27 november, 2006

”Göteborg har aldrig varit en svensk stad”

Som Rakryggad nyligen påvisat har statsminister Fredrik Reinfeldt starka oikofobiska böjelser. Det var när Reinfeldt lismande fällde uttalandet "Ursvenskt är bara barbariet. Resten av utvecklingen kommer utifrån" på besök i Ronna - Syriens huvudstad i Sverige.

Nu instämmer dagsblaskan Göteborgs-Posten (GP) att det är "helt riktigt" att säga att "Blott barbariet var en gång fosterländskt". GP sällar sig därmed till de öppet hatiska strömningar som grumlar de redan dunkla elitskikten i samhället.

Vidare menar GP att ”Göteborg har aldrig varit en svensk stad”(!). Äran går istället till den rännil av nästan uteslutande europeiska invandring som Sverige haft i sporadiska perioder genom århundradena.

Eftersom jag anser att oikofoberna aldrig ska stå oemotsagda har jag kontaktat GP för att få svar på de mest motiverade frågorna. Brevet följer nedan.

Hejsan!
I Göteborgs-Posten den 25 november skriver ni på sidan 2 att det är helt riktigt att påstå att ”Blott barbariet var en gång fosterländskt”. Reinfeldt fällde ett liknande uttalande nyligen. Anser ni att ert uttalande gäller för alla kulturer och folk? Eller är det blott vi svenskar som i grunden är barbariska?

Ni skriver också att ”Göteborg har aldrig varit en svensk stad”. Kommer ni att drista er att säga motsvarande om t ex Darfur, Tel Aviv och Peking?

När kommer dessa fraser att tryckas i Göteborgs-Posten?

”Peking har aldrig varit en kinesisk stad”

”Tel Aviv har aldrig varit en israelisk stad”

”Darfur har aldrig varit en sudanesisk stad”

I övrigt är jag imponerade över era historiska kunskaper. Jag visste faktiskt inte att Sverige tidigare bestod av 99.99 % passiva svenskar och 0.01 % kulturbyggande invandrade européer.

Mvh,
Weine Berg
www.rakryggad.blogspot.com

8 kommentarer:

Erik Hellsborn sa...

Bra Weine. Låt dem inte få sprida sin hets ostört.

Anonym sa...

Det som jag tyckte var lustigt var det s k "citatet" de satt in direkt nedanför:

"Det är viktigt att vi fortsätter betona att islam är en fredlig religion. Annars vet man aldrig hur det går.

Infosekreterare Viking Helmersson meddelar sig i Grönköpings Veckoblad."

Är de ironiska eller är det ett misstag??

Martin sa...

"Jag visste faktiskt inte att Sverige tidigare bestod av 99.99 % passiva svenskar och 0.01 % kulturbyggande invandrade européer."

haha, riktigt bra påpekande!

LARS sa...

Reinfeldt är inte , och har aldrig varit svensk.

hoppfull sa...

En sund invandring är något positivt när det handlar om ett ömsesidigt utbyte av självständiga människor. De impulser som säkerligen till en del gynnade vårt land motsvarades av utvandrade svenskar som bosatte sig i andra länder med sina erfarenheter och kunskaper. Ett tagande och givande alltså.
Dagens naiva sk asylmottagande är ngot helt annat, där ingen tycks bli lycklig

Anonym sa...

Det ar bra att det finns folk som du som orkar. Jag har sjalv forsokt fa in insandare i tidningen flera ganger, aldrig lyckats. Vi far heller inte glomma Reinfelds uttalande, en dag ska han be om ursakt.

Johan Björnsson sa...

Det är så jävla rätt skrivet.

PÅ DOM BARA, Weine!

Bra att någon tar på sig ansvaret att faktiskt skicka ifrågasättande brev till Etablissemanget.

Johan Björnsson

johanbjornsson.blogspot.com

Anonym sa...

Ooops? Darfur är en provins, inte en stad.