27 november, 2008

Reinfeldt knivrånade ung man

Rubriken hade stämt om knivrånaren i denna text hade fått bestämma. En kriminell 21-åring har genomfört en serie fega knivrån. Men det är inte hans fel, uppger han. Det är statsminister Fredrik Reinfeldts fel. Den 28 september rånade gärningsmannen en kille på 5800 kr i Göteborg. För att motivera sitt agerande sa han:

”- Allt det här är Reinfeldts fel.”

Vid ett annat rån bortförklarade han sitt eget agerande med orden:

”- Det bara är svenskar som får jobb.”

Rånen, menade han, är hans sätt att visa samhället hur det går när samhället gör så mot honom. Maken till patetisk brottsling får man nog leta efter. Men, trots sin utländska bakgrund, är han sannolikt uppvuxen i ett socialdemokratiskt Sverige som tar hand om alla problem från vaggan till graven. När det går snett för honom blir det naturligtvis samhällets fel. Att han är en självständig individ med eget ansvar har nog gått honom förbi.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Hm, direkt fick jag en uppfattning om att det var utlänningar som gjorde det, hur?

1) Mosaikansikten på bovarna.
2) Kommentaren: "”- Det bara är svenskar som får jobb.”

Det lustiga är att när jag diskret påpekade att det är en invandrare för mina kollegor kallades jag för värsta rasisten.
Vad ligger det främlingsfientliga? Jag menar, ofta en svensk gnäller på att hans landskamrater får jobb.

Anonym sa...

Ok, då kan jag gå ut och göra något, och sen skylla på Reinfeldt.
Det är tydligen det nya.
Vad kommer härnäst?
Heinrich

midgardsjarlen sa...

Det kan inte vara Reinfelds fel, han är väl föresten straffriförklarad. Det är ditt och mitt fel som inte för länge sedan slagit ihjäl kräket och hans polare.

Anonym sa...

@midgardsjarlen

Nu är du allt lite negativ, grabben har ju rätt: ”- Allt det här är Reinfeldts fel.”, det var och är ju "alliansen" som släpper in rekordmånga och har därmed släppt in denna grabb! Häpp!

Anonym sa...

På sätt och viss har han ju rätt. Reinfeldt har ju varit för att han skall få komma till Sverige.