29 maj, 2007

Det importerade våldet formar samhället alltmer: Klassfoton förmedlas till polisen

I större grad än någonsin styr den växande kriminaliteten hur samhället ske se ut. Övervakningskameror och väktare är numera ett lika vanligt inslag i stadsbilden som lyktstolpar och trottoarer.

Allt fler åtgärder företas som kränker människors integritet i ett desperat försök att hålla den galopperande kriminaliteten i schack. Färre och färre människor vågar sig ut kvällstid utan sällskap. Säkerhetsbranschen omsätter allt mer på grund av otryggheten och rädslan bland människorna. Vart är samhället på väg?

I Skåneskolorna kommer nästa steg i utvecklingen: klassfoton förmedlas per automatik till polisen för att komma åt ungdomsbrottsligheten genom identifikation av misstänkta förövare.

Enligt Hem och skolas förbundsordförande, Bo Sundbäck, kan detta leda till att föräldrar inte längre vill att deras barn ska vara med på klassfotograferingen då deras barn riskerar att misstänkliggöras.

De amerikanska skolorna med metalldetektorer vid varje entré tycks snart utkristallisera sig även i Det Nya Sverige.

5 kommentarer:

Varjager sa...

Lägg märke till att det är inte direkt målklassen de använder som bildexempel.Detta är effekterna av mångkulturen inget annat.

Anonym sa...

Dom valde kortet med omsorg eftersom inga mäniskor med annan hudfärg syns. Speglar detta verkligen vårat samhälle ?

Weine Berg sa...

Precis som med allt som massmedia gör, finns det en tanke bakom allt. Så även valet av detta foto.

Anonym sa...

att polisen har klassfoton r knappast nåt nytt tyvrr, när jag gick i skolan för 10-15år sen så bad polisen mig att peka ut en person via skolkataloger och de hade alla skolor inom deras område redo.
Sen så är det ju en annan sak när det kan komma att "drabba" de skötsamma "flyktingarna" i dagens politiskt korrekta klimat

Anonym sa...

En regering som inte vet hur man tar itu med brott borde avskaffas omg,beträffande all import av asiater mfl är skrämmande,att svenska folket valt sådana okunniga politiker straffar sig nu,alla etablerade partier är totalt ett landsföräderi.