09 maj, 2006

Avslöjande: Pressbyrån säljer extremisttidning

Gulag, Stasi, Lubjanka och Pol Pot är namn som för många är beviset på den yttersta ondskans massaker på människovärdet. Många länder - Sverige borträknat - bedriver upplysningskampanjer om dessa kommunismens avkommor och dess förödande verkan på jordens fria folk.

Kommunismens många folkmord hindrar dock inte Pressbyrån att torgföra den öppet kommunistiska partitidningen Proletären. Detta sker exempelvis på Pressbyråns butik i centralstationen i Göteborg. Vinsten på försäljningen går direkt till det uttalat antidemokratiska Kommunistiska Partiet (f.d. KPML[r]). Därmed har Kommunistiska Partiet en särställning då det är det enda partiet som får sin partitidning saluförd av Pressbyrån. Pressbyrån har hittills inte motiverat sitt politiska ställningstagande.

Fotnot: Tidsam, som är sprunget ur Pressbyrån år 1979 under namnet Presam, kontrollerar idag nästan all distribution av tidningar och tidskrifter och Tidsam kan genom sin överlägsna ekonomiska maktställning inom den kostsamma distributionen bestämma vilka inhemska tidningar och tidskrifter som ska finnas tillgängliga för medborgarna i landets alla affärer.

Tidningar och tidskrifter som ifrågasätter de vedertagna värderingarna, utmanar, provocerar och ställer de svåra frågorna har mycket svårt att ta sig igenom Tidsams kontrollinstanser. Tidskrifter som Blågula Frågor, SD-Kuriren, Folkets Nyheter osv distribueras inte av Tidsam.

12 kommentarer:

Jimmy S. Windeskog sa...

Faktum är Weine att SALT distribuerades till Pressbyrån under sin korta existens. Att detta upphörde var också enbart för att SALTs ekonomi inte längre tillät detta.

Jimmy S. Windeskog sa...

Ok, bra att du tog bort SALT från listan. Fast jag tycker nog fortfarande inlägget är orättvist, Pressbyrån har aldrig fått någon förfrågan av de tidningar du räknar upp om ett distrubisonsavtal. Jag tycker att det är lite orättvist att antyda att de skulle neka till ett sådant avtal innan de ens har fått frågan (sedan är det orättvist att inte räkna upp Nationell Idag också...).

Värdelöst vetande på ämnet, under 60-talet så distrubierade Pressbyrån faktiskt nazisttidningarna Nordisk Kamp (NRPs tidning) och Werendsbladet. Mig veterligen sa Pressbyrån aldrig upp avtalet, däremot menade NRP att de inte fullföljde sin del av avtalet och att det var märkvärdigt svårt att hitta deras tidning i affärerna.

Tony sa...

Vilket avslöjande!
Pressbyrån saluför även tidskriften DSM
http://www.dsm.nu/

Weine Berg sa...

Ja saluför man Proletären är det väl underligt varför de inte saluför Den Svenske Nationalsocialisten t ex? Eller tycker du inte det?

z999 sa...

Jag tycker att den viktigaste frågan är hur pressbyrån kan sälja proletären utan att få skyltfönster krossade vilket, vilket skulle vara fallet om de sålde folkets nyheter. Eller om de sålde hamburgare från ett företag från kapitalismens högborg (USA - fast egentligen anser jag att Hongkong är det).

Jimmy S. Windeskog sa...

Det är väl iofs bra att Proletären kan säljas utan krossade skyltfönster, det är ju så det SKALL fungera - men då för ALLA.

Däremot kan jag inte minnas att Pressbyrån hade några problem när de sålde SALT. Det kan iofs kanske till en del förklaras med att SALT från början hade med sig några resptererade skibenter, bla från DN. Det som hände var väl mest att Expo gnällde över att tidningen kunde säljas.

Idag är det väl dock troligt att vänstern skulle reagera mer kraftfullt om De Geer hade en tidning som i Pressbyrån idag.

Det kommer ju regna pengar över SD efter valet, vi får se om de investerar pengar i att få ut en tidning i detta forum eller om man skall avlöna fler kamrater istället.

Anonym sa...

Du borde skriva i någon tidning Weine! Kolla typ med folkets nyheter eller någon av millds tidningar. Bortkastad talang annars.

Erik sa...

Jag tror att det avtal SALT hade sades upp efter de sex första numren, så att de sista fyra inte distribuerades. Men jag kan minnas fel.

Jimmy S. Windeskog sa...

Nej du har rätt Erik, men det var SALT själva som sade upp avtalet då en stor finansiär försvann.

Robert Boström sa...

Utmärkt bild du fick med på Proletären, den fick en att fundera på det engelska uttrycket:

"same shit, different name"

Anonym sa...

I love your website. It has a lot of great pictures and is very informative.
»

Anonym sa...

Greets to the webmaster of this wonderful site! Keep up the good work. Thanks.
»