10 december, 2008

Angånde Debatt om Vellinges ”flyktingvägran”

En Rakryggadläsare efterlyste mina kommentarer om Janne Josefssons program Debatt som den 4/12 handlade om Vellinge och deras ovilja att ta emot s.k. flyktingar. Efter att ha tittat på programmet på SVT:s hemsida kan jag omedelbart fastslå att inget förvånade mig. En första reflektion: rutinmässigt valde redaktionen ett endast en person, Tommy Larsson (m) i Vellinge kommunens styrelse, skulle få representera den invandringsrestriktiva sidan, medan samtliga övriga debattörer uppgick till över två dussin ungefär. En debatt i sann demokratisk anda?

Vid ett tillfälle medger till och med en av programmets medarbetare (en lång självgod fjunig kille som helst ställer vinklade frågor) att ”- Tommy Larsson är inte ensam om sina åsikter även om han är lite ensam här i studion”. Bingo! Huvet på spiken! Tyder inte detta på ett systemfel, min självgode herre? Är inte detta en snedrepresentation av folks åsikter?

Senare säger samma kille följande: "- Hur kommer det sig att reaktionerna (protester mot flyktingmottagning till Vellinge) blir såhär i Vellinge mot de som vill bedriva en mer generös flyktingpolitik?” För det första, din inkvoterade snobb, är färre än 5 % av de som får uppehållstillstånd i Sverige flyktingar enligt gängse FN-konventioner (se Migrationsverkets statistik). Det är således inte generöst mot riktiga flyktingar att Vellinge skulle tvingas ta emot 95 % icke-flyktingar. Jag tror att riktiga flyktingar runt om i världen gärna skulle ta en diskussion med dig, fjunepojke, om ditt påstående om en ”generös flyktingpolitik” närsomhelst. För det andra, hur många immigranter bor det i ditt bostadsområde? Mina fördomar säger mig att de är mycket få. Det är lätt att sitta på avstånd och vara generös med andras pengar, bostäder och sociala trygghet.

Janne Josefsson tycks inledningsvis vara fokuserad på en rasfråga då han säger ”- Hur länge ska Vellinge vara ett vitt reservat för den övre medelklassen”. Det är bra att Josefsson tydligt vädrar sina rasistiska åsikter om att en s.k. vit kommun är sämre än andra kommuner. Dock tycker jag han kan säga detta direkt till vellingeborna: Ni duger inte.

Ett annat tragikomiskt inslag i programmet var Anders Lago, Södertäljes starke man. Han påstår att vi verkligen behöver invandring (!). Lago, som lyckats så oerhört bra i sin egen kommun – med att driva ut svenskarna och fösa in immigranterna. Lago har därmed lyckats förverkliga Josefssons fråga om ”färre reservat för vita”.

Anders Alkewall (kd) var den som föreslog i Vellinge att man skulle börja ta emot ”flyktingar” och fick därefter hotbrev, sabotage av sin bil och andra tråkigheter. Jag förstår inte vad som rör sig i Alkewalls huvud. Har han tittat på Malmö, Landskrona, Helsingborg och andra kommuner och tyckt att det fungerar bra där? Vilket nöt.

En intressant, men för sakfrågan irrelevant, iakttagelse var att Fredrik Federley (c) dagen till ära bar cyklop, vilket måste bero på att han står upp över öronen i politiskt slemmigt korrekt sörja.

Avslutningsvis måste jag reflektera, återigen, över den enorma dubbelmoral som är grunden för Det Nya Sveriges s.k. flyktingpolitik. Det är ingen nyhet att pengar är olika värda i olika delar av världen. Detta, om något, sätter ramarna för hur en generös flyktingpolitik kan se ut. Pengarna, som används för syftet, ska naturligtvis hjälpa så många riktiga flyktingar som möjligt.Hur hjälper en svensk tusenlapp flest flyktingar? Genom invandring och integration, eller genom hjälp på plats och i närområdet? Var gör pengarna störst humanitär nytta: i fickan på Ahmed i Malmö eller omsatta i mat och kläder till Badawi och hundratals andra i Botswana? Det finns inga pengar att hjälpa de senare med, när Ahmed i Möllevången fått sitt. Så enkelt är det. Så ser solidaritet ut i det mångkulturella samhället.

Med dagens politik hjälps få flyktingar. Riksdagens icke-FN-sanktionerade hemmasnickrade flyktingdefinitioner ihopspikade i den infantila och inkompetenta godhetsverkstaden på Helgeandsholmen stjälper många riktiga flyktingar runt om i världen. Dagens politik kan därför inte, ur något perspektiv, kallas generös. Det Nya Sverige måste sluta hjälpa människor som inte behöver hjälp!

Men jag tror inte invandring av riktiga flyktingar till Sverige är en långsiktig lösning. Långsiktiga lösningar måste bygga på djupgående förändringar där behovet i världen finns. Med endast en bråkdel av de pengar Det Nya Sverige lägger på invandring/integration kan sådana kraftfulla förändringar åstadkommas i det långa loppet. Det Nya Sverige erkänner inte sådana lösningar.

11 kommentarer:

Heimdall sa...

När Vellinge har blivit som Södertälje , kan de vanstyrande och dess herrar , dvs media unisont utropa : ACCEPTERA ! - vilket ju har varit Mona Sahlins valspråk när det gäller att konvertera svenskar till den rätta läran, nämligen multikulturalismen. Då finns inga reträttzoner utan svensken blir tvungen att tiga still i det stadigt alltmer våldsamma och kriminella Nya Sverige. Mona Sahlin-polisen också kallad Gay-polisen och dess rabiata pitbulls i Nova-gruppen kommer att slå ner på allt och alla som motsätter sig undergången. I framtiden så får vi även i Sverige se riggade och manipulerade val typ Zimbabwe , för att se till att främlingarna och folkförrädare behåller sitt djävulska järngrepp över Sverige.

