13 januari, 2009

Insändare: Bild från Det Nya Sverige; söndag kväll 11 januari, 2009

Akuten, länssjukhuset i Halmstad, ca kl 17.00

Jag hade varit ute en kort sväng och handlat ett par saker. Då jag kom hem hittade jag ett skrivet meddelande från min pojke: ”Skar mig illa i fingret av ett glas som gick sönder… har åkt till akuten, kommer strax. Inget farligt.”

Försöker ringa min pojke på mobilen. Frånkopplad, inget svar. Ringer akuten på lasarettet, får veta att pojken är på väg hem. Och väl hemma berättar han följande…. dock först efter att vi skött om det djupa skärsåret på utsidan av pekfingrets övre del, samt lagt på ett tryckförband för att stoppa blödningen:

”Skar mig av ett glas som plötsligt sprack då jag tog i det. Virade om papper och höll armen högt, skrev meddelandet till dig och åkt sedan upp till akuten. Jag förstod att såret var djupt, då det blödde enastående mycket. Väl uppe på akuten blev jag informerad om att det skulle kosta 300 kronor!
- Va…? Trehundra kronor!!? samtidigt undrade jag hur längre jag behövde vänta för att få det hopsytt… eftersom vi skulle ha gäster till middagen.
Jo, det skulle kosta så mycket, eftersom det handlade om ett akutbesök. Samtidigt upplyste man mig om att jag nog fick glömma mina gäster… Så fort skulle det inte gå…
Jag tackade nej till akutvård för trehundra kronor… eftersom jag studerar och definitivt inte är gjord av pengar… Dessutom hade jag sökt akutvård, för ett djupt skärsår som blödde kraftigt. I stället för att sitta där och vänta på att bli hopsydd, kunde jag lika gärna åka hem och själv fixa det. Undrade om man åtminstone inte kunde klämma ihop såret med en bit kirurgtape… Nej, se det gick inte för sig… utan såret måste sys…

Då tackade jag vänligt för mig och lämnade akutmottagningen på länssjukhuset i Halmstad, i Det Nya Sverige!”

Vad jag (som pappa) sade efter att vi gemensamt hjälpts åt med att lägga kompress på såret, och sedan bandagerat det snyggt och prydligt, skall jag inte ordagrant skriva här!

Översatt till rumsren svenska låter det i koncentrat ungefär så här:

Vad är det som händer…? Vi betalar världens dyraste sjukförsäkring, samt världens dyraste skatter i detta land. Trots detta måste man som svensk ändå betala 300 kronor för få akut hjälp med sår då man skurit sig!
Detta medan man släpar hit ”flyktingar”, ”papperslösa”, kriminella lycksökare, analfabeter och parasiter från jordens alla hörn… i 100 000-tal. Hela familjer, klaner och byar omlokaliseras till paradiset Sverige med det dukade smörgåsbordet. Och vilka dessutom oftast erhåller fri både sjuk- och tandläkarvård, samt naturligtvis medicin… Dessutom blir man ”Årets svensk” när man medicinskt hjälper dem som vistas illegalt i landet…

Är man bara ”papperslös”, då är det inget snack om att behöva betala för sig! Då saknas det inga skattepengar! Men om en av landets egna behöver hjälp… ja, då är ta mig fan ingenting fritt!

Nej, mina vänner. Med två olika socialförsäkringssystem, straffar det sig att vara svensk i sitt eget land. Min ärliga rekommendation till ALLA unga svenskar i Det Nya Sverige: lämna landet medan tid är, och sök er en framtid någon annanstans. Den muslimska besittningen Det Nya Sverige har framtiden bakom sig…

Vad min pojke säger…? Jo, precis samma som de flesta av hans vänner och kompisar:
- Vilket förbannat skitland. Åt helvete med Det Nya Sverige!


”Familj med vanligt …sson-efternamn i Halmstad”

17 kommentarer:

Anonym sa...

