10 februari, 2006

Min alldeles egen Muhammedteckning...

För att stödja Danmark och alla andra som kämpar för yttrandefrihet väljer jag att publicera en egen Muhammedteckning. Håll till godo.
Teckningen får spridas fritt.

47 kommentarer:

Pelle sa...

Bravo Weine. En patriot böjer sig inte för islamismen.

1-0 till sossarna vs. SD nu när Jimmie & Co tagit sin Mats ur skolan angående detta, men det är skönt att det finns folk inom partiet som står rakryggade!

Tor sa...

Ni är gulliga ni... när ni står "rakryggade" och tycker att ni gjort samhället en tjänst...
Det är sorgligt att ni inte ser helheten och förstår att det är en otjänst.
/Tor

Jimmy S. Windeskog sa...

Kul att någon i SD har lite ryggrad i alla fall.

Erik Hellsborn sa...

*Fniss*

Anonym sa...

Det fanns inga gevär på profetens Mohammeds tid så det kan ju inte vara en bild på Mohamme.

Anonym sa...

Jättebra initiativ.

Krumryggad sa...

Kanon! Vad gör väl det om några svenskar mördas i arabvärlden? Huvudsaken är att du kan få uppmärksamhet för din blogg. Utmärkt!

Anonym sa...

Bra! Hoppas att de inte spränger dig nu bara.

Strandvaskaren sa...

BRA WEINE!
Fattar bara inte hur du kan vara kvar i skitpartiet SD? Det partiet är ett dåligt skämt. Det fattar väl alla nu?

Krumryggad: Du har inte fattat nånting. Tycker du Koranen ska gälla i Sverige?

Anonym sa...

Koranen ska inte gälla i Sverige, däremot finns det folk som blir upprörda över dessa bilder, grovt kränkta av bilder när någon som dom tycker mycket om framställs som en terrorist med en bomb på huvudet. Att inte publicera pga. det kan kallas att visa HÄNSYN. Sen att man inte ska ge vika för hot och kämpa för yttrandefriheten är en annan sak. Alla muslimer är inte terrorister. Sen att dom lever efter nån bok skriven för hur länge som helst kan också diskuteras. Själv tycker jag det är trögt. Ni är tröga. Allt är så jävla trögt. hej

Weine Berg sa...

Krumryggad: Du har inte förstått så mycket. Det är enteckning. EN TECKNING. Om de mördar någon för en teckning någon annan har gjort så begriper du väl att de tar minsta lilla orsak att som förevänding att ta livet av en "otrogen".

Men du kanske tycker man ska lägga sig ner och hålla tyst så att ingen riskerar att bli upprörd? Isf blir det ett mycket tyst samhälle du får leva i.

Weine Berg sa...

Till Anonymous: Om inget får sägas som kan väcka anstöt hos någon överhuvudtaget så kommer det att bli väldigt tyst och formellt samhälle vi får leva i. Jag vägrar att rätta in mig i ledet för sånt jag känner är fel. Eller ska det finnas särskilt omhuldade grupper i samhället?

Anonym sa...

Härmed utnämns Weine Berg till världen förste historierevisionist, när det gäller påståenden och tyckanden om profeten Muhammed. Som någon redan påpekat, så är det ju historiskt oriktigt att sammankoppla Muhammed med ett vapen av modernt snitt. Men fundamentalistiska personer har ju aldrig varit kända för att eftersträva saklighet eller respekt för andra. Weine Berg kan slå sig för bröstet för sin "förträfflighet". Något som skulle kunna ställa detta, klavertramp till rätta, vore att på et liknade sätt åstadkomma en teckning som visar en "Kristen" Buch eller "judisk" Ariel Sharon i liknande posé. Hurra för yttrandefriheten (eller var det inte islamafobin!?)

Weine Berg sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Weine Berg sa...

Anonymous: Fast samtidigt är det ju lite underligt att teckningar, som sorterar under konstverk, ska återspegla verkligheten. Är det inte risk för att konstverk och dylikt blir lite tråkiga då?

Jag menar om man verkligen ska kräva saklighet i teckningar så inser du säkert oriktigheten i min teckning att Muhammed skulle ha pratat svenska...

