15 november, 2005

Analys & Kritik: Windeskog utesluten - Who's Next?

"För SD blir nu en person som växt upp i landet inte en invandrare eller utländsk person. Detta innebär sålunda att andra generationens invandrare nu kan andas ut. De tillhör fr.o.m. idag enligt SD den "svenska" etniska gruppen och det är nu endast deras föräldrar som riskerar att deporteras när det ständigt krympande SD en dag griper makten efter att utkämpat tusentals framtida inbördes strider under devisen: Ju färre Sverigedemokrater desto bättre."

29 kommentarer:

Anonym sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Anonym sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Anonym sa...

Det är väl frågan om adopterade är svenskar eller inte detta gäller. Andra generationens invandrare är en annan sak och inte lika glasklar som frågan om adoption. Än så länge tycker jag SD gjort rätt.

Anonym sa...

Här föreligger ett gigantiskt problem att lösa! Om svenskheten skall grundas på genetiskt ursprung,då har vi framför oss en separationsprocess där de främmande agnarna skall skiljas från det värdefullare vetet. Är det då praktiskt möjligt att sända adopterade och invandrade människor åter till deras ursprungsländer? Hur skulle det s. k. världssamfundet reagera? Går det att få acceptans från det svenska folket för en sådan operation? Hur skulle de berörda ställa sig? Kan man tänka sig att det i Sverige efter mönster från det tidigare Sydafrika skapades "hemländer" inom landets yttre gränser där dessa icke fullvärdiga svenskar fick framleva sina dagar? Det är klart att dessa konsekvenser av de rasmässiga krav på svenskhet som Windeskog och en del andra inom partiet förfäktar är omöjliga att hantera inom ett fredligt och funderande samhälle. I detta inlägg har jag ändå valt att inte ta upp de moraliska konsekvenserna av en sådan politik. Varför förfäkta en befolkningspolitik som är helt omöjlig att genomföra? Frågar sig Kvalle från Mossaträsk.

Weine Berg sa...

Hallå Kvalle,

Du har fått en del om bakfoten är jag rädd. Det handlar inte om några rasfrågor, det handlar bara om att svenskarna, liksom alla andra folk, ska få behålla sin identitet både vad gäller etnicitet och kultur. För att detta ska vara möjligt krävs det ingalunda att adopterade skickas hem. Dock bör man ifrågasätta framtida adoptioner.

Weine

Jimmy S. Windeskog sa...

Precis som Weine säger så handlar detta ärende inte om etnicitet eller återvandring. Det handlar om Tony Wicklander är emot att andra skall kunna adoptera när han gjort samma sak.

Antingen så har Wicklander en gigantisk dubbelmoral eller så är han emot SDs politik i ämnet, han har själv inte vågat avslöja vilket av det två han är. Det i sig för oerhört talande.

Anonym sa...

Svensk är den som andra uppfatar som svensk. Detta gör ju att i min mening en färgad afrikan (vågar inte skriva n***r) aldrig kan betraktas som svensk i mina ögon, oavsett om han är född här och bott här i 90 år. Samma sak gälller adopterade ifrån andra delar av världen utanför den västerländska kulturkretsen. Så Sverigedemokraternas "svensk är den som av andra uppfattas som svensk" är mer än tvetydigt.

Jimmy S. Windeskog sa...

Precis.

Men med de nya uttalanderna om att endast kultur och definitivt iunte ursprung definierar vem som är svenska och inte så måste man väl komma till slutsatsen att SD har lämnat den gamla definitionen av vem som är svensk.

Anonym sa...

Nu är jag ingen expert i ämnet, men ändrades inte sverigedemokraternas inställning i adoptionsfrågan för några år sedan. Dvs att sd numera anser att det är ok att adoptera från exempelvis indien, men att man är väl medvetna om vilka problem som ibland kan uppstå under identitetsökandet. Vad jag förstår så var sd innan omskrivelsen helt emot adoptioner. Om detta stämmer så kan jag förstå att det blir en krock mellan det "gamla" och "nya" sd.

Jimmy S. Windeskog sa...

SD verkar idagsläget för att i det närmsta helt stoppa adoptioner utfrån SVerige - det är en av anledningarna till att dagens ställning blir så hycklande och falsk.

JT sa...

Om man läser partistyrelsens yttrande så märker man att detta inte alls har med motstånd mot adoptioner att göra eller med kritik mot wiklander för den delen. Vad styrelsens säger sig vända sig emot är att Jimmy menar att adopterade bidrar till mångkulturella samhället. Jag kan inte dra någon annan slutsats än att Jimmy på fullt allvar menar att Wiklanders dotter, och alla andra adopterade, skulle vara att betrakta som utlänningar. En sådan slutsats sprider ett löjets skimmer över sig. Jag tycker partiet agerat korrekt här.

