30 juni, 2009

Kritik mot SD

Oftast när man får läsa vad fulmedia skriver, porträtterar och säger om Sverigedemokraterna så är det de vanliga flosklerna om främlingsfientlighet, rasism, extremism och så vidare. Sällan tas deras faktiska politik upp och analyseras. Nu kan vi dock se lite ljus i slutet på tunneln – och det är förhoppningsvis inte ett framrusande SJ-tåg…

I artikeln ”Lögnen om folkhemmet” i Dagens Nyheter skriver Kajsa Ekis Ekman om Sverigedemokraterna. Förvisso finns de traditionella flosklerna med, men där finns också mer saklig kritik. Så här skriver Ekman:

Löser Sverige­demokraterna sina väljares problem?

Det är bara att gå till deras handlingsprogram.

Där står att skatter är av ondo: förmögenhetsskatten ska avskaffas helt, eftersom skatt på egendom innebär ”en kränkning av äganderätten”. Arbetsgivaravgiften ska sänkas, både las och mbl ska bort och maxtaxan på dagis ska avskaffas.

Facket har för stort inflytande – i stället ska arbetare gå samman i egenskap av småsparare. Arbetsmiljöproblem viftas bort: bara folk har ett jobb är det okej, man ska inte slösa ”miljarder på den fysiska arbetsmiljön”.

Vården ska, som det mesta, hellre vara privat än offentlig; hårda tag och straffarbete för brottslingar, absolut ingen vård. Och när det handlar om ekonomi försvann plötsligt hela nationalismen, där är de ”mot protektionism och för frihandel”.

Det rör sig, med andra ord, om klassisk borgerlig politik. Bortom de inledande parollerna om social rättvisa och trygghet finns en politik som gör precis tvärtom. Som lockar till sig arbetare för att ge makt åt arbetsgivare.

Detta upplevde jag på nära håll i min tid i partiet. Ovan nämnda kritik är bara en bråkdel av det jag kallar högerkantring i ekonomiska frågor, och som var en av orsakerna till att jag lämnade partiet 2005. Jag tillhörde vänsterfalangen i partiet tillsammans med bland annat Torbjörn Kastell och Jimmy Windeskog.

Vidare skriver Ekman: för vad många av SD:s väljare säger är att de vill tillbaka till den ”äkta” socialdemokratin, med EU-motstånd, trygghet och välfärd. Det är denna politik de förgäves hoppas hitta i SD.

Detta kan jag skriva under på, men jag hoppas verkligen inte att drömmarna är förgäves.

Artikelförfattaren kritiserar också partiet för att använda lintottar på sin affischer i sin EU-kampanj och låtsas samtidigt som hon inte vet att blonda blåögda människor är sinnebilden av en svensk. Sinnebilden. Inte en absolut bild. Det är på detta vis man vanligen försöker koppla samman svenskvänlighet med extrema ideologier såsom nationalsocialism. Men även Sd har drabbats av febern att kalla människor för svenskar för att betyga att man absolut inte ser ner på icke-svenskar. Så här skriver man i sitt principprogram:

”Partiet tar avstånd från…läror där det etniska ursprunget räknas som det enda eller avgörande kriteriet för nationstillhörighet.” Man propagerar för ”…en öppen svenskhet med krav på invandrares anpassning och assimilering till det svenska samhället”. Man vill inte heller stoppa invandringen. Och inte tvinga tillbaka invandrare till sina hemländer. Saken är bara den att om man inte gör detta kommer svenskarna att obönhörligen hamna i minoritet på grund av invandrarnas högre barnafödsel. Så blir det enligt statistiken om utvecklingen fortsätter i samma spår som idag. Även där finns det alltså en hel del att ifrågasätta angående Sverigedemokraternas trovärdighet.

Just det att jag kämpar för att svenskarna inte ska hamna i minoritet var en av orsakerna till att man i SD:s ledning såg mig som rasist och kanske är det därför som svar uteblir från Erik Almqvist (sdu) när jag vid flera tillfällen det senaste halvåret frågat om en intervju för bloggen. Jag är ju inte lika fin som förespråkarna av ”öppen svenskhet” utan är bara en vulgär rasistfascistoid människohatare. Sjukt. Jag ser inte ner på andra folkgrupper, men lider ändå inte av hysterin att kalla alla människor i Sverige för svenskar.

