20 augusti, 2008

Expressen målar tavlor

En Rakryggadläsare gjorde mig idag uppmärksam på att Expressen återigen varit framme med både pixeliseringsverktyget och de ljusare kritorna. Det gäller fallet med den s.k. svenske fotbollsspelaren som misstänks för storrånet i Danmark. Rakryggad har tidigare påvisat vilken förmyndarmentalitet och uppfinningsrikedom Expressen håller sig med, men frågan är om inte Expressen nu håller på att glida in i en rent schizofren fas i sina försök att lägga tillrätta verkligheten - som de anser att inte du kan hantera.

I sina skriverier om rånaren använder man samma pixeliserade bild två gånger, där också armarna är pixeliserade (!). Men i den andra bilden har man även gjort hans hy ljusare av någon anledning.

Expressen gör en snyfthistoria om den stackars rånaren. ”Han satsade hårt på sporten ända tills hans dröm om en fotbollskarriär avbröts av en bilolycka och ett trasigt knä” – så då var han tvungen att bli kriminell? Föreställ dig Expressen skriva samma tårfyllda förklaring om varför Hagamannen begick sina brott…

De båda eminenta bloggarna Fria Nyheter och Mitt Sverige har offentliggjort den misstänktes identitet.

Anledningen till att Expressen gör sig så stort besvär att skydda invandrarbrottslingar och samtidigt hänga ut svenska brottslingar är att man inte anser att du är kapabel att hantera fri information. Samtidigt är det också ett försök att rädda vad som räddas kan av det havererade ”mångkulturella” samhället. Du är en självständig individ – behöver du förmyndare?

Tack för tipset, Jens!

18 kommentarer:

Anonym sa...

"Expressen målar tavlor." Vilken kvalitet blir det på dessa alster? Troligtvis på hötorgsnivå. Men deras kulturavdelning skönmålar säkert dessa målningar "som ett nytt grepp och uttryck för konstens överskridande procensus."

För några år sedan hade Securitas en annonskampanj för att sälja sitt larmsystem till villaägare.I anonserna var en inbrottstjuv avbildad. Tjuven hade ögonbindel,keps och kofot! Så avbildas alltid en inbrottstjuv. Men det var alltid en vit man-aldrig någon färgad! När jag påpekade detta och undrade varför fick jag inte ett relevant svar. Alf Wiberg på Securitas förstod inget!? Så ser "sanningen" ut i Sverige och denna rädsla och feghet sprider sig som en epidemi. Den drabbar fler och fler men det finns ett fåtal som vågar och orkar(än så länge)stå emot. Tyvärr tror jag att vi är ett utdöende släkte.Eller? Till alla Rakryggads bloggare och läsare önskar jag allt gott.

Anonym sa...

Brun utan sol!eller var det tvärsom?

Anonym sa...

Det här är det värsta jag har sett på internet - någonsin.. och då har jag sett mcket i mina dar.

Jens sa...

"Tack för tipset, Jens!"

Du är välkommen! Och tack för en uppskattad blogg!

Jonas sa...

Det är synd om de kriminella. De har alltid utsatts för rasism eller andra motgångar. Det är klart att mån blir rånare om man skadar knät?

kompis_en sa...

Skickade ett mail till de som skrev artikeln, trodde inte på svar, men ibland blir man förstummad.
Så här skrev jag:
"Hej Ann-sofie.
En snabb fråga: Varför har Ni pixlat bilden på personen i artikeln?
Får inte ens armarna vara bruna?
God journalistik - knappast!
Din kompis."

Svaret blev:
"Den enkla förklaringen är att det inte ska gå att identifiera personen.
I det här fallet hade det varit lättare att identifiera honom om vi inte hade pixlat hans armar.
Mvh
Annsofie Näslund"

Då skrev jag:
"Tack för svaret!
Men varför ska det vara möjligt i Danmark att identifiera samma person?
Se länk:
http://ekstrabladet.dk/112/article1045208.ece

Varför är det så farligt att identifiera personer som begår brott?
T.ex. Anders Eklund blev aldrig pixlad och gömd, där gick det bra att visa bilder och ge länkar till videoklipp.

Varför så olika behandling?
Tacksam för svar.
Din kompis."

Vad tror ni, blir det något svar?

Anonym sa...

Expressens journalistik är lika kass som sverigedemokraten Mattias Karlssons påhittade kulturnationalism.

Anonym sa...

