02 februari, 2008

Känner du till Lilla Saltsjöbadsavtalet?

Det finns rykten om att Det Nya $veriges journalister har en överenskommelse om hur de ska förhålla sig till utlänningar med svenskt medborgarskap. Tydligen kan det finnas grund för detta, visar det sig. Enligt vissa uppgifter hade Svenska Journalistklubben möte i Saltsjöbaden den 21 mars 1987. Där upprättade man Lilla Saltsjöbadsavtalet som skulle reglera hur journalisterna vinklar nyheter när det gäller invandrare. Avtalet var strikt konfidentiellt och var inte avsett för allmänhetens ögon.

Det som är känt om avtalet är följande citat:

Som oberoende journalist har Du att beakta följande rekommendationer:
* Företrädesvis positivt bedöma och omskriva svenska medborgare av utländsk härkomst, detta särskilt i samband med ungdoms- idrotts- och konstnärlig verksamhet


* Vid evenemang med inslag av skiftande kulturer, företrädesvis intervjua och visuellt framhålla medverkande av utländsk härkomst


* Att under en tidsperiod av fem år systematiskt nedtona de negativa effekter som utpekande av speciell rastillhörighet vid brottslig verksamhet kan komma att ha för drabbade populationer.


Detta förklarar en hel del av det sätt som dagens journalister skriver på. Om det finns mer i detta avtal bör det komma fram. Demokratins dödgrävare ska exponeras för vad de är! Den som har information om avtalet kan höra av sig till Rakryggad på adressen i bannern ovan.

15 kommentarer:

BefriaMedia sa...

Den enda gang jag hort det motet namnas var i Axcess TV forra sommaren da man som hastigast namnde det. Det var en hemlig overenskommelse mellan alla journalister i ett hemligt mote.

Att delge alla journalister ett diktat och krava att de skriver pa ett visst satt var grundregeln i den gamla Sovjetstaten, i DDR och i de andra diktaturerna.

Hur kommer det sej att ingen protesterat mot det direktivet eller exponerat det, antagligen darfor journalisterna stoder de diktatoriska metoderna?

Journalisterna har alltid foljt de direktiven och fortsatter idag. Resultatet blev att folk inte protesterat mot massinvandringen tidigare i tron att massinvandringen inte fort med sej stor brottslighet.

Hur hittade du denna "skattkista"?

Anonym sa...

Hur var det nu med den där nyheten för ett tag sedan: "SÄPO har fått en lista med flera hundra namn på journalister som samarbetade med STASI...".

Den listan offentlig gjordes ju aldrig, så man måste ju förutsätta att dessa "journalister" fortfarande arbetar febrilt med att göra största möjliga skada.

Weine Berg sa...

Befria Media: Den finns upplagd på Flashback.

Anonym: Kan det vara så att listan är offentliggjord men att inget medieföretag knystar om det?

Anonym sa...

Jag blir inte särskilt förvånad. Icke desto mindre är det en skandal för ett land som ska föreställa en av västvärldens friaste bastioner där alla får komma till tals. I själva verket är Sverige en av de mest totalitära stater som finns i väst och likriktningen i media är total. Lämpligt musikval till vad som händer med Sverige är väl Michael Wiehes "Titanic" - texten passar ganska bra på hur vårt land går under allt snabbare.

Anonym sa...

Det är ju naturligtvis helt galet med ett avtal, så som du beskriver det.

Problemet och det verkligt sjuka är ju att liknande "avtal" existerar inom våra myndigheter, även om de inte finns på pränt.
Faktum är ju att våran världsberömda statistik sedan årtionden tillbaka är genomkorrumperad för att framställa den invandrande befolkningen i en sådan positiv och anpassad dager som det bara går att göra.

Hur ser "avtalen" ut på berörda departementen?
Hur såg dessa sammanträden ut och varför ville man ha beslutsunderlag så att man ändrade kriterierna för hur man definierade svensk resp utländsk t ex.
Det vimlar av liknande "avtal", vissa är på pränt och andra (de flesta) är överenskommelser som av säkerhetsskäl ej bör finnas dokumenterat på papper.

Hur ser avtalet ut för att INTE REDOVISA INVANDRINGENS KOSTNADER?????

Hela invadringsfrågan är ett enda gigantiskt avtal där ett fåtal har kört över en majoritet och trots alla protester kör på och dessutom ökar intaget.
Ett avtal som består i att på alla möjliga nivåer propagera för mångkultur, dölja vansinnet och misslyckandet och förtrycka opposition.

