22 augusti, 2006

Bluffen som går hem?

I förra valet lanserade Folkpartiet - partiet för alla andra folk - språkkrav för dem som vill bli svenska medborgare. Man slopade kravet efter valet då man nått sitt mål och tredubblat sitt valresultat.

På grund av språkkravet blev partiet bespottat och kallat främlingsfientligt. Något som i sig visar hur åsiktsmässigt homogent etablissemanget är förvisso.

Nu återvinner Folkpartiet sin valbluff från förra valet. Med löpsedelsliknande valaffischer meddelar man att språkkrav stärker integrationen. Men det finns två akilleshälar som uppenbarligen Leijonborg och kompani inte tänkt på. För det första så är kravet på ett gemensamt språk i ett land starkt kollektivistiskt - Fp är inte kollektivistiskt.

För det andra, Folkpartiet hävdar att ett gemensamt språk stärker integrationen - i själva verket stärker det assimilationen. Integration förutsätter att de olika kulturella grupperna behåller sin kulturella särart, och detta i sin tur omöjliggör statliga ingrepp såsom språkkrav/språktest.

Man kan alltså konstatera två saker gällande Fp:

1. De bluffar
2. De vet inte vad de bluffar om


För att vara ett parti som ofta hänvisar till sin ideologi, vet Folkpartiet förvånansvärt lite om den.

2 kommentarer:

Cain sa...

Det judiska folkets parti : folkpartiet , har ingen ideologi , de har endast ett stenhårt begär att sitta vid maktens köttgryta , och styra vårt land och folk käpprätt och Helvete !. Tyvärr...

Erik, Sthlm sa...

"För att vara ett parti som ofta hänvisar till sin ideologi, vet Folkpartiet förvånansvärt lite om den."

Den var bra!!! Sug på den, Lars Leijonborg.