Den Socialdemokratiska myten att vi skulle ha gratis sjukvård (För Svenskar) i det här landet har jag själv också gått på. Titta på Tyskland ett land med 80milj människor där kostar det inga trehundra spänn (Vet ej om det är så i alla delstater) för akutvård.

Anonym sa...

Ja det nya och mycket mera spännande Sverige visar sitt fula tryne över allt och det är dom infödda som får ta smällen.
Nu ska landstings skatten höjas på flera ställen och man undrar vart alla pengar tar vägen när dom samtidigt lägger ner avdelningar och hela sjukhus men mer pengar det ska man betala!! självklart tar den ohejdade flykting tsunamin mer och mer av dom samlade tillgångar skattebetalarna bidrar med och det känns snart som dom lika gärna kan konfiskera hela lönen på en gång och sen skicka ut kuponger som under krigs åren.
Funderar mycket på hur dom ska göra när 40% av befolkningen ska göda resterande 60%,.. nej den väg Sverige är inne på kommer att sluta i fördärvet.
Robb@n

Anonym sa...

http://www.kuriren.nu/nyheter/artikel.aspx?articleid=4496175

Här kommer mer!??????

Carl sa...

samma erfarenhet av den sk "sjukvården" stod i kö för att betala patientavgiften men utlänningen framför behövde bara betala 90 Kr. olika regler man skall visst vara främling eller politiker för att tillgång till alla förmåner. Jag får väl gladja mig med att jag har betalat gynnarna med mina skatteavdrag. var tar alla 1200 Miljarder i skatt vägen. inte har jag och mina föräldrar och barn fått nån tillgång av välfärden.

Lars sa...

Jag delar din uppfattning om sjukvården.
Min erfarenhet är att sjukvården har slutat fungera i detta landet.

Du får vänta flera år på operationer.
Cancer-patienter som inte får vård direkt utan får gå och vänta flera månader, i min mors fall 8mån, innan dom satte in vård.

Jag vet inte men jag har nog gett upp hoppet om svensk sjukvård faktiskt.
Kanske skulle politikerna lyssna om vi började bränna bilar och kastade sten.

Men Sverige har ju råd, vi har ju samlat på oss en massa duktiga invandrare som ta hand om oss nu.

Anonym sa...

Jag förstår inte, är det nån nyhet att akutvård kostar pengar? eller sjukvård överhuvudtaget? Nekades han vård om han inte betalade kontant? Kunde han helt enkelt inte låtit dom fixa det och gått därifrån? Testa USA, där kostar samma sak säkert 10.000 spänn. Om det stoppar.

Anonym sa...

Att uppmana folk att lämna landet, bara för att det blir dåliga tider i Sverige, är inget annat än ett förrädiskt beteende.
För att rädda det som finns kvar av Sverige kan man inte fatta sina beslut utifrån vad som finns i plånboken. Tänk på de svenskar som blivit våldtagna eller fått sitt liv förspillt, vad betyder 300 kr i det sammanhanget.

d2tnwo

carl sa...

sökte på youtube och ännu ingen kanal med Rakryggad. är det ok för vem som helst att låna ordet rakryggad och starta egen kanal på youtube under rakryggads namn . denna blogg är nu så känd så domänen borde skyddas.

Jens sa...

Finns det något annat land i hela världen där befolkning behandlas på samma sätt av de styrande? Det skulle väl isånna fall bara vara Nord Korea eller något likande...

...sson-efternamn i Hsd sa...

Anonym 1: "Att uppmana folk att lämna landet, bara för att det blir dåliga tider i Sverige, är inget annat än ett förrädiskt beteende."

Jasså, det säger du! Och så talar du om dåliga tider... jaha, varför är det dåliga tider i landet Sverige, som enligt politikerna är så kolossalt rikt

Nåväl.. låt mig nu höra hur du (på parlamentarisk väg) skall ändra på förhållandet i enpartistaten Det Nya Sverige... Jag - förrädaren - lyssnar uppmärksamt på dina förslag... Glöm inte att genast ta patent på dem, innan någon annan snor ideerna!

