11 februari, 2008

Varför publicera censurerad bild?

Det ohämmade våldet. Det grova meningslösa våldet. Denna aggressiva cancer som sprider sig i samhällskroppen med minsta möjliga motstånd är ett krig utan försvarare. Nu har ännu en svensk fått sätta livet till. Den 81-årige Uno Andersson i Rörvik kom på en tjuv när denne försökte stjäla hans bil. Förövaren tog då upp en sten och slog Uno i huvudet x antal gånger. Misshandeln fortsatte även efter att Andersson fallit till marken. Efter detta såg förövaren till att den gamle svensken hamnade i en sjö. Där förseglades Uno Anderssons öde.

Nu har en 16-åring gripits, erkänt och åtalats för mordet. Men avsikten var inte att döda, menar han.

Den åtalade är Ludvig Carlos Danielsson, enligt bloggen Högerkänga. Expressen har publicerat en pixeliserad bild på den åtalade. Varför detta? Naturligtvis för att skydda den åtalade. Men varför publicera bilden överhuvudtaget? Den fyller ingen som helst funktion. Den visar ingen person, den visar ingenting. Förutom att blaskan markerar en nedklassande syn på läsarna; de kan inte hantera sanningen och därför behöver de fredas från sig själva av Expressen.

Behöver vi förmyndare som Expressen? Behöver vi förmyndare överhuvudtaget? Är man inte vuxen när man är vuxen? Eller kanske den viktigaste frågan: när ska vi svenskar förkasta förmynderiet och växa upp?

24 kommentarer:

Anonym sa...

Carlos är också dömd för brottet mer information finns att hämta på Kritikernas blogg.
Hälsningar
Kritikern

Anonym sa...

vadå, expressens censurerade bild avslöjade ju fakiskt hudfärg hos förövaren. det borde väl räcka för dig?

Heimdall sa...

Denne fine neger berikar Sverige med sina upptåg och sina harmlösa pojkstreck enl. anonym, Expo och prof Jerzy Sarnecki. "Spännande ! " som statsminister Al-Reinfeldt med anhang skulle ha uttryckt det.

Spitfire sa...

Weine, du blir bara bättre och bättre i jaken på förövarna; de som konfiskerat sanningen och lagt beslag på den. Och sedan låst in den på landets tidningsredaktioner.

Dina argument kan ingen i detta land slå hål på. Inte ens genom censur!

Jonny sa...

@anonym
Expressens bild "avslöjar" bara hudfärg om man vet hur den riktiga bilden ser ut... Själva sakfrågan är väl att om man manipulerar en bild så där så kan man lika gärna strunta i att publicera den. Men kanske har Expressen som policy att utsmycka sina artiklar med lite vackra pixlar?

Anonym sa...

Bra att du hitta den avpixlade bilden ! Om du fortsätter leta sådana här bilder. Namn från rättegångar osv så har du snart fler läsare än tex expressen. Och då kommer även dom sluta förmynda och pixla bilder för att ta tillbaks sina läsare som bytt från blaskan till att sitta på bloggar på internett där dom få veta hela sanningen istället.

Bra Wiene !

/Foffe

Anonym sa...

..eller "det är ju bara ett pojkstreck som "hr Sarnecki skulle uttryckt sig.

Anonym sa...

Ja denne negeryngling är verkligen "berikande" för Sverige! Han kommer säkert att gå en ljus framtid till mötes genom t.ex. att någon egen pratshow, arbete på hos någon TV-profil på t.ex. TV3 m.m. Det finns mycket att nerskriva om denne "smålänning" men man får hålla inne med en del.

Nisse sa...

Pixlarna på Sexpressens bild är betydligt ljusare än mördarens hy på motsvarande ställe.
Kan det vara så att murvlarna gjort de grova pixlarna ljusare för att dölja att mördaren är en neger?

Anonym sa...

Egentligen är det skit samma vem som begår sådana sjuka brott vit eller svart inför döds straff på sådana icke mäniskor det snakas så mycke om allas lika värde men en bestialisk mördare är mindre värd än en insekt den gör ju nytta

Anonym sa...

Det är helt rätt som föregående skribent har utryckt att det är skit samma om mördaren är svart eller vit - dock är det den skillnaden att om mördaren hade varit etnisk svensk DÅ hade bilden visats i dess helhet som t.ex. fallet med den 51 årige s.k. "sexläkaren" i Malmö1 Där var det inget tal om censurering!

Weine Berg sa...

Anonym1: Inget annat än sanningen duger för mig.

Anonym sa...

Brottslingar skall sitta i fängelse och deras bilder får gärna visas; Jag skiter fullständigt om de är röda, gröna, gula, vita eller svarta. Punkt slut (ber ödmjukt om ursäkt om jag missat någon färg).

