23 juli, 2008

Expressen gjorde det igen!

Igår skrev jag om medieföretagens uppdelning av kriminella. Europeiska och svenska kriminella hängs ut med namn och bild, till och med innan de är dömda. Icke-europeiska kriminella anonymiseras och kallas ”23-åringen”, ”familjefadern” och liknande. Men ingen bild och inget namn – oavsett hur grovt brottet är. Varför inte ha samma måttstockar oavsett var de kriminella avskrädena kommer ifrån? Det är en fråga som medieföretagen måste kunna svara på.

Igår exemplifierade jag med Expressens agerande i fallet med serievåldtäktsmannen som kallas för smygaren. ”Mannen” är etiopier men blir i Expressen en 46-årig göteborgare. Idag visade Expressen återigen prov på sina dubbla måttstockar. Mikael Kittilä, en missbrukare med 43 domar på sig, har nu dömts för mord och mordförsök på homosexuella män. Både på framsidan och ett dubbeluppslag i Expressen visas bild och namn på brottslingen. Hade detta skett om han vore somalier med svenskt medborgarskap?


Det kan anas politiska motiv till detta agerande. Bland grova brott som mord och våldtäkt är invandrare kraftigt överrepresenterade som gärningsmän. Genom att hänga ut svenska grovt kriminella ger man bilden av att så inte är fallet. Allt för att rädda den misslyckade ”mångkulturen” – som i realiteten är söndring och splittring.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Vad är det för mäktig påtryckargrupp som kan lägga munkavle på tidningsredaktörer och journalister så dom inte vågar beskriva verkligheten som den är?

Är det Sabuni? Är det Margot? Eller nån annan högt uppe i EU-hierarkin?

Varför är det ingen av alla dessa ilskna politiska bloggare som forskar i det? Och avslöjar vem/vilka det är som tystar alla andra utom arga politikerbloggare.

Jag vill veta vem fienden är. I klarspråk. Vet vi vem fienden är kan vi lägga upp en strategi och bekämpa honom.

Men tiden är knapp. Mörkrets makter försöker nu ta fram verktyg för att tysta även bloggarna. FRA:s övervakning av oss är ett av redskapen.

FJ

Jonas sa...

Media förnekar sig aldrig. Men i och med bloggvärlden och några nationella hemsidor har det blivit svårare för drakarna att dölja hur verkligheten ser ut. Fler och fler inser att de är lurade. De har inte missförstått något - de har blivit lurade. Det är en känsla som kan få många att ilskna till.

heinrich sa...

Bilderberger-gruppen!

Anonym sa...

offtopic bloggtips:

Du kanske kan passa på att göra reklam för norrlandsturnen?

Följande tider och platser gäller:
Sundsvall Mån 4 aug 10:00 Stora Torget
Örnsköldsvik Mån 4 aug 15:00 Torget
Umeå Tis. 5 aug. 10:00. Renmarkstorget.
Skellefteå Tis.5 aug. 14:00. Torget.
Piteå Ons. 6 aug. 10:00. Byxtorget.
Luleå Ons. 6 aug. 14:00. Gula Paviljongen.
Boden Tors. 7 aug. 10:00. Medborgarplatsen.

Finns även en väldigt stark youtube-film av jan milld från den förra norrlandsturnen som man kanske kan göra ett blogginlägg om.

http://www.youtube.com/watch?v=WRnBps3OnVk

Anonym sa...

Hej Weine

Vad har tidningarna svarat på detta
med att man inte anger härkomst/namnger brottslingar?

mvh

Patrik