22 juli, 2008

Massmedia: Det är skillnad på folk och folk

När de själva får säga det, gör de inte skillnad på folk och folk. Det skulle strida mot deras värderingar. Men deras dagliga verk visar något helt annat. Jag syftar på medieföretagen och deras hantering av nationaliteter. Det hetaste exemplet på detta är de två barnmorden i Arboga i vilket en utländsk kvinna nu är gripen och misstänkt för.

Den ständiga benämningen på den misstänkta är ”tyskan”. Ta vilken artikel om morden som helst, det är hela tiden ”tyskan” eller ”den tyska kvinnan”. Hade medieföretagen gjort detta oavsett nationalitet? Absolut inte. Kan någon föreställa sig att man kallar en mordmisstänkt kvinna för ”marockanskan”, ”kenyanskan” eller ”chilenskan”? Naturligtvis inte. Det går en skarp gräns mellan européer och icke-européer. Visa upp bild och namn på icke-dömda misstänkta Anders Eklund, Hagamannen, styckmördaren Janne och Martin Ragntoft. Men visa inte bild, uppge inte namn och nämn för guds skull inte att ”smygaren” är afrikan.

Nästan samtliga nyhetsorgan undviker att exponera smygaren, afrikanen som dagtid smög sig in hos ensamma kvinnor boende på bottenplan och våldtog. Expressen kallar honom ”46-åringen”, ”fyrabarnspappan” och ”en 46-årig göteborgare”. Inga bilder, ingen nationalitet, inget namn. Det är skillnad på folk och folk.

5 kommentarer:

Anonym sa...

När det är uppenbart att personen ifråga inte kan vara utav svenskt ursprung, så vill media iallafall se till att de blir "svensk medborgare"


När de mest "blåögda" inser att de har blivit vilseledda av media,har lögnerna inte samma verkan längre.

Det blir bara löjligt att se krumbukterna i försöken att lura de "blåögda".

Anonym sa...

Man kan av samma anledning då också misstänka att den "far" som troligtvis mördat tvååringen i Elskilstuna här av annan härkomst än svensk "blond".

Ej PK sa...

Svenska journalister (majoritetn av de)och för den delen även många politiker är äckliga, fega kryp och det enda man kan göra det är att förakta dem.

Anonym sa...

Värsta var väl Aftonbladet då för några år sedan. När 4 stycken afrikaner vådtog och misshandlade en flicka mycket brutalt. Det var svenskar och en finsk kille.
Sanningen var ju en annan.
Var väl en sk kallad Svensk kvinna som var mördad i London nyligen.
Svensk o Svensk.
Ja alltid lurar de någon där ute

//Crille

Anonym sa...

Problemet för massmedia är numera att de fortsätter att ljuga lika ohämmat som förut men i stort sett alla massmediala lögner avslöjas & hamnar ute på nätet. Vad massmedia som är 100% PK måste vara förbannade på just nätet p.g.a. av detta?