25 juli, 2006

Ynka 9 års fängelse

Niklas Lindgren, alias Hagamannen fick ett snällt straff. För fem grova våldtäkter och två mordförsök fick Hagamannen 14 års fängelse vilket med den obligatoriska straffrabatten på 1/3 av straffet betyder att han är fri om nio år. Nio år. Det är i genomsnitt 1 år och 4 månader per brott. Även om det inte är helt rättvisande att räkna så, så säger den extremt låga staffsatsen en hel del om hur litet värde offrens lidande har för rättssystemet.

En annan intressant betraktelse är rättssystemets vilja att rabattera gärningsmän, men inte offer. Gärningsmän får straffet reducerat med en tredjedel och häktestiden, men offren får inga rabatter. Hur vore det med skattereduktion för brottsoffren? En liten kompensation från samhället för dess bevisliga oförmåga att skydda offret från de brott det utsatts för. Något att fundera på medan Hagamannen vilar ut på ett av Det Nya Sveriges många internationella vandrarhem.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Ska han straffas extra för att rättsväsendet är så dåligt att de inte lyckats hindra honom tidigare ?

Anonym sa...

Vari ligger "extra"

ares sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
z999 sa...

Anonymous:
"Ska han straffas extra för att rättsväsendet är så dåligt att de inte lyckats hindra honom tidigare ?"

Ja, eftersom han har ett personligt ansvar för vad han gör och för att markera att staten inte daddar runt med vuxna människor.

Ares:
"detta förbannade , jävla judeetablissemang !! Dom kör vår en gång stolta nation ner i skiten , "

Kunde du möjligen ändra ordvalet till judeo-kristna etablissemanget istället? För då har du siktet inställt på vissa beteenden inom en viss folkgrupp och det är väl ändå det du är ute efter?

Om du siktar in dig på det judeokristna så betyder det att du menar det judiska inflytandet på landet och att du vänder dig även mot de svenskar som har accepterat ett judiskt inflytande. Som till exempel kristna som ser judarna som Guds utvalda folk för att det står så i gamla testamentet (i bibeln som helhet så är inte judarna Guds utvalda folk).

Och sen ger du lite mer pyssel åt dom som sitter och dömer människor för hets mot folkgrupp. :-)

Erik, Sthlm sa...

Hagamannen lär väl inte behöva vänta nio år på sin första permission heller...

För övrigt tycker jag att ares inlägg bör censureras, då han uppmanar till våldsbrott.