08 april, 2006

Verkligheten enligt Aftonbladet

I obehagligt stor andel av den brottslighet som rapporteras av massmedia hemlighålls gärningsmännens etnicitet – utom när brottslingarna är svenskar eller östeuropéer förstås. Om offren inte är svenskar gäller dock andra regler. De motsatta, närmare bestämt.

Aftonbladet bevisade nyligen sin renlärighet i rapporterandet om den ”44-årige brandmannen” som våldtagit och rånat fyra prostituerade kvinnor.

Offrens etnicitet presenteras i en ruta med rubriken Trebarnspappans fyra offer.

Men enligt Aftonbladet har inte gärningsmannen någon etnicitet utan förblir i deras fantastiska sagovärld en ”44-årig brandman” och en ”trebarnspappa” i första hand.

Verkligheten är dock att, föga förvånande, även gärningsmannen har en etnicitet (!). Våldtäktsmannen, dvs. ”brandmannen” och ”trebarnspappan” är invandrad chilenare, vilket SD-Kuriren, informerade om, enligt föredömligt mönster.

Det fria ordet måste återerövras var dag. För inte tolererar du väl att någon lägger orden i din mun?

6 kommentarer:

z999 sa...

Jag tänkte på en annan rubrik idag också,SVENSK dog i Irak...

Och vad är det för fel på att kalla en inflyttad irakier för svensk? Felet är att om man gör så konsekvent så ger det en totalt felaktig bild av verkligheten. Det ingår inte i den svenska kulturen att åka till Irak på en pilgrimsfärd, det ingår inte heller att åka till Afghanistan och av religiösa skäl slåss för al quaida, som kuba-SVENSKEN gjorde. OK, man kan läsa resten av texten för att förstå att det inte handlade om en assimilerad svensk, men om aftonbladet konsekvent sätter vilseledande rubriker så kan det vara dags att fundera över varför. Det vore mer rättvisande att sätta ut i rubriken att det rör sig om en irakier och sedan låta det framgå i texten att han är svensk medborgare istället för tvärtom. Vad är syftet med att tramsa på det sättet då? Ett av syftena är att dölja att det börjar bli stor skillnad i synsättet på svenskar, detta har aftonbladet medgivit.

Jag hoppas att detta inte uppfattas som att jag tycker att det var rätt åt de som dog, jag anser att det är en tragedi och jag förstår att det är svårt för en muslim att avstå från en pilgrimsresa, trots att han rimligtvis borde känna till den täta frekvensen av självmordsattacker i muslimska länder. Dom flesta invandrare som jag känner känner sig inte som svenskar och jag förstår att det är viktigt för dom att kunna besöka sina hemländer igen, när hemlängtan blir för stark så kanske man chansar lite. Och den här gången gick tyvärr inte chansningen hem.

z999 sa...

Som sagt, tog inte så lång tid innan ett nytt bombdåd inträffade i Irak.

"Situationen i det allt mer religiöst och etniskt splittrade Irak förvärrades på lördagen när en bilbomb exploderade vid en moské i staden Musayib, söder om Bagdad."

Etniskt och religiöst splittrat börjar även Sverige bli. Man behöver inte åka till Irak för att få känna på det.

Arisk svensk, 20 år sa...

Vem har intresse av en brottslings etnicitet, annat än ivrande rasister och främlingsfientliga?

Weine Berg sa...

Den enorma överrepresentationen av utometniska människor i brottslighet oavsett inkomst, ålder, kön och geografisk bostadsort är väl ett tecken på att den förda politiken inte funkar, eller?

Anonym sa...

Arisk svensk, 20 år said...
Vem har intresse av en brottslings etnicitet, annat än ivrande rasister och främlingsfientliga?

Nej da det er da også meget bedre bare at lukke øjnene, kvæle debatten, og håbe på det bedste ikke sandt ?

Det er sgu ikke underligt at Sverige er på vej lukt i lokummet, men i skal vide at jeg føler med de mennesker/Svenskere der mod alle odds prøver at få sat fokus på katastrofen.

Stakkels stakkels stakkels Sverige !

z999 sa...

Arisk svensk, 20 år:

"Vem har intresse av en brottslings etnicitet, annat än ivrande rasister och främlingsfientliga?"

Dom som styr Sverige har kanske intresse av det när de ska utvärdera effekterna av invandringen? Du anser uppenbarligen att vissa fakta ska döljas för att främja vissa åsikter angående invandringspolitiken?