18 juni, 2006

Skenheligt Miljöparti till storms

Jag slås av häpnad när jag på Miljöpartiets hemsida läser att man genom sin Jan Lindholm tar ställning för yttrandefrihet – i Polen. Välkänt är ju att det gröna partiet inte tar ställning för yttrandefrihet i Sverige. Bland annat stödjer man regeringspartiet vars ungdomsförbund under valrörelser åker runt i förbundsbilar märkta ”SSU” och plockar ner andra partiers valaffischer för att väljarna inte ska ta ställning till argumenten.

Miljöpartiet lade så sent som för några år sedan en motion regionalt (jag vill minnas att det var i Östergötland) vars kärnskrivning var ungefär att ”organisationer som syftar till att begränsa yttrandefriheten ska inte få yttra sig”. En av de två mp-motionärerna var Gustav Fridolin.

Hycklarmässigt nog rapporterar Lindholm från ett politisk HBT-evenemang i Polen att:
”Under seminariet fick vi höra många häpnadsväckande beskrivningar över hur långt Polen har kvar innan så självklara mänskliga rättigheter som yttrande- mötes- och åsiktsfrihet respekteras.”

Yrkesförbud är tydligen vanligt i Polen också. För Lindholm meddelar att:
”…beskrevs hur en chef för ett institut för lärarutbildning avskedats på grund av att han publicerat en EU-skrift om HBT-frågor och gjort den tillgänglig för studenterna.”

När personer i Sverige gått från jobb och försörjning pga. av sina åsikter har Lindholm och hans Miljöpartiet varit knäpptysta. Hemmablind?

För övrigt, Jan Lindholm, stavas ”plats” endast med ett (1) ”t”…

2 kommentarer:

z999 sa...

Tummen upp för din uppdatering Weine. Kängan mot moderaterna var väldigt bra och förhoppningsvis upplysande för dom som tror på någon förändring om Reinfeldt vinner valet.

Robsten sa...

Ja, det lär det inte bli. Och så denne Fridolin, denna charlatan i tuppkam. Fridolin har mycket att stå till svars för, han har kallat så många människor för "äckliga" senast var det personal på migrationsverket som han kallade "äckliga" innan var det FPare. Att ingen reagerar, att ingen tar tuppkammen i örat? Mycket märkligt, att tuppkammen lagt nämnda motion förvånar mig inte, han är ta mig fan inte klok, hoppas någon kan ta ynglet i örat.