05 juni, 2006

Enkel matematik?

Enkel matematik. För varje läkare som invandrar till Sverige försvinner det en från ursprungslandet. För varje ingenjör som invandrar till Sverige försvinner det en från ursprungslandet. Med hänseende till den ringa mängd läkare och ingenjörer som många av ursprungsländerna har, måste man konstatera att individuell lycka stjälper välgång för kollektivet i både Sverige och ursprungslandet. Vem tjänar på detta?

2 kommentarer:

Robsten sa...

Mattematiken stämmer naturligtvis, ändå kan vi hoppas att dessa läkare och ingjörer ändå får jobb i vårt land. För varje bonde däremot som kommer från något avlägset hörn med kanske 2 - 3 årig grundskola, i sitt hemland, kan vi kallt räkna in som arbetslös resten av deras liv här i Sverige. Svenska nyutexaminerade akademiker får inga jobb, hur fan kan någon då tro att dessa bönder med kanske 3årig folkskola, som inte kan svenska, skall få ett jobb?

Weine Berg sa...

Jag håller inte med dig riktigt för det handlar inte om ekonomi. De ekonomiska svårigheterna som vi drabbats av är en bieffekt av den politik som förs. Enligt mig kan man inte ha ekonomin som ledstjärna för att skapa ett harmoniskt samhälle.