Strandvaskaren sa...

Tänk på alla TUSENTALS skämtteckningar (många väldigt grova) som genom årtionden publicerats på kända människor och "gudar". Varför har dessa inte utlöst kravaller, upplopp, mordhot?

JO: Därför att icke-sekulära muslimer är farliga.

Det Weine och andra håller på med är något väldigt viktigt: de står nämligen upp för yttrandefriheten och demokratin.

Tryckfriheten regleras f ö via lagen: ärekränkning kallas det.
Bara en liten information till "krumryggad" och Hemliga Benny.

Här i Sverige och i Danmark gäller våra lagar. Muslimerna måste respektera oss. Vi kräver inte att vår grundlag ska gälla i de muslimska länderna och då ska Koranen inte gälla i de nordiska länderna.

De invandrare som inte accepterar svenska samhällsregler, svensk livsstil och svensk grundlag rekommenderas att snarast lämna vårt land. Det skulle bli en lycklig skilsmässa för båda parterna.

Strandvaskaren sa...

De muslimska invandrarna flyr från sitt muslimska förtryckarland och vill bo i ett demokratiskt land. När de får stanna i detta demokratiska land så vill de införa muslimska förtryckarlagar i det nya landet. Den troligaste förklaringen till den muslimska invandringen är att de kommer till Norden för att snylta på socialbidragen. Ingenstans i övriga världen kan en muslimsk sjubarnsfamilj kamma in närmare en halv miljon om året i bidrag, d.v.s. nästan fyra gånger mer än nettoinkomsten för en svensk arbetare.

Strandvaskaren sa...

Hört i Danmark:

Hvis man nå henger opp bilder av profeten på samtlige sosialkontor... Vil muslimerne da bojkotte sosialstøtten?

Strandvaskaren sa...

Jyllands-Postens chefredaktör Carsten Juste:

"Och så har jag kommit till den tråkiga insikten att integration kanske är ett omöjligt projekt. Den här affären visar att det finns en klyfta mellan den västerländska människan och den muslimska världen som är större än Grand Canyon."

Anonym sa...

härligt att era riktiga åsikter kommer fram här killar! rasismens och okunnighetens slöja ligger tät för era ögon...härligt....mera sånt! mera ärlighet!

Weine Berg sa...

Anonymous: Så du menar att du tar ställning MOT yttrandefriheten? Mindre härligt isf...

Strandvaskaren sa...

Vilka bra argument den anonyme har...

Anonym sa...

"De anonyma" skulle jag säga.

z999 sa...

Islamofilen Anonymous skrev:
"Men fundamentalistiska personer har ju aldrig varit kända för att eftersträva saklighet eller respekt för andra."

Visst ska man respektera pedofilen muhammed som gifte sig med 9 eller 11 åriga asja. Muhammed har dessutom i sig själv varit kulturberikande genom att vara orsaken till att barnäktenskap anses tillåtet i den muslimska världen.

"Weine Berg kan slå sig för bröstet för sin "förträfflighet". Något som skulle kunna ställa detta, klavertramp till rätta, vore att på et liknade sätt åstadkomma en teckning som visar en "Kristen" Buch eller "judisk" Ariel Sharon i liknande posé."

Det finns redan såna bilder, alltså ute i dne verklighet där du inte verkar befinna dig.

"Hurra för yttrandefriheten (eller var det inte islamafobin!?)"

Fobi står väl för rädsla? Den rädsla som Laila Freivalds gav uttryck för när SD-kuriren la ut bilder på pedofilen muhammed.

Anonym sa...

he, he..lille Weiner, man är inte emot yttrandefrihet bara av den anledningen att man insett att du och de dina är rasister. herregud. du är så patetisk. det du gör är inte att vara rakryggad. tvärtom. det är pinsamt. du har rätt att tycka vad du vill och rätt att publicera vad du vill, så länge det håller sig inom lagens ramar. men du, sluta gömma dig bakom lagen. kom ut nu och säg som det är: "jag heter Weiner och jag är rasist. därför publicerar jag dessa rasistiska bilder".

då, men endast då, skulle du vara rakryggad.

z999 sa...

