15 oktober, 2005

Ockupation i fredstid?

Våldtäkt är ett fasansfullt övergrepp mot den som blir utsatt men också mot offrets närstående. Oavsett om det är kvinnor eller barn som våldtas, är lidandet bortom fattningsförmågan. Gruppvåldtäkter är nästa än värre våldtäktstyp som tidigare sällan visat sig i Sverige. Men när de började sprida sig även i Sverige höll massmedia tyst om det statistiska mönstret bakom gruppvåldtäkterna. Varför detta?

Det var Sverigedemokraterna som visade att samtliga nio gärningsmän i Rissnevåldtäkten var ungdomar med utländsk bakgrund. De våldtog en blott 13 år gammal svensk flicka i ett skitigt garage i Rissne. Det skedde delvis med flickans egen krycka och avslutades med att de nio sydamerikanska och afrikanska ungdomarna rånade flickan. I domen hävdar domstolen att flickan har sig själv att skylla, om än i byråkratiska ordalag. Hon hade nämligen druckit alkohol. De nio skyldiga ungdomarna fick mycket milda påföljder där samtal med socialpersonal och imam ingick, samt en kurs i hur man praktiserar säkert sex.

Massmedia menade att Sverigedemokraterna spred informationen om de nio gärningsmännens identitet på grund av att de var utländska. Visst var det så, för få fall dittills visade så klart och tydligt vad ett mångkulturellt samhälle innebär för de som inte har råd att segregera sig så som Lars Leijonborg, Mona Sahlin och Göran Persson gör. När Leijonborg boende på Östermalm, Sahlin i Nacka och Persson på storgods i Sörmland bedriver en politik som de uppenbarligen inte vill drabbas av själva, måste grunderna för politiken starkt ifrågasättas.

Skrämmande mönster
Precis som Sverigedemokraterna påvisat är mönstret i gruppvåldtäkt efter gruppvåldtäkt nästan genomgående. I oproportionerligt många fall har gärningsmännen utländsk bakgrund och i samma utsträckning är offret en svensk kvinna eller flicka. Professor Hans Klette visade i en undersökning att 87,5% av alla gruppvåldtäktsmän har invandrarbakgrund. De förklaringar som kom i undersökningens bakvatten menade att det var s.k. utanförskap som låg bakom. Det är en möjlig delförklaring då Sverige tagit emot en mycket stor mängd invandrare från allt för olika kulturer. Kriminalitet i sig är ju ett utanförskap. Sannolikt spelar kvinnosynen i gärningsmännens kulturer en stor roll till utanförskapet.

Här är det värt att notera vad Toni Demitz-Helin, kriminolog och analytiker på länskriminalpolisens underrättelsetjänst i Stockholm, har sagt om brottstypen: ”- Det verkar vara så att de flesta gruppvåldtäkter begås av folk med utländsk bakgrund och att deras offer överlag är svenska kvinnor”

I gruppvåldtäkten som skedde i Södertälje för inte så länge sen våldtogs en svensk flerbarnsmamma av en grupp turkar med svenskt medborgarskap. Turkarna skrattade och hejade på varandra under våldtäkten och man använde även stearinljus och frisyrskumsflaskor att våldta kvinnan med. När kvinnan senare kom till sjukhuset konstaterades det att hennes slemhinnor i underlivet var obotligt förstörda.

Ockuperat land
Gruppvåldtäkter förekommer ofta i krigssituationer och vid ockupationer. Våldtäkt i sig handlar om våld och makt. Genom att förnedra och skända ett folks kvinnor visar ockupanterna att de har oinskränkt kontroll. Skeendet kallas ockupationsbeteende i fackspråk och är talande för vad det handlar om även i Sverige.

Att situationen är som den är i Sverige kan inte invandrarna generellt lastas för. Vem vill inte bygga sig ett bättre liv? Nej, det är politikerna och journalisterna som är de skyldiga. Det bästa är om invandrarna återvandrar och att det klargörs och offentliggörs vad de skyldiga politikerna och journalisterna gjort.

