29 januari, 2009

Tankekraft kan försätta berg

Läste nyligen i Gefle Dagblad att 405 chefer under 2009 ska lära sig att ta hänsyn till mångfald vid rekrytering till kommunen. Projektet Mångfald och rekrytering har som avsikt att cheferna ska bortse från ”omedvetna strukturer” vid anställning.

– Vi ska tänka bort kön, hudfärg, sexuell läggning... Det ska inte finnas med som en omedveten spärr när man rekryterar, säger jämställdhets- och mångfaldsstrategen Kajsa Svaleryd.


De ska med andra ord lära sig bortse från att det är Sverige vi lever i, och istället lära sig att det ju numera är Allemansland. Om vi nu bara kunde tänka bort alla våldtäkter, upplopp, hedersmord, rån, misshandel och knarksmuggling så ska vi nog se att det reder ut sig, så vi kan leva lyckliga i alla våra dagar – oavsett kön, hudfärg och sexuell läggning. Kram på er allihopa!

10 kommentarer:

Anonym sa...

"Vi ska tänka bort kön, hudfärg, sexuell läggning... Det ska inte finnas med som en omedveten spärr när man rekryterar, säger jämställdhets- och mångfaldsstrategen Kajsa Svaleryd."

De ska helt enkelt lära sig att tänka bort den rådande verkligheten. En förnekelse process som förvandlar Sverige till en identitetslös häxbrygd där ingen känner sig hemma.

Den politiska korrektheten har förpestat hela det svensk etablissemanget. Mångfaldsstrateg!?? FY F..N!

Anonym sa...

Åk till Kajsa i Gävle hon har inga uppfattningar om något!?
Är du pedofil? Dem gillar Kajsa. Eller blottare. Eller gillar du att tafsa på kvinnor, män eller barn. Inga problem när Kajsa bestämmer.

Kajsa ser inte om du är ko eller dalmas hon "tänker bort sådant".

Är inte lilla Kajsa go? Hon kanske är en man? Det vet vi inte. Hon kanske är tvåkönad. Då kan hon arbeta på cirkus och visa upp sig.
Tänker du åka till Kajsa i Gävle?
En skitkärring och flummare. Ett hån mot det arbetande folket.FKR

Robin Shadowes sa...

Det kanske rent av är en merit att ha upplopp, våldtäkt, misshandel, mord, rån och vara uttalad islamist i sitt CV?

Anonym sa...

Toleransen av ALLA inleds vid gransen, dar finns det ingen kontroll, ingen undersokning, inga fragor om kriminell bakgrund eller tidigare asylaventyr i andra europeiska lander. De har nu lart sig att svenskar struntar i allt.

Den toleransen ska overforas till ambeten, arbete, politiskt tillsatta tjanster och varfor inte ministerposter.

Alla tolereras, utom israelvanner, de forbjuds, och Sverige vanner, de ar hemska och maste forbjudas, vi kan for sakerhets skull passa pa att forbjuda svenskar, men for ovrigt sa maste alla tolereras. Mangfald maste vi ha, men bara om vi slipper ha med svenskar. Sa gar deras resonemang.

/ peter a

World traveller sa...

Foerslag till raettvis skatt!

Obligatorisk: - Skatt till sjukvaard, - aaldringsvaard, - pension, - polis, - "raettsvaesende", - raeddningstjaensten, - foersvaret, - vaegunderhaall, - tull, - A-kassa, - foeraeldrapenning, - barnbidrag, - skolan, - socialbidrag, - naturvaard, - teknologisk utveckling, - katastrofhjaelp, och liknande.

Frivillig skatt (kryssa Ja eller Nej paa skattsedeln):

- U-hjaelp, - Skatt till invandrare (inkl. social, boende, foeraeldra, inflyttnings och alla olika bidrag dom idag aer beraettigade till), - Bidrag till Ryssland! och Kina! (foerstaar inte varfoer Sverige maaste ge bidrag till dom 2 laenderna), - Fallskaermar till diverse politiker och direktoerer, - Bidrag till Hamas, - Bidrag till Muslimska Broedraskapet, - Bidrag till Hizbollah, - Bidrag till kommunistiska och muslimska konferenser vaerlden oever (vilket nu aer fallet).

Paa detta viset borde alla kaenna sig noejda. De som vill ha massinvandring och betala foer u-hjaelp till Mugabe och Co. faar goera det och de som inte vill slipper. Alla blir glada och noejda:-) Svarare aen saa haer behoever det inte vara. Jag jobbar i krigshaerjade laender och tycker att de som verkligen aer flyktingar (en liten procent av de invandrare Sverige tar in) blir baest hjaelpta paa plats eller i naeromraadet och i traengande fall ska vi givetvis kunna ta emot flyktingar ocksaa. Oevrig invandring borde ske enligt Australiska och Kanadensiska regler enligt poaengsystem.

Jag tycker att det blir mycket raettvisare saa haer. De som kaenner att de vill betala foer massinvandring och stoed till Hamas o Co. goer det via skattsedeln och de som inte vill slipper. Det aer vael raettvisa. (Foer eovrigt aer jag helt emot att Sverige med skattepengar stoeder Hamas, Hizbollah, Muslimska Broedraskapet och liknande goa gubbar) Har Ni foerresten hoert talas om Allmaenna Arvsfonden? Pengar fraan doeda svenskar utan anhoeriga gaar till muslimska organisationer! Hur i h-e lyckades dom med den kuppen? Det roer sig om maanga miljoner varje aar.

