12 juni, 2006

Värdig demokrati?

Enligt en undersökning vill 35 % av de äldre ha minskad invandring. Genomsnittet för de yngre ligger på 27 %.

Ändå är det inget (dvs. 0 %) av riksdagspartierna som representerar den åsikten.

Man kallar detta "representativ demokrati" vilket uppenbarligen betyder:

Håll käften!

9 kommentarer:

Robsten sa...

Siffrorna måste väl i hela fridens namn vara i underkant?

Ulla-Bella sa...

Weine,

Tror du att SPI kan få många röster i höst?

Andreas Ekström sa...

Denna undersökning är utförd med telefonintervjuer. Med andra ord är undersökningen lika mycket värt som toapaper.

Att vara "rasist" och "främlingsfientlig" får nog många att välja att inte stå för sina åsikter i telefonintervjuer. Samma sak som för Sd. När det är anonyma undersökningar får vi höga resultat, men när det är telefonintervjuer får vi låga. Detsamma gäller dessa multi-kultiundersökningar.

Weine Berg sa...

Andreas: Det jag försöker få fram är den enorma skillnaden mellan folket och folkvalda, vilket föder den mest logiska följdfrågan: är representativ demokrati representativ för folkviljan? Är representativ demokrati så representativ?

z999 sa...

Jag tänkte komma med uppslag och idéer...äh, alltså, jag har läst en del upprörande nyheter idag och känner mig djupt frustrerad att vissa saker kan passera så obemärkt. Som i metro, stockholmsupplagan. Där kommenteras det idag att under varje sommar så sker en massa barnäktenskap och tvångsäktenskap. Var då? I Sverige naturligtvis. För att komma tillrätta med detta så har man tänkt sig att dra in vissa bidrag, tydligen är bidrag. "Indirekt" (!!!) så visar artikeln att myndigheter är väldigt medvetna om att bidrag är en avgörande orsak för att flytta till Sverige.

Sen, att det numera anses som ok att kalla polisen för horor -
se här
I kombination med ett lysande blogginlägg av Fröken Sverige som har skrivit om trackasserier av kvinnliga poliser i Ronna så visar det på en enorm värdeförskjutning.

Och utöver det så vill jag tala om något mycket tragiskt som inte kommer att ge några rubriker. En flicka som bor några portar ifrån mig blev gruppvåldtagen oralt av ett "gäng" tonårsgrabbar när hon sa ifrån på en buss. När hon klev av bussen följde dom efter, detta hände klockan två mitt på dagen för lite över ett år sedan. Jag fick idag reda på att hon tagit livet av sig. En nyhet bland alla andra? Jag känner liksom föräldrarna och det gör väldigt ont. Dom som jag anser vara orsaken till det vandrar omkring som vanligt i området. Många tonåringar mår väldigt dåligt och jag vet inte exakt vad som var orsaken till att hon valde att ta sitt liv.

Jag kommer att undvika att ta diskussioner med rasister som slätar över våldtäkter ett tag framöver. Jag klarar inte av att ens försöka vara konstuktiv i såna debatter just nu.

z999 sa...

"...Jag kommer att undvika att ta diskussioner med rasister som slätar över våldtäkter ett tag framöver. "

Antirasister skulle det vara, inte rasister.

Robsten sa...

Båda begreppen, "antirasist" och "rasist" har ju förlorat all vettig, ursprunglig innebörd. Antirasister avskyr medelålders vita män (de flesta kommer själva vara det om några år, månne att det är där skon klämmer) krossar fönsterrutor, attackerar poliser och beter sig som svin, rasister är man om man t.ex. vill ha samma immigrationspolitik som Finland, logik - alla finnar är rasister.

z999 sa...

Håller verkligen med dig helt Robsten.

Max sa...

Hej

Jag anser att din blogg är intressant och viktig. Jag är med i ett projekt för att introducera NetBSD i Sverige och har länkat dig från min live-journal. Språket mellan NetBSD användarna är engelska och det projektet är helt opolitiskt men för den sakens skull så finns det inget som säger att jag har någon skyldighet att inte låtsas om vad som händer i Sverige. Det är val i höst och fram till dess så kommer jag att tipsa svenska användare om den här bloggen.

/Mvh Max