17 maj, 2006

Sverige sämst på integration

I en internationell OECD-studie hamnar Sverige allra sist i ligan i tävlingen ”integration”. Sverige, liksom många andra europeiska länder, tycks lyckas endast med att inkorporera fler och fler dimensioner av problem i samhället. Konsten att få socialdemokratisk internationalism, islamistisk fundamentalism och naiv amerikanism att samverka i ett och samma samhälle tycks utveckla sig mer och mer åt mardrömshållet.

”Integration”, det vill säga administrerandet av utfasningen av ursprungsbefolkningen, verkar vara till växande del problemhantering för etablissemanget - mer än en glimrande dröm som tar sig verkliga former. Det kan inte vara lätt att för etablissemanget att leka besserwisser längre. Till slut blir även de tvungna att bo i mångkulturella bostadsområden.

Summa summarum verkar det gå lite knaggligt för regeringen Persson att upprätta en svensk utopisk version av den amerikanska drömmen. Besynnerligt att amerikansk inrikespolitik inte fungerar i Sverige.

5 kommentarer:

Bjorn Kuma sa...

Är inte den svenska urbefolkningen samerna? Ska resten av oss flytta, och vart? Ryssland eller Tyskland, forskarna är ju lite oense var vi andra kom ifrån.

Weine Berg sa...

Nej den svenska urbefolkningen är svenskarna, men vissa teorier gör gällande att samerna var först i norra Sverige.

z999 sa...

Björn Kuma:
"Är inte den svenska urbefolkningen samerna?"

Nej, nationen Sverige byggdes inte av dom och de gränser vi har har inte skapats av samerna. Dom har inte gjort några anspråk på att vara Sveriges urbefolkning och det gör dom nog inte så länge som renskötseln måste bekostas med statsbidrag.

Lite märkligt att Sveriges historia skulle ha börjat i norr vartefter inlandsisen smalt undan. Folk borde ha fyllts på från söder. Man kanske inte ska se dom som ursprungliga bara för att dom lever på ett ursprungligt sätt?

Anonym sa...

Interesting site. Useful information. Bookmarked.
»

Anonym sa...

Your are Excellent. And so is your site! Keep up the good work. Bookmarked.
»