FN:s generalsekreterare Kofi Annan har sagt följande om en försvårande omständighet till Afrikas problem, en omständighet som våra egna politiker har mycket bråttom att införa även i Sverige:

”- Multietniciteten i de flesta afrikanska länder förvärrar i dessa situationer redan existerande spänningar och fruktan, vilket gör konflikter näst intill oundvikliga.” (Dagens Nyheter, 7/5 1998)

På kollisionskurs
Varför uppstår gruppvåldtäkterna? Enbart på grund av mångkultur. Nej, inte kan det vara så, säger du. Jo, så är det. För vad är kultur? Kultur är inte mat, kläder och musik. Nej, mat, kläder och musik kallas kulturella attribut, dvs. de är kulturella uttryck. Kultur är värderingar, men inte enbart. Av det följer att mångkultur är kolliderande värdegrunder. Gruppvåldtäkterna representerar med andra ord det destruktiva mötet mellan två oförenliga kvinnosyner; inskränkt kvinnosyn och jämställd kvinnosyn.

Gärningsmännen har sin kultur/värderingar med sig hemifrån, antingen från sitt hemland eller från sina föräldrar. Etablissemanget uppmuntrar dem därutöver att behålla sin kultur, eftersom de anser att olika perspektiv är berikande.

Samhällsbyggnadsminister Mona Sahlins grundläggande syn har hon klargjort tidigare:
”- Det känns fantastiskt att Sverige nu är det mest mångkulturella landet i världen - och på så kort tid dessutom.”

Politikerna i massmediacirkusen
Att massmedia tystar ner signalementen på gärningsmännen vid gruppvåldtäkter skapar förutsättningar för att våldtäkterna kan fortsätta. Svenska kvinnor och flickor har följaktligen ingen möjlighet att förutse riskfyllda situationer eller sällskap. Massmedia har ett dubbelt ansvar då man inte heller fördömer de rasistiska gruppvåldtäkter. Signalerna som ungdomar i de invandrade folkgrupperna får från massmedia är följaktligen något som ytterliggare späder på problemen. Massmedias uppdrag är inte längre att sakligt och objektivt rapportera och skildra, utan ambitionerna är nu allt mer av politisk karaktär, något som är särskilt tydligt i de, av massmedia pestflaggade, politiska områdena invandring, mångkultur och integration.

Själva ställer sig massmedia över all kritik – onåbara, maktfullkomliga och allvetande. Massmedia som dömer, granskar och kommer med pekpinnar är inte folkvalda. De har valt sig själva och de har valt vad du ska läsa, hur det ska presenteras, men framförallt har de valt vad du inte ska få läsa.

Och politikerna då? Ja, inte blir det några manifestationer eller kampanjer för Linda, Jenny, Eva-Lena, Marianne, Sara, Malin eller någon av alla de andra som gruppvåldtagits av invandrargängen, massmedia, proffstyckarna och de sju riksdagspartierna. De är bara siffror i en statistik över misslyckad integration.

1 kommentar:

Anonym sa...

Om svenskar mördas eller våldtas är de ledande likgiltigt, ifall en av Sveriges mer prioriterade invånare är gärningsman. Så långt går prioriteringen av de nyanlända framför riktiga svenskar.

Detta visas varje gång en svensk man blir offer, då finns det ju ingen anledning att låta offret förbli anonymt, som vid våldtäkter. Jag tänker senast på mordet på ett torg i Växjö i förra veckan.

Offret och hans familj förblev ansiktslösa, utan varken bild eller namn. Från en presskår, som kan drypa av empati och springa benen av sig för att fråga "hur känns det" när någon idiot bara vrickat foten, är detta höjden av förakt.

Överhetsmedlemmar, som högaktningsfullt skiter i rasistmord då de drabbar nedprioriterade grupper, brukar i andra sammanhang ofta ägna sig åt moraliserande retorik. Som om de hade moral. Vad de säger betyder ingenting.

carl@lundstrom.com