20 maj, 2008

Öppet brev till riksdagen, andra omgången

Så var det dags att återigen försöka få vettiga och rimliga svar från riksdagsledamöterna. Nedanstående mäjl skickades idag till samtliga 349 riksdagsledamöter. Kommentarer emottages. För den som missade första omgången, kan det första brevet läsas här och den efterföljande diskussionen kan läsas här.

Kära riksdagsledamöter,

I många medborgares intresse har jag tidigare skrivit till Er, utan att få svar av mer än en handfull. Vi ger er därför en ny chans – ni är ju trots allt avlönade av bland annat oss som har de funderingar som jag nämner nedan. Min strävan är att få till en dialog med Er, invalda i Sveriges högsta beslutande församling.

Ni bedriver en politik som har gjort Sverige s.k. mångkulturellt. Oavsett partitillhörighet påstår ni att mångkultur är bästa tänkbara politik. Var har ni fått detta ifrån? Var kan vi vanliga dödliga ta del av det som har övertygat er? För inte ens med den godaste viljan i världen kan man väl säga att det går bra för Sverige nu? Låt oss också få möjligheten att övertygas!

Så många länder runt om i världen dras med inhemska etniska konflikter, varför lär ni inte er av dessa? Om ert motiv handlar om solidaritet så vet ni ju mycket väl att hjälp på plats är betydligt effektivare än invandring både vad gäller kostnaden och antalet hjälpta. Det sunda förnuftet säger att en svensk hundring, omsatt i mat och kläder, effektivare hjälper Daouda i Afrika, än som kontanter i fickan på Ahmed i Rosengård. Att hjälpa från svält enligt det gamla kinesiska ordstävet "Ge mig en fisk så har jag mat för dagen - lär mig fiska så har jag mat för livet" är överlägset effektivast. Så varför hjälper ni hellre apatiska barn, än svältande barn? Hur förankrar ni detta i tron på alla människors lika värde? Flyktingskap tycks i politikerkretsar ha blivit så trivialiserat att vad som helst räknas som skyddsbehov och den enda lösningen är att de integreras i Sverige. Jag häpnar vid dessa resonemang.

Vi är många som undrar över hur ni har tänkt er med de invandrande folkgruppernas möte med oss svenskar. Ska de anpassa sig eller ska de bevara sin kultur? En del av er vill förbjuda delar av utländsk kultur såsom religiös omskärelse, hedersmord, tvångsgifte, burqa/slöja/niqab med hänvisning till att detta - enligt vår kultur - är förtryck. Hur kan detta göras samtidigt som ni fortsätter hävda mångkulturella ideal? När ni kallar det förtryck är det västerländsk kultur ni har som måttstock för att döma ut vissa delar av invandrarkulturer. Så vad menar ni riksdagsledamöter när ni säger att vi ska ha mångkultur? Och om invandrarna ska bevara sin kultur, hur ska ni då lyckas producera alla offentliga texter, anvisningar, lagar, instruktioner och liknande på de över 150 språk som nu finns representerade i Sverige? Vill ni verkligen ha mångkultur? Är det ens möjligt?

Många av er riksdagsledamöter hävdar att vi behöver invandring för att vi svenskar åldras för fort. På vilket vis är invandring en lösning på en åldrande befolkning? Blir inte invandrare äldre menar ni? Ska världens problem lösas med en ständigt växande befolkning?

Det finns ett klart samband mellan den stora immigrationen, det kulturella avståndet mellan de immigrerande folkgrupperna och svenskarna, och de stora samhällsproblem som Sverige idag dras med. På det viset var traditionell invandring, dvs. en liten invandring från närstående länder mycket mer givande för båda parter än dagens interkontinentala massinvandring. Det som ni politiker gör idag, är att bygga sociala bomber som med säkerhet kommer att brisera i framtiden.

I Sveriges grundlag står det att all makt ska utgå från folket. Trots detta är ingen av er villig att tillåta en folkomröstning i den fråga som mer än någon annan har förändrat Sverige i grunden – den interkontinetala massinvandringen. Varför kör ni över det folk ni är satta att representera? Vore inte en folkomröstning ett utomordentligt bra tillfälle för Er att förankra den mångkulturella politiken hos folket? Och ser ni inte något egenvärde i den svenska kulturens fortlevnad och hur skall denna i så fall garanteras? Med dagens nivå på invandringen är svenskarna i minoritet i Sverige inom ett par generationer. Väl i minoritet är det bara en tidsfråga innan svenskarna är ett minne blott. Hur motiverar ni detta ur ett humanistiskt perspektiv? Är det acceptabelt att svenskarna hamnar i minoritet i Sverige såsom indianerna hamnat i minoritet i nordamerika, såsom tibetanerna i Tibet och serberna i Kosovo?