Sverigedemokraterna är inte rasistiska och främlingsfientliga, inte heller jag. Ändå fortsätter dessa etiketter att stämplas i pannan på precis alla som vill minska eller stoppa invandringen.

28 juni, 2009

Var rädda – var mycket rädda

De flesta som aktivt söker sin information är nog medvetna om de många upploppen i Rosengård där veckolånga brandattentat, vandalisering och stenkastning mot polisen pågått. Samtidigt som fulmedia försvarat upploppen med fraser om hur socialt och ekonomiskt utsatta Rosengårdsborna är kan det utanför fulmedias fantasivärld konstateras hur väl utbyggd Rosengård är jämfört med de flesta andra stadsdelar i Sverige.

I Rosengård finns exempelvis två fritidsgårdar, ett friluftsbad, två sporthallar, en ishall, en vattenlekplats, en spontanidrottsplats, en friidrottsarena, en basketplan, två tennisbanor, en sandplan för fotboll, en polisstation och en brandstation. Dessutom finns det en vanlig idrottsplats med en gräsplan för 11-mannafotboll, en grusplan för 11-mannafotboll, en grusplan för 7-mannafotboll och skolfriidrottsytor, plus ytterliggare en vanlig idrottsplats med två gräs- och en konstgräsplan för 11-mannafotboll, nio källarmoskéer, Europas största församling i moskeén Islamic Center och därutöver får de yngre Rosengårdsborna läxhjälp av studenter från Malmö högskola alla dagar i veckan. Så utsatt är man som boende i Rosengård. Det blir svårt att se någon som helst utsatthet som förklaring till upploppen och upproret mot samhället.

Oavsett anledning ska man som medborgare tro att myndigheterna har koll på detta. Glöm det. SÄPO:s chef, Anders Danielsson, menar att det inte finns någon större fara med Rosengård.

- Rosengård är nog inte farligare än något annat, sa Danielsson till SR:s ”Ekot”.

Detta är alltså chefen för vår Säkerhetspolis. Med en sådan Bagdhad-Bob vid rodret säger jag bara: Var rädda – var mycket rädda. Denne man tar upp platsen för kompetent och adekvat personal som skulle kunna göra en seriös riskanalys av den fundamentalistiska bomb som håller på att utveckla sig i Rosengård.

Men vad kan man förvänta sig av en organisation som låter en landsförrädare försvinna till friheten genom att denne helt enkelt promenerar ut bakvägen, medan man bevakar framsidan? Denne Kling & Klang-organisation är ett skämt och har därutöver lyckats klanta till säkerheten kring två ministrar vilket kraftigt underlättade att två ensamma mördare lyckades döda dessa. Att de inte kan skydda ministrar mot organiserade attacker kan i viss mån vara förståeligt, men mot ensamma galningar? Sverige skulle vara betydligt säkrare om vi lät Finansinspektionen, Aftonbladet eller Systembolaget stå för säkerheten. Var rädda – var mycket rädda.

26 juni, 2009

Ingen solidarisk gest från regeringen

Visst är det tragikomiskt och med starkt absurda inslag? Jag tänker då på Det Nya Sverige och dess sjuka existens som infekterar alla delar av vårt samhälle. Till invandringen och de egna lönerna finns det i det närmaste obegränsade resurser. ”Solidaritet måste få kosta” säger man om invandringen. Hur solidariskt det nu är att hjälpa de som inte behöver hjälp och lämna riktiga flyktingar utan hjälp?

Och vad gäller de egna lönerna så har Statsrådsarvodesnämnden beslutat att regeringen ska få höjda löner med 4000-5000 kronor i månaden nästa år. Det motsvarar en höjning på 4 %. Det låter inte så dramatiskt, men med tanke på finanskrisen och arbetslösheten är det skrämmande.

Och invandringen ökar från år till år. Nu ligger den på över 100 000 (2008). Hur dåliga tider det än är får inte invandringen röras. Det är uppenbart. Det är helt acceptabelt att strunta i våra gamla och sjuka, men inte att strunta i för oss helt okända människor. Är inte det en rent häpnadsväckande dubbelmoral?

