29 oktober, 2008

Så ljuger Metro dig rakt i ansiktet

Tidigare har Rakryggad vid ett flertal tillfällen (läs här om Expressens och Aftonbladets verk) visat hur medieföretagen för medborgarna bakom ljuset genom att dölja, skydda eller ändra brottslingars identitet när de har utländskt ursprung. Det har rört sig om allt från att sudda ut delar av signalement som beskriver en brottslings etnicitet till att måla mörkhyade brottslingar och ge dem ett svenskt utseende. Som oFetm deras hudfärg vore fel.

Nu senast är det Metro som leker folkets förmyndare, vilket en Rakryggadläsare gjorde bloggen uppmärksam på. I en artikel om den 15-årige bankrånaren, som med en kompis slagit till mot SEB i Kristianstad och Malmö, lyder rubriken: Gustav är 15 år – och bankrånare.

Artikeln avslutas med ”Fotnot: Gustav heter egentligen något annat. ” Och ja, det stämmer faktiskt, vilket Fria Nyheter har avslöjat. Bankrånaren heter inte Gustav. Inte heller heter han Erik eller Nils, utan Rami El Mohamad. Försöket att inbilla läsarna att bankrånaren är svensk kullkastas i och med Fria Nyheters utmärkta efterforskningar. Metro blir ståendes med byxorna nere. Skrattretande, Metro!Metro, och de tidigare avslöjade institutionerna inom fulmedia, blir alltmer exponerade då tusentals medborgare söker informationen från Fria Nyheter, Rakryggad, I mitt Sverige och andra alternativa nyhetskällor. Fulmedias ideologi - att de utgör en moralisk elit vars uppgift är att kontrollera resten av oss (i deras ögon en dum massa) – vänder alltfler medborgare mot dem. Vilken vuxen individ vill ha förmyndare? Och vad ger fulmedia rätten att censurera verkligheten?

8 kommentarer:

Anonym sa...

Tänk om någon hade skrivit "Mohammed" men heter egentligen något annat. Och det hade visat sig vara en "Pelle".

Oj, vilket liv det hade blivit då

Anonym sa...

Tänk om grisar kunde flyga...

Anonym sa...

Jag gillar egentligen Rakryggad men det är synd att bloggen flirtar med rasism.

Weine Berg sa...

Eftersom det då och då kommer anklagelser om rasism mot Rakryggad har jag tidigare efterlyst konkreta exempel på vad som är rasistiskt på bloggen. Ingen har kunnat precisera sig, utan peststämpeln används svepande och utan något egentligt innehåll.

http://rakryggad.blogspot.com/2007/04/negativa-kommentarer-till-ytan.html

Därför vill jag inte höra formlösa anklagelser, utan jag tar enbart till mig konkreta exempel. Upp till bevis.

Anonym sa...

Massmedierna flörtat med de svenskfientliga rasisterna.

Anonym sa...

Klockrent exempel på medias mörkning, och det är störande.

// Salad

Anonym sa...

http://www.youtube.com/watch?v=S3cpreVQELY

// Kolla länken, så kanske man förstår hur jävla mkt mörkläggning som pågår. T.o.m poliserna "tystas ned"

Anonym sa...

Ja vi var väl tämligen många som instinktivt insåg att artikelns Gustav egentligen heter något HELT annat. Det hela var så uppenbart att det nästan roade mer än oroade åtminstone för stunden.

Mardömmen intensifieras nu för var dag som går. Nedstängningen av socialkontoret i Hovsjö är det senaste exemplet på att mitt hem på jorden förvandlats till ett helvete på jorden.