Jag ser det som långt värre hur myndigheter, lärosäten, instutitioner mfl följer direktiv och avtal som, dels är manipulerade, vissa offentliga, vissa "osynliga", men som i sin utövning går ut på precis samma sak som detta "saltsjöbadsavtal" dvs hindra insyn, dölja misslyckandet, exponera de avgrundsdjupa skillnader mellan kulturerna, omöjligöra insyn i kostnader resp "vinster"

Jag är så "gammal" att jag faktiskt kommer ihåg detta "saltsjöbadsavtal", eller rättare sagt konsekvenserna av det. Men om jag inte missminner mig så började det här tidigare än -87.
Jag har för mig att man redan i början av 80-talet började att ta fram "idoler" av utländsk härkomst.

Eftersom jag var runt 20 1980 så har jag ett ganska gott minne av att man reagerade på hur man helt plötsligt började att synliggöra vissa invandrare.

Det var lite av en explosion över en natt, även om detta var iscensatt att vara en "naturlig" företeelse så vet jag dåtidens samhälle reagerade. Man var för ivrig från myndighets-media-håll.

Vad som än värre är ju hur man genom dessa avtal, överenskommelser, hemligheter, skapat en total förblindad anda inom myndighet, media, skola mm.
Det som vi nu för tiden kallar PK-ism.
Dvs man har genom dessa ränksmiderier skapat en samtling totalt nyttiga idioter.

Vad som är än mer skadligt än avtal,överenskommelser, och propaganda är den fanatiska feghetskultur som detta land uppvisar.
Om vi tar USA som exempel så ser vi inom flera områden där stat, eller för den del underrättelsetjänster, utövar maktmissbruk gentemot författning och population, att detta missbruk ofta leder till att sk "whistle-blowers" träder fram och avslöjar vad som sker.

Visst Birger Schlaug skrev förvisso om överenskommelsen att inte prata om problemen i sin bok, man kan höra journalister på Axess berätta om hur journalister pratar om locket på vad det gäller invandrar brottslighet osv.

Det är förvisso troligt att vi har en mängd personer som har gått ut men att dessa effektivt har stoppats från offentlighetens ljus.

Vidare ang avtal, så har man ju under lång tid försökt med flera experiment av psygologisk natur. Tydliga sådana är ju att via media t ex sälja mångkultur via sex och kärlek där man på olika sätt skapar "spänning" för att på så sätt öka interaktionen mellan svenskar och invandrare.
Hur ser dessa avtal ut som man framlagt till tex Styrelsen för Psykologist försvar??

M a o om man skrapar bara så det minsta på ytan så ser man att det inte finns en institution eller annan offentlig verksamhet som inte är drabbad av mångkulturens dårskap.
Det är avtal, det är överenskommelser, det finns riktlinjer som alla är mer eller mindre under sekretess och indvandrarna själva göms undan i förorter och passiviseras med bidragspengar. Allt för att synas så lite som möjligt.

Anonym sa...

Det är alldeles utmärkt att du tar upp detta tema Weine. Om hur det förhåller sig i den totalitära mediastaten Sverige.

Förhållandet är mycket komplext. De verkliga gifspindlarna i det mediala nätet, är förstås tidningsredaktionernas chefredaktörer samt redaktörerna för debattartiklarna och insändarsidorna. Samt naturligtvis nyhetsredaktörerna; här finns det primära basfiltret för all censur. Alla cheferna är naturligtvis valda med omsorg! Här finns inget utrymme för slumpen...
Se bara hur litet steget från chefredaktör till politiker är, genom att tänka på exempelvis Lars Engqvist (Arbetet) och Mats Svegfors (SvD). Detta är naturligtvis ingen tillfällighet.

Cheferna för respektive redaktion är i sin tur är hårt styrda uppifrån; av så kallad ansvarige utgivare.
Journalisterna vid tangentbrden är egentligen bara smutsiga redskap i en precis lika smutsig hantering av informationen.Ja, jag vill inte ens kalla dessa för journalister. Informationshaverister är ett passande namn.
Dessa "journalister" är bara ett instrument som lyder utan att ifrågasätta, och saknar därmed givetvis allt det som präglar en journalists grundläggande förutsättningar: etik, moral och heder (det finns helt enkelt ingen ryggrad).
Dessa "journalister" är förstås inte sällan handplockade för att passa in i lögnspäckade hierarkin.
Här kommer journalisthögskolorna också in i bilden, styrcentraler för likriktning och politisk korrekthet. Och där tonvikten är mycket vänsterinriktad.

Slutligen bör man titta på ägarstrukturerna till media, i detta medialt ruskigt korrumperade lilla land.
Ägarna är mycket väl orienterade i de politiska korridorerna; genom personligt umgänge, ekonomiska förbindelser och allmänna vänskapsband. Samt givetvis: personliga ekonomiska intressen.
Man gör mycket stora pengar på den kaotiska situtionen i ett land. Även i Sverige. Det är ingen nyhet. Se er om i världen!
Och det är det arbetande, skattebetalande folket som betalar kalaset... Tills folket en dag uptäcker hur det förhåller sig, och man gör revolt. Inte förrän denna dag spricker bubblan.
I Sverige kallas sådana här relationer och företeelser vid en mängd olika vackra namn. Själv kallar journalisterna i svensk press detta för korruption - fast då bara när det gäller andra länder förstås!

