31 maj, 2006

Ryggläge för Arla ger mer stryk

Tidigare har jag uppmärksammat Arla Foods och hur detta företag totalt övergett demokratins grundpelare yttrandefrihet för att inte förlora intäkter i arabvärlden på grund av yttrandefrihetskrisen i väst som muslimska länder ställde till med. Nu visar det sig att Arlas agerande gjort dem själva till ett välkommet mobboffer i och med sitt ryggradslösa och undergivna agerande.

Det är allmänt accepterat att s.k. etniska minoriteter kan kränkas med ett ord, en blick eller vad som helst egentligen, medan den europeiska ursprungsbefolkningen inte kan kränkas ens när samhällseliten bedriver undanträngningspolitik mot européer i deras egna hemländer. Européernas självklara rätt till sina skolplatser, arbetstillfällen, bostäder och skattepengar ges upp för det vansinniga projektet att folk från hela världen ska integreras på en och samma kontinent.

Arla har nu trampat på ömma tår genom att begå synden att kalla Afrikansk buffel för kafferbuffel. Afrikanskt Kulturcentrum kräver nu ett officiellt knästående från Arla eftersom ”kaffer” är den benämning arabiska slavjägare brukade använda på afrikaner boendes i östra Afrika. ”Kaffer” är en del av det latinska namnet på Afrikansk buffel (Syncerus Caffer) och buffeln kallas kafferbuffel på många språk.

Eftersom kafferbuffeln är svart menar Afrikanskt Kulturcentrum att afrikaner är kränkta i och med Arlas benämning på Kafferbuffeln. Återigen en färg som förolämpar pryda minoriteter. Det är svårt att se skogen för alla träden. Sanna mina ord.

Afrikanskt Kulturcentrum kräver nu en ursäkt från Arla samt en rättelse på samtliga mjölkpaket. Arla har svarat med att lova att anlita en etnolog i fortsättningen för att undvika att trampa icke-européer på tårna framöver då pengar står högst på önskelistan.

6 kommentarer:

z999 sa...

Arla har ju i alla fall pengar som ursäkt för sitt agerande, liksom även prostituerade har. Men vad antirasister i Sverige har för försvar för sitt agerande mot islam vet jag inte. Afrikanskt kulturcentrum? Jag gissar att det är något statsunderstött?

Själv känner jag mig kränkt som svensk när jag ser bilder på Göran Persson.

Andreas Ekström sa...

Dessa afrikaner borde snarare anställa en etnolog som förklarar den västerländska synen på frihet, och om dom inte accepterar den så ser jag ingen som helst mening i att dom vill ens vara en del av den västerländska världen och då bör de återvandra snarast möjligt.

Coin-operated boy sa...

Vad skall etnologen göra då? Skriva om Nationalencyklopedin?

1. Afrikansk buffel
Afrikansk buffel, kafferbuffel, Sy´ncerus ca´ffer, art i familjen slidhornsdjur, underfamiljen oxdjur.

Internet användare sa...

Om man Googlar på" Syncerus Caffer Caffer" så får man 488 träffar varav en om turism i Kenya:
http://www.webkenya.com/eng/safari/wildlife.php?type=ung2&choice=3
Här kan man läsa att den kallas för "Cape buffalo" och
"Three subspecies have been described.
S. caffer caffer (Ethiopia, southern Somalia, south to South Africa, Angola and Namibia),
S. caffer aequinoctialis (Mauritania, Senegal east to Sudan),
S. caffer nanus (rain forest regions of West Africa from Gambia to Zaire and northern Angola)."

Anser att "Afrikanskt kulturcentrum" och dess representatnt Sean Holmes tar och gör sin hemläxa över Afrikakunskap för de visar ju att den brister kraftigt.
Vilka ligger bakom "Afrikanskt kulturcentrum" och hur finansieras de ? Är det via skattemedel så anser jag att deras bidrag ska dras in omgående tills de uppdaterat sina kunskaper om Afrikas djurliv.
Sedan är det väl så att djuret fick sitt latinska namn INNAN apartheidregimen i Sydafrika började använda "caffer" om sina svarta innvånare. Sean Holmes har bara gjort bort sig STORT i ett försök (?) att ta billig poäng och att få gratis reklam för "Afrikanskt Kulturcentrum" då han antingen visar på okunskp eller tror att han inte blir avslöjad ?

Nästa trams blir väl när man ger sig på kaffebönorna. De är svarta och böna vet vi alla vad det betyder!

Lakritspuck, ett riktigt långskott är väl att den är svart och pucko vet vi alla vad det står för!

Konstigt att mjölken fortfarande får vara vit!

Anonym sa...

Hi! Just want to say what a nice site. Bye, see you soon.
»

Anonym sa...

Hi! Just want to say what a nice site. Bye, see you soon.
»