19 augusti, 2008

Äntligen systemkritisk TV?

Så många har gjort erfarenheten att det inte går att föra en vettig dialog om den politik som håller på att omdana Sverige till en u-landsdiktatur. Medieföretagen håller benhårt på sin makt att bestämma vad som ska få yppas och hur. Människor med fel åsikter framställs som onda, för att i nästa andetag fördömas och frysas ut på grund av sin påstådda ondskan. Man ska vara ”rumsren” för att få använda sin lagstadgade frihet att opinionsbilda. Med rumsren åsyftas att man håller sig med oförargerliga åsikter som går i linje med medieföretagen.

SVT kallar sig ”fri television” och menar att man inte censureras av staten. Att SVT är en av censorerna i Det Nya Sverige, pratar man tyst om. Frihet är för SVT när de får yttra sig, inte när vanliga människor får göra detta. SVT är en del av den elit i Det Nya Sverige som anser sig veta bättre än vanliga människor.

Dock, min nyfikenhet väcktes igår när jag fick se en annons i Aftonbladet med rubriken ”Riktigt fri TV”. Det var Öppna kanalen i Stockholm som annonserade. Genast började mina tankar vandra iväg i - för Det Nya Sverige - okänd terräng. Får vem som helst opinionsbilda äntligen? Kan även systemkritiker starta granskande TV-program utan skygglappar? Är detta verkligen möjligt? Det framstår som en absurd tanke med all erfarenhet Rakryggad har av repressionen samhälle.

Ett framtida projekt för Rakryggad är just granskande dokumentärer i TV-format, antingen via internet eller via öppna kanalen. Kanske är detta den möjligheten? Om Öppna kanalen nu menar allvar med frasen ”riktigt fri TV”. I annat fall får ordet inte passas in före denna.

9 kommentarer:

wodinaz sa...

Vill inte göra dig nedstämd, men Öppna Kanalen är stängd för den typ av systemkritik du önskar framföra. Den hederlige och rakryggade Jan Milld, gjorde ett försök med just detta och blev följdaktligen kallad för en mängd epitet, ja till och med kallades hans hemort Haninge för "ondskans epicentrum". Se t.ex. hans dokumentation i tre delar beträffande detta http://www.youtube.com/watch?v=kAteQWW32tg


Nåväl, skam den som ger sig! "Vi har provat förr och det funkade inte" är en dålig attityd; däremot är det inte sagt att man skall göra på exakt samma sätt som förra gången. Det kan t.ex. vara intressant att se hur Öppna Kanalen fungerar och fått sitt sändingstillstånd osv.

wodinaz sa...

Tillägg: Se även http://www.bgf.nu/nr/01/1/akea.html
gällande Öppna Kanalen.

Nisse sa...

Det kanske är lite för tidigt att ropa hurra, eftersom det nog fortfarande handlar om "fri" television snarare än fri television.
För några år sedan försökte sig Blågula Frågor på att sända i den kanalen. Man kan läsa lite om hur det gick här och här.

Det demokratifientliga Expo plockar nog fram stora islamofob-stämpeln igen om du försöker nyttja yttrandefriheten.

X sa...

Axess tv tycker jag är rätt så objektiva.

Anonym sa...

Glöm detta med den s.k. "fri" TV. Javisst är den "fri" men detta gäller bara för PK-människor. Nej i den blivande u-landsdiktaturen Sverige finns det numera ingen åsikts & yttrandefrihet!
Ämteborgaren

Anonym sa...

Att ni orkar! Vadå? Kämpa och lägga ned så mycket tid och kraft på som ni riktigt påpekar Sveriges förfall. Som utlandssvensk(arbetar för ett multinationellt företag) och är f.n. baserad i Ottawa, Kanada. Jag följer "utvecklingen" i Sverige med både fasa och förskräckelse. Befinner mig nu i Stockhom under två veckor och blir både skrämd och deprimerad när jag ser förfallet. Är jag i Afrika? Är detta mitt Sverige? Varför har det blivit så? Jag beundrar några svenska byggjobbare som i ösregnet kämpar för sitt dagliga bröd. På Gallerian sitter "våra" nya svenskar på cafeer och njuter.Eller arbetar dessa nykomlingar på nätterna? Jag har inte sett ett enda av dessa hucklen i kassan på ICA?Är det för simpelt arbete? Ser inte svenskarna fördärvet? Varför inte? Har de gett upp? Resignerat för den hjärntvätt som väller fram! Bla i den statliga televisionen. Utomlands har vi svenskar ett gott rykte som arbetssamma, ärliga och pålitliga. Dessa egenskaper har vi byggt upp under generationer men jag tvivlar och tror att vi raserar även detta i spåren av massinvasionen.
Hur ser det ut när jag nästa gång besöker Sverige? Mina förhoppningar ser mycket mörka ut.

peter a. sa...

Media kontrollen ar fullstandig, aven i en lokal kabel kanal.

Laste just jan Millds beskiving. Sverige ar precis som
DDR eller Kuba.

"Public Service" ar i Sverige kod som betyder "fullstandig kontroll over media medan vi ger det falska intrycket att vi ger service till allmanheten."

Utan youtube skulle vi ga miste om mycket viktig information.

Utan bloggare sa vore kontrollen over media nastan 100% i vansterextremisternas hander.

Robin_Shadowes sa...

"Fri television" är en spottloska i ansiktet på oss som betalar deras löner. Fyfan!

Dan åke sa...

i kumla har de en fristående webtvkanal som heter www.kumlanytt.se tyvär är den sossemaffiastyrd. men en liknande kunde göras som fri webtv ochså.