Antalet arbetstillfällen i Sverige är begränsade och många går arbetslösa. Varför stoppar ni inte invandringen då denna bara ökar arbetslösheten? Genom massinvandring i detta läge orsakar ni lönedumpning!

Färre än 5 % som får uppehållstillstånd är flyktingar enligt FN-konventionen (se Migrationsverkets statistik över utdelade uppehållstillstånd). Hur kommer det sig att så få av dem som kommer till Sverige är flyktingar? Vad är ni ute efter när ni ser till att människor som inte behöver hjälp, får hjälp av Sverige?

WHO har i sin rapport Migration of Healthworkers varnat för den brain drain och fatal flow som västvärlden bedriver gentemot tredje världen. Läkare och sjuksköterskor lockas från sina behövande hemländer till västvärlden - och ni pratar om att invandringen från dessa länder berikar Sverige?!? Är det solidariskt att ta fattiga länders fåtal välutbildade istället för att låta dem vara en del av sitt folks välgång? (
http://www.who.int/mediacentre/factsheets/fs301/en/index.html).

De flesta av er, misstänker jag, bor i svenska områden fast ni förespråkar mångkultur. Varför denna dubbelmoral?


Om svar anhålles!

(Era svar kommer att publiceras på min blogg.)

Med vänliga hälsningar,
Weine Berg
www.rakryggad.nu

28 kommentarer:

Anonym sa...

Synnerligen välformulerat, kan inte bli bättre!

Undrar hur många av "dönickarna" har mod att svara?

Fröken Sverige sa...

Bra och rakryggat uttryckt som alltid, Weine!

Jag "stal" lite till min blogg.

:D

Kram

/FS

Anonym sa...

Hej Weine!
Jag ser med spänning fram emot svarsbreven du får, men jag misstänker att svarsfrekvensen inte är spec hög från de sk " folkvalda"

Undertecknad skrev ett brev till en av journalisterna på G-T och jag väntar fortfarande på svar trots det gått snart en vecka.
// Leif

Gammal Hårdrockare sa...

Intressant blogg. Dessvärre tror jag inte att du kommer att få något svar på ditt mail

Mvh
GeHå.

Anonym sa...

Det ska bli intressant att se om någon svarar på brevet.

Jag skulle inte ens ha skrivit hälften så bra som du gjorde Weine och det har du verkligen skrivit mycket väl. ;)

Anonym sa...

Underbart må jag säga! Jag skulle ta ett uteblivet svar som ett tyst medgivande till problemställningen. Bravo!

Anonym sa...

Weine, otroligt bra skrivet, anslagstonen är helt rätt. Jag hoppas svaren du får verkligen är svar på frågorna och inte bara mekansikt nedskrivna floskler utan mening eller relevans.//anders

Anonym sa...

Weine

Man har börjat en ren smutskastningskampanj mot Thoralf Alfsson av tidningen Östran här i Kalmar. Kan du skicka en kopia av ditt mail till riksdagsledamöterna till Peter Akinder på Östran. Han lever i total okunnighet om massinvandringen och dess konsekvenser!

Artikeln finns på http://www.ostran.se/opinion/vad_driver_engagemanget här finns även hans mailadress.

Jag slängde ihop ett kort svar till honom på Thoralfs blogg. Men när man blir f-b brukar resultatet inte alltid bli så lyckat!

BefriaMedia sa...

Ett mycket valformulerat brev med flera bra fragor. Min erfarenhet ar att de valformulerade fragorna besvaras aldrig. De extremister som vill ha massinvandring har aldrig kunnat mottiveras sej. Darfor vinner vara fragor och argument ALLTID en debatt. Det ar darfor de vill stoppa all debatt om saken, darfor forekommer ingen debatt i media.

Weine Berg sa...

Skånepåg: Sagt och gjort!

Anonym sa...

Weine!

Vi bockar och tackar!

Anonym sa...

Helt klockrent i vanlig ordning. Har du försökt få något av dessa öppna brev publicerade bland debattsidorna i någon dagstidning? Visst känns det, minst sagt, långsökt att de stora drakarna skulle publicera ett sådant välformulerat inlägg, men det skadar ju aldrig att försöka!

Kiip app dä godd vörk!

Anonym sa...

Det kan sannerligen inte skrivas bättre!

Du är en journalistisk begåvning Weine, utan någon som helst tvekan. Detta blandat med den oerhörda kunskap och insikt du förfogar över, gör dig till en fruktad medborgare för PK-etablissemanget. Genom dina välformulerade argument, understödda av relevanta frågor av allmänt intresse, har du krupit innanför skinnet på politikerna!
OK.. nu skall vi se vad våra "folkvalda" politiker går för.
Om det finns något kurage och om man verkligen bryr sig om, de människor som de är valda att företräda. Eller om man bara sitter för att inkassa löner och förmåner.