Anonym sa...

Det låter lite Bilderberg över det hela.

Anonym sa...

På tal om media i världens största sinnessjukhus: Sverige...

Fanns det någon annan än jag och min pojke som råkade lyssna till radions P4 i dag söndag, omkring 13.50...?
En "radiojournalist"? talade...
hette sannolikt Håkan Mjerdler... möjligen en s k "krönikör". Lyssnade bara med ett halvt öra...

Du store tid! Vilken verbal propaganda... något av den värsta smörja som jag hört! Mångkulturen rann ur radion, medan flosklerna stod som spön i backen. Detta skulle anmäls för radionämnden... eller DO.

Det mångkulturella superbra. Medan
bland annat Sd var det värsta som trampat på denna jord. Kriminella var ordet som användes...

Kulturberikningen var helt ofarlig... det handlade inte om att IKEA skulle ägas av en irakier... eller att vi inte skulle skulle få köra Volvo... etc. etc. Och något om att ingen irakier skulle ta ifrån oss midsommar... Ja, det gick i denna stil. Rena rama vulgärpropagandan.

Har knappt hört hört maken till propaganda. Det var direkt osmakligt. Tankarna går åter igen till Sovjet och DDR...!

Lå oss gemensamt försöka spåra länken på SR:s websida, och höra programmet igen. Alltså söndag 3 februari, klockan 13.50 i P4 riks.

Anonym sa...

X... förlåt min okunnighet, men vem är Bilderberg? Är han bra eller dålig...

Anonym sa...

http://sv.wikipedia.org/wiki/Bilderberg

Konspirationsteori eller den logiska förklaringen till dagens sammhälle, välj själv. Jag tycker iallafall inte det känns helt tryggt.

Läs den på Engelska och Danska också.

Anonym sa...

När detta avtal omnämndes i en paneldebatt i Axess TV, med ca 6-8 journalister, så var det Thomas Gür som påtalade detta (samt en kvinnlig journalist som jag ej minns namnet på).

Programmet/paneldebatten handlade om Sverigedemokraterna. Om någon kunde gräva fram detta klipp genom att kanske beställa det (hela programmet) från Axess TV, så vore det kanon! (och sedan lägga upp det på Youtube samt även ytterligare någon videohost-site, så att ifall det inkräktar i någon copyrightlag, att det finns på flera ställen så att det blir svårare för Axess TV att få bort klippet). Jag tror även att Statens ljud- och bildarkiv (osäker på namnet) har kopior på allt som sänds i Sverige?


Johan Björnsson


johanbjornsson.blogspot.com

johanbjornsson.motpol.nu

Fröken Sverige sa...

Programmet hittar ni genom mina intstruktioner här:
http://imittsverige.blogspot.com/2007/08/siktsmaskinen-sverigedemokraterna-och.html

Jag har bett några personer lägga upp det på YouTube, så jag hoppas det kommer ske.

Mvh

/FS

Anonym sa...

Hurricane sa...

X... förlåt min okunnighet, men vem är Bilderberg? Är han bra eller dålig...
-----------------------------------------------
Både Mona Muslim och Reinfeld har besökt Bilderberg Group.
Reinfeldt var där 2006 med bla sin mentor Calle Bildt &Jakob Wallenberg mfl.Många Svenskar har besökt dessa möten sedan 1950talet.
Vet ni vad Clinton,Blair och Reinfeldt har gemensamt?Alla tre blev valda till President,
Premiärminister respektive Statsminister kort efter dom besökt ett Bilderbergmöte.

För mer info kolla dessa sidor

James P. (Jim or Big Jim) Tucker är en av få journalister som under en längre tid
rapporterat om dessa möten.Han skriver för tidningen Americanfreepress.
http://www.americanfreepress.net/
html/globalists_trash_borders.html

På denna sidan nedan kan du hitta namnlistor över deltagarna på mötena från 1991 och framåt.
http://www.bilderberg.org/1991.htm

Daniel Estulin har skrivit en bok
om Bilderberg Group.Och rapporterar
även han utanför dessa möten.
http://www.danielestulin.com/?op=
inicio&idioma=en

Anonym sa...

Här är klippet. Nästan två minuter in i klippet talar dom om det:

http://www.youtube.com/watch?v=Gg1CY5iad1I

Anonym sa...