Hur tror du förresten att det skall kunna bli någon förändring i ett land, där den mest vågade och avancerade missnöjesyttringen bland den etniska befolkningen, i största allmänhet inskränker sig till att gnälla på bloggarna?

Vad har du själv gjort för att försöka förändra situationen? Några inlägg på en blogg ger dock inte många bonuspoäng i detta sammanhang.

Dessutom är det endast något promille som ens vågar ta det steget. De flesta av de andra vågar inte ens gå in på en blogg i likhet med Rakryggad! "För tänk om någon kommer på mig! Va' skall dom säga i kvarteret... grannen kommer att tro jag är nazist!"

Personligen har jag inget större hopp för ett sådant land, med sådana veka, fega och ryggradslösa människor. För visst är väl svensken ett skolexempel på ren ynkedom! OK, det finns en handfull undantag... men inte mer.

...sson-efternamn i Hsd sa...

Den andre anonyme... Nej, han nekades inte vård om han inte kunde betala kontant.
Men, för dem som uppsökt akuten, och fortfarande kan gå och tala hjälpligt, och röra armarna, vet att STEG 1 är att: betala i förskott! (Patienten kan ju dö...)

USA är en annan historia. Vi skall inte blanda in ett totalt annat sjukförsäkringssystem som jämförelse.
I Sverige (t o m i Det Nya Sverige) finansieras sjukvården genom allmänna skattemedel. I likhet med övervägande delen av de andra länderna i Europa.
Och där det i många länder inte kostar en krona; varken akutvård eller annan vård för den delen heller.
Det Nya Sverige håller på att bli omkört - är det redan - av de flesta länder i detta hänseende - också!

Men det tro sig fan att det kostar! Släpa hit 100 000-tals människor från tredje världen, som inte har ett öre att betala med... någon måste ju betala räkningen! Som blir allt högre, för varje nytt 100 000-tal...
Det håller ju på att gå käpprätt åt helvete! Och det är inte bara sjukvårdsräkningen som skall betalas: alla andra utgifter i samhället skall också betalas...

Javisst, precis som någon skrev: vi får ut och kasta sten och elda upp bilar (och en och annan skola också) så kanske politikerna vaknar.
Fast, det kommer nog till att bli snöstorm i helvetet långt innan svenskarna masar sig upp ut TV-soppan! Dessvärre...

...sson-namn i Hsd sa...

Jo, det var en sak till... På tal om kostnader: då konflikten i Gaza (naturligtvis!) blivit en inrikespolitisk affär för Det Nya Sverige, kostar detta också en bra slant.

Det Nya Sverige och Palestina har ju som bekant sedan länge nära band... ja, ni vet kulturutbyte, handelsförbindelser, passfrihet,
utbyte av befolkning medan det är ett mycket populärt turistmål för semestrande "svenskar".
Dessutom tycks här bo många
"svenskar" permanent, sedan man väl varit iväg och hämtat sitt nya pass i det norra islamvänliga broderlandet.

Förutom alla "SVENSKAR" som nu skall räddas och evakueras, skickar man ännu mer pengar till Hamas och de andra terroristerna i Palestina.
Den muslimska provinsen Det Nya Sverige förnekar sig aldrig, i sin kontakt med det fredsälskande broderfolket i Mellanöstern.

Så här få vi alltså se ytterligare svensk sjukvård, hjälp till gamla och barn, fluorsköljning i skolorna, skolmat, skolsköterskor.... m.m. på hemmaplan bokstavligen gå upp i rök. Man måste givetvis spara in någonstans, då man har utgifter på andra håll.

Anonym sa...

du som skrev *Jag förstår inte, är det nån nyhet att akutvård kostar pengar* är du inte läskunnig det är ju inte det det handlar om först och främst att det kostar några hundralappar i akutvård utan att de som aldrig bidragit med en krona eller uppheåller sig illegallt ska få gå gratis när alla andra hederliga svenskar och skattebetalare ska betala förstår du inte detta så får jag beklaga sorgen för då har din hjärna tagit semester.

MVH Martin Isaksson.

Anonym sa...

Det finns inget pris på mänskligt lidande!