Rakryggad Ifrågasättare sa...

Såg lite av programmet. Orkade sedan varken höra eller se på de där välregisserade töntarna till PK-statister, som man i vanlig ordning traditionellt släpar in i TV-studion. För att inte tala om den där fjunige bacillen...

Sådana program är en ren tragedi både för demokratin och och det fria ordet; för att inte tala om åsiktsfriheten. Ren parodi!

Däremot går det mycket enkelt att konstatera att: Vellinge är den i särklass mest rakryggade kommunen i Det Nya Sverige!
Dessutom sätter man här svenskar i första rummet, samtidigt som man tänker ansvarsfullt på sin kommun och sitt lands framtid.
Heder åt en sådan kommun (med dessa kloka och begåvade lokalpolitiker) som på ett ansvarsfullt initiativ förvaltar allmänna skattemedel på ett föredömligt sätt.

Ni i Vellinge kommun, föregår med ett alldeles utmärkt exempel. Bara det hade funnits fler kommuner i landet som tänkte och handlade som ni! Ni är värda en riktigt GOD JUL!

christian sa...

Jag flydde från göteborg till kungsbacka för att slippa mulitkulti men dom skall börja ta emot här med. Det är fan för jävligt. Finns snart inga white spots i europa längre, bara våld och elände. Har många vänner i tyskland och dom säger att det är samma dynga där som här.

Anonym sa...

Mycket bra skrivet, som vanligt Weine.
Alltid lika kul att läsa på din sida.

Jag tittade lite på programmet. Det var en kvinna från kd (tror jag) som skulle se om man inte kunde lagstifta om ”fallet Vellinge” och invånarnas motvilja att ta emot flyktingar.
Snacka om vidrigt syn på demokratin.

Moderaternas man gjorde ju sitt jobb. Han stod upp för sina väljares önskningar i hans kommun.

SVT och Janne Josefsson dom vet verkligen hur man skall göra ett debattprogram. Det är f-n pinsamt.

Men vad skall han göra? Skulle Janne J. Göra ett riktigt debattprogram, där det vore fler folk med annan åsikt en pk-eliten, så skulle Janne och hans åsiktsvänner snart stå mållösa.
Det är så lätt om man ser till att bara ha en hackkyckling i studion och 15-20 pers som kan överösa honom med sin egen ”fakta” och se till att hackkycklingen aldrig får prata till punkt.

Fosterjordnära sa...

Södertälje ,eller Slöddertälje som många av dess kommuninnevånare på senare tid valt att kalla sin hemort ,är ju ett praktexempel på att vita reservat måste få finnas. Det är där vi Svenskar skall få bo när våra andra ,före detta svenska kommuner ,har fyllts med nu "arbetskraft" och"flyende människor". Där kommer svensken att stå till allmän beskådan för dem som är historieintresserad. "Så såg folket som levde fritt i Sverige ut en gång i tiden"

Anonym sa...

Tak för dagens garv, Weine.
"Cyklop-Federley", HAHA!!
/HenrikP.

Rakryggad ifrågasättare sa...

Christian... svenskarna kommer sannolikt att drivas in i ett hörn, där det då endast finns en utväg.

Det är att ta till vapen och försvara sig själva och sitt territorium; detta har hänt många gånger förr i historien. På sina håll är detta vardagshändelser.
Vid detta tillfälle kommer man dessutom tvingas att bekämpa både landsförrädarna bland sitt eget folk, samt den ockuperande och ofredande makten.

Sverige har inte behövt att ta till vapen på drygt 180 år... Men den dagen vi tvingas till det, finns det inget annat val. Om vi inte vill gå under som folk och som nation.
Man får ingenting gratis här i världen... och vill man behålla det man har, ja... då får man också slåss för det. Det finns ingen genväg. Det är bara så.

Och vill vi inte försvara vårt land, våra tillgångar, vår kultur, våra värderingar, vår identitet... ja, då måste vi underkasta oss den som vill ta detta ifrån oss...

Lek med tanken: vad hade hänt om svenskar invaderat ett arabland, i likhet med det som skett här i Sverige...?
Jo, vi hade naturligtvis omgående avrättas, redan på
"försöksstadiet". Det hade aldrig blivit tal om någon kolonialisering i likhet med den som vi i dag upplever i vårt land!

Robin Shadowes sa...

Undrar varför inte Herr ällt sin Lago har ställt sin plats till förfogande åt någon invandrare. Eller är det tänkt att ledningen skall fortsätta vara svensk? Är inte dett såfall rasistiskt? Dessutom kommer mussarna aldrig acceptera att vara styrda av kuffar/dhimmis men så långt har väl inte Herr Lago tänkt, så indränkt/inskränkt han är i sina haschdrömmar från 68...

Ninja sa...

"Lek med tanken: vad hade hänt om svenskar invaderat ett arabland, i likhet med det som skett här i Sverige...? "

Det är väll de som hände när man placerade alla judar nere mitt i arabsmeten.

Har vi sett någon fred än? Nä knappast. Varför skulle de då fungera fint här för?

Marcus sa...

"Hur länge ska Vellinge vara ett vitt reservat för den övre medelklassen”

Janne kanske skulle fråga sig själv om hur länge Åstol ska vara ett reservat för den övre medelklassen? Det går att peka finger åt andra, men när det gäller boende och uppväxtmiljö för sina barn väljer 68-vänstern att bo i vita resrvat för den övre medelklassen.

Anonym sa...

Ja..man får väl leta upp ett schysst vitt reservat strax..Svedala är oxå ett bra sådant