13 maj, 2006

Offensiv mot arbetarklassen!

Sossarna kallar sig arbetarparti. Vänsterpartiet likaså. Moderaterna har också börjat kalla sig arbetarparti. De är alla positiva till en massiv immigration till Sverige. Ett arbetarparti kan rimligtvis inte ställa upp på detta - om det värnar svenska arbetare och arbetstillfällen. För hur kan ett sådant parti motivera konkurrensutsättning - å det extremaste - mot de egna arbetarna med arbetskraft från världens alla hörn? Hur kan dessa partier påstå sig värna arbetarna när de själv driver på en utveckling där svenska arbetstillfällen säljs ut till högstbjudande?

Ett arbetarparti i kulörerna blått och gult och av rang av idag skulle tvärstoppa migrationen till Sverige samt administrera en strikt återvandringspolicy. Så länge det finns arbetslösa svenskar med samma kvalifikationer till de arbeten som skänkts till immigranter, borde ett arbetarparti hävda svenskarnas självklara rätt till sin egen arbetsmarknad. Detta förespråkar inget parti idag. Det finns således inget arbetarparti i Sverige.

Så vitt jag kan se förespråkar samtliga partier att meriter i första hand ska avgöra vid anställning. Sverige har övergått till att vara en global arbetsförmedling helt enligt marknadens krav på urval - med utslagning av många av de egna som följd - i vårt eget land. Svenska arbetare riskerar numera att stå utan jobb i sitt eget land på sin egen arbetsmarknad - just på grund av dessa förment arbetarvänliga partier. Lögn och hyckleri från dessa avarter till partier!

En annan företeelse jag har svårt att få att gå ihop logiskt är hur någon kan inbilla sig att en invandrad läkare i Sverige, inte skulle betyda att ursprungslandet faktiskt blir en läkare mindre. Afrika har exempelvis dränerats på en tredjedel av sina fåtal högutbildade till västerlandet. Kanske ska det kallas solidaritet. Eller tolerans, kanske mångfald? Jag vet inte. Men personligen kan jag aldrig kalla marknadens behov för ”mångfald” så som sker idag.

Motvärn är av godo.

20 kommentarer:

Erik Hellsborn sa...

Helt rätt Weine. Att som västvärlden gör, stjäla tredje världens utbildade arbetskraft är en direkt motdsats till solidaritet.

z999 sa...

Först vill jag skriva att det var en väldigt bra sammanfattning av Weine om varför begränsningar av invandringen är en politik som gynnar arbetare. I debatten mellan reinfeldt och persson så nämndes inte med ett ord hur pensioner och annat skulle kunna hanteras tillsammans med en växande invandring.

Robsten sa...

Bra artikel Weine. Jag har själv varit inne på samma tankar tidigare, det som driver många företagare är att de får billig arbetskraft, samt att de pressar ner lönerna på hela den svenska arbetskraften. Chefen för SAAB, Leif Östling brukar förespråka fri invandring, ingen tror väl att han tycker så av humanistiska skäl?

z999 sa...

Här, ett exempel på hur centern (kunde vara vilket av riksdagspartierna som helst, alla tycker ungefär lika).
Kolla här

Vad dom egentligen påstår är att Sverige skulle förlora på att styra upp hur globaliseringen ska se ut.

"Chefen för SAAB, Leif Östling brukar förespråka fri invandring, ingen tror väl att han tycker så av humanistiska skäl?"

Jo, vänsterpöbeln tror definitivt på att det är av humanistiska skäl. Tänk om strejkbrytarna i början på 1900-talet hade varit mörkhyade? Då hade bolagshögern (inte riktigt samma som dagens moderater) kunnat kalla alla som protesterat för rasister och nazister. Frågan är om de hade varit tillräckligt korkade för att gå på det på den tiden när polariseringen var tydligare?

Både invandring och globalisering borde vara inriktat på landets bästa. Lite kunde man också tänka på dom i tredje världen, globalisering innebär att personalkrävande tillverkning flyttas ut till länder där man inte är så noga med barnarbete och annat. Det är väl förresten ingen som är så dum att han tror att sänkta tullar kommer att ge uländerna chansen att starta konkurrerande produktion med Lewis och Coca-Cola? OBS! Jag har inget emot dom företagen annars, dom anpassar sig bara till dom lagar och principer som länderna bygger upp.

I princip kan man beskriva det som att arbetskraften utsätts för hårdare konkurrens, men inte företagen eftersom man inte tillåter smuggling.

Kuusine sa...

Helt riktigt, det är med läkare.
I Leeds i Storbritannien så finns det fler läkare från Malawi än vad det finns läkare i Malawi, det stod i Dagens Nyheter men ändå så var inte journalistens lösning återvandring av dessa läkare utan mer u-hjälp.

Weine berg sa...

Det är helt makalöst att massmedia inte belyst detta perspektiv utan de understöder den process som lett till dagens situation. Fegisar!

weine berg sa...

Kuusine: Kan du länka till nämnd DN-artikel?

z999 sa...

Det där är en gammal artikel om vi tänker på samma, det var några år sedan. Företrädare för läkare utan gränser har talat om samma sak en gång, men det var också ett tag sedan och svårt att hitta. Dom talade om att hjälpen för aidspatienter drastiskt har minskat eftersom så många läkare hade utvandrat till västvärlden.

Kuusinen sa...

Weine: Det var ett par år sedan jag läste artikeln så det kan tyvärr bli svårt att hitta den.

z999: Vi tänker nog på samma artikel.

weine berg sa...

Kuusine: Det var synd för det hade varit ett tungt argument mot de PK.

z999 sa...

Jag undrar det ändå. Argumentet har ju varit ganska uppenbart under flera år eftersom antirasisterna alltid har snackat om hur välutbildade alla invandrare är.

Erik sa...

Klarsynt kolumn igen.

Är inte precis och effektiv kommunikation med patienterna en förutsättning för att en läkare ska kunna utföra sitt arbete väl? Detta förutsätter väl inte endast godkända, utan mycket goda kunskaper i patienternas språk, så att ingen nyans i symptombeskrivning eller ordination går förlorad. Importerade läkare är typiskt sett ett dåligt substitut för svenska patienters vidkommande.

(F.ö. säljs väl arbetstillfällen ut till lägstbjudande, inte högstbjudande?)

z999 sa...

Erik:
"(F.ö. säljs väl arbetstillfällen ut till lägstbjudande, inte högstbjudande?)"

När det gäller lönedumpningen så säljs arbetstillfällena till lägstbjudande, när hela arbetsplatser säljs ut så kan man säga att det blir till högstbjudande.

Bjorn Kuma sa...

Jag har ett enda ord som kommentar kring återvandring: Liberia.

z999 sa...

Björn Kuma:
"Jag har ett enda ord som kommentar kring återvandring: Liberia."

Felet med Liberia var väl att dom inte tog med sig åtminstone en vit person som de hade kunnat satt som ledare? Så att de hade fått en vit ledare och kunnat leva på samma standard som de som stannade kvar i USA.

Anonym sa...

Ni ska inte tro allt ni läser i DN, rassar små!

Kram o puss från mörkaste Småland!

Anonym sa...

Ni ska inte tro allt ni läser i DN, rassar små!

Kram o puss från mörkaste Småland!

Weine Berg sa...

Anonymous: kram och puss på dig med, rasse.

Anonym sa...

Your website has a useful information for beginners like me.
»

Anonym sa...

I really enjoyed looking at your site, I found it very helpful indeed, keep up the good work.
»