Alla som inte svarar på detta brev, kommer förstås att sparkas ut ur riksdagen och giljotineras redaktionellt på bästa sändningstid...

Anonym sa...

Väl formulerat. Tyvärr kommer du inte att få svar från någon politiker men kanske från någon underhuggare som får uppdraget att fila lite på "Standardsvar 53 C - besvärlig allmänhet" och sedan sända det till dig.
I det kommer det bärande temat att vara "berikning" och ha som refräng "alla människors lika värde".
Men droppen urholkar stenen...

Anonym sa...

är mållös.....otroligt bra formulerat.

Skall bli mycket intr o se ev svar.

Tack

Patrik

Unknown sa...

Jag ryser! Så bra skrivet!

Många kan nog inte med att svara, de lär skämmas för de vet så väl.

Fosterjordnära sa...

Hoppas på respons från etablissemanget (åtminstone från deras väldresserade assistenter), kanske kan bet bli en någorlunda levande debatt? Har själv märkt av en viss svängning i attityden hos vissa enskilda personer inom media och etablerade partier, ingen enorm svängning men ändock!

Som sagt här ovan, ett uteblivet svar är svar nog i så fall.

Med bästa lyckönskningar om fortsatt hälsa och framgång!

Anonym sa...

Tack Weine!
Din idé att sätta fingret på de folkvaldas försvar för mångkulturen är genialisk.

Det håller på att växa fram en medvetenhet om de brister i demokratin som de etablerade partierna är skuld till.

Det framgår av svaren att det snarast är de svarslösa som är de värsta antidemokraterna. De fåtal som ändå svarat är en salig blandning av undanflykter och PK-retorik.

Lycka till med Cancern. Vi håller tummarna för ett snabbt tillfrisknande och att du får den bästa vården. En sann kämpe som du inser att missriktad sentimentalitet är bortkastad och istället har du givetvis allt tänkbart stöd och ett löfte att vi tålmodigt avvaktar och ser fram emot att du börjar blogga igen.

Än en gång tack för att du gör politik intressant och levande.

UncleBob

Unknown sa...

Hej Weine!
Tror du att du får plats på din blogg med alla långa och utförliga svar från 349 st folkvalda kulturexperter?

Weine Berg sa...

Ingvar: Ja absolut, de finns nämligen inte...

Anonym sa...

Jag kan sätta 100 låtsaspengar på att OM du får nått svar från någon av de "folkvalda" så kommer orden, fattigdom, diskreminering, utsatta, trångbodhet finnas med.

Fd Sosse Gbg

Anonym sa...

Ps/ Jag glömde att ta med ordet "utanförskap" /Ds
Fd Sosse Gbg

Anonym sa...

Förra året skrev Helena Leander:

"Jag tycker absolut att vi ska satsa på att hjälpa människor på plats, men varför ställa det mot att hjälpa människor som faktiskt inte kan stanna? Varför inte ställa det mot t ex nya JAS-plan i stället?"

Kanske för att det inte går att skicka upp invandrare i luften i stället för jaktplan?

Anonym sa...

Bra jobbat.
Pressa dem.
Politiker-föraktet bara växer.
Dem är landsförädare hela bunten.
Bilderberg-gruppen bl a ligger bakom all den här skiten i EU.
Men värst drabbat tycker jag Sverige är, och håller på att bli.

HrJohansson sa...

Håller med dig i allt, men de kommer nog att racka ner på formuleringen "all makt ska utgå från folket".
Den riktiga ordalydelsen är: "all OFFENTLIG makt skall utgå från folket"

Anonym sa...

Precis vad jag ochså undrar bra formulerat brev. kollade adresser var de som vill ha hit utlänningar bor och insåg: politiker inte vill bo bland främlingar utan vill bara bo i Svensk bebodda områden???

Anonym sa...

varför vill politiker byta ut Svenska befolkningen till främlingar???? nu visar det sig att utlänningar som får jobb som handläggare avslår Svenskar och primerar utlänskklingande namn.
så dom korkade Svenskar som tror de ska få fördelar i livet genom att vara Svensk.surt för dom när de upptäcker att det är en stor nackdel att han Svenskklingande namn och vara blond.
förstå när kommunalråd skall in på ålderdomshemmet och bara muslimer som pratar arabiska ska ta hand om dom då hjälper det inte att de varit PK-styrda för 20 år sedan.!

Anonym sa...

Skulle vilja rekommendera följande webbadress till alla er eminenta läsare:

http://romadelegation.wordpress.com/2008/11/18/10/