04 maj, 2006

Konsten att sparka in en svängdörr

Nyligen rymde det en pedofil från rättspsykiatriska avdelningen i Huddinge. Pedofilen återbringades dock utan att man vet om han förgrep sig på något barn överhuvudtaget. Jeanne Ahlberg, chefen för vårdsektionen i Huddinge, har en avspänd inställning till rymningen och fenomenet som sådant:

- Det är många gånger patienter avviker och är borta en timme eller två, det är lite sol och lite skönt och de stannar kvar ute. (Metro 2/5-06, sid 2)

Intressant fenomen dagens rättssystem. Interner har lagstadgad rätt till en timmes tid varje dag ute i friska luften. Pensionärerna på äldreboenden har inte denna lagstadgade rättighet utan får i värsta fall nöja sig med att lufta sig en gång i halvåret, samt att de varje dag blir nattad redan klockan fyra på eftermiddagen på grund av personalbrist. Och nu springer pedofilerna lösa eftersom det är så fint väder ute…

Sanna mina ord – det är dags för ett paradigmskifte.

2 kommentarer:

z999 sa...

Jag råkar bo i området där han härjade och har varit direkt berörd av den där händelsen. Kan ju tillägga att kommunen inte gick ut med någon varning, trots att den dömde inte bara är pedofil utan även har varit väldgt våldsam mot barn.

Anonym sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.