jag delar dem inte. I ditt brev tar du upp en del av de argument som jag tycker är viktiga för invandringen, och varför vi ska vara öppna för det.

Dessutom vill jag leva som jag lär. Jag vill själv kunna arbeta och leva utomlands om situationen ställer sig så precis som flera av mina invandrande vänner har gjort. Däremot ser jag fram emot utredningen om anhöriginvandring som regeringen initierat.

Hälsningar
Betty Malmberg

27 maj, 2008

Svar till Jan Lindholm (mp)

Hejsan Jan,

Till att börja med vill jag tacka dig då du faktiskt bemödat dig med att skriva ett svar på mitt öppna brev. En överväldigande majoritet av dina riksdagskollegor står mållösa inför mina frågor, vilket inte ger mig starkt hopp om vårt land.

Jag har inte förespråkat att stänga gränserna, även om det tidvis kan vara nödvändigt. Däremot förespråkar jag traditionell invandring istället för dagens interkontinentala massinvandring. En liten invandring från närstående länder har mycket bättre förutsättningar att gynna båda parter än dagens enorma invandring från hela världen. Internationalismen har nått vägs ände. Att vara petig i sitt val av vilka länder vi ska ha utbyte med är vare sig inlåsning eller utestängning. Bara för att du inte släpper in vem som helst i ditt hem betyder inte det att du inte vill ha med omvärlden att göra.

För övrigt är de som idag utestänger andra kulturer snarare journalister och politiker. De pratar varmt om mångkultur men bosätter sig i områden som Östermalm, Lidingö, Danderyd, Kungsholmen, Torslanda och allt vad det heter. Det är därför det klingar så falskt när du skriver att ”vi skall sträva efter en värld där alla människor har rätt och möjlighet att bosätta sig där de vill”. Jag frågade inte efter vad din vision var, jag frågade efter varför ni politiker pratar så varmt om andra kulturer och ”mångkultur” när ni själva bosätter er där detta inte finns? Detta är dubbelmoral och hyckleri utan dess like. Om era kompanjoner inom massmedia inte undvikit att ställa dessa frågor till er hade få av er suttit i riksdagen idag.

Att du även skriver ”är man inte rädd för nyheter så berika andra kulturer alltid” visar på hur lite kontakt du har med de främmande inslagen i dagens Sverige. Ser du inga problem med Det Nya Sverige? Då är det absolut dags att du söker bostad i ett berikat område.

I ditt svar hittar jag inte ett ställningstagande till om huruvida immigranterna ska anpassa sig till oss svenskar, eller om vi svenskar ska anpassa oss till dem. Vill du förbjuda hedersmord, tvångsgifte, kat och slöja? Det är en del av deras kultur. En del som enligt vår kultur är fel och omoraliskt. Om du vill förbjuda detta är du inte för mångkultur eftersom de nya kulturerna ska pressas in i vår kulturbaserade syn på rätt och fel. Men vill du istället att de ska behålla sin kultur blir det istället svårt att till exempel översätta alla skolböcker till de över 150 språk som nu finns representerade i Sverige.

Till sist säger du att ”fred långsiktigt aldrig kan nås genom utestängnig eller inlåsning”. Tycker du att vi lever i ett fredligare samhälle nu än för trettio år sedan?

Med hopp om dialog.

Mvh,
Weine Berg
www.rakryggad.nu

25 maj, 2008

Svar till Lennart Pettersson (c)

Hejsan Lennart,

Tack för ditt svar. Och visst har du rätt, det var banala exempel du kom med. Detta är inget man kan bygga realpolitik på. Att bedriva interkontinental massinvandring för att få exotisk mat är som att elda upp ett hus för att grilla korv. Visst får man grillad korv, men till vilket pris?

Och detta är så kännetecknande för er som har inflytande över vad som händer i samhället. Ni tycker det är charmigt med bläckfisk och en frisör från Ghana, men ni bosätter er i helsvenska områden. Ni isolerar er från den verkliga mångkulturen och de många problem den skapar för många människor varje dag. Precis som du skriver presenterar du den verklighet du lever i och den omgivning du möter i ditt dagliga liv. Jag kanske har fel angående just dig, du kanske bor i ett invandrartätt område där du ofta kan smaka på bläckfisk?

Jag tycker också du gör det enkelt för dig när du blandar ihop den traditionella invandringen med dagens vansinnespolitik. Med traditionell invandring kommer människor från närstående länder i ringa omfattning vilket gav ett utbyte åt båda hållen. Dagens massinvandring ger inget ömsesidigt utbyte utan består av politikers och medieföretags krav på svenskarna att de ska anpassa sig, och krav från immigranterna att få leva som de alltid har gjort.

Det är grovt missvisande att jämställa en interkontinental massinvandring på 100 000 människor per år från vitt spridda länder, och den vallonska invandringen på 1600-talet. Jag betvivlar verkligen att du har något som helst vallonskt blod i dig för ytterst få svenskar har det. Vallonerna kom hit i antal färre än 5000 personer. De skrev kontrakt på 1 eller 3 år, tog med sig sina familjer hit och höll sig i stor grad till sina egna. När kontraktstiden var över återvände de allra flesta hem.

Jag förvånas också över att du kallar de som kommer till Sverige för flyktingar. Om du tittar på Migrationsverkets statistik över utdelade uppehållstillstånd är bara en ytterst liten del flyktingar. Resten är anhöriginvandrare och liknande. Det Nya Sverige hjälper få flyktingar.

Du nämner också att de som kommer hit är välutbildade. Om det nu vore sant, är det nåt att skryta över? De flesta länder som de kommer ifrån är i större behov av utbildade människor än vad Sverige är. Så var finns solidariteten i denna modell?

Med ditt tal om människosyn förstår jag att du vill framställa mig som en mörkerman av något slag. Men då har du inte läst mitt brev ordentligt. Jag hjälper hellre svältande barn än apatiska barn. Jag hjälper hellre många flyktingar på plats än få flyktingar i Sverige. Jag motverkar hellre etniska klyftor än bygger upp dem. Så vad i din människosyn är långt ifrån min?

Hur ställer du dig i immigranternas möte med oss svenskar? Vem ska anpassa sig? Vill du förbjuda delar av utländsk kultur såsom religiös omskärelse, hedersmord, tvångsgifte, kat, slöja med hänvisning till att detta - enligt vår kultur - är förtryck. Hur kan detta i så fall göras samtidigt som man ändå kallar det mångkultur? Och om invandrarna ska bevara sin kultur, hur ska ni då lyckas producera alla offentliga texter, anvisningar, lagar, instruktioner och liknande på de över 150 språk som nu finns representerade i Sverige?

Du skriver också att det är skillnad i hur du och jag vill bygga framtidens samhälle. Skillnaden ligger i att ditt samhälle redan är byggt. Det som framtiden har i sitt sköte för ditt samhälle är sönderfall och kaos. Och det har redan börjat.

Till sist avslutar du med ett mycket talande stycke i ditt brev. Du skriver ”Är inte den stora massan av människor mogna för dessa, relativt sett, snabba förändringar?” Du inser nog inte det, men med detta visar du hur odemokratiskt dagens samhälle är uppbyggt. I de allra flesta opinionsundersökningar visar mellan 60 % och 70 % av folket att de inte vill ha dagens massinvandring. Ändå fortsätter den hejdlöst. Folk känner inte igen sig, folk föraktar politikerna, dagens politik splittrar människor. När ska ni fatta detta? Er politik har ingen förankring hos gemene man. Det är dags för er att kliva ner från era höga hästar. En bra början är att faktiskt svara på mitt öppna brev.

Med hopp om dialog.

