11 februari, 2008

Mer eller mindre demokrati?

BBC och Metro har ett gemensamt projekt kallat "Varför demokrati?". Det låter bra så långt. I alla fall om man menar demokrati som i den ordagranna betydelsen "folkstyre" där varje folk har rätt att utse sina egna ledare utan att särintressen såsom medieföretagen ska vara med och pilla i processen. Dock är inte projektet vad det verkar om man funderar ett tag på det. En av de återkommande frågorna i intervjuerna i projektet är Vem skulle få din röst som president för hela världen?

Skulle världen rösta fram en president skulle de som är den största minoriteten råda över de övriga. Folkrika områden skulle få makt och folkglesare områden skulle tappa makt. En världspresident är detsamma som att placera makten över alla till några få. Så varför ställs frågan - i ett demokratiprojekt?

Om man tittar på vad globaliseringen är så består fundamentet av
att undanröja nationsgränserna. Detta gynnar bara storföretagen, inte människorna.

Centralisering av makten är en resa tillbaka i tiden, inte en demokratisk utveckling. Besluten ska fattas så nära folket som möjligt. Dvs de som påverkas mest ska vara de som råder över situationen. Detta står i rak motsats till globalisering och centralisering. EU och kommande NAU (USA+Kanada+Mexico) är globaliseringsvännernas våta dröm. Och vad är nästa steg? Det kan man fundera på, men det lär ju inte bli mer demokrati. Om inte du säger ifrån förstås.

5 kommentarer:

Mullvaden sa...

Kanske lite of topic... men ändå inte.

Enligt Radio Halland, skall det i Halmstad upprättas ett kriscentrum, med inriktning på våld bland ”nära anhöriga”, där uppdraget även kommer att omfatta ”hedersrelaterat våld”.
Enligt en undersökning som gjordes förra året, var det förstås ett mycket litet antal kvinnor i Halland som kände sig utsatta för ”hedersrelaterat våld”. Fast… det kunde ju förstås finnas ett mörkertal… Aj, aj… det där luktar smygdiskriminering.

Det förefaller som om man tvingas linda in den muslimska vardagen i någonting annat trams som: ”nära anhöriga”. Bara för att det inte skall förefalla så uppenbart, och rikta sig mot en särskild kategori kvinnor.
Det skulle nämligen lätt kunna leda till en skadeståndsprocess, till följd av att de muslimska damerna kände sig diskriminerade, av ett sådant centrum! Oj, oj… här luktar det (ytterligare) gratis pengar… Förutom den obligatoriska livstidsförsörjningen av svenska staten.

För man är naturligtvis inte alls diskriminerade; vare sig i sin kultur eller i det muslimska hemmet. Nej, absolut inte! Det är bara utanför hemmet - i Sverige - som man känner sig diskriminerad. Särskilt som detta kommit att bli en riktigt bra affärsidé.
Det är bara till att kliva in här och var och se dum och oförstående ut - medan man hävdar sin religiösa övertygelse! Då kan man göra som de där två muslimska damerna i Kärra badhus i Göteborg. Tillsammans blev de 40 000 spänn rikare. Pengar som man i brådrasket minsann in snyter ur ändan på en get!

Dessutom… låter Hallandsposten i dag meddela att en muslimsk elev (kvinna) ”tvingas” avbryta sin vårdutbildning. Hannah är djupt troende muslim, och säger att det är: ”omöjligt för mig att gå runt och visa armarna för folk…” !!!!!!!?????
Hannah har naturligtvis anmält detta till DO (Diskrimineringsombudsmannen)…

Läs mer här: www.hallandsposten.se/artikel.asp?oid=296382 (Varning för illamående och förhöjt blodtryck.)

Själv känner jag att jag behöver ett kassatillskott. Funderar på att ställa mig naken i fruktavdelningen på ICA Maxi, och hävda min djupt religiösa känsla för naturen. Och deklarera att jag är en - intill extremism - övertygad naturist. Blir jag utkastad anmäler jag förstås affären för diskriminering! Det kan inte bli mycket enklare…

norrland...snart muslim. sa...

du har aldrig funderat på att hävda att du är muslim?

med den här utvecklingen om några år så kommer stämningarna att hagla i sverige,och en bakrundskoll om man verkligen är muslim lär vara både svårt och tidsödande att göra...

jag tänker då stå i startgroparna iaf,det insåg jag direkt huckletrollen i kärra fick ut pengar.

som alltid kommer det komma en tid då det finns en gråzon,när änmälningarna bara rasar in och regeringen inte har riktigt koll,tror inte det dröjer så länge tills dess....

då ska jag se till att vara en arbetsökande muslim,för att sen bli gapande muslim på bibliotek,för att sen låta syrran prova att söka jobb i burka,för att sen bli muslim som spelar berusad i krogkö,och slutligen åter bli muslim som söker jobb...sen får man väl se hur mkt pengar det genererat,men att det kommer finnas easy money en tid är helt uppenbart.