Hör och häpna, pensionärerna får sänkta pensioner nästa år – med 4 %. Detta eftersom det är så dåliga tider. Det är förvisso inte regeringen som beslutar om sänkningen. Regeringen har dock lovat kompensera pensionärerna, men inte specificerat hur mycket. Det lär i vilket fall inte vara på långt när lika bra som regeringen själva kompenseras i de dåliga tiderna vi har. Visst vore det en fin solidarisk gest av regeringen att avstå löneförhöjningen med hänsyn till de dåliga tiderna?

24 juni, 2009

Svar från TV4

Hej,

Jag fick en kopia på mailet du skickade till Jan Scherman kring politisk reklam i TV4-Gruppens kanaler.

Vi har gjort ett antal undersökningar i samband med EU-parlamentsvalet. Bland annat kring hur tittarna uppfattade reklamen, hur väl reklamen mottogs, om reklamen vi någon effekt. Vi ville lära oss på flera plan hur den politiska reklamen skulle fungera i tv-mediet, eftersom detta val var ”premiär” för politisk reklam i tv i Sverige.

Utvärderingen av undersökningarna sker fortfarande och vi kommer nästa vecka presentera resultatet samt också redogöra för hur vi ser på åsiktsreklam i TV4 generellt men politisk reklam i TV4-Gruppens kanaler i synnerhet.

Troligtvis går ett pressmeddelande ut kring detta i mitten av nästa vecka.

Vänliga hälsningar

Gunnar

Gunnar Gidefeldt CCO/Kommunikationsdirektör

23 juni, 2009

Grunda en demokratidomstol NU!

Jag har tidigare nämnt att det behövs en demokratidomstol i Det Nya Sverige. Brotten mot demokratin är numera så flagranta och numerära att det behövs en separat domstol för att betona allvaret i dessa typer av brott. Brott mot demokratin kan vara mötesstörningar (s.k. högmålsbrott), diskriminering på grund av politiska åsikter; uteslutning ur facket för partitillhörighet, avskedandet från tjänst på grund av partitillhörighet, och även hot och våld mot person på grund av politiska åsikter, särbehandling av vissa partier (exempelvis TV4 och Metro i EU-valrörelsen 2009 där Sverigedemokraterna förbjöds att annonsera medan andra partier tilläts detta) och så vidare.

Det går inte att å ena sidan sprida vackra fraser omkring sig som hyllar de demokratiska värdena och samtidigt blunda för kränkta demokratiska rättigheter för de man inte gillar. Detta är hyckleri, men också en farlig dubbelmoral. De senaste åren har våldet mot oppositionella partier såsom Nationaldemokraterna och Sverigedemokraterna nått alarmerande nivåer. Övriga partier är tysta om detta – det drabbar ju inte dem. Man låter ett politiskt våld gro i skuggan av sin egen självgodhet och feghet. Otämjt och vildsint kommer detta våld att drabba allt fler i och utanför dessa partier. Acceptansen för våldet kommer att legitimera samma våld mot alla partier våldsverkarna av någon anledning ogillar.

Demokratidomstolen dömer ut straff enbart med avseende på brott mot demokratin. Hot och våld i samma fall ska skötas av de reguljära domstolarna. Men det är inte bara fysiska, hotfulla och våldsamma brott mot demokratin som Demokratidomstolen ska handha utan även brott i syfte att på en större, om än mindre våldsam, skala begränsa demokratin. Typexempel på detta är TV4 och Metro som jag nämnde ovan, men även det påbud Sveriges Radio för några år sedan i hemlighet gick ut med till radiostationerna. Direktivet var att Sverigedemokraterna skulle förtalas när partiet omnämndes i nyhetssammanhang.

Behovet av en demokratidomstol kan knappast någon med insyn i Det Nya Sveriges realiteter förneka. Det är dags att ge demokratin värdighet och rättvisa.

18 juni, 2009

Fråga till Jan Scherman

Hejsan Jan,

Inför valrörelsen till EU-valet i år
meddelade du väljarna att TV4 bestämt att Sverigedemokraterna inte ska få annonsera hos er. (Du kan höra hela ditt svar på denna länk). Du säger där bland annat att ni ska ”se hur det går och utvärdera resultatet”.