Det är sveriges skyldighet att hjälpa behövande människor från andra länder.

Behöver dom vård så måste vi ge dom det, man måste hjälpa andra!

Nog har sverige råd att hjälpa dessa stackars människor, det kostar bara några miljoner extra.
Förstår inte varför det skulle uppröra någon?

Anonym sa...

...sson-namn i Hsd!

Varför skall man lämna landet nu när allt mer svenskar börjar förstå hur det ligger till med det som en gång kallades folkhemmet Sverige. Är det inte viktigare att göra motsatsen, stanna och bekämpa de riktiga förrädarna, jag kan inte fatta det resonemanget helt enkelt!

"Varför är det dåliga tider i landet Sverige"

Vi svenskar har oss själva att skylla i första hand för tillståndet i vårt land. Under lång tid har svensken gått till valurnorna med endast plånboken i tankarna och tillåtit sig manipulerats av svekfulla och lögnaktiga politiker. Allt detta samtidigt som fienden på idealisk basis drivit sin egen agenda, du tror väl inte att halvmåna och det andra packet drivs av ekonomisk vinning i första hand?

En förändring i enpartistaten det nya Sverige med parlamentariska metoder, får sin början vid nästa val. Förhoppningsvis kommer detta att bli början på en ny tid, med nya möjligheter för en nyväckt patriotism, efter en lång tid av antikristlig, antisvensk och självföraktande beteende inlärning och av marxismens barn.

Att skriva inlägg på en blogg har inget med patriotisk handlande att göra. Men eftersom jag inte är uppväxt på Saltkråkan, har jag personligen upplevt det mesta som beskrivs på diverse bloggar, till skillnad från många andra tyckare. Och om jag trodde att det skulle hjälpa att verkligen ta saken i egna händer, så skulle jag gjort det redan, tyvärr är tiden förbi, när sådant handlande skulle funka.
Min svenske landsbroder, vi får inte bli slagna ur spel av tillfälliga bakslag, utan istället hålla blicken bortom vår egen horisont, då kanske vi till slut kan segra.

d2tnwo

Anonym sa...

Till Martin Isaksson, näe hjärnan har inte tagit semester.. Men jag förstår inte din replik att nån annan skulle fått det gratis? Barn betalar väl inte för sjukvård alls har jag fått för mig, i vanliga fall. Akutsjukvård, ja kanske det var ett tag sen jag var under 18 och kommer inte ihåg. Vad är det som får dig tro att nån nysvensk skulle få det gratis? Hur många år ska man betala skatt för att "ta del" av välfärden? Jag håller med i mångt och mycket av det som skrivs här men förstår inte resonemangen ibland bara.. "eeh men han har ju kommit på en bananbåt, han ska ju inte få nån vård.." men om han jobbat här i 25 år och betalat skatt då? Har de som går på bidrag frikort på akuten menar du? Jag vet inte om det är så, är det så så e det ju åt helvete. Framgick inte av inlägget iallafall.

Exildoktorn sa...

Första kommentaren ovan handlar om Tyskland.

Eftersom jag arbetar som läkare i detta land (i snart tio år nu - tiden går!) kan jag upplysa om följande:
Om personen i fråga hade kommmit in på en akutmottagning hade han inte behövt betala en enda Euro i förväg. Kvartalsavgiften för ALLA läkarbesök är 10 Euro här vilket är 40 per år alltså ca 400 SEK.

Receptavgiften är 5 Euro per preparat, max 200 Euro om året.

Vi har i princip inga väntetider här för några operationer, vilket betyder att man kan få vänta om man vill bli opererad på ett speciellt sjukhus eller av ngn speciellt välkänd/duktig kollega.
Här finns nämligen ngt som kallas "freie Arztwahl" - fritt läkarval - och det tillmätes stort värde.

Jag prisar dessutom varje dag som jag inte behöver slava längre för skitlön i det undermåliga sovchos-sjukvårdssystemet som det svenska är och tycker uppriktigt synd om de svenska patienterna som tvingas leva med det.

Hlsn från exildoktorn.