05 april, 2006

Veckans Kryperier

Ofta belyser jag hyckleri i min blogg. Det är framför allt det allvarliga hyckleri som de med makt i samhället visar när det gäller att verka för massinvandring och samtidigt bosätter sig i stadsdelar med en invandringsandel som ligger på promillestadiet.

Henrik Schyfferts eget program ”Veckans Nyheter” visar sig tillhöra samma moraliserande maktblock som agerar i direkt motsats till sina egna vackra ord och fraser. Veckans Nyheter iklär sig rollen som aktör för det folkliga missnöjet och iscensätter ett underifrånperspektiv på händelser och skeenden. Men sin fasad till trots propsar Veckans Nyheter för samma politik som riksdagspartierna kämpat för i decennier – fortsatt massinvandring.

I varje program trummar Schyffert för ”mångkulturåret” som politikerna dikterat. Programmets bristande kvalitet försöker Schyffert undkomma genom en ständigt återkommande och olidligt långtråkig sketch med Schyffert utklädd till nordamerikansk indian (!) som pratar osammanhängande och utan komiska poänger. Fadda och amatörmässiga utläggningar till ingen nytta faktiskt. Ren utfyllnad av sorgligt låg kvalitet.
Samma skenhelighet
Schyffert med en otillräcklig David Lettermanstil (som till och med är sämre än Kristian Luuks Lettermanimitation) berikar inte tittaren med något än ännu mer av den åsiktsmassa som dagligen körs ner i halsen på medborgarna genom samtliga massmediala desinformationskanaler.

Men vad består hyckleriet i? Schyffert hyllar ”det mångkulturella samhället” i programmet men bor i – hör och häpna – trygga och svenska Bromma. Tål det att upprepas? Hur ”mångkulturellt” är Bromma? Veckans Nyheter hyllar mångkultur och mannen bakom programmet bosätter sig långt ifrån samma mångkultur så att den inte inkräktar på hans vardag. Patetiskt.

19 kommentarer:

z999 sa...

Han är ju inte enda exemplet på folk från den tongivande åsiktsmaffian som vägrar att bo i invandrartätaområden.

Weine Berg sa...

Nej långt ifrån. Se t ex mitt inlägg "Mångfald, någon?".

Anonym sa...

Bra skrivit!

Det är verkligen hycklande det du skriver om Weine, ingen av de politiker som förespråkar mångkulturen bor i ett sådant "berikande" område verkar det som! Dubbelmoral? De borde leva som de lär!

/Per

x777 sa...

Urschäckta mig om jag fattar trögt, men...

På vilket sätt "hyllar" Schyffert det mångkulturella samhället? För att han klär ut sig till indian?

Anonym sa...

Angående "hyllar", doktorn tittade ner i bordet och grät.....

Weine Berg sa...

x777: Om du tittat på Veckans Nyheter så ägnarc de varje vecka utrymme åt att ordagrant hylla det s.k. Mångkulturåret.

x777 sa...

Weine:

Jag tror du missuppfattat Schyfferts IRONISKA humor?

matz sa...

Hur j-la humorlös får man bli. Kära nån...

Olof sa...

matz:

Hur kommer det sig att man kommer till kanal 5 när man klickar på ditt namn?

Weine Berg sa...

x777: Ja, Schyffert är säkert mycket kritisk till mångkulturen...det är därför han fått ett eget program för att uttrycka sina skeptiska åsikter...

z999 sa...

Så det finns folk som på allvar tror att det går att kritisera mångkulturen i TV?

Anonym sa...

Äsch. Schyffert hyllar inte mångkulturåret. Det är en oerhört tunn ironi. Han VILL VERKA ironisk och satirisk, men vågar inte. Han vågar inte eftersom han lever i och av det officiella Sverige.

Schyffert har haft sina poänger historiskt, man han är ingenting utan Robert Gustafsson. Tillsammans med Robert Gustafsson är han bra.

Robert G är lika opolitisk som Shyffert och de är båda mindre politiska i sina texter än Per Gessle. (Apropå Gessle, hur kan man göra pop-rock utan att ens vidröra någon slags budskap. Det är duktigt.)

Robert G har dock haft en lite, lite satiriskt sketch. Han har turban på sig är från Indien och blind. Han vill bli spårvagnschaufför i Örnsköldsvik (det var väl Ö-vik?) och beklagar sig för reportern. När reportern upplyser Indiern Robert om att det inte finns spårvagnar i Örnsköldsvik, så säger han: "Jag tycker det är diskiriminering faktiskt".

Reportern påpekar att blinda inte kan köra spårvagn. Indiern med turban kontrar med: "Jag tycker det är diskriminering faktiskt". Ganska roligt.

Kålle sa...

Stämmer det att de "personliga skäl" du angav som anledning till att du lämnade Sd var att du träffat en tjej som inte gillar Sd och hon gav dig ultimatum, partiet eller henne?

Weine Berg sa...

Kålle: Nej, det stämmer verkligen inte. Vem påstår detta?

Lantis sa...

Programmet är riktigt uselt och verkar starkt influerat av "The Daily show" .
Ironin över mångkulturåret är en barnslig poänglös ersättning för vad en rejäl karikatyr skulle kunna vara.
Schyffert är inte bättre än så här. Under bältet-humorn funkar bäst upp till en viss intelligensnivå,kanske funkar bättre efter några bira.

Kålle sa...

Weine:

Det är den förklaring som ges internt inom Sd.

Du behövs i partiet! Kan du inte tänka om?

Weine Berg sa...

Kålle: Ja, det låter väl bäst så.. Men det är inte att min flickvän inte gillar SD. Det är jag som inte gillar (dagens) SD...

Dagens SD behöver inte mig, så det där med att tänka om kommer inte att ske. Partiet har slagit in på en väg som man prövar. Den resan avstår jag så gärna.

Nationalist sa...

Vilken väg menar du att dagens SD är på väg in på? Jag är ny i partiet och vet inte något alls om interna strider och skulle gärna vilja veta mer om det. Varför lämnade du partiet? Jag har hört att det finns falanger inom SD som inte gillar dig men vad är din förklaring??

Weine Berg sa...

Nationalist: Tyvärr har jag varken tid, lust eller energi att ge mig in i den diskussionen. Jag har mycket att stå i nu efter att jag lämnade partiet. Men ändock: lycka till med ditt arbete framöver.