13 mars, 2006

Migrationsverket under press

Migrationsverket, som i massmedia hånats och framställt som ondskefulla och villiga att kasta ut riktiga flyktingar, får ingen ro och ingen vila. Knappt har massmedia stillat sin eldgivning mot verket förrän nya överfall företas mot tjänstemännen. Först ut är Revolutionär Medelklass-Ungdom, vanligtvis kallat AFA. Dessa går vidare i sin kamp för likriktning av åsikterna och ger sig nu i kast med flera ondskefulla fiender i samhället.

AFA är mest kända för att i åratal lekt cowboy och indianer med nazisterna på gator och torg. Nu tar AFA på sig uppgiften att mota tillbaka ännu fler av samhällets verkliga maktpoler. Migrationsverket, som har till uppgift att administrera världens mest generösa och kravlösa immigrationspolitik, har hamnat i huligansektens sikte efter att villaungdomarna i AFA inte ansett att det mäktiga Migrationsverket exekverar en tillräckligt generös invandringspolitik. Personal på verket har hotats och ungdomarna har dessutom hällt ut lite röd färg vid några av Migrationsverkets anläggningar. Nyligen har AFA också tagit sig an den inflytelserika Pingstkyrkan. Vart får ynglingarna allt mod ifrån?

Inte tillräckligt öppna gränser?
Men ingen andhämtningspaus för Migrationsverkets tjänstemän. Mauricio Rojas, f.d. marxist, f.d. Moderat och numera Folkpartist eller liknande, går till attack mot Migrationsverket i ett uttalande där han vill lägga ner verket. Liberalens kritik består i att en krympande andel av asylsökande får uppehållstillstånd. ”Under en tioårsperiod har andelen bifall minskat med nästan 70 procent” skriver Rojas. Vågar man drista sig att tro att Rojas anser 100% utdelade uppehållstillstånd vara tillräckligt?


Orientering i PK-träsket
Slutligen kan man summera läget med att de som i samhället utger sig för att vara de goda, anser att alla som söker asyl är i behov av asyl. I det skenet blir varje avslag från Migrationsverket inhumant och hjärtlöst. En ganska enkel värld där allt är antingen svart eller vitt, målas upp av de med tolkningsföreträde i samhället. Hur var det man skämtade om att det sades inom militären?
”Om kartan och terrängen skiljer sig åt, är det kartan som
gäller.”

6 kommentarer:

z999 sa...

Att ha en öppen gräns när det gäller invandring är faktiskt en extremt nyliberal åsikt. Faktiskt till höger om klassisk moderat politik, något som framtod väldigt glasklart när det var den så kallade främlingsfientliga kuppen mot skattebetalarnas förening. Scania-vd:en Leif Östling har tidigare gjort sig känd för extremt nyliberala idéer och här kommer ett uttalande av honom -
Läs här

I USA så stöder arbetarfientliga krafter illegal mexikansk invandring. Tanken är att arbetare är en själlös och utbytbar köttmassa (så ser även kommunismen på arbetare men av andra orsaker). Nationalismen är naturligtvis ett hot mot såna idéer eftersom varje individ i nationalismen får ett specifikt högre värde som inte är kopplat till social status. I verkligheten ger det även människor utanför den egna nationalstaten ett högre värde eftersom en nationalist respekterar även andra nationalstater, till skillnad från pajaser som kallar sig världsmedborgare.

Robsten sa...

Värt att påpeka är att personalen sägs ha "festat" med någon som kan antas vara prostituerad. Inte köpt sex, inte festat på skattebetalarnas bekostnad, utan helt enkelt tagit en grogg på en bar med någon som kan antas vara prostituerad, horribelt!!!

Anonym sa...

Vår statliga desinformationskanal SVT lägger dessutom tio minuter på denna världsnyhet, på bästa sändningstid. Allt för att det med största möjliga effekt, ska visa hur Migrationsverkets personal egentligen är "kåta nazister".

Erik Hellsborn sa...

"AFA är mest kända för att i åratal lekt cowboy och indianer med nazisterna på gator och torg. Nu tar AFA på sig uppgiften att mota tillbaka ännu fler av samhällets verkliga maktpoler."

Lustig formulering Weine. Man skulle ju kunna tolka det som att du menar att nazisterna är mältig maktpol.

Weine Berg sa...

Jag är starkt ironisk. Vare sig nazisterna, Migrationsverket eller Pingstkyrkan är mäktiga eller inflytelserika. Det säger en del om AFA...

z999 sa...

Jag blev så förvånad när jag läste det här.

Jag trodde inte att kommunerna (kommunpolitikerna, inte medborgarna) själva fick bestämma om de ville ta emot flyktingar längre. Inte efter folkomröstningen i Sjöbo på 80-talet, den omröstningen ha ju körts över för länge sedan eftersom de demokratiska partierna har utnyttjat en del luckor i det demokratiska systemet.