25 juli, 2006

Ja, vi har hört den förut

Miriam Nordfors skriver ledaren i Göteborgs-Tidningen/Kvällsposten den 22 juli. Och det är det svenska som hon siktat in sig på. Nordfors illa dolda förakt för det svenska uttrycker hon såhär: "Framtidens krig är mellan de som vill att vi ska förändras och de som vill vara kvar i det klassiskt svenska, vad det nu är. Är det köttbullsälskande, blonda kärnfamiljer med golden retrievers, radhus och volvo?"

Nordfors vill - med andra ord - att vi ska välja mellan något hon uttryckligen inte vet vad det är och något hon inte definierar, bara vi väljer förändring.

Nå, vad väljer du - Nordfors stereotyp av det svenska eller det hennes grönare gräs på andra sidan?

På höga hästar
På sätt och vis påminner Nordfors om en hispig tonårsslyngel som inte kan ha en rosa slips på sig på torsdag eftersom han hade det i tisdags.

Och i sann massmedial besserwisserstil talar Nordfors om för oss "vanliga" människor vad vi ska göra om inte våra åsikter passar henne:

"Alla som tycker att det är så oerhört jobbigt med nya ord, känna nya dofter och se nya dresscodes borde flytta ut till en hydda i skogen. Där kan de få lugn och ro."

Nej, Miriam, vi - som du åsyftar med din fördomsfulla etikett - väljer att stanna kvar i samhället, kämpa för de demokratiska rättigheterna och för vår rätt att inte tycka som du. Vi kämpar för svenskars rätt att själva välja när och om de ska höra nya ord, känna nya dofter och se nya ”dresscodes”.

Nordfors fortsätter: "Då skulle de slippa slöjorna och vi som inte har något emot slöjorna skulle slippa höra allt gnäll och se all förnedrande diskriminering."

Det finns en enklare lösning för Miriam: Flytta till Mellanöstern.

Världens längsta kåldolmar
"För vad finns det egentligen att vara rädd för? Att de slemmiga kåldolmarna äntligen byts ut mot smarriga vinbladsdolmar?" skriver Nordfors föraktfullt. Vad säger detta om Nordfors?

När kåldolmar anses svenska är de "slemmiga" och när de anses vara turkiska är de ett bevis på att "Sverige alltid varit mångkulturellt". Men aldrig samtidigt naturligtvis.

Kännetecknande för henne och hennes kollegor är att de dömer ut vissa delar av invandrarkulturerna, med den svenska kulturen som mall - men inbillar sig fortfarande att hon tror på mångkultur. "Givetvis ska vi inte tillåta att människor förtrycks och far illa i Sverige" skriver Nordfors. Hon verkar dock inte ha greppat att definitionen av förtryck bestäms av vad man har som måttstock. I en muslimsk stat kan det t ex ses som religiöst förtryck om inte samhället lyder under islam - guds ord. Nordfors är därmed ute i grumligt vatten när hon vurmar för mångkultur samtidigt som hon inte är medveten om vilken kultur som är hennes egen mall. Hur är det med de mångkulturella visionerna, Miriam?

”Vi som är förträffliga”
"Alla goda krafter måste komma ut ur garderoberna och försvara det öppna och liberala Sverige." säger Nordfors.

Ett öppet och liberalt Sverige där oliktänkande bor i hyddor i skogen? Nej tack, Nordfors. Vi har sett sådant genom historiens gång så många turer förr.

"Det är självklart att vi måste ändra på oss." skriver Miriam Nordfors. Men hon motiverar inte varför. Därför är hon bara en papegoja i en lång rad av papegojor som rapar upp duktigt inlärda fraser och klyschor. Samhälleligt väluppfostrade människor som Nordfors behöver inte tänka själv. Åh, så lugnt för hennes gliaceller.

Åter demokrati?
"Det mångkulturella samhället håller på att bli en riktig vattendelare i Sverige" konstaterar Nordfors i ledaren. Ja, det är väl på tiden I så fall? Folket har aldrig fått folkomrösta i denna stora fråga, ej heller rösta på ett parti som är negativa i denna fråga. Inte heller får medborgarna flytta ifrån "mångkulturella områden" utan att bli klandrade och kallade smygrasister av massmedia. Det kanske är dags för demokrati helt enkelt, Miriam?

Slutligen
Hur nedtyngande det än är att läsa Nordfors och de andras svartmålning av Sverige och svenskarna är det viktigt att komma ihåg att de tillhör en mycket liten minoritet i samhället. Visst är de högljudda, men de kastar sten för att dölja sina händer. Så småningom kommer alla att få säga sitt och politiken kommer att styras av majoritetens vilja. Det är min övertygelse – oavsett vad Miriam tycker.

Fotnot: Miriam Nordfors kan nås på följande mäjladress: miriam.nordfors@gt.se

4 kommentarer:

ares sa...

tja , vad ska man säga om henne ... hon är en i mängden av svenskhatare. Typ den där Johanna Rytel som hatar svenska män.. tragiskt med sådana där typer..

Robsten sa...

Ja men se där, ett typexempel på oikofobi, jag letade precis efter ett sådant praktexempel. Tja får vi välja så, väljer jag........svenskt.

Robsten sa...

Förövrigt måste jag rätta Miriam, de som inte vill bo i ett mångkulturellt ghetto behöver inte flytta till en hydda i skogen, de kan flytta till Djursholm, Lidingö eller de statsdelar där våra kära yrkespolitiker väljer att bosätta sig.

ares sa...

Varför ska det tillåtas att rasfrämlingar som Tiger Woods och ariska svenskor som Elin Woods , skall göras till förebild för folk på denna planet , varför får detta naturvidriga och snuskiga tidelags-dyrkande fortgå år efter år ??? Elin ska springa omkring i framtiden med svällande mage och me dbarnvagn , och flinande visa världen att hon idkar tidelag utan att skämmas.... Sannerligen vårt folk är på väga tt gå under.... STOPPA Blodförgiftningen !!!