Mvh,
Weine Berg

23 maj, 2008

Svar från Lennart Pettersson (c)

Hej!

Tack för ditt brev. Jag konstaterar att vi ligger tämligen långt ifrån varandra både vad gäller människosynen och hur vi vill bygga framtidens samhälle.


Jag bifogar delar av ett anförande som jag höll på amerikanska ambassaden i förra veckan där du kan ta del av min syn på mångfalden. Det kan kanske tyckas vara banala exempel som jag beskriver men detta är den verklighet jag möter och eftersom jag är jordnära i min roll som politiker tycker jag att det är enklast att använda det som händer i min omgivning när jag presenterar ett budskap.


Hälsningar

Lennart Pettersson

Jag har en positiv människosyn och tror på det mångkulturella samhället. Det är berikande att träffa andra människor, att lära av varandras kulturer och att därigenom hitta utvecklingsmöjligheter som vi själva inte hade lyckats med. Jag brukar ta mat som exempel. Även om jag inte är speciellt förtjust i vitlök så är det ju faktiskt så att de flesta svenskar med förkärlek äter mat som har en utländsk koppling. Det må vara kryddor men även många maträtter som kommer från medelhavsområdet, från Kina eller från USA. Både bläckfisk, vårrullar och hamburgare finns ju på menyerna i Sverige idag. Utländska företeelser som uteserveringar har ju också blivit mycket populära även om det ibland innebär att man får låna filt för att inte frysa för mycket. Vi är med andra ord beredda att ta till oss det goda av andras traditioner. Låt oss fortsätta med det utan att för den skull slopa ärtsoppan eller köttbullarna.

De ca 100 000 personer som söker sig till Sverige varje år gör det förmodligen för att de tycker att det är ett bra land. De människor som vill komma och kommer till Sverige, är människor som har en drivkraft att vilja göra något bättre av sitt liv, än vad de kan göra i det hemland som de lämnar. Det är ofta människor som har en bra utbildning och som borde ha goda möjligheter att försörja sig själva.


Men samtidigt får vi erkänna att det även finns en liten grupp som är oseriösa i sina avsikter men denna typ av människor finns hos alla folkslag oberoende av bakgrund men tyvärr blir det oftast en annan fokus på dem som kommer från ett annat land. Det viktigaste är nog, ur demokratisk synpunkt, att vi inte förnekar att gruppen finns men det återkommer jag till.

Vi har under många år fått hit välutbildade människor som inget hellre vill än arbeta men den svenska migrations- och integrationspolitiken har stoppat dem. Det vill nu både Centerpartiet och alliansen ändra på. Det finns ett batteri av åtgärder som ska underlätta för dem som kommer hit att snabbare kunna försörja sig själva och sin familj.

Några exempel:
· Instegsjobb 50-75 % lägre arbetsgivaravgifter de första 18 månaderna. 100 mkr 2007 och 400 mkr vardera 2008 och 2009.
· Invandrares företagande. 20 mkr för vardera åren 2008-2010
· Yrkesbedömning/validering 25 mkr 2007, 10 mkr vardera 2008-2010
· Kompletterande högskoleutbildning för jurister, lärare och förvaltningsutbildade,
hälso- och sjukvårdsutbildade från s k tredje land. 46 mkr 2008 och 51 mkr vardera
2009-2010.
· Utvidgad kompetensutbildning för SFI-lärare. 17 mkr per år 2008-2010
· 20 000 kr till kommunerna för varje person mellan 18-64 år som blir godkänd i SFI första året, har fått praktik eller arbete under en viss tid.
· Beslut om att tillåta arbetskraftsinvandring kommer till hösten
· Hyresgarantier för personer med svag ställning på bostadsmarknaden. 5 000 kr per kontrakt. 100 mkr avsätts.

Härutöver finns det några pågående utredningar:

Effektiva insatser och incitament för snabbare arbetsmarknadsetablering för nyanlända flyktingar m fl. Uppdraget ska redovisas senast den 2 juni 2008.
Dialog med kommuner om flyktingmottagande. Redovisas den 31 oktober 2008.
Översyn av mottagandet av asylsökanden. Redovisas den 27 februari 2009.

Enligt uppgift finns det drygt 1,5 milj människor i Sverige med utländsk bakgrund.
Vi kan rimligtvis inte ha något intresse av att be dem lämna landet. Var och en någorlunda nyktert tänkande människa förstår att det skulle få enormt stora konsekvenser för Sverige. Att höra påstående om att de inte tillför något till samhällsutvecklingen och tillväxten är därför beklämmande.

Det finns idag drygt 70 000 småföretagare i gruppen och den växer med ca 7 000 varje år.
De är något yngre än de svenska kollegorna och också mer välutbildade. De är också mer positiva till att låta det egna företaget växa. Låt oss ta tillvara denna potential i ännu högre grad än vad vi gör idag.

När jag gick i skolan var Portugal diktatur, Spanien och Grekland likaså. Hela Östeuropa bestod dessutom av ett antal länder som styrdes av en rysk diktatur med undersåtar i respektive land. Denna tid vill jag inte ha tillbaks. Jag vill inte att våra ungdomar ska behöva upplevda stängda gränser. Låt oss vara rädda om den öppenhet som idag präglar större delen av världen. Därför tror jag att det är så viktigt att vi vågar prata om både möjligheter och problem – för de senare uppstår när olika kulturer möts. Förnekar vi detta då får vi ett demokratiskt problem eftersom främlingsfientliga grupper då tar initiativ och fastställer dagordningen i debatten. Här har vi demokratiska partier en viktig uppgift att fylla genom att på ett demokratiskt och pedagogiskt sätt förklara hur vi kan ta tillvara möjligheterna och hur vi vill lösa problemen.

Jag skulle kunna uttrycka det så är: Det är frågan om att flytta egna gränser. Vissa av oss är snabba med att göra det medan andra kanske aldrig kommer dithän. Däremellan finns hela skalan.

Jag kan ta min egen bakgrund som exempel. Jag tänker då inte på att jag troligen tillhör någon vallonsläkt som kom hit en gång i tiden utan på att jag är skåning och pratar skånska. Jag har
t o m i riksdagens kammare fått kommentarer från politiska motståndare om att de har svårt att förstå mig.


Det är inte så många år sedan där det i princip var förbjudet att prata skånska i TV. Det fanns inga nyhetsuppläsare och inga hallåor som kom från Skåne. Idag är det däremot accepterat.

Till sist vill jag avsluta med en fråga: Är det så att vissa tycker att det går för fort? Är inte den stora massan av människor mogna för dessa, relativt sett, snabba förändringar? Är detta huvudorsaken till främlingsfientlighet eller finns det andra värderingar och faktorer som påverkar beteendet i negativ riktning mot en del andra människor?

Svar till Eva-Lena Jansson (s)

Hejsan Eva-Lena,

Som du kanske läste i mitt brev motiverar jag en del av mina frågor med just alla människors lika värde som grund. Till exempel: ”Det sunda förnuftet säger att en svensk hundring, omsatt i mat och kläder, effektivare hjälper Daouda i Afrika, än som kontanter i fickan på Ahmed i Rosengård. Att hjälpa från svält enligt det gamla kinesiska ordstävet `Ge mig en fisk så har jag mat för dagen - lär mig fiska så har jag mat för livet´ är överlägset effektivast. Så varför hjälper ni hellre apatiska barn, än svältande barn? Hur förankrar ni detta i tron på alla människors lika värde?”

Med dagens politik hjälps apatiska barn för dyra pengar, det finns således inte mycket pengar att hjälpa svältande barn på plats där de skulle kunna hjälpa många. Är det en politik som du anser stämmer väl överens med din uppfattning om alla människors lika rätt och lika värde?