Anonymous, är det ok om jag citerar dig i mina diskussioner med antirasister? Anledningen är att jag vill visa tydligt att antirasister anser att pedofilen muhammed ska visas aktning. Att antirasister just nu går ut så rabiat till förvar för en historisk man som dels gifte sig med en 11-åring och som dessutom är upphovet till barnäktenskap i de muslimska länderna, kommer att glömmas bort och förnekas i framtiden.

Att antirasister försvarar invandrares gruppvåldtäkter genom att försöka dölja fakta har väl länge varit känt. Och nu försvarar antirasisterna pedofili och vill visa aktning för den person som som gjorde pedofili gudomligt i mellanöstern och stora delar av Afrika.

Anonymous:
""jag heter Weiner och jag är rasist. därför publicerar jag dessa rasistiska bilder".

då, men endast då, skulle du vara rakryggad."

Det är inte rakryggat att krypa inför de som ändrat betydelsen av ordet rasist. Innan islamofiler, som du anonymous, började använda ordet som ett skällsord för de som har en annan inställning till den extrema massinavndringen, så var ordet rasist en beteckning för att man ansåg att det finns en biologisk lära (ism=lära) som man kunde använda för att gradera värdet på raser på ett gudomligt/universellt sätt.

Weine Berg sa...

Anonymous: Du är så feg. Du använder etiketter för att slippa ta debatten, precis som de sju Förträffliga Partierna. Du gömmer dig bakom anonym signatur medan jag står öppet med mitt namn. Fegis. Så sluta pådyvla mig åsikter jag inte har du är inte ett dugg bättre än mig.

Gustav Lundblad sa...

Frågan är vad du vill säga med bilden. Jag försvarar din rätt att publicera den, men dess budskap är i min mening anti-intellektuellt. Varför utrustas profeten Muhammed med något jävla gevär och varför texten "islam är kärlek"? Förklara.

Min teori: Jag tror att du har en mycket snedvriden bild av islam, alternativt att du är en kallt kalkylerande populistpolitiker som inser att det går att plocka poäng genom att misstänkliggöra och skylla allt skit i samhället på en specifik folkgrupp.

Gustav Lundblad sa...

Korrektion:
"politiska poäng" ska det vara istället för "poäng" i inlägget ovan.

Weine Berg sa...

Gustav: Vad jag vill säga med bilden är flera ting. Dels vill jag ha ett fritt samhälle där man kan publicera karikatyrer utan att riskera repressalier.

Dels vill jag visa islams dubbla ansikte - jag tror inte man kan välja bort endera sidan dessvärre.

Till slut: På vilket vis skyller jag all skit i samhället på en grupp? I mina ögon finns det faktiskt två grupper i samhället som all skit beror på (huvudsakligen).

Dessa två grupper är journalisterna och politikerna. De bär ett enormt ansvar för att samhället ser ut som det gör.

Invandrarna är bara rationella människor som vi svenskar, och de tar naturligtvis alla chanser de kan att leva ett bättre liv.

Vad är din teori? Vad beror all skit i samhället på?

Strandvaskaren sa...

Weine:

Tycker du inte det är dags att alla bidrag till muslimska länder stoppas?

Strandvaskaren sa...

Vad har Steve Yzerman, Mats Sundin, Eric Lindros, Saku Koivu, Zigmund Palffy, Dany Heatley och Joe Thornton gemensamt, förutom att de är stjärnspelare i NHL?

Jo, alla har de vunnit poängligan i VM, Sundin t o m tre ggr!

Strandvaskaren sa...

Jag vill citera Erik Hellsborn:

"En konflikt mellan islam och väst är oundviklig så länge muslimerna anser att även vi icke-muslimer ska lyda under Sharia-lagen. Om det inte sker nu så kommer det ske senare. Med tanke på att den muslimska världen upplever en stor befolkningsökning samtidigt som Europas befolkning genom invandring blir allt mer muslimskt är det bättre att ta striden nu. Om 20 år lär styrkeförhållanderna vara så mycket till islams favör att västerlandet är dömt till undergång."

