21 juni, 2006

En fyrkantig boll?

"En del migranter flyr undan krig och elände, men de flesta flyttar frivilligt." (GP 11 juni, 2006, sid 28)

GP har med detta klargörande skapat en spricka i den omhuldade officiella sanningen att de som kommer till Sverige gör detta eftersom de flyr undan krig, svält och förföljelse.


Men sannolikt kommer svenska etablissemanget envisas att hävda att Sverige är unikt i just det avseendet och menar att de immigranter som kommer till Sverige specifikt till största delen (eller t o m samtliga) är flyktingar. 191 miljoner människor bor idag i annat land än sitt födelseland.

Hur länge ska Sverige fortsätta hjälpa människor som inte behöver hjälp?

4 kommentarer:

z999 sa...

Du kunde gärna få ta upp något om hedersmorden Weine.
här

Anonym sa...

Inget nytt under solen.De ljuger eliten, men tyvärr vill folk inte alltid se sanningen.

Tur att bloggarna finns för att sprida informationen.

z999 sa...

Politikerna ljuger egentligen inte. Pär Nuder har sagt att den viktigaste frågan är integrationen och att fixa jobb åt de 40% av invandrarna som han anser att är arbetslösa (beror lite på hur man räknar, jag anser att siffran är högre). Det betyder att svenskar som är arbetslösa är bortprioriterade.

Den nya amnestilagen, som innebär att staten accepterar och ger amnesti åt bidragsfusk från invandrare, har gjort att det är svårt att placera ut invandrare i kommunerna. Samtliga riksdagspartier har sagt att de kommer att prioritera det vilket innebär att svenskar utan bostäder kommer inte att se någon vändning under mandatperioden.

Pensionssystemet kommer i realiteten att urholkas ännu mer vartefter, det är inte heller något som riksdagspartierna hymlar med.

Anonym sa...

Interesting site. Useful information. Bookmarked.
»