23 juli, 2007

Inkommet brev om medelklasshyckleriet

Detta är en berättelse om ett par i medelåldern, som jag blivit bekant med genom jobbet. Dessa människor, en kvinna, och en man, anser sig vara väldigt fördomsfria och anser således bland annat att invandring är en väldigt bra och lönande affär för Svea rike. Denna familj bor dock i ett villaområde utanför en medelstor kommun i Mellansverige där det tyvärr finns väldigt ont om dessa lönande och trivsamma invandrare.

Nu slumpade det sig så, att kvinnan i familjen skulle börja studera på annan ort varpå en jakt på övernattningslägenhet börjar. Vid en första titt på Internet visar det sig finnas många bra alternativ med härliga omgivningar. Hon åker efter ett tag för att titta på dessa lägenheter.
Hör och häpna när hon nekar flertalet av dem på grund av att det bor alldeles för många invandrare i dessa områden. Det ser skräpigt ut och de lagar mat på balkongerna. Hon väljer sedan ett område som är mycket bättre, ty där bor medelsvenssons överallt.

Det känns kanske igen, och det är väl därför som nationella partier har svårt att få fäste hos medelålders svenskar. Dessa människor bor på ställen med relativt få problem, de har sin trygghet och kan därifrån fördöma andra som påpekar att systemet inte fungerar. Mindre välbärgade människor som måste bo i slummen för de har inte råd med en villa i en trygg förort blir utelämnade till systemets genomklappning.

Ner med hycklarna!

/Eric

2 kommentarer:

Anonym sa...

Ja. Det där känner man ju igen. I synnerhet individer tillhörande rekordgenerationen (födda ca 1945 - 1955) är ju i regel något alldeles makalöst präktiga och hycklande. De rör sig normalt uteslutande i miljöer som är helt opåverkade av det mångkulturella projektet, men anser sig ändå förstå i detalj hur mellanmänsklig interaktion vid kulturell disonans fungerar. Hyckleri, förakt gentemot andra människors erfarenheter, överlägsenhet och brist på empati stavas den typen av beteende.

Anonym sa...

Svensk nationalismens enda väg att gå är att ställa sig på arbetarklassens sida.