Du nämner också nationsgränser som ”några pennstreck på en karta”. Det är fantastiskt att du säger detta eftersom många människor genom tiderna har offrat sina liv för dessa ”pennstreck”. Men om de bara är pennstreck är det väl inte så farligt om ett land invaderar ett annat? Och då finns det ju heller inte så värst många flyktingskäl för den delen. Det är ju bara pennstreck som korsas. I mina ögon är nationsgränserna till för att skydda och värna. Något som internationalismen/globalismen håller på att tillintetgöra.

I texten från Socialdemokraternas partiprogram som du citerar som viktigt för ditt ställningstagande står det att man vill ha ett samhälle utan etniska klyftor och könssegregation. Låt mig då påminna att Sverige inte hade några etniska klyftor förrän Socialdemokraterna såg till att börja föra en interkontinental massinvandring till vårt land. Och vad gäller könssegregation håller ni på att införa det också. Den muslimska delen av befolkningen växer, kvinnorna är avskärmade från mycket i samhället och krav ställs på könssegregerade badhus, könssegregerade gymnastiklektioner osv osv. Ni tycks ideligen säga en sak och göra en annan. Det är otroligt att så många haft så mycket överseende med er under en så lång tid. Jag har det inte.

Mvh,
Weine Berg
www.rakryggad.nu

22 maj, 2008

Svar 2 till Egon Frid (v)

Hejsan Egon,

Du är inte kommunist säger du, det kan jag respektera, även om jag tycker att du i så fall har gjort ett underligt partival. Till saken. Du vill alltså att jag ska ta upp individuella fall, istället för att i generella drag beskriva den förda politiken - för att få svar från dig på enkla frågor? Och i exemplet du pekar på nämner jag ju inte ens flyktingar och invandrare(!). Nej, det står mycket klart att mina frågor är för plågsamma för dig. Du kan inte svara på dem utan att göra bort dig för läsarna och detta har du insett. Därför slingrar du dig. Detta är ynkligt.

Som jag skrev till Catharina Bråkenhielm (s) tycker jag inte man ska bli politiker om man inte kan ta debatten. Det är en sak att svassa omkring i den skyddade verkstad som riksdagen uppenbarligen är, och en helt annan att ta del av den verklighet vanliga människor tvingas leva i. Jag tror dessvärre att du späder på politikerföraktet när du inte ens försöker svara på de frågor som många har. Jag vill å det varmaste rekommendera dig att du åtminstone gör ett försök att besvara mitt öppna brev. Det ser illa ut när en folkvald visar så tydligt förakt för medborgare som faktiskt bryr sig om politik. Kom igen nu! Vad får vi för 53 000 kronor i månaden?

Mvh,
Weine Berg


www.rakryggad.nu

Svar till Catharina Bråkenhielm (s)

Catharina,

Jag vet inte om jag har förstått dig riktigt. Menar du att du bara kan svara på mina frågor om du delar mina synpunkter? Är det ett krav du brukar ställa på medborgare som skriver till dig?

För det andra är mitt brev uppbyggt på frågor, inte synpunkter. Lägg ner en halvtimma på att besvara mitt brev, det är det väl ändå värt? Det är ju ändock ett antal tusen medborgare som läser min blogg varje vecka och som skapar sig en bild av dig utifrån den respons du ger på mitt brev.

Personligen anser jag att man inte ska bli politiker om man inte kan ta debatten. Så vad är din syn på de frågor jag tar upp? Varför är mångkultur den bästa politiken? Varför lär du inte av andra länder där etniska motsättningar hela tiden växer? Hur tänkte du när du bestämde dig för den här politiken?

Och hur vill du att immigranterna ska agera när de är i Sverige? Ska de anpassa sig eller ska de behålla sin kultur? Vill du förbjuda delar av deras kultur, t ex religiös omskärelse, kat, hedersmord, halal/koscherslakt, tvångsgifte, burqa/slöja/niqab? Och hur kan förbud vara förenligt med mångkulturella ideal?

Vi är många som väntar på svar.

Mvh,
Weine Berg

21 maj, 2008

Kort svar från Egon Frid (v)

Hej!


För det första är jag och har aldrig varit kommunist! För det andra så vet jag vad dialog är och det är när man är beredd att lyssna på varandra och det var därför jag ville visa att jag läser brev och svarar i de allra flesta fall.


Detta citat är ett exempel på en grov generalisering: "Antalet arbetstillfällen i Sverige är begränsade och många går arbetslösa. Varför stoppar ni inte invandringen då denna bara ökar arbetslösheten? Genom massinvandring i detta läge orsakar ni lönedumpning! "


Med vänlig hälsning
Egon Frid,
Riksdagsledamot (v)

Svar till Egon Frid (v)

Hej Egon,

Jag försökte verkligen att ignorera mina fördomar att kommunister inte är intresserade av dialog, men du bekräftade dem istället. Var verkligen mina frågor så svåra? Du anklagar mig för ditten och datten – ett vanligt knep i dagens Sverige för att slippa diskutera sakfrågorna. Man kastar sten för att dölja sina händer. Men vart finns dessa ”grova generaliseringar” som du säger att mitt brev är fullt av? Om de är så många borde du väl kunna plocka ut åtminstone ett (1) exempel?

Är det mina skriverier om att jag hellre hjälper svältande barn än apatiska barn? Eller är det att jag efterfrågar en folkomröstning om den största frågan för vårt land i modern tid? För inte är det väl mitt resonemang om att varje krona hjälper fler flyktingar på plats än genom immigration? Jag tror nämligen att de flesta ekonomer håller med mig om detta.

Du säger att jag inte är intresserad av dialog. Men bland mina ämneskategorier på bloggen har Dialog 61 inlägg, Diskussion med riksdagen 25 inlägg och Diskussion om Olofssons oikofobi har 8 inlägg. Sammanlagt 94 inlägg som är dialog eller försök till dialog. Missade du detta?

Du frågar om jag är rakryggad. Min blogg heter Rakryggad, jag står för den med namn och foto och jag tar upp kontroversiella frågor. Jag har inte skyddad adress eller hemligt telefonnummer. Är det svar nog? Som du vet har Det Nya Sverige skrämmande likheter med Sovjetunionen. Har man fel åsikter riskerar man att bli av med sitt jobb, sitt fackmedlemskap, och uthängd i media som om man vore terrorist. Är man dessutom i skolåldern sänks betygen.

Hur jag än letar hittar jag inte ett enda svar i ditt mäjl. Inte en enda fråga har du lyckats svara på. Och ändå är det enkla, men grundläggande, frågor jag ställer. Vad är din inställning till Migrationsverkets statistik att 95 % av de som får uppehållstillstånd inte är flyktingar enligt FN:s konvention som vi har skrivit på? Som vänsterpartist måste du väl ändå ha någon synpunkt på den lönedumpning som massimmigration skapar?

Och vad övertygade dig om att mångkultur är den bästa politiken? Hela idén med mångkultur bygger på en grundsats att vi svenskar är ”enfald” och måste berikas för att duga. Det kallar jag människoförakt.

Min blogg besöks varje vecka av runt 4000 medborgare, så när du undviker att svara på enkla frågor gör du dig själv till åtlöje i mångas ögon. Upp till bevis nu! Lite valuta ska vi väl få för de 53 000 skattekronor du får varje månad från våra plånböcker?

Med hopp om svar.

Mvh,
Weine Berg
www.rakryggad.nu

20 maj, 2008

Svar från riksdagsledamöterna 1

UPPDATERAD
Redan första dagen har det ramlat in en del respons från riksdagsledamöterna. Ingen har några svar på våra frågor, men här nedan redovisar jag responsen som kommit in. Jag kommer att skriva ett svar till var och en av dessa inom de närmsta dagarna.