Robsten sa...

Hmmm....Funderar på att göra en T-shirt av bilden, blir snyggt. På http://www.partyshop.se/ kan man ladda upp en bild, lägga till valfri text, vips ser man hur T-shirten ser ut innan man beställer den. Jag rekomenderar dock inte att bära den en sommarnatt i Alby;-)

Robsten sa...

Vet inte om denna länk fungerar:
http://www.partyshop.se/code/designimg_step2.asp?orditmID=106777

z999 sa...

Här är ett belysande exempel, en genomsnittlig antirasist och hur dom tänker:
Gustav Lundblad;
"Frågan är vad du vill säga med bilden."

Jag för min del lyckades räkna ut att den syftar på terrorism och att islam hotar med våld för att undertrycka den västerländska tryckfriheten. Jag känner mig djupt imponerad av min egen intelligens.

"Jag försvarar din rätt att publicera den, men dess budskap är i min mening anti-intellektuellt."

En gång i tiden så uttryckte sig adeln i Sverige likadant. Pöbeln var för ointellektuell och ahde därför inte rätt att uttrycka sig.

"Varför utrustas profeten Muhammed med något jävla gevär och varför texten "islam är kärlek"? Förklara."

Därför att muslimerna själva beskriver sin religion som kärlek och ibland som fredens religion. Något som de flesta vet som har öppnat en dagstidning nångång.

"Min teori: Jag tror att du har en mycket snedvriden bild av islam,"

Har du möjligen läst att Laila Freivalds har sagt att SD's publicering av bilder på pedofilen muhammed har gjort att svenskar och svenska intressen nu hotas? Läser du några dagstidningar alls? Har Laila Freivalds också en snedvriden bild av islam? Imamer i Stockholm har sagt att vad som helst kan hända nu och de befarar terroristdåd, har även imamerna en snedvriden bild av islam?
Vid world trade center dådet så fick ungefär 3000 människor sin bild av islam tillrättavriden - permanent. Vilken bild av islam har du efter den sneaste tidens nyheter?

"alternativt att du är en kallt kalkylerande populistpolitiker som inser att det går att plocka poäng genom att misstänkliggöra och skylla allt skit i samhället på en specifik folkgrupp."

Folkgrupp? :-)
OBS att nästan samtliga antirasister anser att islam inte är något självvalt utan att det är något genetiskt betingat. Normalt brukar väl religion anses som självvalt annars? Och eftersom Gustav nu anser att islam är en genetisk skillnad mellan oss och dom, så vore det intressant om Gustav kunde ge fler exempel på genetiska skillnader.

Weine Berg sa...

z999: Den var klockren, om än vass.

Tor: Hur kan du se helheten när du blundar med ena ögat?

Strandvaskaren: Jo det låter rimligt. Överhuvudtaget ska hela biståndssytemet ändras anser jag. Radikalt.

Johan sa...

Intressant att läsa.

Men dom ovan som kallar att ha åsikter om vissa (ganska många) muslimers begränsande av svenskars (de med invandrarbakgrund inräknade) yttrandefrihet för rasism, slipper bli hotade till livet. Tänk om det kunde gälla alla..

Johan sa...

"Varför tror muslimer att Muhammedteckningarna skapar negativa attityder gentemot islam, när det i själva verket är muslimers våldsamma och odemokratiska reaktioner som förstärker bilden av islam som just våldsam och odemokratisk" [Världen idags pappersupplaga 10/2 -06]

Vågar jag att inte vara ananymous? Vad händer om jag inte har "rätt åsikter"?

z999 sa...

Weine:
"Strandvaskaren: Jo det låter rimligt. Överhuvudtaget ska hela biståndssytemet ändras anser jag. Radikalt."

Skönt att läsa, jag är också för en radikal omläggning av biståndssystemet. Det är en av punkterna där mina åsikter skiljer lite från SD's.

Strandvaskaren sa...