Rakryggad hette denna blogg väl?
Jag har redan lagt in denna kommentar en gång tidigare men den publiceras inte, där ser man hur "rakryggade" ni småfascister är!

Ja du vill förstås inte att eran lilla värld ska rämna när jag avslöjar att det inte finns nån "Lilla Saltsjöbadsavtal" utan att allt bara är en myt! *S*

Fan vad patetiska ni är...fy fan!
Men vi försöker igen, men du lär väl inte ta in det! *hehehehe*
-------------------------------
Nej det finns inget sånt "avtal" överhuvudtaget!

Allt är egentligen från början påhittat av ett parti som kallade sig för Sverigepartiet, inte att förväxla med dagens Sverigedemokrater

"I ETT ANNAT inslag avkläddes Bert Karlsson - återigen - inpå bara
skinnet. Denna gång av Johan Brånstad. Han hade kontrollerat ett snabbt påstående från Bert Karlsson i ett "Striptease" från augusti i år.

Ett påstående som då ingen i direktsändningen hade möjlighet att kontrollera eller vederlägga. På känt Bert Karlsson-maner.

"Karlsson framförde - som i förbigående - lögnen om ett journalistavtal, kallat "Lilla Saltsjöbadsavtalet", innebärande att journalister kommit överens om att förtiga invandrares brottslighet.

Men allt var fabricerat av Sverigepartiet. Utan att Karlsson orkat kolla fakta. "Striptease" avslöjade det falska dokumentet och Bert Karlsson satt och flinade. Så
nog gäller än den gamle Schillers ord att "mot dumheten kämpar själva gudarna förgäves"."

http://i26.tinypic.com/ev0yu1.png

""Striptease" avslöjade också Bert Karlssons TV-kupp, den då han viftade med ett papper från Sverigepartiet.

Ett papper som skulle bevisa att
svenska journalister kommit överens om att inte skriva om invandrare och brottslighet. Papperet var en bluff och Bert satt i "Striptease" med
lång näsa.

Skickligt gjort."

http://i28.tinypic.com/2pq9ik0.png

"Det har talats om något som kallas lilla Saltsjöbadsavtalet där landets journalister skulle ha beslutat att det skulle vara locket på för att skriva om invandrares brottslighet.

Jag är visserligen själv lagom paranoid men jag tror ändå inte att ett sådant avtal existerar; det finns pressetiska regler, som jag ogillar, men det finns inget allmänt locket på avtal, som jag i så fall borde känna till i min egenskap av ansvarig utgivare för en dagstidning under många år, men ingen har meddelat mig några föreskrifter i den ena aller andra riktningen om invandrare och ej heller om svenskar, annat än de pressetiska reglerna och de är ju offentliga och finns på varje redaktion sedan 100 år tillbaka.

Jag frågade därför Tomas Gür, som var med på detta omskrivna möte och han svarade så här:

- Som jag minns detta möte ägde det rum i Stockholm, på en lokal vid Västerbroplan, någon gång 1988 - 1989 och att det handlade om invandrarfrågor och medier och folkopinionen, att det både fanns med journalister och samhällsdebattörer och att bland många andra ämnen också förekom en allmän diskussion om mediernas rapportering om brottslighet bland/av invandrare och om det fanns anledning eller ej att medierna också rapporterade eventuell nationell tillhörighet/härkomst vad gäller vissa brott.

Anledningen till att jag deltog (som inbjuden om jag minns det rätt), var, och som jag kommer ihåg det nu, att jag vid den tiden hade debatterat invandrarfrågor sedan några år. Jag var emellertid inte verksam som journalist vid den tidpunkten.

Jag har inget minne av vilka som arrangerade det, men är tämligen säker på att det inte var Journalistförbundet, eftersom jag inte var medlem i det då och att jag förmodligen hade kommit ihåg om det varit Journalistförbundet eftersom jag vid den tiden hade fört en annan debatt (om informatörer kontra journalister) i Journalistförbundets medlemstidning.

Mötet utfärdade inte heller några rekommendationer i frågan. Ej heller fanns det någon sådan avsikt - det fanns således inte heller något manifest eller ett utkast eller liknande att diskutera från.

Detta möte var således inte det påstådda mötet i Saltsjöbaden i mars 1987, som det hävdas i några bloggar på nätet.

Med vänlig hälsning

Thomas Gür"

http://kurtlundgren.webblogg.se/2008/february/tito-belt ran-kan-vara-oskyldigt-domd.html

Det s k “Lilla Saltsjöbadsavatalet” är en förfalskning.
Finns ingen organisation som heter Svenska journalistklubben.
Svenska journalisters fack och yrkesorganisation heter Svenska journalistförbundet.

Allt är alltså en förfalskning och myt som sprids av främlingsfientliga krafter...