06 juni, 2006

Tal till nationen

Tal till nationen
(eller åtminstone Rakryggad-läsarna)

Vi duger inte. Fråga politikerna, chefredaktörerna och journalisterna. Inte i deras ögon. Men de är inte vår värld. Vi duger. Det här är vårt land. Vårt hem. Här duger vi. I vårt land gäller våra seder och bruk, våra lagar. Vi har ingen anledning att fortsätta importera rädsla, hat och intolerans. Det är inte vårt fel att de styrande hatar sig själva. Det är inte vårt fel att muslimerna hatar vår frihet. Dagens samhällsproblem är inte vårt fel. Men de är vårt bekymmer.

Vår demokrati, våra självständiga kvinnor, vårt samhälle, vår historia, vårt folk, vårt ursprung och vår framtid ska ingen ta ifrån oss. Det är fullkomligt ointressant om de som försöker detta bär slips, slöja eller vapen. Vi är de vi är och vi duger. För i vårt land gäller våra måttstockar, vår vilja och våra drömmar.

Om inte detta passar Persson, Sahlin, Gerdin, Leijonborg och allt vad de heter kan de emigrera till exempelvis USA, Somalia, Ukraina - om dessa länder vill ta emot dem. För i dessa länder är det USA:s, Somalias och Ukrainas lagar, seder och bruk som gäller.

Det är folk som skapar länder och kulturer - inte tvärtom. Menar man allvar med mångfald, värnar man om varje folks egenart och rätt till självbestämmande över sitt eget land och sin egen framtid. Sverige är och ska förbli svenskarnas land.

1 kommentar:

Robsten sa...

"Patriotism står förvisso inte högt på deras lista över dygder. Att vara 'mångkulturell' passar dem däremot perfekt. Det manar fram en angenäm bild av en global basar där exotisk mat, exotiska kläder , exotisk musik och exotiska stamseder kan avnjutas i en enda röra utan att någon höjer på ögonbrynen och utan att man behöver binda sig för något. De nya eliterna trivs bara på resande fot, på väg till en konferens på toppnivå, till det storslagna öppnandet av en ny franchiseanläggning, till en internationell filmfestival eller till en semesterort som ingen annan har hört talas om. De betraktar världen med turistens blick, ett perspektiv som knappast stimulerat ett lidelsefullt engagemang för demokratin."

Christopher Lasch, "Eliternas uppror och sveket mot demokratin"