Kolla här vad Teddy Stenmark skriver på sin blogg:

"Fortfarande snackas det om de Jyllandspostens Karikatyrer på profeten Mohammed. Helt otroligt. Det är ju bara en lattjo teckning. Muslimerna tål inte ett skit vad det gäller nidteckningar. Tänk om våra politiker hade reagerat på samma vis, då hade vi inte haft en lugn stund i riksdagen. Ständigt slagsmål."

www.teddystenmark.com

Gustav Lundblad sa...

Det blev mycket att svara på, men jag ska göra mitt bästa.

Weine Berg:
"Gustav: Vad jag vill säga med bilden är flera ting. Dels vill jag ha ett fritt samhälle där man kan publicera karikatyrer utan att riskera repressalier.

Dels vill jag visa islams dubbla ansikte - jag tror inte man kan välja bort endera sidan dessvärre.

Till slut: På vilket vis skyller jag all skit i samhället på en grupp? I mina ögon finns det faktiskt två grupper i samhället som all skit beror på (huvudsakligen).

Dessa två grupper är journalisterna och politikerna. De bär ett enormt ansvar för att samhället ser ut som det gör.

Invandrarna är bara rationella människor som vi svenskar, och de tar naturligtvis alla chanser de kan att leva ett bättre liv.

Vad är din teori? Vad beror all skit i samhället på?"

Jag håller helt med dig om att man ska kunna publicera karikatyrer utan att få reprissalier, men den som publicerar bör också fundera på VAD det är som publiceras - inte bara publicera för publicerandets skull. Man bör ju stå bakom budskapet som det som publiceras förmedlar. I detta fall står jag inte bakom budskapet på din bild. Jag tyckte att vissa av JPs muhammedbilder var roliga, men andra var smaklösa (som den med bombhatten). Hade själv aldrig publicerat dem.

Vad gäller islams dubbla ansikte, så tror jag dess värre att du precis som andra sverigedemokrater inte ser att de allra flesta muslimer trots allt inte är extremister.

Visst har politikerna ett ENORMT ansvar för att samhället ser ut som det gör. Jag har nyss skrivit ett långt inlägg på Erik Hellsborns blogg och orkar inte skriva det igen, men i korthet väljer jag att inte säga att "invandrarna måste ut, integration är ej möjlig", utan snarare att politikerna, som du säger misslyckats, och att nyckeln till lyckad integration är att få in invandrarna på arbetsmarknaden. Detta görs bäst genom att rucka på LAS och skapa lite flexibilitet på arbetsmarknaden. Jag vill också tillägga att jag äcklas av det s.k. mångkulturåret.

z999:
" Här är ett belysande exempel, en genomsnittlig antirasist och hur dom tänker:"

Är inte du och sverigedemokraterna antirasister? Ni vill ju kallas invandringskritiska snarare än rasistiska eller främlingsfientliga?

"Jag för min del lyckades räkna ut att den syftar på terrorism och att islam hotar med våld för att undertrycka den västerländska tryckfriheten. Jag känner mig djupt imponerad av min egen intelligens."

Ja, men det är att förenkla problemet och att dra alla över en kam. Visst är det så att antidemokratiska ledare och extremister i mellanöstern missköter sig, men det betyder inte att alla muslimer stödjer terrorism och är emot yttrandefrihet och demokrati - vilket jag tycker att essensen av Sverigedemokraternas argumentation är.

"En gång i tiden så uttryckte sig adeln i Sverige likadant. Pöbeln var för ointellektuell och ahde därför inte rätt att uttrycka sig."

Det sa jag iofs inte, jag är som sagt för yttrandefrihet och respekterar era åsikter och rätt att uttrycka dem även om det kan vara svårt. Det tycker jag å andra sidan ofta att inte det s.k. etablissemanget gör, ni har till viss del rätt i det, men det är en annan grej.

Och visst finns det ett högdraget motstånd mot debatt om dessa frågor från någon form av elit, det märker jag inte minst i de akademiska kretsar jag rör mig i. Men det är också en annan grej.

