08 mars, 2006

Böcker som jag skulle vilja läsa men som ännu inte skrivits

Åsiktsförtrycket i Sovjetunionen, Tredje Riket, DDR och dagens Sverige skiljer sig åt på många olika sätt. I Sverige är konformismen utbredd och olika metoder används av de med tolkningsföreträde för att hålla de oliktänkande borta från de stora arenorna. Man stigmatiserar motståndare för att få folk att distansera sig från dessa. Man associerar meningsmotståndarna med vedertaget destruktiva skeenden och företeelser. Man skuldbelägger de som inte rättar in sig i ledet. Listan kan göras lång över de metoder som används för att kväsa yttrandefriheten. Den fria opinionsbildningen är inte längre fri.

Jag har i detta inlägg listat böcker som jag vill ska skrivas och på så sätt stimulera den fria debatten och ge denna vision ett innehåll. Sannolikt kommer aldrig dessa att produceras och spridas under min livstid. Jag anser dock dessa nödvändiga. De är fem till antalet.

Sveriges svarta bok: Kanske den viktigaste av de listade böckerna. Boken är ett resultat av en kommissions utredning av förloppet från riksdagsbeslutet 1973 att öppna upp för en massiv asylinvandring till riksdagsbeslutet förra året att svenskan inte är ett skyddat språk i Sverige och till dagens kvoteringslagar där det prioriteras att svenska jobb ska gå till utomeuropeiska arbetare som redan har hemländer. Nyckelpersoners agerande på alla nivåer inom politik, massmedia och finanssektorn granskas och exponeras. Vem har gjort vad? Hur mycket kan skyllas på okunskap? Är ”jag visste inget” en godtagbar ursäkt?

De vuxnas svek: En bok som går på djupet med vad drömmen om ett mångkulturellt samhälle fick för fruktansvärda konsekvenser för den svenska ungdomen som lämnades åt sitt öde av en vuxengeneration som var övertygad om sin egen förträfflighet. Svenska ungdomar intervjuas och läsaren får därigenom en unik inblick i vad som tystats ner i decennier men som varit hundratusentals unga svenskars vardag.

Det slutna samhället: Det som skulle bli ett öppet samhälle, blev till ett slutet sådant. Boken innehåller en samling kåserier och krönikor om hur politiken stängde ute svenskar i Sverige från jobb, utbildning, bostäder etc. till fördel för invandrare samtidigt som den importerade brottsligheten i allt väsentligt stängde inne svenskarna i sina bostäder då gatuvåldet nådde tidigare oöverträffade nivåer.

Folket som inte dög: En filosofisk bok som söker reda ut vilket tankegods som låg bakom den moraliska överklassens idé att medelst massinvandring byta ut urinnevånarna i Sverige. Ett flertal författare och forskare arbetar sig i boken igenom ett flertal olika uppslag för att kunna reda ut hur Sverige, trots världens erfarenheter av det elände apokalyptisk chauvinism folk emellan skapar, återigen kunnat halka ner i det rasistiska träsket där inte alla folk anses ha samma värde och rätt till sitt land.

Svensk Nutidsjournalistik: En granskande bok av hur den svenska journalistkåren agerade under de mörka åren då svenska etablissemanget försökte göra Sverige mångkulturellt. På vilket vis användes de massmediala kanalerna till allmänheten för att främja politiska mål? Hur arbetade 68-vänstern för att stävja opinionen? Vilken etisk grund hade man i sitt arbete?

Samtliga böcker skulle vara mycket läsvärda om de fanns på marknaden, men då de till sin natur ifrågasätter kejsarens nya kläder finns de inte och om de ändå gjorde det skulle de inte tillåtas att distribueras. Läs och begrunda de böcker som idag finns – de snäva ramarna är satta för dig.

9 kommentarer:

Robsten sa...

Tror Jhon Järvenpää åtminstone har tangerat några av de områden du tar upp. Vi som inte har tid eller talang att skriva böcker får blogga i stället;-)

Robsten sa...

Här har du Järvenpääs senaste, inledning för gratis nedladning:
http://www.resonproduktion.com/PKInledning.pdf

z999 sa...

Ett av de bästa blogginlägg jag läst Weine.

Weine Berg sa...

Att bryta de tankebanor som maskinellt prånglas ut av etablissemanget är nog den viktigaste uppgiften, Z999, så tack för responsen.

Weine Berg sa...

Tackar för länken Robsten men jag har redan Järvenpääs bok hemma. Har hunnit halvvägs genom den. Mycket läsvärd...

Fröken Sverige sa...

Ja, Wiene...huvudet på spiken igen! Och Systranbox får man väl ta till när man ska läsa dom. Om man inte har lärt sig arabiska först.

Robsten sa...

Du kanske skulle skriva en bok själv Weine? Det är dock svårt att slå Järvenpää på fingrarna i detta sammanhang. Nä, allvarligt talat skulle nog en pamplett eller tunn tidning, t.ex. att utdelas vid tunnelbanestationer med korta sakliga och slagkraftiga artiklar vara det bästa att föra ut budskapet på. Dock utan några överdrifter, det motverkar syftet. Något att fundera på. Hörde om någon tidning som delats ut på tunnelbanan, har dock aldrig sett denna skapelse själv.

Weine Berg sa...

Robsten: Jag går just i de tankarna faktiskt... Får se vad det hela mynnar ut i.

Anonym sa...

Et godt råd om en bog, ALLE Svenskere(og Danskere med for den sags skyld) burde læse er Lars Hedegaards og Helle M brix bog I KRIGENS HUS, den er mere aktuel end nogensinde, måske især for jer :-)

Fed blog iøvrigt.

Islamofoben