För övrigt: Ludvig Carlos Danielsson låter i mina öron som ett SVENSKT namn, så jag förmodar att han är adopterad och därmed är uppfostrad i och med den SVENSKA kulturen. Slutsats: Ludvig Carlos Danielsson är en SVENSK brottsling och därmed ett SVENSKT problem. Har jag rätt eller har jag rätt?

Om nu det kulturella är det allena rådande kriteriet för bedömningen av ovanstående brottsling; Så förstår jag inte riktigt alla epitet som tilldelats honom. Säkerligen är det bara en och annan förbannad groda soom slunkigt ut? Skäms på er.

Fröken Sverige sa...

Bra gjort. Weine! Jag lånade bilden och lite text och länkade hit!

Mvh

Din islamofobvän

:-)

/FS

norrland sa...

anonym1:du tillhör förmodligen den skara svenskar som inte vet hur det känns att betala skatt och jobba hårt,och som inte bryr sig om att sverige skär ned på samhället samtidigt som dom importerar enorma mängder problem.

såna som du brukar heller aldrig ha en riktig lösning på tal,det bästa brukar väl vara i stil med:

"svenskarna måste förstå,hjälpa och verkligen kämpa för att intergrera dessa stackars människor,om alla hjälps åt så kommer vi lyckas,lyckas med att leva i en enda stor harmoni med alla världens folkslag....."

undra om ni får såna tankar redan vid födseln,eller om dom kommer när ni har förstått att det är svenska skattebetalares pengar ni vill leka mångkultur med....

ingen som ser att bilden har blivit bra mkt ljusare hos expressen...? fyfan ska dom aldrig ge upp dessa försök till att mörka och dölja,inte nog med att dom sätter stora pixlar över bilden,dom tar dessutom och gör den ljusare så att det ska se ut som en vit har gjort det....har expressen blivit uppköpt av en rasistisk träskneger från somalia det senaste eller?...jag tänkte eftersom att dom vill skylla på vita.

Weine Berg sa...

Anonym7: Personligen så är jag inte sverigedemokrat och kan inte hålla med om att endast kulturen definierar en människa. För mig är inte Ludvig Carlos Danielsson svensk, men det betyder inte att jag anser att han är mindre värd för detta. Överhuvudtaget förstår jag inte etablissemangets resonemang att en person måste ges etiketten svensk för att garantera att denne är lika mycket värd som vilken annan människa som helst.

Spitfire sa...

Norrland... jag vill bara uttala min beundran för dig. Jag följer dina kommentarer på bloggarna. Landet skulle behöva många, många fler av din kaliber.

Dig skulle jag gärna se till att ha som "back up", den gången det började dra ihop sig...

Skaraborg sa...

Nej definitivt är inte Ludwig Carlos Danielsson etnisk svensk men däremot svensk medborgare. Detta är dock något helt annat. I Sverige blir ALLA svenskar så fort de satt lilltån på svensk mark.
Det där med att lägga ut bilder på t.ex. en mördare tycker man inte skulle vara så konstigt. Detta gör man i länder som t.ex. USA & Australien där man även skriver ut bostadsadressen förutom namn samt ålder. I detta land går det tyvärr inte utan då måste "storebrorscensuren" träda i kraft.

morgondagen sa...

Motivet till sådan här pixlingscensur anges till att dölja indentiteten hos brottslingen.

Men Expressens bildcensur har gått betydligt längre än så. De har inte bara pixlat bilden, de har manipulerat den så att hudfärgen har blivit ljusare.

Jag har själv jobbat som grafiker i många år och jag kan garantera att en bild som enbart pixlas inte blir ljusare eller ser ut som bilden till vänster.

Det finns inga skäl att göra bilden ljusare om man det bara handlar om att dölja identiteten. Det här handlar om medveten manipulation med en klar agenda. Svarta personers brott skall skyllas på vita svenskar.

Sakligt sett är det naturligtvis rasism.

Skaraborg sa...

Ja du har helt rätt i detta! man kan se hur bilden har manipulerats genom att hudfärgen har blivit vitare! Är det en person med svart hudfärg så skall det visas likaväl som om det är en person med vit hudfärg men så är det inte! Massmedia förlorar enbart själva på detta i längden genom att göra så som de gjort med Ludwig Carlos Danielsson.

Weine Berg sa...

Morgondagen: Jag tyckte också det såg undereligt ut med färgerna, men tänkte att "så överjävliga kan de väl inte vara". Men nog kunde de detta...

Man tror helt enkelt att människor blir rasister om de ser att mörkhyade begår brott. En helt sanslös inställning till vuxna människor!

Kanf Keato sa...

Har också lagt märket till att Expressen censurerar lite konstigt

http://keato.blogg.se/1202988742_varfr_censurerar_expr.html

Kanf Keato sa...

Jag har också lagt märket till att expressen censurerar konstigt

http://keato.blogg.se/1202988742_varfr_censurerar_expr.html

Anonym sa...

Underbart att sanningen kommer fram till sist. Fortsätt så !