I dagens Expressen(080821) visas en tydlig bild på militärligans ledare och hans namn. Han är misstänkt för nya brott men ej dömd. Är det så att vissa blir uthängda och andra göms? Är detta seriös journalistik?
Förstår inte hönshjärnorna i media att de skjuter sig själva i foten. Vi måste avslöja denna desinformation och med blåslampa förfölja och syna deras arbetsmetoder. Journalistkårens makt måste begränsas. Tillsammans kan vi komma långt. Leve internet! Frihetens symbol! Makthavarnas fasa!
Sköt om er!

Anonym sa...

Skönt att pk-idioterna gör självmål gång på gång. Tror de verkligen inte att Herr Svensson ute i stugan fattar att det är en neger som är på bilden? Skrattretande och jävligt bra gjort av Expressen, mer PK-idioti skapar en större aversion mot invandrare!

Anonym sa...

Det här är helt i nivå med de kända Pravda-bilderna på medlemmarna i högsta Sovjet. De första bilderna visar en stor grupp med maktens män, mer eller mindre uppställda på led. Vartefter utrensningarna fortskrider publiceras bilden flera gånger på nytt men med glesare och glesare led tills den till slut visar några enstaka personer till synes utspridda på måfå. Mellanrummen är naturligtvis "rekonstruerade" så att de stämmer med bakgrunden i övrigt. Det måste ha krävt sin man eftersom bilden togs utomhus.

Till samma låga nivå har det (folk-)"demokratiska" Sveriges medier sjunkit. Det finns INGET förtroende kvar för vare sig medier eller politiker.

Anonym sa...

Bilder som pixlas när det är en invandrare som begår brott.
Man startar servicehus som är specialiserat för invandrare.
Man startar vårdcentraler som vänder sig till invandrare.
Flourtanterna är tillbak. Men bara i dom "utsatta" områderna.Typ Hallunda,Fittja och Rinkeby.

Jag undrar hur mycket mer bevis svensken behöver för att inse vad som sker. Aldrig tidigare har man hört om folk som är så hjälpsamma att radera sig själva. Jag undrar vad det beror på. Självförakt, kanske?

Spitfire sa...

Vad har egentligen hänt på GP...? Har man fått fnatt! Man låter alla kommentarerna stå kvar; 88 stycken vid där här laget. Bara en handfull är PK - resten av kommentarerna kunde varit hämtade från Rakryggad eller Mitt Sverige.

En tillfällighet, eller ett trendbrott?

http://gp.se/gp/jsp/Crosslink.jsp?d=113&a=439888

kompis_en sa...

Hej Igen.
Jag väntar fortfarande på svaret från Ann-sofie på Expressen.

Jag lär få vänta är jag rädd.......

MX sa...

Så otroligt pinsamt av Expressen.
Tror de att vi lever i gamla DDR-Sverige fortfarande och att de har ensamrätt på nyheter, så folk måste tro på allt som tutas i dem? :)

Idag skriver Expressen om ett morddömt par på flykt i Sverige.
Fullständigt namn och bild och opixlade bilder, eftersom de är från Finland :)

Expressen

Ett annat skolexempel på när man "får" publicera opixlade bilder på invandrare är detta från Aftonbladet:

Aftonbladet

En kvinna i Fittja har kastats ut genom ett fönster.
Aftonbladet stoltserar med en bild på den allsvenske fotbollsstjärnan Erkan Zengin, 23, som får agera som symbol för det lyckade mångkulturella samhället.

När det gäller hjältar, brottsoffer eller övriga snyftvalser går det utmärkt att framhäva etnicitet.
Dock aldrig när brott begåtts av invandrare, då är etniciteten plötsligt inte lika relevant längre. Med väldigt få undantag är det satt i system i svensk media.

Och nu kritiserar svenska journalister Kina för bristande yttrandefrihet under OS.
Snacka om att kasta sten i glashus :)

Anonym sa...

Pisse godt observeret! Bravo. Selvcensur og manipulation. Fy faen!

Keep up the good work!

ManInBurka
www.hodja.wordpress.com

Erik, Sthlm sa...

Detta är inte första gången. Aftonbladet ljusade upp ett pixlat ansikte på en brottsling för några år sedan. Och det skulle inte förvåna mig om det skett många gånger.

Annsofie sa...

det är mycket invandrare som nästlat sig in på tidningar och tv så de vill väl inte skriva om sina vänner som begår brott mot Svenskar!

Annsofie sa...

det är mycket invandrare som nästlat sig in på tidningar och tv så de vill väl inte skriva om sina vänner som begår brott mot Svenskar!