07 december, 2007

Rikemansligisterna åtalas

Kungsholmsmordet, dvs dödsmisshandeln av Riccardo Campogiani fick mycket uppmärksamhet av medieföretagen. Idag åtalas fem personer för dådet. Felix Vesterlin, Charlie Newman, Samuel Fowler och Sebastian Bonnier åtalas för mord alternativt grov misshandel och vållande till annans död. En femte person, Leonardo Fronda, åtalas för misshandel och anstiftan till grov misshandel. Rättegången sker i Stockholms Tingsrätt.

Det får sägas om de åtalade, i det fallet de är skyldiga, att mer misslyckad kan nog inte en människa bli. De är från rika familjer och har haft guldsked i mun, ändå klarar de av bragden att åka in för grova våldsbrott istället för att skaffa sig utbildning och jobb. Detta är en makalös prestation. Eller är det helt enkelt så att förklaringarna i alla andra våldsbrott inte stämmer? Utanförskap, fattigdom, stökig uppväxt och liknande brukar anges när man ska bortförklara en människas illdåd. Men kanske är det något annat som ligger bakom samtliga fall? Min teori är att rotlösheten bär en stor skuld i denna fråga. Något som konsumismen och politiseringen av mångkulturen skapar mustig jord att frodas i.


Efterlyst: Fyra åtalas för uppmärksammad dödsmisshandel

Rakryggad: Rikemansligisterna exponerade!

6 kommentarer:

Anonym sa...

Värdlöst att inte ta vara på sina möjligheter, ja.

Knute sa...

Citerar Medlem Sv. Klubben p� Kurt Lundgrens blogg:

"R�rde det sig inte om TV� grupper av �verklassyngel? R�rde det sig inte om en klanstrid mellan tv� f�rm�gna, rivaliserande berikarfamiljer inom restaurangbranschen?"

Anonym sa...

Det ska bli väldigt intressant att få se hur S Bonnier, slipper lindrigt undan vårt genomruttna, korrupta rättsväsende.

Anonym sa...

Inte en enda etnisk svensk. Judar och andra främlingar hela bunten - ovanligt va?

Anonym sa...

Då hade dom ihjäl en egen så vad klagar du på?

Weine Berg sa...

Siste anonym: Öh...att ett brott begåtts?