Jonatan sa...

Ja. Och nog är demokrati folkstyre där singularformen av ordet "folk" avses.

Inte fungerar väl demokrati när man har flera olika folk i valkåren? Det förefaller i alla fall inte göra det i Irak och i Libanon.

Jag kan inte gammelgrekiska, men kanske är ordet "Demoskrati" en bättre beskrivning av det som de som saknar insikt vurmar för. Jag har aldrig hört att något sådant fungerar långvarigt.

Johan C SKåne sa...

EU,Afrikanska Unionen,Stillahavs Unionen, Nord Amerikanska Unionen, Syd Amerikanska Unionen ,Central Asiatiska Unionen och Medelhavs Unionen
kommer stegvis att att slåss i hop och bilda en världsregering,detta är vad den globala makteliten jobbar med för fullt framför ett naivt, mentalt sovande folk.
Om man lägger en groda i en kastrull med kokande vatten ,så känner den smärtan.Om man i stället lägger grodan i en kastrull med ej varmt vatten.För att sedan sen höja värmen stegvis så låter den sig kokas levande.

Allting görs systematiskt och med list.Hade allt satts upp över en natt så hade folk reagerat .Istället görs det stegvis.

En Ny Världsordning (New World Order)
är den Globala Makt Elitens mål.En förslavad, mikrochippad befolkning
som inte längre har ett skit att säga till om.Svenska folket måste Vakna upp.

Mångkultur och massinvandring är bara en liten del av Den Globala Maktelitens vapenarsenal.Etniska och Religösa grupper spelas mot varandra likt shackpjäser.Söndra och Härska har eliten sysslat med i tusentals år.
Låt inte dom maktgalna psykopaterna
i den Globala makteliten få igenom sina planer.
Ägna några minuter och kolla upp länkarna nedan.
Här följer ett litet smakprov på vad som finns sammlat på länkarna.
----------------------
"We are on the verge of a global transformation. All we need is the right major crisis and the nations will accept the New World Order." David Rockefeller

-----------------
"Let me control a nations currency and I care not who makes their laws..." Meyer Nathaniel Rothchild in a speech to a gathering of world bankers February 12, 1912.The following year, we subscribed to the "services" of the newly incorporated Federal Reserve, headed by Mr. Rothchild.
------------------

Dr. G. Brock Chisolm
First head of the World Federation of Mental Health, former Director of the World Health Organization

"To achieve world government,
it is necessary to remove from the minds of men,
their individualism, loyalty to family traditions,
national patriotism and religious dogmas."

--------------------------
New World Order citat.
http://www.svpvril.com/nwo.html
----------
http://www.greaterthings.com/Consp
iracy/NewWorldOrder/NWO_quotes.htm
------------------------
http://www.webpal.org/a_reconstruct
ion/nwo/quotes.htm
---------------

http://quotes.liberty-tree.ca/quot
es/nwo

Isaac sa...

Det johan skåne säger är sant. Många avfärdar dock termer som NWO eftersom det förknippas med konspirationsteorier. Men det är ingen teori, utan verklighet. För högern är NWO helt enkelt globalisering och fri marknad, individen står ensam i världen, bolagen äger kapitalet, media och makten. Vänstern går med på detta eftersom det uppfyller deras våta dröm om internationalen och det gränslösa samhället.

Våra politiker är vanliga människor, när de blir inbjudna till toppmöte med världseliten och får umgås med de rika och mäktiga, då blir de imponerade och ställer upp på vad som helst för att få vara med i klubben. Den som lovar mest förändringar får helt enkelt mest uppmärksamhet av världseliten, de får uppbackning och fler inbjudningar på möten. De vill förändra Sverige, därför att de älskar att bli betraktade som en del av eliten, när de en gång blivit inbjudna, kan de göra precis vad som helst för att behålla sin plats.

Politikerna konstaterar redan att Sverige, det är inte svenskarnas land. Vems är det då? Bolagen och den globala marknaden förstås, svenska folket står i vägen för utveckligen, de står ivägen för utländskt kapital som de hoppas ska hitta hit efter att förutsättningar har skapats.

Massinvandringens del i detta är att splittra folket och nationskänslan, att motsätta sig globalisering och utländskt övertagande är detsamma som att vara en nazist och en rasist. Vi ska inte bry oss om att vi inte längre äger eller kontrollerar marken vi lever på. Passar det inte, så kan vi flytta. De säger allt rakt ut men ändå vägrar vi att lyssna.