21 maj, 2006

Motvärnskvinna överfallen och misshandlad

I november år 2004 mördades mångsysslaren och fritänkaren Theo van Gogh av en marockansk extremist på öppen gata. Van Gogh var känd som en frän kritiker av s.k. mångkultur.

Van Gogh hade också en egen spalt i den Holländska versionen av gratistidningen Metro – som inte likriktas fullt ut som den svenska dito. När Van Gogh togs av daga, ersattes han som kolumnist i Metro av författaren Ebru Umar – även hon en erkänd kritiker av förment mångkultur.

Skrämmande förutsägbart har nu även Ebru Umar överfallits – av marockanska immigranter. De två marockanska männen gick hårt åt Umars ansikte utanför hennes hem i Amsterdam fredagen den 21 april.

För varje framsteg som gjorts i vår historia har det krävts uppoffringar. Idag är vattendelaren mod – ryggrad - att säga sanningen. En del kan inte, en del vill inte och allt för många vågar inte. Men fler och fler tar bladet från munnen, pekar på den nakne kejsaren och utbrister: Han är ju naken!

Det värsta envar kan göra är att stillatigande se på. Det enda som krävs för att de ondas seger är trots allt de godas tystnad. Vågar du säga ifrån?

2 kommentarer:

z999 sa...

Det oförutsägbara var väl att hon överlevde?

Anonym sa...

Very pretty site! Keep working. thnx!
»