Andreas sa...

Så man ska inte få kolla upp den man anställer längre då? Att personen har bra papper, är duktig och skötsam. Det är inte längre den som är mest lämpad som ska anställas? En som pratar dålig svenska ska vara lika "värdefull" som en som pratar god svenska. En ful kvinna med tyginvirat ansikte ska man tvingas anställa som receptionist på ett hotell bara för att hon är utbildad. Känns som ett mycket sjukt förslag. Vad hände med friheten?

Rakryggad Ifrågasättare sa...

Vilka magnifika titlar man uppbär i Det Nya Sverige: jämställhetsstrateg samt mångfaldsstrateg.
Man bör genast tillsätta en ny myndighet, vars uppgift endast skall vara att uppfinna nya titlar till alla kommunala och statliga mångfaldhetsanställda i den islamiserade mångfaldhetsbananmonarkin M.D.N.S.

Mångfaldhetssamordnare som tillsammans med mångfaldshetskonsulter, mångfaldhetsombudsmän och
mångfaldhetsanalytiker åker på mångfaldhetskickoff till mångfaldhetsproducerande broderländer som Palestina, Somailen och Irak. Det låter väl mångfaldigt spännande!

Anonym sa...

Till Rakryggad 11:39

Jag vill också ut och åka.
Hur gör jag för att få åka med?
Vilka kvalifikationer måste jag ha?
Jag röstar på SD går det bra?
Jag är lång och blond är det OK?FKR

Anonym sa...

World traveller, detta förslag har tagits upp på flera ställen och bland gemene man i årtionden, vilket jag tar som bevis för att det är det sunda förnuftet som talat. Sunda förnuftet är något som politiker och deras lakejer samt massmedia aldrig någonsin lyssnat till. Det skulle ju sparka undan fötterna på dem själva. Nej dom kommer att klammra sig fast vid lögn , svek och skygglappar tills vi tvingas avliva dem.
midgardsjarlen

Anonym sa...

I dag rekryteras långtidsarbetslösa etniska svenskar (långtidsarbetslös = arbetslös sex månader eller mer) till kommunerna/privata företag som arbetskraft oavsett utbildning och under tvång och i ett samarbete med arbetsförmedlingen under parollen "acceptera att arbeta åtta timmar om dagen för a-kasse ersättning (65% av din tidigare lön innan skatt) eller om du inte varit med i a-kassan för ditt socialbidrag". Ställer du inte upp på dessa villkor så dras ersättningen in. Ställ detta i relation till instegsjobben för nyanlända och som arbetsförmedlingen skaffar fram och vilka innebär en kollektivavtalsenlig lön med rätt till semester och som är sjuk och pensionsgrundande.
Som svensk förväntas man ha mängder av kontakter till jobb vilket med automatik inte behöver vara fallet. Det finns högutbildade svenskar som saknar kontakter likväl som hög eller lågutbildade invandrare. Men dessa är det bara sååå synd om och speciellt de med högskoleutbildning. Vem har inte läst snyfthistorierna i slaskmedia om att Abdullha och Mohammed tvingas köra taxi trots att de är högt utbildade från sina hemländer. Vem har kollat upp det när många som kommer hit inte ens har id handlingar med sig och allra minst betygen med i bagaget?
Det går att säga hur mycket som helst om detta och att åttabarns familjer kan komma hit och inkassera alla bidrag som finns.
Men det intressanta är ju att svenskar som är/har varit i arbete lång tid alltid har haft ett förakt mot svenska bidragstagare (sina egna landmän) trots att många i befolkningen fått bidrag (inte minst barnbidrag även om de inte behövt det). Detta förakt mot sina egna (låt oss kalla det den svenska avundsjukan) även om de inte haft en susning till varför de etniska svenskarna inte har kunnat arbeta/göra rätt för sig som det vackert brukar heta, har banat vägen för mångkulturen = ett ännu större bidragssamhälle där moderaterna liksom alla andra etablerade partier inte bara sviker sina egna landsmän utan allt som är svenskt då det har blivit förhatligt. Nu måste de stå upp för den nya inriktningen där en hel industri inom olika områden av mångkulturen slåss för att få skattemedlena av de som fortfarande betalar eller har betalat mycket under årens lopp.
Genom att skicka personer som arbetat ett helt yrkesliv (betalat skatt)till soptippen (jobb och utvecklingsgarantin) ger man möjligheter för de nyanlända och deras anhöriga som inte betalat ett jota, att få bra sjukvård, pension så de klarar sig, hemspråksundervisning i 529 språk, tolkhjälp, hjälp att få känna sig diskriminerade (DO), och självklart en räkmacka till de arbeten som finns via arbetsförmedlingen och oavsett om de berörda kan tala så bra svenska som arbetsgivarna förväntar sig. De är nämligen ålagda att anställa en icke etnisk svensk om liknande utbildning finns från hemländerna vilken ingen kan eller orkar kontrollera. Den som är icke etnisk svensk kan ta reda på vem som fått arbetet och sedan stämma kommunen eller företaget till DO om det visar sig att företaget eller DO föredrar en som pratar korrekt svenska och är insatt i de kulturella förhållanden. Samma sak gäller inte för den etniske svensken.