Nu är valet över och resultatet visar att Sd fick 3.3 % av rösterna. Nu undrar jag om ni har utvärderat valresultatet och hur Sverigedemokraternas 3.3 % påverkar deras möjlighet att ni i nästa val godtar deras pengar för annonser i valrörelsen? Blev resultatet som ni hade tänkt er? Eller prövar ni en annan strategi i nästa val för att få resultatet dit ni vill?

Hur kan ni få för er att det är er uppgift att särbehandla vissa partier för att få ett valresultat ni önskar? Antingen låter ni alla partier annonsera eller inga alls. Så enkelt är det. Ni behöver knappast överlägga för att inse detta. Lika för alla – ingen särbehandling.

Om Det Nya Sverige hade varit rättskaffens hade ni blivit fällda för ert agerande. För övrigt borde Sverige inrätta en demokratidomstol som då skulle handha ert ärende, mötestörningar (högmålsbrott), hot mot politiker och andra brott mot demokratin. För vad är egentligen skillnaden på ert och AFA-kommunisternas försök att tysta partier som ogillas?

Svar önskas.

Mvh,
Weine Berg

www.rakryggad.nu

14 juni, 2009

Kritiker får svar

En anonym kritiker lämnade följande kommentar på artikeln EU-valet: Sd tredubblade sitt stöd. Mitt svar längst ner.


Hur fan tänker rasister? Dom flesta är nog överens om att man har en skruv lös om man är rasist/nazist! Utan invandrare skulle vi fortfarande vara kvar på stenåldern, vi utvecklas p.g.a dem... Ni idioter tycker jag ska lägga ner denna störda blogg. Vad hände med att alla är lika mycket värda? Håller ingen med oss? Tycker ni seriöst att invandrare inte är lika mycket värda. Tycker ni att invandrare tar alla jobb? Då har ni fel, invandrare får inga jobb! Jag känner folk som är utbildade till lärare men ända får dom inget bättre jobb än städare. Heter man Ahmed Samir får man inte lika bra jobb, för det mesta. Invandrare tar inte era jobb, det är ni som inte kommer få jobb för ingen vill ha rasister/ nazister! TALA BARA OM FÖR OSS, VAD TÄNKER NI MED ARSLET ELLER TUMMEN?


Hejsan Anonym,

Vi är inte rasister eller nazister. Jag kan inte förstå var du har fått detta ifrån då du inte preciserar dig. Vidare diskuterar du som om all invandring är bra, men faktum är att den invandring Sverige haft de senaste decennierna har varit allt annat än bra. Den har varit destruktiv och den har tillfört litet eller inget. Kan du ge några bra exempel på vad vi har fått med denna invandring?

Du frågar också om invandrare tar alla jobb. Så länge inte två individer kan ha samma heltidstjänst tar den ene jobbet från den andre. Med massinvandringen kommer lönedumpning i och med att det blir ett överskott på arbetskraft. Bara företagen tjänar på detta.

Om du hade bemödat dig med att faktiskt läsa bloggen innan du ger utlopp för alla dina märkliga fördomar hade du sett att bloggen inte vänder sig mot enskilda invandrare, såvida de inte begått brott, utan mot den politik och den nedtystningspolicy som politiker och journalister håller vid liv. Massinvandringen hålls igång oavsett arbetslöshet, bostadsbrist, kriminalitet, utanförskap osv. Den bara rullar på som om den inte påverkar den omgivande världen. Och ingen ska få komma med kritik för då är denne rasist/nazist så som du så samhälleligt väluppfostrat anklagar oss för.

Det är bandhundar som dig som okritiskt slänger ur sig anklagelser hit och dit så fort du stöter på någon som inte tycker som du, som går maktens ärenden. Du gör alla en björntjänst - du borde verkligen stanna upp och reflektera över vad du håller på med. Eller tycker du samhället fungerar bra idag?

