24 september, 2007

Dansk libanes med skånskt ursprung gav upp

Taher ”Toto” Hamade, som mördade sin danska flickvän Mette Storm i Sundbylille, har gett upp. Han överlämnade sig till polisen i Frederikssund igår och erkände mordet på flickan. Trots detta visar t ex Aftonbladet upp en censurerad bild av Hamade. Inte ens när han är gripen och har erkänt vågar man säga sanningen till medborgarna.

Dessutom verkar Aftonbladet ha skaffat problem med sin uppfattning hans nationella identitet. Låt mig först inflika att i företagsmedia såsom Aftonbladet, TV4 osv är nationell tillhörighet något väldigt flyktigt. Man kan byta sådant lika lätt som man byter strumpor. En person kan ena månaden vara somalier och nästa kan denne vara dansk. Den tredje månaden kan denne vara turk osv. Medborgarskapet avgör - vem personen i själ och hjärta är spelar ingen roll. Men nu har Aftonbladet trasslat in sig i sina egna definitioner.

När rakryggadläsare har kontaktat Aftonbladet eller andra propagandaskrifter och undrat varför de kallar kriminella araber och afrikaner med svenskt medborgarskap för svenskar, heter det att det beror på att ”personerna ifråga är svenska medborgare” – trots att väldigt få skulle anse dem vara svenskar. Men nu gäller inte detta längre av allt att döma, för Aftonbladet kallar Hamade ”skåning” - trots att han har danskt medborgarskap. Detta eftersom han har flyttat tillbaka till Skåne (!). I Hamades fall spelar således inte medborgarskapet någon roll, som man tidigare hävdat.

När medieföretagen gömmer sig bakom medborgarskapstesen så visar de hur orimlig deras begreppsvärld är. En mördare är fast – men inte är det tack vare Sveriges medieföretag.

2 kommentarer:

Fröken Sverige sa...

Om jag gjorde ett brott i Brasilien så är jag MYCKET TVEKSAM till att polisen skulle leta effter en brassiliansk brottsling?

/FS

Skuncke sa...

Det har blivit fult att vara svensk, det är numera liktydigt med muslim, arab eller neger och förstås multikriminell. Detta enligt mediernas definition.

Riktiga svenskar kallas ju dessutom aldrig för svensk i media. men en riktig svensk är ju heller just ingenting.