Egon Frid (v)

Hej!
Du vill få dialog med folkvalda genom att skriva ett brev som är onyanserat och fullt av grova generaliseringar om invandrare och flyktingar. Ser man sen på din blogg/hemsida så är den ett ännu tydligare bevis på att du saknar helt viljan till dialog. Å så kallar du dig rakryggad!? Dina åsikter kan jag säkert inte ändra men ditt brev är värt ett svar från mig. Varsågod här kommer mitt svar!
Med vänlig hälsning
Egon Frid,
Riksdagsledamot (v)


Inger René (m)

Hej
Tack för Ditt mail som jag inte har ngn möjlighet att nu besvara p g a tidsbrist. Under de senaste åren har jag skrivit två motioner som något berör Dina frågeställningar - den ena handlar om medborgarskap - om kunskaper i svenska, svensk kultur och samhällskunskap - den andra handlar om att konkurrensutsätta språkundervisning när det gäller SFI. Du kan hitta motionerna på nätet
M v h
Inger


Helena Leander (mp)

Hej Weine!
Vi mejlade en hel del om de här frågorna förra gången du skickade ett öppet brev till riksdagen, så jag får hänvisa till mina tidigare svar.
Vänliga hälsningar
Helena Leander


Jan Lindholm (mp)

Folkomflyttnigarna i världen är ännu rätt små. Innom en snar framtid kommer klimatförändringen att tvinga väldigt många människor att lämna de ställen de bebor idag. Att stänga gränser är i det perspektivet inte en lösning. Jag har svårt att förstå ditt påstående om dubbelmoral. Jag anser att vi skall sträva efter en värld där alla människor har rätt och möjlighet att bosätta sig där de vill oavsett om det innebär byte av land eller kontinent. Jag anser att fred långsiktigt aldrig kan nås genom utestängnig eller inlåsning.
FN:s deklaration om mänskliga rättigheter bör vara den norm vi alla följer både när vi tar för oss och när vi delar med oss. Är man inte rädd för nyheter så berika andra kulturer alltid. Vi blir rikare tillsammans än var för sig.
mvh/


Eva-Lena Jansson (s)

Till Weine Berg.
Mitt politiska ställningstagande grundar sig i en uppfattning om alla människors lika rätt och lika värde. Och har man denna åsikt så kan man inte låta den stanna bakom några pennstreck på en karta. Ur
Socialdemokraternas partiprogram: Socialdemokratin vill låta dessa demokratins ideal prägla hela samhället och människors inbördes förhållande. Vårt mål är ett samhälle utan över- och underordning, utan klasskillnader, könssegregation eller etniska klyftor, ett samhälle utan fördomar och diskriminering, ett samhälle där alla behövs och alla får plats, där alla har samma rätt och samma värde, där alla barn kan växa till fria och självständiga vuxna, där alla kan styra sitt liv och sin vardag och i jämlik och solidarisk samverkan söka de samhälleliga lösningar, som gagnar det gemensamma bästa.
Hälsningar
Eva-Lena Jansson (s)


Catharina Bråkenhielm (s)

Hej!
Jag har läst ditt brev men delar inte dina synpunkter.
Hälsningar
Catharina

Öppet brev till riksdagen, andra omgången

Så var det dags att återigen försöka få vettiga och rimliga svar från riksdagsledamöterna. Nedanstående mäjl skickades idag till samtliga 349 riksdagsledamöter. Kommentarer emottages. För den som missade första omgången, kan det första brevet läsas här och den efterföljande diskussionen kan läsas här.

Kära riksdagsledamöter,

I många medborgares intresse har jag tidigare skrivit till Er, utan att få svar av mer än en handfull. Vi ger er därför en ny chans – ni är ju trots allt avlönade av bland annat oss som har de funderingar som jag nämner nedan. Min strävan är att få till en dialog med Er, invalda i Sveriges högsta beslutande församling.

Ni bedriver en politik som har gjort Sverige s.k. mångkulturellt. Oavsett partitillhörighet påstår ni att mångkultur är bästa tänkbara politik. Var har ni fått detta ifrån? Var kan vi vanliga dödliga ta del av det som har övertygat er? För inte ens med den godaste viljan i världen kan man väl säga att det går bra för Sverige nu? Låt oss också få möjligheten att övertygas!

Så många länder runt om i världen dras med inhemska etniska konflikter, varför lär ni inte er av dessa? Om ert motiv handlar om solidaritet så vet ni ju mycket väl att hjälp på plats är betydligt effektivare än invandring både vad gäller kostnaden och antalet hjälpta. Det sunda förnuftet säger att en svensk hundring, omsatt i mat och kläder, effektivare hjälper Daouda i Afrika, än som kontanter i fickan på Ahmed i Rosengård. Att hjälpa från svält enligt det gamla kinesiska ordstävet "Ge mig en fisk så har jag mat för dagen - lär mig fiska så har jag mat för livet" är överlägset effektivast. Så varför hjälper ni hellre apatiska barn, än svältande barn? Hur förankrar ni detta i tron på alla människors lika värde? Flyktingskap tycks i politikerkretsar ha blivit så trivialiserat att vad som helst räknas som skyddsbehov och den enda lösningen är att de integreras i Sverige. Jag häpnar vid dessa resonemang.

Vi är många som undrar över hur ni har tänkt er med de invandrande folkgruppernas möte med oss svenskar. Ska de anpassa sig eller ska de bevara sin kultur? En del av er vill förbjuda delar av utländsk kultur såsom religiös omskärelse, hedersmord, tvångsgifte, burqa/slöja/niqab med hänvisning till att detta - enligt vår kultur - är förtryck. Hur kan detta göras samtidigt som ni fortsätter hävda mångkulturella ideal? När ni kallar det förtryck är det västerländsk kultur ni har som måttstock för att döma ut vissa delar av invandrarkulturer. Så vad menar ni riksdagsledamöter när ni säger att vi ska ha mångkultur? Och om invandrarna ska bevara sin kultur, hur ska ni då lyckas producera alla offentliga texter, anvisningar, lagar, instruktioner och liknande på de över 150 språk som nu finns representerade i Sverige? Vill ni verkligen ha mångkultur? Är det ens möjligt?

Många av er riksdagsledamöter hävdar att vi behöver invandring för att vi svenskar åldras för fort. På vilket vis är invandring en lösning på en åldrande befolkning? Blir inte invandrare äldre menar ni? Ska världens problem lösas med en ständigt växande befolkning?

Det finns ett klart samband mellan den stora immigrationen, det kulturella avståndet mellan de immigrerande folkgrupperna och svenskarna, och de stora samhällsproblem som Sverige idag dras med. På det viset var traditionell invandring, dvs. en liten invandring från närstående länder mycket mer givande för båda parter än dagens interkontinentala massinvandring. Det som ni politiker gör idag, är att bygga sociala bomber som med säkerhet kommer att brisera i framtiden.

I Sveriges grundlag står det att all makt ska utgå från folket. Trots detta är ingen av er villig att tillåta en folkomröstning i den fråga som mer än någon annan har förändrat Sverige i grunden – den interkontinetala massinvandringen. Varför kör ni över det folk ni är satta att representera? Vore inte en folkomröstning ett utomordentligt bra tillfälle för Er att förankra den mångkulturella politiken hos folket? Och ser ni inte något egenvärde i den svenska kulturens fortlevnad och hur skall denna i så fall garanteras? Med dagens nivå på invandringen är svenskarna i minoritet i Sverige inom ett par generationer. Väl i minoritet är det bara en tidsfråga innan svenskarna är ett minne blott. Hur motiverar ni detta ur ett humanistiskt perspektiv? Är det acceptabelt att svenskarna hamnar i minoritet i Sverige såsom indianerna hamnat i minoritet i nordamerika, såsom tibetanerna i Tibet och serberna i Kosovo?