11 juni, 2009

TV4 hycklar igen

TV4 har beslutat att utvidga sin ”nollrasismvecka” till att pågå året om. Men egentligen var nog kampanjstarten annonsblockaden av Sd. Rasism är för TV4 en ensidig företeelse. Genom att blunda med ena ögat ser TV4 rasism mot invandrare. Något annat ser de inte. Därmed faller tron på att TV4 tror på allas lika värde. Det betyder att TV4 precis som väntat ignorerar rasismen bakom gruppvåldtäkterna, mobilrånen, mobbningarna och bötningarna mot unga svenskar. Istället skapar man en halmgubbe för att flytta fokus från de verkliga problemen.

Så TV4 förvandlar sin ideologiska kampvecka till ett kampår istället. Ännu ett steg i fulmedias försök att harmonisera balkaniseringen av Sverige. TV4 stigmatiserar svenskar som inte vill ha ett mångkulturellt Sverige. De förnekar även mekanismerna som ligger bakom Det Nya Sveriges grava fiasko och lägger skulden på oss svenskar.

TV4:s Nollkritik-kampanj, förlåt Nollrasism-kampanj menar jag, borde ta upp den situation som många svenska ungdomar befinner sig i. Men dessa bryr sig inte TV4 om. Alla är jämlika, men en del är mer jämlika än andra. För övrigt skulle det vara intressant att veta var t ex TV4:s styrelseledamöter, redaktörer och journalister bor. Vilken typ av bostadsområden lever de i? Vilka mångfaldsplaner bedriver dessa områden? Hur stor andel invandrare har man bland sina grannar? osv. Fast vi vet ju redan svaren. De bor där det inte bor invandrare. De bor i svenska trygga områden och möjligtvis går de hos en frisör från Grekland, vilket är mångkultur för gräddan av moralkärringarna.

TV4 har under sin hela existens inte visat något tecken på intellektuell hederlighet och journalistisk objektivitet. Det går inte att ta TV4 på allvar. Tomtarna har nu slagit rot i samhället och de heter TV4.

10 juni, 2009

EU-valet: SD tredubblade sitt stöd

Nu är EU-valet över och vi kan konstatera att Sverigedemokraterna går starkt framåt. Det blev förvisso inget mandat men stödet från väljarna ökade från 1.1 % i förra EU-valet till 3.3 % i detta val. Det var 60 000 fler svenskar som röstade på Sd i detta val. Detta trots att TV4, Metro och DN har diskriminerat partiet i valrörelsen. Något att tänka på för de tre förmyndarherrarna.

Valets skräll är naturligtvis Piratpartiet som fick 7.1 % av rösterna. Partiet, som kämpar för medborgarnas integritet, fick sitt stöd av de unga väljarna. Piratpartiet vänder sig mot integritetskränkande lagar såsom FRA-lagen, vilket är positivt. Det finns dock en fara i att ha ett parti i parlamentet som fokuserar på en enda fråga. Hur kommer de att agera i andra frågor? Det vet de inte ens själva, och deras väljare kan då få se sig stödja frågor de alls inte sympatiserar i.

Vad gäller riksdagspartierna var det glädjande att Socialdemokraterna och Moderaterna fick usla resultat. Särskilt med tanke på att det har visat sig att dessa båda partier röstar lika i 9 fall av 10 i EU-parlamentet. Glädjande är också att kommunisterna med Lars Ohly i spetsen blev halverade i parlamentet.

Junilistan åkte ut ur parlamentet vilket bekräftar tesen att väljarna efter förra valet kände sig lurade som trodde att de röstade på ett parti som vill att Sverige lämnar EU.

Sverige har 18 platser av 736 stycken. Inte mycket att hänga i granen. Stärker det demokratin eller sänker det demokratin? Ja, det kan lätt föreställas en union bestående av hela världen och ett motsvarande parlament. Blir demokratin bättre eller sämre av att ett land av Sverige storlek har 18 platser av 3000? 5000? Hela idén med EU beskrivs bäst av en av dess grundare, Jean Monnet som har sagt:

"- Europas nationer bör föras samman i en superstat utan att deras befolkningar förstår vad som sker. Detta kan åstadkommas genom stegvisa förändringar, alla förklädda till att ha ett ekonomiskt syfte, men som på sikt och oåterkalleligt kommer att leda till en federation."

