25 juni, 2006

TV4 erkänner: Vi är inte objektiva

TV4:s egen väder-annika, Tone Bekkestad, hann knappt visa bröstbenet i en tidning förrän hennes arbetsgivare leker moraltant och omplacerar Tone med motiveringen "-Hon ska inte vara i rutan för att bilderna på henne i Slitz inte rimmar med vad vi på TV4 vill stå för” (TV4:s aktualitetschef Kinna Bellander).

Samtidigt som man stänger av Tone från nyhetsvädret ger man Agneta Sjödin ett eget program i kanalen. Agneta Sjödin vek ut sig i Slitz för några år sedan. På samma vis har Suzanne Sjögren visat sig mer avklädd på herrtidningen Café utan att det påverkat att hon i skrivande stund kommenterar fotbolls-VM från Tyskland åt TV4. Har TV4 en internutbildning i dubbelmoral, eller vad är det frågan om?

Det vore hederligt av TV4 att tala om vad man står för och i förlängningen verkar för. Då TV4 är en av de största mediaaktörerna i Sverige, samt föregiven neutral sådan, är det inte ett högt krav att TV4 uppger vilka värderingar man vill förknippas med och med vilka politiska glasögon man observerar samhället genom.

3 kommentarer:

Erik sa...

Jag har läst att TV4 skriver att de skiljer på nyhetsprogram och övriga program och att för de förra sätter de trovärdigheten främst och därför inte ville ha Tone kvar. (Men om de bryr sig om trovärdighet borde de kanske sluta ljuga om invandringens baksidor och köra sina meningslösa antirasistkampanjer.)

Dubbelmoralen kan man väl annars hitta i att de balnd kvinnor företrädesvis väljer unga snygga tjejer till meteorologer och använder deras sexighet för att locka tittare. (Har dock inget emot det själv alls, och om det retar några feminister kan det inte vara fel. :-) Men som sagt, lite dubbelmoral att sedan leka dygden själv.

Robert Boström sa...

Tone Bekkestad borde satsa på en modellkarriär istället, så fräsch som hon är.

Anonym sa...

Very pretty design! Keep up the good work. Thanks.
»