Antalet arbetstillfällen i Sverige är begränsade och många går arbetslösa. Varför stoppar ni inte invandringen då denna bara ökar arbetslösheten? Genom massinvandring i detta läge orsakar ni lönedumpning!

Färre än 5 % som får uppehållstillstånd är flyktingar enligt FN-konventionen (se Migrationsverkets statistik över utdelade uppehållstillstånd). Hur kommer det sig att så få av dem som kommer till Sverige är flyktingar? Vad är ni ute efter när ni ser till att människor som inte behöver hjälp, får hjälp av Sverige?

WHO har i sin rapport Migration of Healthworkers varnat för den brain drain och fatal flow som västvärlden bedriver gentemot tredje världen. Läkare och sjuksköterskor lockas från sina behövande hemländer till västvärlden - och ni pratar om att invandringen från dessa länder berikar Sverige?!? Är det solidariskt att ta fattiga länders fåtal välutbildade istället för att låta dem vara en del av sitt folks välgång? (
http://www.who.int/mediacentre/factsheets/fs301/en/index.html).

De flesta av er, misstänker jag, bor i svenska områden fast ni förespråkar mångkultur. Varför denna dubbelmoral?


Om svar anhålles!

(Era svar kommer att publiceras på min blogg.)

Med vänliga hälsningar,
Weine Berg
www.rakryggad.nu

19 maj, 2008

Orsaken till bloggpausen

En del har undrat varför jag haft bloggpaus förra veckan och varför jag aviserade en bloggpaus denna vecka, som nu blev inställd förvisso. Sanningen är den att jag är sjuk. Förra veckan låg jag inlagd på sjukhuset och idag fick jag reda på att jag har cancer.

Förhoppningsvis blir min operation av snart och enligt läkarna kommer jag att bli helt återställd efter denna. Innan operationen blir av kommer bloggandet inte att påverkas nämnvärt, men under operationsveckan kommer jag sannolikt inte att blogga. Dock bloggas det vidare när jag väl har lämnat sjukhuset. Kampen går vidare…

18 maj, 2008

Finns Lilla Saltsjöbadsavtalet? Spelar det någon roll?

Det har spekulerats i om Lilla Saltsjöbadsavtalet är en bluff eller ej. Själv har jag försökt ta reda på fakta och har varit i kontakt med Janne Josefsson, Susana Popova och Thomas Gür i ämnet. Popova menar att det seminarie hon och Gür deltog i Stockholm 1988 (eller 1989) inte resulterade i Lilla Satsjöbadsavtalet, utan att detta påstående är en blogganka.

Thomas Gür å sin sida säger ungefär samma sak. Han menar att man på mötet diskuterade huruvida medierna borde fortsätta strunta i att rapportera brottslingars etniska bakgrund och om etniska mönster i brottsligheten. Han förnekar bestämt att det upprättades något avtal.

Janne Josefsson är kort i frågan och säger att man avslöjade bluffen med avtalet i Striptease för tio år sedan. Han hävdar att det finns andra förklaringar till varför journalistkåren har agerat som den gjort, vilket han menar är ännu allvarligare.

Spelar det någon roll om Lilla Salstjöbadsavtalet finns eller ej? Så länge medierna agerar till punkt och pricka enligt det påstådda Lilla Saltsjöbadsavtalet har det ingen betydelse om eller när man har kommit överens om ett avtal, enligt mig. Tyst eller uttalad överenskommelse - det är lika fel oavsett. Tills vidare kan mediernas agerande kallas för Lilla Saltsjöbadsavtalet tills de ändrar på sig. Det går inte en dag utan att de följer avtalet i varje stavelse. Avtalet exister således i någon form.

Motsatsernas ordkonstnärer

En bärande idé med propagandan i George Orwells klassiker ”1984” var att folket genom ständig upprepning skulle anamma nya definitioner av ord. Frihet är slaveri, fred är krig osv. Så fungerar även dagens samhälle, även om dagens samhälle inte är ett uttalat fascistiskt sådant. Man måste läsa mellan raderna för att förstå detta. Några av de ord man omdefinierat tänkte jag gå igenom idag.

Det första och mest grundläggande är ordet demokrati. Demokrati betyder folkstyre. Folket ska styra, med andra ord. I modern tid har det fått betydelsen lika rösträtt, att det finns olika alternativ att välja mellan i valtider, att få yttra sig utan att riskera repressalier osv. Numera har man ändrat även detta. Man säger sig försvara demokratin genom att inskränka den. T ex vill man inte ”legitimera” de som man anser vill inskränka demokratin. Man kallar också vanligt folks, för makten motstridiga, åsikter för ”vardagsrasism” och ”smygrasism”. Man har dock aldrig lyckats belägga denna utbredda rasism, men det är helt accepterat att prata om den som om den faktiskt finns.

Demokrati har följaktligen fått innebörden att ett fåtal utvalda får definiera samhället och det som pågår i detta. Demokrati är således numera inte folkstyre, utan ett fåtal utvaldas styre. Det var sannolikt ganska länge sedan makten i Sverige var så rädda för ord och åsikter, som man är idag.

Grunden för att omdefiniera olika begrepp är ett desperat försök att moraliskt motivera sitt diktat. Folk får ha åsikter om skolpolitiken utan att man anklagas hata elever och lärare och man får ha åsikter om äldreomsorgen utan att man påstås vara fientlig mot pensionärerna. Man får även diskutera kostnaderna för denna politik utan att man får höra det imbecilla argumentet att ”spelar det nån roll om man är pensionär eller inte?”. Jämför detta med diskussioner om invandringens kostnader och argumentet ”spelar det nån roll om man är invandrare eller inte?”. Och naturligtvis hatar man invandrare om man inte gillar regeringens invandringspolitik… Att anklaga den som har en annorlunda åsikt för detta är bara ett sätt att inte behöva försvara sina egna åsikter. De döljer sina händer genom att kasta sten.

En nyligen uppdykande motsatsernas ordkonstnärer är MUF med sin nya kampanj ”Jag älskar SWE”. Man säger sig älska Sverige samtidigt som man säger att Sverige inte finns. Man säger sig också vara för mångfaldsnationalism samtidigt som man säger att svensk kultur är att blanda svensk kultur med andra kulturer. Man säger sig också vilja definiera alla människor i Sverige som svenskar. Vad nu det ska tjäna för nåt syfte. Och trots att man säger sig älska Sverige rackar man ner på svenskarna som aldrig förr. Vi sägs bara vara kapabla att skapa ett ”pytteland knappt värt att ta på allvar”, vi är ”enfald” och vår kultur duger inte om den inte blandas med andra.

En annan definition är flykting. Alla som söker asyl i Sverige blir kallade flyktingar, redan innan asylutredningen ens påbörjats. Och de som gömmer sig undan avvisning efter att ha blivit bevisade inte vara flyktingar, döps om till ”gömda flyktingar”. Det senaste tillskottet är ”papperslösa flyktingar” vilket tycks vara exporterat från USA där man kallar de olagliga invandrarna för ”undocumented”. I sammanhanget är detta samma som om man skulle kalla våldtäktsmän för ”otillfredsställda män”. Att kalla någon för flykting, som inte är det, är ett hån mot verkliga flyktingar. Att hjälpa någon som inte behöver hjälp är inte solidaritet utan något helt annat.