Jimmy S. Windeskog sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Jimmy S. Windeskog sa...

Ja det verkar ju finnas en skillnad här. Jag anser inte att människor som Zlatan, Kurdo Baski, Alexandra Pascalidou, Blossom, Dogge i Latin Kings och så vidare är eller kan bli svenskar.

Andra tycks anse att de är lika svenska som dalahästar och midsommar.

Weine Berg sa...

Jag håller med Jimmy i frågan. Precis som i tidigare diskussioner framhäver jag att man inte behöver betraktas som svensk för att betraktas som jämlik. Alla människor har ett lika värde ur ett universiellt perspektiv. Det är skillnad i identitet men inte värde. Diskussionen har nått det absurdas botten när man låtsas att konservatism är nationalism.

JT sa...

Men på vilket sätt bidrar Wiklanders dotter till det mångkulturella Sverige? Rent hypotetiskt kan det vara så här: att hon bott i 99,5% av sitt liv i Sverige, aldrig någonsin varit utomlands, inte talar något annat språk än svenska, inte känner någon utanför Sverige. Jag tror också att 99% av svenskarna (förutom några urspårade nazister) utan tvekan betraktar henne som svensk efter att ha bytt några ord med henne. Och om hon inte är svensk, vad är hon då? Detta är kärnan i hela denna affär och ingen på Windeskog-sidan har ens velat försöka förklara detta. Vad beror det på? Antingen så kan de inte eller så vågar de inte.

Jimmy S. Windeskog sa...

Wiklanders dotter kan likt väl som svenskar vara en del av mångkulturen, det finns ingen motsägelse i detta.

Men detta blir ju bara löjligt iom att vi aldrig hade haft en sådan här diskussion om adoptivbarnet tillhörde ett annat partis företrädare.

Jimmy S. Windeskog sa...

Och som sagt, Zlatan är född i Sverige - gör en sådan sak honom till svensk i dina ögon "JT"?

Anonym sa...

Ack den vedervärdige Windeskog!

JT sa...

Men på vilket sätt arbetade Wiklander för mångkultur när han adopterade henne? Ditt resonemang är inte hypotetiskt på något sätt.

Jimmy S. Windeskog sa...

Att ta hit en person från en annan världesdel, med det dubbla utanförskap som föreligger och den etniska bakgrunden, står ju i motsatsförhållande till att, som SD vill, bevara den svenska nationen. Mångkultur är det tomrum som uppstår om en kultur och eller nation inte blir dominant.

Sedan tyckte jag att det skulle vara intressant att veta om Wiklander på denna punkt står för partilinjen eller inte. Det är ju inte så svårt att misstänka att han inte vill stoppa alla adoptioner från utlandet med tanke på hans egna (förmodligen positiva) uppleverlser av adoptioner.

Något svar har man ännu inte vågat ge, tydligt är det ett väldigt känsligt ämne.

Jimmy S. Windeskog sa...

Och hur var det nu? Är Dogge och Zlatan svenska eller inte, och hur motiverar du ditt resonemang?

JT sa...

Nu motsäger du dig själv. För du vet ingenting om huruvida Wiklanders dotter haft identitetsproblem. Och på vilket sätt hon som svensk motverkar bevarande av den svenska nationen går inte att motivera med något annat än rasteorier. Och SD vill inte stoppa adoptioner. Man vill ta bort adoptionsstödet och lägga det på bistånd. Det skulle inte stoppa adoptionerna. Adoptionsstödet täcker idag bara upp en del av kostnaderna med adoption och har inte alltid funnits. Man ser med oro på adotioner men konstaterar samtidigt att det inte alltid är möjligt för barn att växa upp under optimala förhållanden varför det ska det vara tillåtet. SD:s linje är som man kan se i programmet utifrån de adopterades situation. Din linje verkar grunda sig på ngn rädsla för att Sverige ska bli mindre svenskt eftersom Wiklander adopterade en flicka från Indien för 29 år sedan.

Huruvida Zlatan är svensk el inte är inte min sak att avgöra. Jag känner honom inte. Eftersom han är invandrare är det inte självklart att har har svensk identitet. Men sannolikt har framgångarna skyndat på detta. Han hamnade ju på topp 10 över de mest beundrade svenskarna. Så nog ser folk honom som svensk iaf. Hur det är med honom själv vet jag dock inte.

Jimmy S. Windeskog sa...