06 juni, 2009

Vår dag idag

Idag är dagen då vi ska glädjas åt vårt land som vårt folk skapat. Innerst inne vet vi att det är så, men våra politiker och fulmedia har försökt att göra nationaldagen till internationaldagen då vi firar allt annat än det svenska ursprung som förenar oss. Jag lyssnar inte så mycket till dessa pekpinnar och därför är nationaldagen vad det ska vara för mig.

Idag är det många Rakryggadläsare som tänker samma tankar som mig, förmodar jag. Den enda dagen man får hålla fanan högt utan att bli kallad extremist (sport-evenemang borträknade). Men etablissemanget vill helst att vi ska fira en slags amerikansk nationaldag där man firar medborgerliga rättigheter, entreprenörsanda och dylikt. Inte identitet och historia.

Och om jag ska vara personlig skänker jag en tanke till en av mina förfäder, Staffan Olsson, som var pikenerare i Karl XII:s armé. Att vara pikenerare innebar att man var de första att hälsa fiendekavalleriet välkommen till närstrid med karolinerna. Han dog i Ryssland i strid mot ryssarna, en av de tre angriparna, som Sverige slogs mot då. Med detta i åtanke, att många svenskar dog i många krig för att försvara vårt land och bevara vår självständighet, är det beklämmande att se ”våra” politiker idag säga att Sverige är allas land. Inte svenskarnas. Vad var det då för vits att så många av våra ättlingar dog i försvaret av landet?

Det är också magstarkt att man idag delar ut medborgarskap som om det vore medlemskap i Fantomenklubben. De som idag får medborgarskap - utan att för den delen säga nåt ont om dom - har inget gemensamt med våra förfäder, vår historia, uppoffringarna och de tårar, svett och blod som offrats i hundratals och tusentals år för att vi ska få vara de vi är.

Sverige, som enda land på jorden, är svenskarnas land. Denna lilla plätt är det inte mycket begärt att vi får ha i fred. Länge leve svenskarna!

05 juni, 2009

Islamkritiker segrar i EU-valet

Nederländerna röstade igår till EU-parlamentet, medan vi i Sverige röstar den 7 juni - alltså nu på söndag. Enligt vallokalundersökningarna ser det nu ut som Geert Wilders parti Frihetspartiet skräller med runt 15 % av rösterna. Detta är en stor framgång för Europas oppositionella.

Geert Wilders är mest känd för sin islamkritiska film Fitna som ledde till att han blev utsparkad ur Storbritannien på grund av denna film. Wilders har gjort flera kontroversiella uttalanden, men egentligen sagt det som de flesta tänker. Exempelvis hävdar Wilders att islamsk kultur inte är jämlike med andra kulturer. För den styrande makten i de Europeiska länderna är detta som att svära i kyrkan. Finns det egentligen något roligare än att se eliten gå på en nit? Låt oss se hur det går i Sverige på söndag...

03 juni, 2009

Klistermärkena slutsålda

Idag packades de sista ordrarna med bloggens klistermärken och därmed är lagren tömda. Jag hade tidigare beräknat att de skulle vara slutsålda i oktober i år, men i och med sommarens antågande har försäljningen ökat. Det betyder att Rakryggad har sålt sammanlagt 25 000 klistermärken. Inräknat den mängd som Nationaldemokraterna köpte in från bloggen blir den totala summan närmare 30 000 sålda Rakryggad-klistermärken.

Försäljningen har pågått mellan 11 augusti förra året och dagens datum, 3 juni 2009. Detta betyder en genomsnittlig försäljning på 3 000 märken per månad, eller 100 stycken per dag. Huruvida det blir en ny omgång klistermärken är ännu inte bestämt. Men om det blir, dröjer det nog ett tag. Just nu ligger en egen hemsida för Rakryggad, samt Rakryggade youtube-klipp, högst upp på dagordningen. Vad som sedan blir av i slutänden är kanske en annan femma…

Till sist, en rejäl ryggdunk till alla er som spridit bloggens klistermärken över hela Sverige! Om fler vore lika självuppoffrande och hängivna som ni skulle Det Nya Sverige vara i enorma svårigheter. Tillsammans är vi starka!