05 november, 2005

”- Det här är ett fattigdomsproblem"

I gårdagens Metro kunde man läsa en artikel om den stora tillströmningen av invandrarungdomar till de kriminella gängen (som ju också består av en löjligt stor del invandrare). Polisen satsar extra hårt på dessa ungdomar då man insett att de annars är en tickande bomb. Det noterbara är slutsatsen som dras sist i artikeln. En polis säger såhär:

”- Det här är ett fattigdomsproblem. Hade vi satt svenskar i samma förhållanden hade vi fått samma situation.”

Ja, vem har inte tröttnat på de stora svenska ungdomsgäng som kommer från svenska arbetarkvarter och gör livet surt för allt och alla? Man skulle ha kunnat tröttna på dem i alla fall – om de nu fanns. Men sagan om rödluvan är det bara svenska folkets förmyndare, dvs. massmedia, som kan upprätthålla.

Å andra sidan är det en Expojournalist, i detta fall Daniel Olsson, som ställer frågorna. Svaren blir därefter. De kan ju sin sak med indignationsjournalistiken men jag betvivlar att de lärt sig det på Kommunisthögskolan, förlåt, ”Journalisthögskolan” ska det vara. Journalist och expert får vem som helst kalla sig nuförtiden bara man står upp för elitens åsikter och därmed förtjänat godhetsmeriter. Det är så det fungerar i en meritokrati. Själv förespråkar jag demokrati – där har nickedockor inget försprång.

4 kommentarer:

Anonym sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Anonym sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Anonym sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Erik Hellsborn sa...

Daniel ljuger medvetet. Brå-rapporten "Invandrares och invandrares barns brottslighet" visar att invandrare alltid är överrepresenterade i brott. Oavsett om dom är arbetare, tjänstemän eller företagare.