04 februari, 2006

Det kom ett brev...

Hola Bandola (hola=hej på spanska)

Ok, man ska väl ha rätt att uttrycka sina åsikter men vill bara säga att jag tycker detta ni skriver är helt fel. Vasrför ska ni racka ner på de som redan ligger? Är det inte braa att Sverige försöker hjlälpa folk från andra länder som lider av krig, förföljelse, naturkatastrofer osv? Om det hade varit tvärtom - att Sverige var fattigt (för några hundra år sedan var det ju faktiskt så i vårt land), att det var krig här och oroligheter - skulle inte du vilja kunna bli hjälpt på något sätt? Ska intte länderna i världen vara solodariska mot varandra? Ska alla bara tänka på sig själva och sitt folk? Är det så ni vill ha det?

Jag har hört att anleningen till hat mot andra kulturer beror på att vissa personer inte känner sig trygg i sin egen, att man inte känner att man har en egen kultur. Så när andra personer med andra kulturer kommer känner sig den personen hotat. Då måste man med alla medel försvara sig, och söker sig till likasinnade, osv och då bildas grupper med nazister. Ligger kanske något i det eller?VArför inte försöker lära sig av andra istället för att klamra sig fast vid falska ideologier. Har själv i skolan gjort arbete om Hitler, fick reda på att han eventuellt själv hade en farfar som var jude. Det kunde likaväl ha varit någon av er?


Säkert har de flesta svenskar lite "Vallonsläkt", eller norska eller finska ådror´, eller "blod från romerna". Helt säkert du också. Ska alla naziter, ellr nationaldemokrater eller vad ni kalla er, hata er själv också eller? Det är bara att inse att människor flyttar runt i olika länder, folk där tar till sig det de tycker är bra med den kulutrern, det händer med alla länder. Ska man förbjuda folk att röra sig riunt i världen? Speciellt nu efter allt som hänt på 1900-talet, med Föintelsen med Hitler i spetsen (som ju endel av er påstår inte ägt rum) borde väl folk till slut ta sitt förnuft till fånga.Och så dessutom förstör ju ni för alla andra som bor i detta land, som inte hänger sig åt dessa åsikter, genom att smutsa ner den svenska flaggan med era pålitiska åsikter mm.


Och det där hakkorset är ju från borjan en gammal symbol som anvöänts/används mycket i andra kulturer, i Indien, Japan, aztekerna har använt den. Kulturer tar och ger till varandra i allt, vilket ju detta visar eller hur?Nä, väx upp och se världen med nya ögon. Du är en del av den, varför isolera sig?Hoppas på svar.

Hälsningar från NN


Hejsan NN,

Jag vet inte exakt vad det är du argumenterar om, men jag ska ge dig ett svar på ditt mäjl.

För det första så har jag inget agg mot andra kulturer, utom när dessa försöker påtvinga mitt folk dessa (t ex gruppvåldtäkter som nästan alltid utförs av muslimska ungdomar mot svenska kvinnor) eller hedersmord. Jag högaktar världens mångfald av kulturer och folk och anser därför att massinvandring är destruktivt för dessa. Jag förespråkar traditionell invandring istället för massinvandring. Låt alla folk få värna sin kultur och sitt land. Inget land ska påtvingas andra kulturer eller folk.

Du nämner också flyktingar. Jag håller helt med dig att man ska hjälpa flyktingar om man har möjlighet. Alla är inte lyckligt lottade här i världen. Vad gäller svensk invandrarpolitik så har den mycket lite med flyktinghjälp att göra. Ungefär 3 % av de som får stanna i Sverige betecknar FN:s som riktiga flyktingar Migrationsverkets statistik). Resten är invandrare. Vad tror du flyktingar runt om i landet tycker om detta?

Vill man hjälpa många flyktingar ska man hjälpa dom på plats, där de bor. Vart tror du en hundralapp gör mest nytta; nere i Darfur eller i Rosengård?

Du säger också att de flesta svenskar har vallonblod eller romblod i sig. Vallonerna invandrade i numerär om högst 5000 till Sverige. Cirka 4000 återvandrade till Belgien. Få svenskar har alltså vallonblod i sig. Lika med romer. De är fler iofs men de isolerar sig från samhället och beblandar sig inte med svenskar i allt för stor utsträckning. Men låt oss säga att du har rätt, att de flesta svenskar har utländskt blod i sig. Vad menar du att detta förpliktar till?