"Har du möjligen läst att Laila Freivalds har sagt att SD's publicering av bilder på pedofilen muhammed har gjort att svenskar och svenska intressen nu hotas? Läser du några dagstidningar alls? Har Laila Freivalds också en snedvriden bild av islam? Imamer i Stockholm har sagt att vad som helst kan hända nu och de befarar terroristdåd, har även imamerna en snedvriden bild av islam?
Vid world trade center dådet så fick ungefär 3000 människor sin bild av islam tillrättavriden - permanent. Vilken bild av islam har du efter den sneaste tidens nyheter?"

Det där sånt som "pedofilen muhammed" och era problem med att skilja moderata muslimer av mer sekulärt slag från extremism och terrorism, som jag syftar på.

Jag vill dock påstå att islam är i någon form av utvecklingsfas. Det är ju tydligt när man ser muslimska ledares reaktion på bilderna. Bojkotten av danska varor och påtryckningarna mot Anders Fog Rasmussen visar att man inte kommit lika långt som kristendomen och judendomen i en utveckling mot sekularism och respekt för andra religioner.

z999 sa...

Gustav:
"Är inte du och sverigedemokraterna antirasister? Ni vill ju kallas invandringskritiska snarare än rasistiska eller främlingsfientliga?"

Sverigedemokraterna kallar sig antirasister och är antirasister i ordets ursprungliga betydelse. Numera är ju ordet ändrat till att betyda att man är positiv till invandring. Weine och Erik är inte rasister enligt ordets riktiga och internationella betydelse och vill inte bli kallade för det.

Jag för min del representerar _inte_ sverigedemokraterna och den som vill kalla mig för rasist kan gärna göra det. Jag vill inte beblandas med dom som kallar sig antirasister så följdaktligen så är det en förolämpning för mig att bli kallad antirasist. Speciellt med bakgrund av den senaste tidens händelser och reaktionen på dom från människor som kallar sig antirasister.

Jag anser _inte_ att alla människor är lika värda (det anser sverigedemokraterna). Min fru är till exempel mer värd för mig än andra kvinnor. Jag anser att alla människor har ett existensberättigande utan att de behöver leva upp till något speciellt värde. Min ambition är att hitta ett rättvist förhållningssätt till andra människor oavsett hur jag sedan värderar dom. Så nu vet du det. Och är det inte kortare och bekvämare att skriva rasist istället för tramset med främlingsfientlig? Rasist är alltså något som du kan kalla mig utan att jag tar illa upp på något sätt.

"sånt som "pedofilen muhammed" och era problem med att skilja moderata muslimer av mer sekulärt slag från extremism och terrorism, som jag syftar på."

Om någon gifter sig med en 11-årig flicka så anser jag att han är pedofil. Muhammed är dessutom den person som rättfärdigar barnäktenskap i mellanöstern och på andra muslimska håll.

Om en muslim någon gång fattar att västvärlden är ganska upprörd över terrordåden med muslimska förtecken och därför har rätt att reagera med den milda reaktionen som teckningarna på muhammed utgör så ska jag kalla honom för moderat muslim. Om han inte vill förstå att halshuggningar av gisslan på videos och flygkapningar med tusentals döda är upprörande för oss som bor i västvärlden så kommer han att kallas extremist av mig.

Robert sa...

Haha, underbar! :D

Anonym sa...

Denna teckning har inget att göra med yttrandefriheten. Första publiceringern kanske var det, men nu är det bara hets mot folkgrupp eller kanske även ärekränkning. De som hävdar att det är yttrandefrihet att publicera ytterligare "skämt"-teckningar försöker bara utnyttja systemet.

Och de som säger att i Sverige så ska svensk lag gälla har rätt, men att om man lägger upp saker på nätet får alla tillgång till de, dvs inte bara Sverige //David

Stoffe sa...

så jävla bra. =)

Anonym sa...

Asså- för det första så kuvar och slår svenska män oss kvinnor. För det andra så vet alla vad terrorism är- både nazistterrorism och al-quaida. Varför reta dem i onödan? Jävla sandlådenivå...vad är du rädd för - att lära känna dina egna brister eller vaddå? Väx upp!!!Pinsamt med såna tyber som du ju..skitar ner sverige- stick till danmark och stanna där!!! Vi riktiga svenskar har lite meer innanför pannbenet.