26 juli, 2009

Rakryggads läsare, de mest aktiva?

Det är sällan Rakryggads artiklar passerar okommenterade på bloggen, vilket i sig är ett erkännande. Det är oftast tvåsiffrigt antal kommentarer på varje artikel och debatten går ibland het. Vid en jämförelse med andra politiska bloggar, som har betydligt fler läsare, såsom Fria Nyheter, Politiskt Inkorrekt, Jinges Web och Fotoblogg och Henrik-Alexandersson.se ligger antalet kommentarer väl i nivå eller över dessas antal kommentarer. Detta visar att Rakryggadläsarna är mer aktiva, mer sökande efter information och mer delaktiga i debatten än den genomsnittlige bloggläsaren.

Även klistermärkesförsäljningen tyder på att läsarna av denna blogg är mycket aktiva. Läsarna kunde under en tid köpa klistermärken med politiska budskap med avsändaren Rakryggad.nu. Vad jag känner till har endast den politiska samlingsbloggen Motpol.nu tryckt upp och sålt klistermärken för sin blogg. Vilka numerär dessa är vet jag dock inte. Hur Rakryggads 30 000 sålda klistermärken står sig gentemot politiska organisationers klistermärkesförsäljning är för mig ännu helt okänt.

Steget från passivitet till någon form av aktivitet är ofta långt. Men steget från en form av aktivism till en annan form av aktivism är inte alls lika långt. Det innebär att Rakryggadläsarna besitter en oerhörd potential att aktivt gå ut och sprida budskapet, övertyga ännu omedvetna människor och väcka debatt i verkliga livet. Hursomhelst är jag mycket stolt över er Rakryggadläsare! Ni inger hopp och framförsikt!

13 kommentarer:

dan åke sa...

jag brukar kolla över några bloggar varje gång för att få veta sanningen om händelser. stasikontrollerade tidningar,radio, tv media snickrar ju ihop och vinklar så det är ju inte läsvärt. man kan ju inte lita på fulmedia längre.

dan åke sa...

kom på att man kan beställa rakryggad-reklamlogga på tröja mugg keps mm via fotoframkallning tjänster. ett exempel bland många
http://photo.elgiganten.se/?scid=1692

dan åke sa...

vill ni ha en fri veckotidning! bara 9 prenumeranter så får du läsa det du inte skall få veta!
http://www.nationellidag.se/visa/default.asp?notisID=6482

Jonas sa...

Debattklimtet i Sverige är ju känt, och det behövs kanaler där vanliga människors verklighet beskrivs. Denna websida är en sådan. All heder till Weine som har modet och orken att driva denna sida. Egentligen skulle den inte behövas, men nu är ju "yttrandefriheten" som den är i "det nya Sverige". Man kan tror att vi bor i 70-80-talets östeuropa, där man smög med flygblad och bedrev underjordiskt oppositionsarbete, med det är det "politiskt korrekta" Sverige 2009 vi lever i. "Hatet" mot oss vanliga svenskar från staten har ju tagit märkiga proportioner.

wodinaz sa...

"Steget från passivitet till någon form av aktivitet är ofta långt. Men steget från en form av aktivism till en annan form av aktivism är inte alls lika långt."

Mycket kloka ord Weine! Skall läggas till citatdatabasen.


-Wodinaz

Anonym sa...

Det visar väl helt enkelt på din förträfflighet som skribent Berg. Fortsätt att jobba på i samma anda. Kan man hjälpa till något sätt?

Tex genom att gästblogga, tipsa om nyheter eller donera ekonmoiskt osv?

/Svensken med vikingahorn

Anonym sa...

Kommer att beställa klistermärken inom kort. Det är trevligt med en blogg likt Rakryggad som blandar nyheter med egna argument.

Skogman.

Weine Berg sa...

Skogman: Klistermärkena är slutsålda sedan en tid tillbaka...

Annemi sa...

Weine, du är så otroligt duktig och påläst. Inte många om nu någon slår ditt rekord på att upplysa och informera oss alla Svenskar.
Bra jobbat Weine. Du är bäst. Beundrar dig otroligt mycket.

Fredrik sa...

Det här är en väldigt bra blogg så det förvånar inte att många läser den och kommenterar flitigt. De enda bloggar som kan konkurrera när det gäller kvalitet är enligt mig de som ligger på Nordiska förbundets bloggportal Motpol. Mina personliga favoriter på Motpol är Oskorei, Solguru, Brandr och Wodinaz.

Det tillkom för övrigt nyligen en ny bloggare på Motpol som kallar sig för Nilrik. Att döma av hans första inlägg kan bloggen bli riktigt intressant. Här är en länk dit:

http://nilrik.motpol.nu/?p=21

Urban sa...

Kenza och blondinbella har allt från 10-200 kommentarer på sina inlägg, kanske har det inte med engagemang att göra utan snarare att bloggen är så pass lättläst som den är.

Anonym sa...

Om alla skriver sina namn för och efternamn så vore det bra. Vi alla är lika rädda. Ska vi börja med det är det kanske en bra början!

Karpstryparn sa...

Rakryggad.nu är i mina ögon en utav de bästa systemkritiska informationkällorna på Internet. Kör på, Weine, för du är en utav de bästa. Det är du och Jan Milld helt enkelt.