27 juni, 2006

Göteborgs-Tidningen: Svensken bör bytas ut

Göteborgstidningen (GT) anser att Taxi Göteborg bör byta ut sin galjonsfigur Stig Karlsson (bilden) mot en utländsk dito. GT (060623) menar att "...eftersom dagens taxiförare oftast har namn som Marko eller Ahmed undrar vi varför den påhittade reklamgubben fått ett så udda namn som Stig Karlsson?"

Det behövs väl egentligen inte så många ord för att beskriva Göteborgs-Tidningens/Expressens medströmsrevolutionära krystningar. Dumheterna står ju för sig själva.

Men när frågan ändå är på bordet: om man menar allvar med att personalen på myndigheter, företag och dylikt ska vara ett tvärsnitt av befolkningen bör man rätteligen omedelbart börja rekrytera svenskar till både taxi- och restaurangnäringen. Till dessa båda branscher är ”snedrekryteringen” synnerligen påtaglig. Dags för kvotering, mångfaldsplaner och antidiskrimineringsprojekt?

5 kommentarer:

Jimmy S. Windeskog sa...

Jaha, då får väl Marabou bara tillverka vit chocklad i framtiden?

Robsten sa...

Det står ju också "Originalet sedan 1922", skall det sedan vara en bild på Ahmed efter det?

Erik sa...

Håller med robsten, Stig Kalrsson symboliserar ju företagets långa tradition bakåt. Hoppas att Taxi Göteborg kan argumentera emot dumheterna och inte viker sig.

"medströmsrevolutionära krystningar" - underbar språkanvändning!

Hell 14 sa...

Ungefär som när Gävle Taxi gjorde reklam på radio, det var såå rasistiskt. En man med invandrarbrytning skriker: "vill du ha skjuts"?
Den andre svarar: "Nej tack, jag åker bara vitt", eller nåt liknande.

Anonym sa...

I love your website. It has a lot of great pictures and is very informative.
»