En annan term är ”svensk”. Det finns en viss hysteri med att kalla människor svenskar, som om man inte bejakar deras lika värde om man inte gör detta. Men varför ska irakier, somalier, danskar etc skämmas för vilka de är? Varför måste man kalla dem svenskar om de har svenskt medborgarskap? Alla har rätt till sin identitet och det är inget fel i att vara icke-svensk. Inte kallar vi apelsiner för äpplen? En kalv som föds i ett stall är fortfarande en kalv, inte ett föl. Att kalla den föl är att säga att det är fel att vara kalv. När ska alla dessa ordlekar sluta? Klarspråk skulle alla må bättre av och kanske skulle vi kunna diskutera och till och med lösa en del av problemen i samhället?

17 maj, 2008

Spännande tider

Ingen kan ha missat hur spännande allt främmande är nuförtiden i Det Nya Sverige. Här kommer ett axplock ur fredagens spännande händelser.

Kvinnan befann sig vid en hamburgerbar i Sundbyberg i stadsdelen Rissne. Två utländska s.k. män försökte våldta henne i ett buskage, men lyckligtvis kunde ett vittne larma polisen som kom och grep våldsmännen på bar gärning. Kvinnan vårdas nu på Södersjukhusets mottagning för våldtagna kvinnor. Männen har med svårigheter kunnat förhöras då de var alkoholpåverkade och samtidigt som det fanns linguistiska utmaningar, enligt vakthavande befäl. Hursomhelst verkar det som om den ökade anmälningsbenägenheten tycks drabba allt fler människor i Det Nya Sverige.

I centrala Leksand blev en man allvarligt misshandlad av fyra fega förövare. Mannen fördes till sjukhus med kraftiga skador. Hur det kommer att gå för mannen finns det inga uppgifter om ännu. Men de fyra s.k. männen är sannolikt mycket stolta över att ha klarat av att slå sönder en ensam individ.

En man i Borlänge blev misshandlad och rånad i sitt eget hem när maskerade gärningsmän trängde sig in i bostaden. Förövarna var maskerade och den angripne slapp livshotande skador men var tvungen att uppsöka sjukhus.

I Växjö blev en man utsatt för ett mindre vanligt attentat. En person angrep honom nämligen med machete. Efter ett första slag med machetens trubbiga sida hamnade de två i närstrid innan angriparen lyckades använde den vassa sidan mot offrets hand. Gärningsmannen kunde därefter råna mannen på hans jacka och försvinna från platsen. Offret fick vård på sjukhus för skadorna på handen och gärningsmannen kom undan.

Det är makalöst vad utanförskap och social misär kan tvinga människor att göra. Angriparen var säkert fattig och frös, hårt prövad av sina desperata försök att skaffa jobb för att försörja sig såg han ingen annan utväg än att angripa en mer välklädd man. Fast mer sannolikt är att angriparen inte frös, inte var fattig, inte levde i misär utan att helt enkelt är ett drägg.

16 maj, 2008

Mer Fria Nyheter!

En blogg som stuckit ut den senaste tiden är Fria Nyheter. Många har efterlyst ocensurerade nyheter om den nya brottsligheten och Fria Nyheter infriar löftena. Rakryggad kan varmt rekommendera bloggen för den vetgirige. Nedan följer ett litet urval av Fria Nyheters senaste inlägg.

15 maj, Zankho Qadiri, 15 år, dömd till ungdomsvård för våldtäkt och sexuellt tvång. Fria Nyheter forskade fram våldtäktsmannens identitet genom kontakt med Värmlands tingsrätt.

16 maj, Tommy Funebo, en av författarna bakom SD:s jubileumsbok avslöjas av Fria Nyheter med att göra reklam för barnporr på sin blogg (bildlänk här).

16 maj, Abdi Obar och Adam Warsame döms för knarksmuggling. Fria Nyheter forskade fram smugglarnas identitet hos Linköpings tingsrätt.

Det var också Fria Nyheter som avslöjade våldtäktsmännens identitet i Rakryggads Utlänningar bakom gruppvåldtäkt.

Besök Fria Nyheter!

15 maj, 2008

Ingen resning för Rakryggad

Pressens Opinionsnämnd ger inte Rakryggad rätt i sitt överklagande av Pressombudsmannens Yrsa Stenius utslag. Pressens Opinionsnämnd (PON) skriver att ”Nämnden gör samma bedömning som PO och finner inte skäl att rikta pressetiskt klander mot tidningen.”

Det hela började med att Rakryggad använde en tecknad bild av Carolina Klüft i ett av många fotomontage på bloggen. Texten löd: ”Svensk, våga säga nej till globaliseringen. Vägra bli en minoritet”. I montaget stod Klüft invirad i svenska flaggan, vilket tolereras i idrottssammanhang. Det framgick aldrig att det var Klüft och det var heller aldrig av vikt vem kvinnan på bilden var.

Av detta skrev Aftonbladet och många andra medieföretag att ”Klüft utnyttjas av högerextrem sajt”. TV4 menade bland annat att Rakryggads Klüftbild var en ”rasistisk annons”. Aftonbladet kallade bilden för ”rasistattack”. Vari rasismen låg förklarade aldrig något av företagen. De gör aldrig det – de bara peststämplar människor.

Rakryggad anmälde således Aftonbladet, TV4, Expressen, GT, Kvällsposten, Svenska Dagbladet, Barometern, Smålands-Posten, Blekinge Läns Tidning, Sundsvalls Tidning och Sveriges Radio till Justitiekanslern (JK). JK valde att inte behandla denna anmälan.

Nästa steg i att få upprättelse var att anmäla Aftonbladet till Pressombudsmannen (PO). PO kom dock fram till att Aftonbladet ”…inte griper sitt omdöme…helt ur luften. De åsikter…[Rakryggad]…ger uttryck för brukar i den allmänna debatten gå under beteckningen högerextrema”. På min fråga vad som gör peststämpeln högerextrem korrekt bara för att den används ofta, stod PO svarslös.

Jag överklagade PO:s beslut till PON och nu har svar alltså kommit. Det är inte fel att kalla Rakryggad för en högerextrem blogg. Bloggen är således inte en samhällsgranskande blogg utan en högerextrem blogg, säger Aftonbladet, Pressombudsmannen och Pressens Opinionsnämnd i kör.

Hela syftet med att medieföretagen stämplar människor som högerextrema är att misstänkliggöra, isolera och frysa ut samhällskritiker. Man agerar unisont och i samförstånd. Man vill omöjliggöra en bred debatt om de stora samhällsproblemen. Man agerar destruktivt och trångsynt. Och ger sig själva rollen som din förmyndare. Men behöver du verkligen någon som talar om för dig vad du ska tycka och tänka – eller klarar du detta själv?

Dräpare bar olämpliga skor?

En nyhet som fått mycket uppmärksamhet är knivdråpet på en kvinnlig vårdare på ett behandlingshem utanför Malmö. Behandlingshemmet har hand om unga sexförbrytare. Tydligen är det en av dessa som dödat vårdaren.

Tidigare på bloggen har jag skrivit om hur medieföretagen maskerar invandrade brottslingar men exponerar svenska brottslingar. Detta gäller i ord såväl som i bild. Av punktSE:s agerande att döma, är den misstänkte i tidigare nämnt fall invandrare. Titta på bilden. Den misstänkte skar sig själv efter attacken och ses på bilden bäras in i ambulansen. punktSE har gjort den misstänktes skor suddiga (!). Konstigt nog har man lämnat dennes byxor helt ocensurerade…

För medieföretagen är det hela tiden en balansgång. Man tror att vanligt folk blir rasister om de får reda på att en invandrare begått ett brott. Och eftersom medieföretagen verkar för invandring, integration/desintegration och globalisering/avnationalisering vill man inte visa upp att det skulle finnas några baksidor med deras agenda.