Sedan verkar du blanda ihop mycket. Du pratar om Hitler, förintelsen och nazister. Menar du att jag är nazist? När, var och hur har jag skrivit något som är nazistiskt? Jag är inte nazist, har aldrig varit det. Jag kommer alltid att vara nationalist. Inte extremist.

Du pratar också om rädsla för andra kulturer. Bor du i Bergsjön, Rosengård eller Rinkeby? Vet du vad du pratar om? Eller bor du i ett tryggt svenskt område? Om du gör det anser jag att du är en hycklare som tar ställlning för en politik du uppenbarligen inte vill drabbas själv av.

Om du vill se Sverige som det ser ut idag, åk till närmaste domstol. Sitt där en dag och se vilka människor som leds ut och in i rättssalarna. Besök kvinnokliniker och hör vilka förövarna är. Prata med svenska ungdomar om vilka det är som tullar och rånar dom. Fråga socialdepartementet varför invandrarpensionärer ska få full pension från första dagen de är här, medan 250 000 svenska pensionärer är fattigpensionärer som lever under existensminimum. Fråga Mona Sahlin varför Sverige ska ta in 60 000 invandrare utan skyddsbehov varje år när det finns 10 000 hemlösa svenskar i Sverige. Vågar du ställa de svåra frågorna? Vågar du gå mot strömmen? Vågar du vara rakryggad?

Arividerci!

Mvh,
Weine Berg
www.rakryggad.blogspot.com

18 kommentarer:

Åke frågvis sa...

"tullar och rånar dom"...

Vad betyder TULLAR??? Ett göteborgsuttryck?

"Fråga socialdepartementet varför invandrarpensionärer ska få full pension från första dagen de är här"

Är det sant?

Nån källa?

z999 sa...

Var tulla svårt att förstå? Att plocka av någon saker genom påtryckningar eller hot.

""Fråga socialdepartementet varför invandrarpensionärer ska få full pension från första dagen de är här"

Är det sant?

Nån källa?"

Weine uppmanade dig att fråga socialdepartementet, varför inte göra det. Det går ganska lätt att maila dom.

Pensionskostnaderna är dyra för invandrare, men de är en liten kostnad av det hela.

Kolla här

eller

här

Jag kan rada upp flera exempel på kostnaden för invandringen men min erfarenhet säger mig att antirasister inte bryr sig om verkligheten. Jag vet förståss inte om du är antirasist.

Åke i Järfälla sa...

Weine: Förstår inte varför du bemödar dig att svara en så pass ointelligent person som "NN"? Han kan ju inte ens skriva korrekt svenska!

jörgen sa...

Som vanligt,bra skrivet Weine.

Weine Berg sa...

Åke Frågvis: Ja det förhåller sig som så, att invandrade pensionärer får det som kallas äldreförsörjningsstöd (vilket råkar få bieffekten att denna kostnad inte räknas till kostnaden för invandringen). Samtidigt finns det 250 000 svenska fattigpensionärer som lever UNDER existensminimum.

"Tullar" är när en svensk ungdom blir omringad av ett invandrargäng och under underförstått hot avplockad t ex mobil, plånbok etc.


Åke i Järfälla:
Jag svarade NN (som egentligen uppgett sitt namn) eftersom jag anser debatten och den fria kommunikationen är viktig. Förhoppningsvis fick NN ett annat perspektiv än det han/hon blivit matad med sedan barnsben.


Mvh,
Weine.

Andreas Ekström sa...

I egenskap av vallonättling (farfars farfars far - invandrad prost) protesterar jag härmed mot NN då jag som vallonättling inte på något sätt vill bli jämfört med araber, afrikaner eller albaner.

Vallonerna var, och är ett protestantiskt folk som både kulturellt och etniskt står tämligen nära svenskarna. Att då använda vallonerna och vallonättlingarna som ett argument till att vi ska bedriva en massimport av muslimer och afrikaner är fulltändigt orättfärdigat!

Har även en gnutta finskt blod i mig, men förstår fortfarande inte hur NN menar att det skulle vara relevant.

Weine sa...

Håller med dig på alla punkter, Andreas.

Anonym sa...

