04 juni, 2006

Ingen kriminell mångfald?

Nog förvånas man över hur ofta massmedia mörkar information om brottslingar och misstänkta när dessa är annat än etniska svenskar? Det kvittar, för massmedia, om polisen efterlyser hjälp i jakten på en farlig misstänkt och har ett tydligt signalement - i massmedia får läsarna på sin höjd reda på att den misstänkte är 175 cm lång och har en mörkblå jacka om den jagade är immigrant. I detta fall har följaktligen regeringens integrationsplaner förtur före polisens möjligheter att skydda det öppna samhället.

Men är det en svensk gäller inte mörkandet av den etniska identiteten. Jämför gärna fallet med misstänkte styckmördaren Janne (bilden ovan) som ännu inte dömts men visats upp i massmedia med tydlig bild och namn. Mest aktuellt är kanske fallet med Niklas Lindgren (bild ovan) som misstänks vara Hagamannen.

Gemensamt för dessa båda åtalade är att de vid uthängningen ännu inte var dömda samt att de är svenskar. Frågan är om inte detta massmediala agerande är tillräckligt för att beteckna massmediaindustrin som en rent schizofren företeelse. Inte för att jag ömmar för brottslingar - tvärtom. Därför kan jag heller inte ställa upp på mörkläggandet av brottsligheten i Sverige idag samt skuldbeläggandet av svenskar som roten till de problem det svenska samhället dras med nuförtiden. Sanningen skola göra oss fria.

5 kommentarer:

z999 sa...

Bra Weine. Många undrar över den överslätande attityden som flera svenskar har till invandrares kriminalitet. Just det som du pekar på i det här blogg-inlägget är faktiskt den största orsaken. Jämför Weines fall med fallen där några somalier greps för en extremt grym gruppvåldtäkt
Se här

Inte bara att de beskrivs som svenskar och finnar (finnar räknas som vita i antirasisternas raslära och är därmed tillåtna att peka ut).

För att hitta sanningen om artikeln - Läs här

Weine hade tidigare den mindre artikeln i metro om göteborgare som blev utvisad för mord. Vissa ansåg tydligen att det var fel av Weine och att det handlade om petitesser eftersom var och en kan läsa i artikeln att det handlar om en bosnier. Och då är allt frid och fröjd?
Knappast! Det är när metro lägger ut rubriker som (citerar alltså) "Den vanligaste våldtäktsmannen är 33 år och svensk" till en undersökning som visar till exempel att samtliga våldtäkter i Malmö under undersökningsperioden begicks av utländska medborgare, det är då det skapas en känsla av "...ja, ja, men har inte jag läst att det är flest svenskar som begår våldtäkter?". Inne i metro kunde man sedan läsa lite undanskymt att 42% av våldtäkterna begicks av utlänningar och då räknas ändå invandrare med svenskt nyfått medborgarskap som svenskar.

Att nationella riktar intern kritik mot missvisande statistik av andra nationella är naturligtvis riktigt, men när Weine här tar upp ett fenomen som skapar oändliga debatter där det fortfarande går att verka trovärdig om man påstår att invandrare är mindre kriminella än svenskar, då är det viktigt backa upp det. Det är en starkare orsak än ni kanske tror att nationella partier hittils inte sitter i riksdagen i Sverige.

Fröken Sverige sa...

Ja, Aftonbladets klassiska profiler. Det är vidrigt! Ibland får dom namn med. "Daniel och Christian", eller nått i den stilen. Och så heter de Muhammed och Omar. Vad är medias mål? Vad vill dom nå fram till?

z999 sa...

Fick ett tips om en sak från Fröken Sveriges blogg, om Malmö. Malmös babyboom som beror på invandrares "familjeplanering". Trots det visas bara svenska föräldrar på bilderna
Kolla här

Det var rätt längesedan jag läste att muhammed är det vanligaste namnet på nyfödda barn i Malmö.

Anonym sa...

Svensken är allt igenom av ondo i de styrandes värld.Då han är produktiv och arbetsam.Därav måste man visa upp Svensken som ett djur annars faller hela deras multikulti fasad. Ve Sverige om dessa ondskans lakejer som styr nu får fortsätta.

Anonym sa...

Greets to the webmaster of this wonderful site. Keep working. Thank you.
»