Detta innebär enorma våndor för dessa privata företag. Tippex används flitigt för att trolla bort ord som “mörkhyad”, “sydländskt utseende” och “mörk”. Ord som skulle få dig och mig att agera irrationellt och farligt, om de nådde våra öron/ögon. Det är tur att vi har mamma massmedia och pappa politiker som skyddar oss från felaktiga tankar, konstiga uppfattningar och skadligt informationsutbyte.

Rakryggad gästspelar...på Rakryggad

Så är bloggen tillbaka efter en något längre paus än vad som var avsedd. Detta var inget jag kunde påverka, utan jag fick finna mig i vad som hände.

Under helgen kommer bloggen att uppdateras som vanligt, men följande vecka kommer ytterliggare en bloggpaus att vara nödvändig av skäl jag avstår från att gå in på.

08 maj, 2008

Bloggpaus

Rakryggad tar en paus på några dagar men återkommer när det är möjligt.

07 maj, 2008

Högförräderi och upprop

UPPDATERAD
Nyligen anmälde Sverigedemokraternas ungdomsförbund, SDU, statsminister Fredrik Reinfeldt för högförräderi. Ett mycket gott initiativ. Det är enligt brottsbalken olagligt att ge ledningen av landet till främmande makt, något som statsministern i praktiken gjorde när han skrev under EU:s nya grundlag, det s.k. Lissabonfördraget den 13 december 2007. Om brottet anses mycket allvarligt kan det ge upp till livstids fängelse, det vill säga i praktiken en runda strax över en kafferast lång.


Mer specifikt hittas lagen i brottsbalken, 19:e kapitlet:
19 kap. Om brott mot rikets säkerhet

1 § Den som, med uppsåt att riket eller del därav skall, med våldsamma eller eljest lagstridiga medel eller med utländskt bistånd, läggas under främmande makt eller bringas i beroende av sådan makt eller att del av riket skall sålunda lösryckas, företager handling som innebär fara för uppsåtets förverkligande, dömes för högförräderi till fängelse i tio år eller på livstid eller, om faran var ringa, i lägst fyra och högst tio år.


Fria Nyheter har nu startat en namninsamling mot det s.k. Lissabonfördraget. Precis som vid andra namninsamlingar kan man tycka att det inte leder nån vart, men i praktiken är det ingen stor uppoffring att skriva under om man ser till den potentiella utdelningen av uppropet.

Vi kräver folkomröstning angående Lissabonfördraget!
EU:s statschefer samlades den 18 oktober 2007 i Lissabon och enades om ett gemensamt förslag till nytt fördrag för den Europeiska Unionen. En gemensam författning för EU:s 27 medlemsländer. En grundlag som står över författningen i varje enskilt land.Trots att förslaget har en enorm påverkan på medborgarna vill makthavarna i EU till varje pris förhindra en folkomröstning om fördraget.


EU-topparna vill åstadkomma ett Europas Förenta stater – varje steg i den riktningen innebär sämre villkor för folket och krympande nationell suveränitet och självständighet. Lissabonfördraget kommer att inskränka demokratin för folket. EU-ledarna gör allt för att tona ner vilka graverande förändringar i politiken de förbereder bakom folkets rygg. De är medvetna om att en folkomröstning skulle bli ett nej. Därför vill de driva igenom fördraget utan att folket får ta ställning. Men detta måste förhindras genom starkt folkligt motstånd.


Vi vill ta ställning till vår framtid - därför kräver vi folkomröstning om Lissabonfördraget!Skriv under du också.

06 maj, 2008

Kritiska bloggar tystas

Om man är rädd för att säga vad man tycker, lever man inte i ett fritt land. Och om samhället samtidigt inte gör något för att bekämpa de som försöker tysta det fria ordet, har man ett tydligt kvitto på hur ofritt samhället faktiskt är. Den senaste tiden har bloggarna Muslimska Friskolan och Högerkänga tvingats lägga ner sin verksamhet efter hot. Muslimska Friskolan, som är en islamkritisk blogg, meddelade häromdagen på sin blogg följande:

”På grund av nya och allvarliga hot stänger den här bloggen från och med idag.”

En röst har tystats. De som står för hoten mot Muslimska Friskolan borde fördömas som antidemokrater på bred front. Rakryggad hoppas att dessa människor, som uppenbarligen är rädda för ord, meningar och åsikter, förtvinar i en unken kammare som de uppenbarligen vill göra Sverige till.

Även bloggen Högerkänga är nu nedstängd, efter vad man anger beror detta på att man publicerat personuppgifter på de många utlänningar som dömdes för Audio-Video-plundringen. Oavsett orsak ska det fria ordet även fortsättningsvis framhållas som det ideal det är. Rakryggad backar inte!

Rakryggad har skaffat Plusgiro

Så är det äntligen klart. Rakryggad har nu ett Plusgirokonto där klistermärkesbeställningar och donationer kan göras. Vad gäller donationer och bidrag kommer dessa att uteslutande gå till bloggens verksamhet, t ex kostnad för webhotell, domännamn, propagandatillverkning etc.


Bloggens Plusgiro är 151 99 10-2.

Donationerna kommer att publiceras anonymt på bloggen. Var vänlig och använd signatur eller dylikt.

05 maj, 2008

GP/TT hyllar att britter blir utan jobb

Sedan arbetskraftsinvandringen tog fart till Storbritannien 2004 har 500 000 britter blivit utan jobb då 700 000 östeuropéer invandrat och tagit jobb till lägre löner. Det är brittiska statistiska centralbyråns senaste siffror som visar den dystra verkligheten av globaliseringen, skriver Nationell Idag. Detta är en tragedi för de drabbade britterna och deras familjer. Kan det vara mer förnedrande att inte kunna försörja sin familj än på grund av att ens folkvalda omöjliggjort ett hederligt förvärv?

Och hur beskriver medieföretagen detta? Så här låter det från TT-Reuters i GP:s artikel Minskande ström av `social turism´ till Storbritannien:

"De (östeuropéerna) har sedan dess arbetat som bland annat hantverkare, servitörer och fruktplockare och sett till att den brittiska tjänstesektorn haft arbetskraft och snurrar på." (GP, 2 maj 2008, sid 35)

Något propagandistiskt kanske? Man beskriver hur ekonomin går bra – samtidigt som verkligheten är att hundratusentals britter tvingas lämna sina jobb. Vilkas perspektiv har medieföretagen? Nu kan vi se mönstret.

Detta är konsekvensen när de som styr har glömt vilket folk de är valda att värna. Denna utveckling har eskalerat sedan Sovjetunionens fall. När Sovjet inte längre fanns som en konkurrerande alternerande samhällsform behövde väst inte längre hålla sina medborgare nöjda med ett socialt skyddsnät - demonteringen av denna kunde således påbörjas i och med Sovjetunionens fall. Hur många fler ska bli utan jobb för att ekonomin ska “snurra på”? Massinvandring är lönedumpning! Massinvandring är arbetslöshet! Stoppa vansinnet, den som törs!

04 maj, 2008

MUF och vi tråkiga svenskar

MUF:s kampanj ”Jag älskar SWE” har tagits emot med upprörda känslor av många av bloggens tusentals läsare. Och med all rätt. MUF:s arbetsmetod i kampanjen för att förbättra ”integrationen” är en devalvering av den svenska identiteten. Så här skriver man bland annat:

”Vi måste börja tillåta bindestreck till svensk. Finlandssvensk har vi redan, men varför inte turk-svensk, afro-svensk, homo-svensk, jude-svensk, blatte-svensk, dansk-svensk och småstads-svensk?”