Nej jag har inte en aning om att Wiklanders dotter skulle haft problem, jag tror nog snarare att det är störra chans att hon inte har haft det5.
Men det är inte om Wiklanders dotter detta handlar om utan om Wiklander verkligen kan vara emot mångkultur och utländska adoptioner med tanke på hans handlingar. Att detta inte besvaras är talande, inte sant?

Sedan är det ju dirkt roligt hur du vägrar att svara på Zlatanfrågan. Det blir ungeföär som när Kinnunen igår gjorde bort sig rejält på SDU-forumet igår.

Allt detta är talande, ack så talande...

Pelle sa...

Man kan fråga sig var SD är på väg egentligen?
jag har varit nationellt aktiv sedan 1981 då jag gick med i BSS och ständigt, ständigt har jag sett interna bråk blossa upp, minns bara Stefan Herrmann & C:o´s inträde på BSS-scenen 1985 var det väl...

För det första gillar jag inte då jag t.ex. fått kritik av partimedlemmar för att jag är emot homosexuella partnerskap och dito adoptioner, ja mina vänner det har hänt, fast än det var ett anonymt mail har jag saken klar för mig vem som står bakom...

Nu detta med Jimmy Windeskog. Dylika affärer går att göra upp inom de egna leden utan att det ska tas till uteslutningar o dylikt. (Snart lär jag väl själv falla för svärdet då jag dels erkänner att jag varit med i BSS plus att jag är över 35).

Jimmy språkade jag en hel del med då han åkte med undertecknad, min sambo och en kompis från Gävle, till Sthlm efter riksårsmötet. En härlig snubbe som alltid kom med kvicka tankar trots att han då befann sig i en svår situation då han fick en familjemedlems dödsbud i samma veva. Jag minns dock att vi var överens om att ett enat parti utgjorde den bästa garanten för motståndet mot det politiska etablissemanget.

Jag har även glatts då jag läst Jimmys och blogginnehavaren Weines skarpsynta analyser i bl.a. SD-bulletinen, kuriren och dylika publikationer.

Jag kan bara önska alla patrioter som vill uppnå ett mål och inte stirra sig blinda på att behaga etablissemanget lycka till och avslutar med en gammal hederlig dänga:

Gud bevare Sverige!

Weine Berg sa...

Det blir ju en minst sagt komplicerad politik SD ska föra om man måste prata med varje enskild individ för att få reda på om denne uppfyller kvoten för om han/hon är svensk eller inte...

Kanske tycker vissa att Zlatan är svensk om Mona Sahlin påstår det?

Jimmy S. Windeskog sa...

Tack för de finja orden Pelle!

Hoppas att vi ses igen i något sammanhang.

Mvh/BSS

JBL sa...

Det är nog svårt att hamna på en tio i topp lista med de mest beundransvärda svenskarna. Jag har en lista här som är väl förankrad i verkligheten. Ni når gärna hänvisa till denna:

1. Mikael Jansson
2. Jimmy Windeskog
3. Frank Andersson
4. Lars Emanuelsson
5. Ingemar Bergman
6. Åke Green
7. Peter Wahlbeck
8. Leif Zeilon
9. Göran Vänster
10. Isabella Rossellini

Nu undrar ni säkert varför Isabella Rossellini är med på denna lista? Ni tror säkert att hon är amerikanska? Där har ni fel hon är dotter till Ingrid Bergman och hör därför mer hemma på en sådan lista än te x Zlatan, Pascalidou eller Dogge!

pelle sa...

Det gör vi säkert Jimmy, du får ha det bra i Borlänge. Stå på dig!

M.v.h.//Pelle

Anonym sa...

"Men det är inte om Wiklanders dotter detta handlar om utan om Wiklander verkligen kan vara emot mångkultur och utländska adoptioner med tanke på hans handlingar. Att detta inte besvaras är talande, inte sant?"


Men han adopterade väl henne för typ 25 år sedan? Man kan väl byta åsikt?

Sedan förstår jag fortfarande inte hur adopterade kan vara mångkultur?

Jag är ingen liberal, utan nationalist, och vill se svenskarna överleva etniskt, men man måste ju ändå ha taktik, för att få röster, var och varannan svensk känner ju någon som är adopterad från tex sydamerika, SD kan ju förlora en massa röster på att man inte använder sig av taktik, och kalla adoptivbarn för mångkultur är ju inte bra taktik, så där fick man väl välja, sparka ut Jimmy och ta avstånd från det han sa eller förlora en massa röster, kanske tillräckligt för att SD inte ska kunna nå riksdagen 2006?

Jag säger inget illa om Jimmy, tycker han verkar bra men det där måste jag säga var lite klantigt, och jag kan förstå att SD sparkade ut honom, även om jag inte gillar vissa inom SD som jag tycker är liberala och mer folkpartister än SD:are.


Hare fint!