29 juni, 2006

Den omöjliga mångkulturen

I och med att Folkpartiet nu ger konstgjord andning åt sitt säsongsbetonade språkkrav väcks också debatten om "att ställa krav" på immigranter. Krav, är det bra eller dåligt? Osv. Den liberala tidningen Göteborgs-Posten ger sitt stöd till Folkpartiets valfläsk genom en anonym ledare i dagens upplaga. I ledaren heter det att det enda som är svenskt är graniten i backen och att Sverige byggt på ständig invandring. Men, dundrar den anonyme ledarskribenten, ”…vi accepterar inte religiöst och kulturellt förtryck som t ex könsstympning och hedersmord”. Stopp och belägg, tänker jag. Trampar inte GP i klaveret nu?

Är det möjligt att förbjuda delar av utländsk kultur med hänvisning till den egna - och ändå förfäkta ideal om s.k. mångkultur? Om inte GP har den svenska kulturen som grund för att döma ut delar av vissa invandrarkulturer vilka måttstockar använder man då?

4 kommentarer:

Robsten sa...

Dessutom så är det rena sakfel. Sverige är INTE byggt på ständig invandring, under långa perioder har vi inte haft någon invandring alls, när vi har haft invandring så har det dessutom skett i ganska modesta former. Sedan så fans inte några sociala system fordom, jobba eller svält var det som gällde, fanns inga jobb, som nu, så hade vi ingen invandring heller, all invandring innan 75 har i princip varit arbetskraftsinvandring.

Anonym sa...

Kom dessutom ihåg att de invandringsvågor som mångkulturalisterna använder som argument har varit danskar, norrmän, finnar, balter ryssar och tyskar på medeltiden, holländare och valloner på 1600-talet, och den till 60% nordiska arbetskraftsinvandringen fram till ca 1975, vilka främmande folkslag!
Judar och zigenare är väl egentligen de enda mer främmande folken som invandrat historiskt.
Väldigt jämförbara med araber, turkar, afrikaner, latinamerikaner och ostasiater.
Och som alla fattar så är mångkulturalisternas invandringsargument i själva verket argument för nationalisterna eftersom vi alltid hävdat att invandring mellan grannländer fungerar till skillnad från hela världen till Sverige.
Sen så har jag för mig att inte ens den stora invandringen av tyskar eller holländare kan jämföras i antal med dagens invandring.

Erik E sa...

Mycket klarsynt slutkläm!

Anonym sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.