Förmodligen för att det inte är relevanta definitioner. En svensk är en svensk är en svensk. Eller ska människor skämmas när de är turkar, afrikaner, danskar eller svenskar? Varför dessa konstlade etiketter?

MUF, vad är vi svenskar? Vad blir vi i er nya-namn-på-riktiga-människor-anstormning? Vad ska vi kallas, vi människor som inte kan skryta med ett exotiskt påbrå? Är vi människor som väntar på att få ett prefix fogat till vår identitet? Lite tråkiga, kalla, tomma kärl som behöver fyllas? Eller är vi ”svensk-svenskar”? Kanske nöjer ni er med att kalla oss ”gammelsvenskar”? De som ska bytas ut mot nysvenskar, ni vet.

Integrationen, som ni säger er vilja förbättra, är inget annat än en desintegration av oss svenskar, det vi håller kärt, vår identitet och vår framtid. Blanda inte in oss och våra liv i er blommiga alla-ska-kramas-utopi där inget förankrat i verkligheten kan existera.

02 maj, 2008

MUF älskar hippielivet

Moderata Ungdomsförbundet har startat en ny kampanj. Fast ny är den inte egentligen. Men denna gång är den MUF:s i alla fall. ”Jag älskar SWE”, heter den. När jag fick höra talas om den blev jag nyfiken. Kanske fanns det något sunt förnuft i kampanjen och kanske säger man denna gång att vi svenskar duger som vi är och att vi inte behöver berikas för att duga, tänkte jag. Jag blev mycket besviken. Och inte nog med att den handlar om integration istället för Sverige. Man har döpt den till Jag Älskar Sverige, men redan i andra stycket av introduktionstexten säger man ”Det finns inte ett Sverige eller en svenskhet”. Så MUF älskar något som…enligt dem inte finns?

Man skriver också ”Jag älskar mitt land så mycket att jag vill dela det med alla”. Ja, vem älskar inte sin maka/make så mycket att man vill dela henne/honom med alla? Och vem älskar inte sin favoritplats i solen så mycket att man vill dela den med alla?

För att vara en text som handlar om Sverige lyckas man nämna svenskar noll (0) gånger i introduktionstexten. Man pratar om naturen, företagandet, självförverkligande osv men svenskar finns inte i detta utrymme. En makalös prestation som visar att man inte vet att nationen består av folket.

I kampanjen för man dessutom vidare en del lögner. ”Vi är också ett rikt land”, ”Sverige blev allt rikare när vi öppnade våra gränser mot omvärlden”, ”…människor [har] flyttat hit för att få förbättra sitt eget liv och bidra till att göra Sverige bättre. Det har gjort Sverige rikt”, ”Människor som har flyttat till Sverige har en högre utbildningsnivå än den inhemska befolkningen” osv osv.

MUF vill ha, i det närmaste, fri invandring. Ju mer invandring desto bättre. De som kommer till Sverige, gör landet rikare. Alla ska kunna komma till Sverige och förverkliga sina ambitioner och göra Sverige till ett finare land att leva, säger man. I mina ögon är deras vision inte ett land, utan ett hippieliknande 70-talskollektiv. Likheterna mellan ett sådant och MUF:s idealsverige är slående. För inte har det med ett land att göra - ett land som består av ett folk, dess surt förvärvade landområden, en kultur, en historia, en identitet. Nej, det handlar om ett tomt hus som behöver fyllas med goa främlingar utifrån. Ha roligt tillsammans, förverkliga sig själva.

Och MUF påstår att det vi svenskar kan tillföra är ”enfald”. ”… vi värderar kompetens och mångfald, istället för fördomar och enfald”. Detta är precis vad Mona Sahlin och vänstern brukar säga om oss svenskar. ”Hellre mångfald än enfald” heter det då. Nu har MUF sällat sig till detta gäng. Hatiskt skriver man om oss svenskar att: ”I dag finns det 1,2 miljoner människor i Sverige som är födda utomland och nästan en halv miljon som har två föräldrar som är födda i ett annat land. Utan dessa människor skulle Sverige vara ett pytteland knappt värt att ta på allvar.”

Och inte har man missat att flika in det eviga språkkravet. Dessutom hävdar man att man står för en ”mångfaldsnationalism”. Men det är ju det som är riktig nationalism. Mångfald. För att bevara den globala mångfalden måste vi bevara den nationella integriteten. Enkel matematik. Om vi blandar alla kulturer och folk har vi bara en fragmentarisk mångfald under en övergångsfas, innan allt blir en likartad global genomsnittsmassa.

Svenskföraktet ligger och pyr i kampanjen. Läs strofer såsom ”… vi värderar kompetens och mångfald, istället för fördomar och enfald” och ”… [vi] är därför aldrig rädda för att låta den [svenska kulturen] tävla mot eller blandas med andra. Det är nämligen precis det som är svensk kultur.” Med andra ord får vi svenskar vårt värde genom att vara oss själva så lite som möjligt. Genom att blanda oss med andra folk blir vi svenskar. Låter för mig som propaganda hämtad direkt från USA.


Jag tror vi vet var de flesta MUF:are inte bor. Rinkeby, Rosengård, Bergsjön. Och inte har man missat att använda den obligatoriska afrikanen för att undgå beskyllningar om rasism när man nyttjar frasen nationalism. En signal till resten av etablissemanget att man inte menar nationalism, utan dess motsats. Ungefär som på nationaldagen alltså.


Summa summarum älskar MUF något som inte finns, betraktar det som ett hippiekollektiv och anser att de som byggt det är enfald. Underkänt på alla tre punkter, med andra ord! MUF, ni är en skam för oss svenskar!

01 maj, 2008

Tomma tunnor skramlar mest – en nyckelfråga

Ämnet härskartekniker är intressant men också relevant för vår tid. Ordet härskartekniker får vanligtvis gemene man att tänka på när Göran Persson vände ryggen till Maud Olofsson mitt under en debatt för några år sedan, men företeelsen har en helt annan tillämplighet som är förbisedd.

Härskartekniker är något som den norska socialpsykologen Berit Ås myntade och definierade redan 1976. De fem härskarteknikerna, dvs. metoder som historiskt sett använts framgångsrikt av makten för att hålla oppositionella på mattan, är följande:


1. Osynliggörande
2. Förlöjligande
3. Undanhållande av information
4. Dubbelbestraffning
5. Skuldbeläggande

Under de senaste decennierna har maktens olika förgreningar på gräsrotsnivå med oljud överröstat torgmöten. Det har varit visselpipor, påkar mot tunnor, gasdrivna signaltutor, skrän och skrik, nyckelskrammel och alla upptänkliga varianter av dessa. Detta är den första av de fem ursprungliga härskarteknikerna. Att osynliggöra någon genom att osynliggöra dennes argument.

Medieföretagen följer sedan upp med artiklar om att mötet var ”stökigt”, ”bråkigt” eller ”tumultartat”. Och kallar de som störde ordningen för ”motdemonstranter” medan de som höll i mötet får spela rollen av extremister av något slag. Denna härskarteknik, att kalla demonstranterna för extremister, faller under den femte härskartekniken: skuldbeläggande. Alla har vi ju lärt oss att extremister är hemska människor som historiskt förstört för de goda krafterna. Att termen ”extremister” idag säger mer om den som använder den, än den som den används mot är något att begrunda.

Skramlar man med nycklar, blåser i visselpipor eller för annat oväsen utgår jag helt enkelt från att man inte har något att säga. Det är härskarteknikens kärna. Oavsett vem som gör detta. Den som inte har något att säga kan alltid bråka. Så var det i skolan också.