Ni skrämmer mig med er totala trångsynthet. Förstår ni inte att det är fördomar av det här slaget som skapar och fördjupar de klyftor vi ser i dagens samhälle?

mia sa...

Åke i Järfälla:

Korrekt svenska är inte en förutsättning för "intelligens". NN:s inlägg oavsett om du håller med om det eller inte tyder på stor intelligens, att det förekommer några dubbla bokstäver här och var förtar inte innehållet i det han eller hon skriver, som är genomtänkt.

Man kan inte debattera på allvar när någon inte håller med om ens åsikt och det enda man sätter emot är att förkasta det personen säger som "ointelligent" på grund av några stavfel. Tror inte du hade reagerat på samma sätt med samma stavfel om personen hade haft samma åsikter... Eller?

/Mia

z999 sa...

"NN:s inlägg oavsett om du håller med om det eller inte tyder på stor intelligens, "

:-)

Pelle sa...

Jag har ofta kommenterat på liknande sätt och det mest slående är att de politiskt korrekta aldrig brukar svara tillbaka. T.o.m. en så enkel fråga som "Vad är det som är så bra med mångkultur i Sverige" får man inga vettiga svar på, och får man svar så är det rena dumheter som "ja men pizza är ju gott" eller PK-mantran som "Utan invandrare stannar Sverige"...*suck*

Weine sa...

Till Anonymous: Vad menar du? Försvinner problemen om man ignorerar dem?

Inser du inte att den politik som förs inte fungerar och aldrig har fungerat? Det är bara i önskedrömmar och i de ansvarigas egen retorik det funkar. Öppna ögonen!

Åke sa...

Till Mia:

Det är inte bara stavfelen jag åsyftar när jag menar att "NN" är ointelligent. Det är även hans usla språkkänsla men framför allt hans idiotiska snack om hakkors och nazism. Har Weine NÅGONSIN uttryckt sympati med nazismen eller lagt ut hakkors på sin blogg?
VA?!

Låg nivå var det... inte värt att besvara ens.

z999 sa...

Pelle:
"ja men pizza är ju gott"

Fast pizza så som vi äter det är amerikansk snabbmatskultur. Fast det kanske inte antirasisterna känner till?

"eller PK-mantran som "Utan invandrare stannar Sverige"...*suck*"

Jomen polisväsendet kanske slöar till utan invandrare?

mia sa...

åke:

Tycker inte det är nåt fel på hans språkkänsla - alla behöver inte uttrycka sig lika "intellektuellt" som du kanske tycker att du gör själv. Har du också tänkt på att NN kanske inte har svenska som modersmål?

Jag tycker det var helt rätt att besvara NN på det sätt som Weine gjorde. Med argument och respekt istället för att "låta bli att svara för att NN är "ointelligent" för att han inte tycker som jag och kan skriva lika bra som jag"... Han hade kunnat svara som du:

"Det där svarar jag inte på ens. Du är ju helt ointelligent med din usla språkkänsla, du kan ju inte ens skriva korrekt svenska, men framför allt med ditt idiotiska snack om hakkors och nazism. "

Inte särskilt konstruktivt eller hur? Respektera dina "debattmotståndares" synpunkter och intelligens så får du en mer givande debatt. Enkelt.

Det var bara det jag menade.

z999 sa...

OK, Mia, håller med dig. Och du har rätt i att intelligens inte alltid är detsamma som rationellt tänkande och beteende. Det är ju hyperintelligenta människor som har skapat världens kärnvapen som kan utrota världens befolkning 30ggr om (i alla fall kunde dom det för 20 år sedan, kanske inte gäller längre).

Pelle sa...

z999:

Ja du har helt rätt. Utan invandrare från speciellt de muslimska länderna skulle terrorhot, hedersmord, gruppvåldtäkter, socialt parasiterande, krav på särbehandling och dylikt definitivt stanna upp...

Strandvaskaren sa...

Här i Sverige och i Danmark gäller våra lagar. Muslimerna måste respektera oss. Vi kräver inte att vår grundlag ska gälla i de muslimska länderna och då ska Koranen inte gälla i de nordiska länderna.

De invandrare som inte accepterar svenska samhällsregler, svensk livsstil och svensk grundlag rekommenderas att snarast lämna vårt land. Det skulle bli en lycklig skilsmässa för båda parterna.